Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1161 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 September 2007 - 01:29 AM

nok

Прикачени файлове

#1162 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:31 AM

nok

Прикачени файлове

#1163 Потребителят е офлайн   nf_d Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 01:34 AM

Някой може лида каже каква храна използвате,защото ми трябва някаква по силна ама незнам каква да използвам?

#1164 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 06:43 AM

Ма ле тук е станала война Подкрепям dimow i ancheto напълно Оздравяваи те бързо bash

#1165 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 06:52 AM

Мерките на Боли Мура са wink :Дължина на глава -23 см ; Дължина на муцуната -11см ; Обиколка на гърдите 72 см ; Височина на предни крайници - 43 см ; Височина при холката - 78 см ; Дължина на тялото - 73 см ; Височина на крулата - 80 см ; Обиколка на китката - 19 см b)

#1166 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 07:02 AM

Заключение на експертната оценка : d) Много добра конструкция Типична за породата Прав и здрав гръб с лека висико задост (това леко изкривяване става от синджир Препоръча ми да направя масивна клетка )Предни и здрави крайници прави и успоредни Отлични движения Глава типична Захапка на границата на нормалното(това пък е от баща и Шака не се счита за дефект ма го пише)Очи тъмни добре поставени Уши също Кос мена покривка отлична за сезона ОЦЕНКА ОТЛИЧЕН 6 bgflag bravoS cheers drink w)

#1167 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 07:05 AM

Разгонена е в 7 ден довечера ще идва собственика на Важний от развъдник Галдон да я види за евентуално оплождане wink

#1168 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 12:44 PM

Ей тази хубава новина я чакахме от Stkrisi! bravoS Много браво за Боли Мура и успех на срещата-дано да приеме мъжкаря.
Когато срещах Мечка с кандидат-жених при нас не се получи-Мечка реши,че първо трябва да го измъчи докрай,а той,душичката,търпеше...зъби,удари с лапи,ръмжене...пълна младоженска трагедия! s)
Колкото до вчерашната полемика- bash -направо съжелявам,че си загубих времето,за да пиша-така и не получихме никакъв конструктивен отговор!?!
Между впрочем,ако истински обичаш кавказката овчарка,не е ограничение,ако живеете в апартамент-вярно,че грижите около поддържане на хигиената са големи,но си заслужава.Поне аз съм спокойна,че Мечка има достатъчно разходки и физически натоварвания,защото аз съм планинар и почти всека седмица сме на преход в Балкана.Даже Мечка вече си знае колко ни чака,за да стигнем до някоя хижа,която познава,и вече не обикаля като гламава нагоре-надолу,изминавайки разстоянието поне още два пъти. wink Като беше на 2.5 години се опитахме да минем прехода х.Ком- нос Емине,като предварително наши познати ни изкачиха храната по определени хижи ,защото змейо ядеше невероятни количества,нищо че беше лято.Даже и бяхме направили нещо като кучешко самарче,за да не м ъкна аз нейните неща-не беше сполучливо,защото все се закачваше някъде,а и Мечка умираше да влезне в някой дол,а аз да слизам,за да я прибера.Лудо дете беше! Но и много умно-научи отделните раници и палатки на кого принадлежат и стриктно ги охраняваше-даже не допускаше някой да се "обърка" и да влезне в чуждата "къща"-веднага скачаше и лаеше по него.Освен това се грижеше за състава на групата-тича да види водача,а после обратно беж до последния,и пак към първия...нямам представа какво разстояние е изминала,но ние и да не успяхме да направим целия преход,то тя със сигурност си ги е събрала километрите... cheers Ех,невероятни времена бяха-в туристическото дружество се шегуваха,че вече и на събранията трябва да я водя,за да пийне с приятели oleeee

nf_d,в момента я храня с гранули,но преди този период бяхме на домашно приготвена храна с добавки от витамини,минерали.Точно за кавказката,не мога да кажа,че гранулите имаха някакъв невероятен ефект,нищо че са висок клас.Добре е,ама за 150 лв.месечно може да и бъде още по-добре!Определено и при балансирано домашно меню с много месо,ориз,ярма,екирисажно брашно,зеленчуци+добавките беше пак в същото състояние.
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#1169 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 02:08 PM

Цитат

Ей тази хубава новина я чакахме от Stkrisi! bravoS Много браво за Боли Мура и успех на срещата-дано да приеме мъжкаря.
Когато срещах Мечка с кандидат-жених при нас не се получи-Мечка реши,че първо трябва да го измъчи докрай,а той,душичката,търпеше...зъби,удари с лапи,ръмжене...пълна младоженска трагедия! s)
Колкото до вчерашната полемика- bash -направо съжелявам,че си загубих времето,за да пиша-така и не получихме никакъв конструктивен отговор!?!
Между впрочем,ако истински обичаш кавказката овчарка,не е ограничение,ако живеете в апартамент-вярно,че грижите около поддържане на хигиената са големи,но си заслужава.Поне аз съм спокойна,че Мечка има достатъчно разходки и физически натоварвания,защото аз съм планинар и почти всека седмица сме на преход в Балкана.Даже Мечка вече си знае колко ни чака,за да стигнем до някоя хижа,която познава,и вече не обикаля като гламава нагоре-надолу,изминавайки разстоянието поне още два пъти. wink Като беше на 2.5 години се опитахме да минем прехода х.Ком- нос Емине,като предварително наши познати ни изкачиха храната по определени хижи ,защото змейо ядеше невероятни количества,нищо че беше лято.Даже и бяхме направили нещо като кучешко самарче,за да не м ъкна аз нейните неща-не беше сполучливо,защото все се закачваше някъде,а и Мечка умираше да влезне в някой дол,а аз да слизам,за да я прибера.Лудо дете беше! Но и много умно-научи отделните раници и палатки на кого принадлежат и стриктно ги охраняваше-даже не допускаше някой да се "обърка" и да влезне в чуждата "къща"-веднага скачаше и лаеше по него.Освен това се грижеше за състава на групата-тича да види водача,а после обратно беж до последния,и пак към първия...нямам представа какво разстояние е изминала,но ние и да не успяхме да направим целия преход,то тя със сигурност си ги е събрала километрите... cheers Ех,невероятни времена бяха-в туристическото дружество се шегуваха,че вече и на събранията трябва да я водя,за да пийне с приятели oleeee

nf_d,в момента я храня с гранули,но преди този период бяхме на домашно приготвена храна с добавки от витамини,минерали.Точно за кавказката,не мога да кажа,че гранулите имаха някакъв невероятен ефект,нищо че са висок клас.Добре е,ама за 150 лв.месечно може да и бъде още по-добре!Определено и при балансирано домашно меню с много месо,ориз,ярма,екирисажно брашно,зеленчуци+добавките беше пак в същото състояние.

Дано да се харесат младите w) Относно отговорите които чакаш да знаеш че няма да ги получиш
l) l) l) l)От тяхна страна ще има много дълго мълчание Въобще не им се връзваи на глупостите Аз съм на мнение че всеки стопанин си знае най добре Не мога да приема някои си да ми казва какво да правя с моето куче как да го гледам каде да го водя и т.н Трябва ли ми помощ питам съветвам се и пак аз и само аз решавам какво е добре за моето куче Ще ми пишат тука що не паса овце с кучето Ма я моля ви се ходете си пасете овцете и ни оставете нормалните хора намира

#1170 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 03:04 PM

Цитат

Уважаеми,абсолютно подкрепям мнението ви,защото въпроса с истинското предназначени на породи кучета като КО,БОК(Каракачанско куче вкл.)не стои под въпрос!Между впрочем,щом се занимавате с овчарски кучета,знаете,че успеваемостта на кавказката в реални работни условия е много малка(в сравнение с Каракачанските кучета например).

Това го знаете от собствен опит или сте го прочели някъде? И какво имате предвид под "успеваемост"?

#1171 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 04:49 PM

b) Не е от личен опит.Дядо ми е живял в Родопите,занимавал се е дълги години с овчарски кучета-в онзи край това се предава като семийна традиция,а кучетата не се оценяват по изложби,а на полето,в работна среда.Съответно и тяхното поколение се търси не заради екстериор,а защото върши работа,и това се е доказвало години наред.Всъщност първоначално не възприех теорията,че кавказката овчарка,няма успех като овчарско куче-звучеше ми нелогично,че силно и издръжливо куче,с вроден инстинкт да пази,недоверчиво и агресивно към непознати не е подходящо за пазач на стадата.Оказа се,че именно по-изразената агресия към хора,пречи на кавказката да се справя.Даже намерих допълнителна информация по въпроса в интернет и казаното от хорицата на село,съвсем добронамерено,почиващо на голям опит с овчарски кучета,се потвърди.При направени тестове в експериментална работна среда,са се наблюдавали реакциите на различни овчарски породи.За съжеление кавказката овчарка проявила неконтролируема агресия срещу човек,който се приближава към охраняемото пространство,като се нахвърля, без да изчака овчаря-няма предупредителното облайване от дистанция.Няма успех със събирането и насочването на стадото в определена посока-реагира на нарочно създадени външни дразнители,изоставяйки работата си .Реакцията при хищник също е неуспешна,в сравнение с другите овчарки,кавказката действала индивидуално,без страх се нахвърлила първа срещу вълка,но впоследствие се върнала обратно в колибата,където е стадото.Идеята е,че хищникът трябва да се пропъди от околността групово от всички кучета-пазачи,а не да има еднолична борба в близост до стадото,което е твърде рисковано.
Именно агресията се оказва основен фактор,който пречи на кавказката и определя тази по-ниска успеваемост.
Ако ви е интересно,както и на мен,ще изнамеря линковете и ще ги прикача,но не мога да ги преведа от руски.
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#1172 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:27 PM

Xayan, браво за поста ти от 77 стр. на този форум. Всеки който се интересува от вълкодави трябва да си го разпечата и да си го препрочита всеки път преди да контактува с кучето си. В този форум май само ти и донякъде PAtanasova i bradpet разбират що е то ЛЮБОВ към кучетата. Останалите са непревъзмогнали себе си дребни души. Но...Блажени на невежите. Само се чудя защо със себе си трябва да повличат и по един екземпляр от тази прекрасна порода? Истината е една и все едно е дали я приемате или не! От това тя не става повече или по-малко истина! Браво Xayan! Предполагам, че повече няма да те видя в този форум а и не е необходимо. Казал си всичко с няколко прости изречения!

#1173 Потребителят е офлайн   bradpet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:32 PM

абе аз ли се бъркам или ти "Няма успех със събирането и насочването на стадото в определена посока"

тва е работа за бордер и подобни?

'Идеята е,че хищникът трябва да се пропъди от околността групово от всички кучета-пазачи,а не да има еднолична борба в близост до стадото,което е твърде рисковано".........? b)

Chilly.........по добре да не казваме кои кво е?
ниакои хора сме така ,повечето са като вас ,обичат да подчиняват всичко,лъвовете в клетки,цветята в саксии ........други ги обичаме нещата такива каквито са.
User's Signature

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.[br]Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.[br]Знаещия не убеждава, убеждаващия не е знаещ."[br]...........................................................................[br]Лао Цзи - "Дао де Цзин"

#1174 Потребителят е офлайн   Kaleto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:40 PM

Искам да ви покажа моята КО която много обичам.

Прикачени файлове

#1175 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:54 PM

Цитат

Искам да ви покажа моята КО която много обичам.

Много сте готини bravoS

#1176 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 09:07 PM

i

#1177 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 03 September 2007 - 09:08 PM

Chilly , моите уважения , но мисля , че е ужасно грубо да наричате хората

Цитат

Останалите са непревъзмогнали себе си дребни души. Но...Блажени на невежите.
Аз , като човек от " невежите " с "дребни души ", колкото и да ми е обидно ще пропусна да Ви отговоря ., но ще продължа да си обичам кучето колкото и да Ви е чудно.

#1178 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 09:10 PM

провокация

#1179 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 09:12 PM

провокация