Кавказка овчарка
Публикувано: 18 January 2009 - 08:37 PM
Имам кавказка овчарка на 2,7 години и до сега не е заплождана.Сега искам да я заплодя,но въобще не съм на ясно как стоят нещата.Ако има някой компетентен по темата,искам да ми разясни до каква възраст е препоръчително да стане това,има ли някакви рискове,в кои дни от разгонването става заплождането и ако съм закъснял с намерението си,то има ли някакви хапчета за облекчаване.
Благодаря предварително!
Публикувано: 19 January 2009 - 08:54 PM
Възрастта е добра за заплождане,а то става когато се разгони...мъжкото куче най-добре разбира...пробва се. Аз изчаках моята да навърши 2г. и тогава се заплоди. А имам и мъжкар,така че в крайна сметка те сами си решиха проблема :blink:
Публикувано: 20 January 2009 - 08:24 AM
Цитат
Имах предвид за облекчаване,хапчета против разгонване,но се реших да я заплодя!Ако някой има мъжки в Хасково да пише.
Знам,че има инджекции,но не било препоръчително да се бият повече от три пъти,защото разрушавали яйчниците-някъде бях прочела това....
Публикувано: 22 January 2009 - 01:03 PM
Ветеринарят ми каза още като беше бебе въобще да не се опитвам да я озлобявам така и направих но все още по поведението и личи, че e с детски нрав до кога ще продължи това някой имали идея
Агресия проявявя само към котки които влезнат в двора и към други кучета голямо гонене пада но нито ги лае нито ръмжи и като ги настигне и не посяга да ги хапе.
Публикувано: 23 January 2009 - 12:29 PM
Цитат
Цитат
Имах предвид за облекчаване,хапчета против разгонване,но се реших да я заплодя!Ако някой има мъжки в Хасково да пише.
Знам,че има инджекции,но не било препоръчително да се бият повече от три пъти,защото разрушавали яйчниците-някъде бях прочела това....
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 January 2009 - 08:34 PM
Цитат
Ветеринарят ми каза още като беше бебе въобще да не се опитвам да я озлобявам така и направих но все още по поведението и личи, че e с детски нрав до кога ще продължи това някой имали идея
Агресия проявявя само към котки които влезнат в двора и към други кучета голямо гонене пада но нито ги лае нито ръмжи и като ги настигне и не посяга да ги хапе.
КК не трябва да се озлобяват допълнително,те си имат злоба понякога и в излишък. Допреди няколко месеца имах подобни притеснения така да се каже с мъжка КК. Моят също си играе с котките,защото израсна с котки и първите си уроци за дебнене и нападение усвои от тях. Мислех,че ще си остане по кротък ,но общо взето на вашата възраст рапочна да си показва рогата- сега е на 1г и 5м и си е абсолюден дивак. Просто и при тях има различни характери-някои по-тихи,други по-агресивни....НО характерчето си остава,ще се прояви,не се притеснявай ;D
Публикувано: 25 January 2009 - 09:38 AM
Цитат
влезте във форума на www.martenbg.com да видите за каво става въпрос
Там са май само тези с родословие ;) Иначе добре възхваляват породата :->),НО забравят нещо много важно: КК не се гледа масово в България-ако се гледа изобщо,то това е с "декоративна" цел-не по предназначение. Затова има и обяви ,че продават големи кучета,защото не знаят после като пораснат какво да ги правят,особено ако ги гледат в апартамент ;D
КК е за стационарна охрана-колко хора имат къщи в Б-я, не говоря за повечето,които ги захвърлят на синджир при баба и дядо на село...
Те не могат да се ползват като чобански кубета,защото са агресивни към хора,а в Б-я няма такива безлюдни райони,където да ги пуснеш свободно с овцете например. Това не е играчка,а СЕРИОЗНА ПОРОДА,КОЯТО ПОДЛАГА И СОБСТВЕНИЦИТЕ СИ НА СЕРИОЗНО ИЗПИТАНИЕ,защото тях или ги обикваш безрезервно за цял живот и това става "твоята "порода,или те респектират за цял живот /разбирай в пряк текст-береш им страха ;D
Публикувано: 25 January 2009 - 07:49 PM
относно коментара за родословието в другия форум - никъде не видаях условие за представяне на родословие на любимеца си като условие за коментари там.
Публикувано: 25 January 2009 - 09:21 PM
Цитат
относно коментара за родословието в другия форум - никъде не видаях условие за представяне на родословие на любимеца си като условие за коментари там.
Не се дразня от това,че се пишат хубави неща за породата-имам 10 годишен стаж,така че от доста отдавна се интересувам...
Прав си,не ми беше интересно,опитах и това е,мисля,че е само говорилня и обяви за продажба... :blink:Няма лошо и товаможе да е полезно за някой.
Публикувано: 26 January 2009 - 09:10 PM

МитакА от Костинброд
Публикувано: 27 January 2009 - 09:43 PM
благодаря предварително