Dog.bg Форуми : Котките и градът

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котките и градът

#1 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 May 2009 - 09:52 PM

Показване на мнениетоmariasvetoslavova, в May 12 2009, 09:40 PM, написа:

Ако никои не пише,няма лошо,просто ми се искаше да си изплача мъката на хора които ще ме разберат.От събота 02.05.2009 се грижа за новородени котета и майката,а днес едното го намерих мъртво много ми е гадно.
От цялото четене по фороми стигнах до извода ,че във Варна няма безплатно кастриране,а дали някои може да ми помогне с добър капан с които да хвана едни котки които искам да кастрирам зад блока.

Защо ще хващате котките в капан ???

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 May 2009 - 09:54 PM

Става дума за капаните, с които се ловят диви котки, за да се заведат на кастрация.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 11:15 AM

Показване на мнениетоbushkata, в May 12 2009, 10:54 PM, написа:

Става сума за капаните, с които се ловят диви котки, за да се заведат на кастрация.

Не разбирам ... защо трябва да се ловят диви котки и да се кастрират ?

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 May 2009 - 11:18 AM

Дог - те не са диви котки в смисъла на вида дива котка, а бездомни. Използват се хуманни капани, които не ги нараняват. А Бушката каза диви, защото някои бездомни котки не са социализирани и дерат и хапят. Но все пак щом са в града е по-добре да се кастрират поради същите причини, заради които се кастрират кучетата.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 11:27 AM

Показване на мнениетоblueocean, в May 13 2009, 12:18 PM, написа:

Дог - те не са диви котки в смисъла на вида дива котка, а бездомни. Използват се хуманни капани, които не ги нараняват. А Бушката каза диви, защото някои бездомни котки не са социализирани и дерат и хапят. Но все пак щом са в града е по-добре да се кастрират поради същите причини, заради които се кастрират кучетата.

По мое лично мнение котката си е котка и се справя идеално в града. Тя не е животно, което зависи от хората - напротив, бяга от тях, изхранва се сама като ловува, има си своя територия и естествена среда на живот. Рядко се събират на едно място няколко котки, освен ако няма някой, който да ги храни или около кофите за буклук, но то и там е заето от кучета вече почти навсякъде.
Този, който ги храни - просто да спре и котките до дни няма да ги има там.

#6 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2009 - 01:11 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в May 13 2009, 10:27 AM, написа:

По мое лично мнение котката си е котка и се справя идеално в града. Тя не е животно, което зависи от хората - напротив, бяга от тях, изхранва се сама като ловува, има си своя територия и естествена среда на живот. Рядко се събират на едно място няколко котки, освен ако няма някой, който да ги храни или около кофите за буклук, но то и там е заето от кучета вече почти навсякъде.

Това се отнася само за дивите котки. Домашните котки ( дори ако не живеят в дом, те са пак домасни) са произлезли от дивите котки. Разликата между дива котка и домашна котка е като между вълк и куче. Вълците живеят настрани от хората и си ловуват. Кучетата - не.

Както кучетата, така и котките могат да се приспособят към градски условия, но това по никакъв начин не е естествена среда за тях. По същия начин хора - скитници или изоставени деца могат да живеят около боклуци и да се прехранват от кофите.
Идеята че ще изчезнат, когато някои спре да ги храни е същата като да спрем да храним уличните кучета и те сами ще изчезнат , т.е. ще измрат от глад.

Котките могат да се изхранват като ловуват, но така са можели да се се изхранвали и хората. Ако живеят някъде , където има такива ресурси. Ако обаче живеете в София и ловувате по булевард България, най-много да ви отнесе някоя кола. Същото се отнася и за котките. Впрочем - и за кучетата. Няма животно , на което естествената среда е градската среда. Градската среда не предлага хранителни ресурси, естествени места за лов и места за подслон.

Има понятие ферални котки. Те произлизат от домашните и са ,така да се каже, вторично подивели. Техният живот рядко продължава повече от 2 години. В сравнение с 15-18 за домашните. Просто стават жертва на средата.

#7 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 02:13 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в May 13 2009, 02:11 PM, написа:

Показване на мнениетоdog.bg, в May 13 2009, 10:27 AM, написа:

Много погрешно.
Както кучетата, така и котките могат да се приспособят към градски условия, но това по никакъв начин не е естествена среда за тях. По същия начин хора - скитници или изоставени деца могат да живеят около боклуци и да се прехранват от кофите.
Идеята че ще изчезнат, когато някои спре да ги храни е същата като да спрем да храним уличните кучета и те сами ще изчезнат , т.е. ще измрат от глад.
Котките могат да се изхранват като ловуват, но така са можели да се се изхранвали и хората. Ако обаче живеете в София и ловувате по булевард България, най-много да ви отнесе някоя кола. Същото се отнася и за котките. Впрочем - и за кучетата. Няма животно , на което естествената среда е градската среда. Градската среда не предлага хранителни ресурси, естествени места за лов и места за подслон.
Има понятие ферални котки. Те произлизат от домашните и са така да се каже вторично подивели. Техният живот рядко продължава повече от 2 години. В сравнение с 15-18 за домашните. Просто стават жертва на средата.

Откъде това желание всичко живо да се кастрира ? Направо се чубствам престъпник, отгледал съм котенца, котката ми роди в леглото ... малките израснаха на двора на старата ни къща в Поморие, техните синове и дъщери и до днес идват да лочат млякото, което майка ми оставя в двора. Другия ми котарак избяга на 2 години, скочи от третия етаж на блока, сега е на 9 някъде и все още живее на покрива на гаража, тук в София. Има си и две женски, понякога три ... лови мишки в мазето на блока, бяга от кучетата толкова години и единствения човек, от който взема каквото и да е, за мое учудване съм аз ... просто му оставям отвреме на време нещо на покрива, не ходя да го гоня или галя, той вече принадлежи на природата, не на мен, аз мога да му се радвам от далеч и това, че го виждам жив и здрав ми е достатъчно ... у дома в момента съм с кастрирана котка по медицински причини, поради възрастта направи пиометра и се наложи да се кастрира, слава богу, жива и здрава е, но ... не е същата котка вече, има коренна промяна в поведението и.
Така че, честно, ако се появи някой с капан да ми лови котките ...

Пак казвам - котката е напълно пригодна да живее в града. Да се размножава и да регулира сама популацията си в зависимост от храната. Да мигрира. Не досаждат на никой, не пречет. Живеят напълно сами.
Котките няма да изчезнат, как пък ще щели да умрат от глад ! Котка да умре от град няма. Просто разни хора са решили, че им правят добро, като им дават да ядат някъде. Ако няма храна, котките ще си отидат всяка в периметъра си и ще си търсят там храната, ако не - ще мяучат мъжкарите, най много да се сбият и по слабия ще бъде прогонен, докато си намери свободно място.

Не зная какви наблюдения имате за тези 2 години живот. Лично мойте, за котките, които ви писах - живеят си вече години, отглеждат си малките или на въпросния гараж, а като поотраснат ги пренасят в мазето на блока - защо, не зная, предполагам че там ги учат да ловят мишки, но съм виждал да ловят само големите котки. Да, от няколко малки оцеляват едно или две - природа, нарича се естествен подбор.

Градската среда предлага идеална среда за котките. Идеална - колко котки имаше преди в София, особено като минеш през старите квартали с къщите ... сега ги няма заради кучетата и явно заради хората, които ги ловят.

И до тук не разбрах едно - с какво пречат котките ? Агресивни ли са, хапят хора ли - какъв им е проблема, че трябва да бъде кастрирано едно диво коте, което е оцеляло от малко в града, че да се хване на 2 или 3 години и да се кастрира ?

#8 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 02:30 PM

Аз ще се самоцитирам и много моля после да ми изтриете спама

Показване на мнениетоrodegunda, в May 5 2009, 05:20 PM, написа:

..............
Простреляни
Качена снимка
Качена снимка

Подпалвани
Качена снимка
Качена снимка

За храна на змии
Качена снимка
Качена снимка

Простреляни бебета /точно това коте не е оцеляло/
Качена снимка

за да няма това, не трябва и да има саморазвъждащи се котки, както и кучета.

#9 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 13 May 2009 - 02:33 PM

dog.bg, не съм на твоето мнение. Работя в центъра - пълно е с котки, бродещи по дворовете и стават все повече на брой и все по-слабички ми се виждат. Да не говорим за блъснантите от коли, за многото хора, които изобщо не ги харесват и се чудят как да ги прогонят, за тези, простреляни с въздушни пушки и още мнооого други отвратителни неща, които им се случват.
Има градове, в които котките са много повече от кучетата.
На въпроса с какво пречат - на мен не ми пречат, но шефовете ми се бяха заканили да избият котките около офиса, защото понеже им се дава храна ставало пълна кочина, да не говорим, че по това време на годината целият двор намирисва на котешко маркирано. И така...кастрирането е необходимо, за да намалее /дай Боже някой ден да спре!/ броят на гладните, блъснатите, отровените, простреляните, подпалените и каквото още им хрумне на ненормалниците, които ги измъчват и убиват.

Сега виждам, че rodegunda е пуснала и снимков материал на ужасите, които преживяват.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2009 - 02:34 PM

dog.bg според теб проблем с котки няма,аз така разбрах.
Първо това,че не ги виждаме на глутници така както кучетата,не значи,че не са толкова много.Днес са виновни кучетата,а утре котките.На българина няма угодия.Кастрацията е овладяване на популацията.Не може да изискваме да се кастрират само кучетата,а котките да се множат пред кофите за боклук.На мен не ми е приятно,като видя котка измъчена и омършавяла от глад.Отделно колко от тези котки оцеляват в тази "градска среда пригодена за живот" ,колко от тях са смачкани от коли,колко наядени от кучета и колко от тях пребити и изтезавани от хората??? Аз ще ти кажа:МНОГО са.
Отвори раздела Без дом и ще видиш колко котки има там-90% от тях все им има нещо.А примери доста.Има на кого да пречат(болни мозъци из блоковете с пушки колкото щеш) като се разгонят,мисля знаеш какъв звук издават.Котка подпалена жива,котка застреляна със стрела,живяла 3 дни със стрелата в тялото си.На скоро в новините пуснаха,че няква подивяла котка се хвърляла и хапела хората по улиците.И още много такива.
Проблема с безстопанствените котки е еднакъв както и с кучетата.Кастрация трябва(вярно гадни сме,че милите ги подлагаме на това),но така се е получило,защото както каза ти: "Лично мойте, за котките, които ви писах - живеят си вече години, отглеждат си малките или на въпросния гараж, а като поотраснат ги пренасят в мазето на блока - защо, не зная, предполагам че там ги учат да ловят мишки, но съм виждал да ловят само големите котки." Колко от твоите котки са се размножили за тези години,на колко хора пречат те,колко са оцеляли и нормално ли е да продължаваме така?
Някъде в белите страни да ти е правило впечетление да има котки по улиците???
Сори за дългия пост исках да съм изчерпателна.Сори,че ти пиша на ТИ и не се заяждам,изказвам мнение ;)

Edit:Писала съм заедно с другите. А както виждам те примери са ти дали ;)
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#11 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2009 - 02:44 PM

Според мен кастрацията както за моята писана в къщи,така и за тези на вън е че,не може да раждат безконтролно,да се увеличават и да щъкат.Никак не ми е приятно като видя коте размазано на пята или умиращо от глад,само защото някои хора си мислят ,че е задължително да може само да се справя.Това за естествения подбор, за оцеляването и т.н не ми допада.Не мисля ,че е редно котки на една година,както е бездомните за които се грижа да раждат и да се чудят как да хи хранят .Може и да не съм права,но аз за себи си съм убедена,че съм им направила живота по лек като ги храня,осигурявам подслон,макар и кашони/но със добри постелки/,а съсвсем скоро и с антибиотици.Искам да кажа че всеки прави нещата така както ги усеща и мисли за най-добри.Аз мисля че котката ще е добре ако е кастрирана ,а не раждаща по два/три пъти в годината.

#12 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 02:51 PM

Аха ... и за да го няма това, трябва да ги убием ??? И да ги кастрираме ? Те изродите и кастрирани ще ги намерят, даже по лесно ще ги хванат.
Доколкото до блъснатите от коли и другите - нарича се естесвен подбор. В природата оцелява най добрия, най съобразителния. Вие хващате най доброто, вече отраснало и оцеляло и го кастрирате ... защо и кой ви дава това право ? Че ги обичате ? Ами вземете си коте у дома, там решението е ваше - ако искате го кастрирайте, ако искате го гледайте ... но не посягайте на дивите котки. Без тях плъзват плъхове, увеличават се болести, котката е санитар, яде всичко почти.

Защо да не възпитаваме в хората любов и уважение към животното, към котката ?

Това, което сте сложили е направено от ХОРА. Не от животни. Те нямат нищо общо.

Попитах нормален въпрос, моля, обяснете ми нормално, аз съм разбран човек - какво и на кого пречат котките, че трябва да бъдет убивани ? Кастрацията на една котка в крайна сметка е убийство на самата котка, тя става трудно подвижна, ленива и не може да се изхранва сама, да не говоря за липсата на нагон, който и е водещ в живота и целия и живот е подчинен на него. Вие я вземате, кастрирате и правите зависима от хората за храна, докато я убият. Щото една котка почне ли да взема храна от човек, тя ще се довери и на друг, който няма да има добри намерения. Докато за кучетата има оправдание - кучето не е пригодно да живее без собственик и стопанин, подивява, свикнало е да живее до хората и да търси храна от тях, без да има възможност да ловува и да се изхранва само, то котката е точно обратен случай.

#13 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 03:00 PM

Показване на мнениетоLUDNICA, в May 13 2009, 03:34 PM, написа:

dog.bg според теб проблем с котки няма,аз така разбрах.
Първо това,че не ги виждаме на глутници така както кучетата,не значи,че не са толкова много.Днес са виновни кучетата,а утре котките.На българина няма угодия.Кастрацията е овладяване на популацията.Не може да изискваме да се кастрират само кучетата,а котките да се множат пред кофите за боклук.На мен не ми е приятно,като видя котка измъчена и омършавяла от глад.Отделно колко от тези котки оцеляват в тази "градска среда пригодена за живот" ,колко от тях са смачкани от коли,колко наядени от кучета и колко от тях пребити и изтезавани от хората??? Аз ще ти кажа:МНОГО са.
Отвори раздела Без дом и ще видиш колко котки има там-90% от тях все им има нещо.А примери доста.Има на кого да пречат(болни мозъци из блоковете с пушки колкото щеш) като се разгонят,мисля знаеш какъв звук издават.Котка подпалена жива,котка застреляна със стрела,живяла 3 дни със стрелата в тялото си.На скоро в новините пуснаха,че няква подивяла котка се хвърляла и хапела хората по улиците.И още много такива.
Проблема с безстопанствените котки е еднакъв както и с кучетата.Кастрация трябва(вярно гадни сме,че милите ги подлагаме на това),но така се е получило,защото както каза ти: "Лично мойте, за котките, които ви писах - живеят си вече години, отглеждат си малките или на въпросния гараж, а като поотраснат ги пренасят в мазето на блока - защо, не зная, предполагам че там ги учат да ловят мишки, но съм виждал да ловят само големите котки." Колко от твоите котки са се размножили за тези години,на колко хора пречат те,колко са оцеляли и нормално ли е да продължаваме така?
Някъде в белите страни да ти е правило впечетление да има котки по улиците???
Сори за дългия пост исках да съм изчерпателна.Сори,че ти пиша на ТИ и не се заяждам,изказвам мнение ;)

Edit:Писала съм заедно с другите. А както виждам те примери са ти дали ;)

Култово е това - подивяла котка се хвърлила и хапала хора по улицата ! Дори и да е истина, това е ЕДНО ЖИВОТНО за толкова години и то явно по медицински проблем.

Пак - котките не пречат на никой. И няма нужда да бъдат кастрирани без нужда.

Доколкото до болните мозъци с пушките - ами има ги, за съжаление. Хора. Не са котки, нали ? И заради простотията на изрода трябва да ги кастрираме, за да не се "мъчат" и да ги няма ?

За вас не зная, аз обичам котки. И света, и града ще ми бъде пуст без уникалната котка. Няма такова животно, няма такава грация. Да не мога да видя как се катери по дървото, как дебне, как се дърлят мъжкарите, без котешкия концерт - на мен лично ще ми бъде пусто.

Котки съм виждал в всеки един европейски град, в който съм бил. В всеки.
Град без котки няма.

Защото това ще значи, че града е мъртъв.

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 03:05 PM

Ех ... точно каквото очаквах като развитие. Ми защо тогава да кастрираме кучетата, а не да учим хората как да ги уважават и да съжителстват с тях? А защо не същото и по отношение на плъховете? На мен нито котките, нито кучетата нито плъховете ми пречат. Естествен подбор казваш. Ми то своеобразен естествен подбор е на практика и това кой ще пострада от бездомните кучета - който е адаптивен и се научи как да се държи с тях няма да бъде хапан. Който не ... сори. Малко грубичко ама не ми се вижда справедливо за едни да има естествен подбор пък за други не. Това леко в кръга на шегата, защото сериозните неща вече наистина ми е поомръзнало да ги обяснявам. Ти знаеш ли в някоя цивилизована европейска страна да има котки по улиците. Аз не. За сметка на това в държави като в България, Гърция и сие недоразумения виждам по улиците и кучета и котки и мишки и плъхове. Иначе няма лошо да учиш хората на уважение към животните. В нашата държава ако това изобщо някога е постижимо ще е след има-няма 200 години поливане и стригане на човешкия материал.

#15 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 13 May 2009 - 03:05 PM

Всичко това е така, но в БГ няма такъв утопичен град, където котките да не пречат на всеки 2-ри.
П.П. моето беше към дога.

#16 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2009 - 03:06 PM

Аз пък не мога да повярвам,че това го пишеш ти-вярно всеки си има право на мнение.Ама тук говорим за хиляди животи.Не може като всеки друг да казваш,ами вземете си я у вас и там си я кастрирайте.Ние (хората) сме ги довели до тук.
Няма естествен подпор -блъснато от кола,защото реално в природата няма коли и изроди с пушки.
Аз ти зададох няколко въпроса в предния пост : "Колко от твоите котки са се размножили за тези години,на колко хора пречат те,колко са оцеляли и нормално ли е да продължаваме така?"
И още един последен : Снимките пуснати от rodegunda харесват ли ти ?

И аз съм живяла в чужбина,ама там котки и кучета не съм видяла-държавата е Белгия.

А на твоя въпрос:На нас не ни пречат,ама от снимките ясно се вижда,че има на кого.
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#17 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 03:06 PM

Много от нас не очакват точно в ТОЗИ форум, точно в ТОЗИ раздел и точно ТОЗИ потребител (в случая админ, собственик и т.н.) да изкаже такова мнение...

Аз лично просто съм без думи...
И за некомпетентността по въпроса с "естествената среда на котките".
И за некомпетентността по въпроса с кастрирането... било убийство?!
И за некомпетентността по въпроса с овладяването на популациите.
и т.н.

Боли, боли, боли... толкова много хора (макар и шепа на фона на всички) от тук да се борят със зъби и нокти срещу това...

PS Междувременно са писали и други.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 May 2009 - 03:08 PM

Всички са изразили мнение,и са обяснили нещата така както ги виждат.Никои не е казал че си неразбран.Любов много трудно се възпитава в хората,защото обществото ни от части е болно,не желае да обича и не желае да е добро.Ако всички бяха отворени към идеята нека да има котки бол,ни е няма да ги пресираме с нащи си човешки мизерии,прблем няма аз щях да си купя нова чанта и обувки,вместо да се грижа за котките на вън.Пък и както казах преди това мисля че това е правилното действие.Пък и ние не откриваме топлата вода този метод на уграничаване на популацията е възприет в целия развиващ се свят,а ние нали сме все пак там.

#19 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 03:14 PM

Аз искам само да кажа на Дог, че кастрацията изобщо не изначава убийство, нито че ствата трудно подвижни или лениви. За справка - ела вкъщи. Имам две и то кастрирани. Едната вече е по-улегнала, все пак е на 12 години, но са си същите диванета и калпазани. Само където вече не мога да обвинявам котката за съборената саксия, щото не знам коя от тях е :) За мен това как ще се държи е въпрос на условията които се предоставят. Ако имат достатъчно играчки, условия да изразходват енергия, няма да залиняват и униват.

Само да добавя - в Турция кучетата кастрират, но котки не. Котките били като свещени и никой не ги пипа, хранят ги, оставят им храна постоянно. И въпреки това гледката не е приятна. От толкова много котки на едно място, никоя не получава досатъчно - било то храна или грижи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2009 - 03:16 PM

Показване на мнениетоNickey, в May 13 2009, 02:06 PM, написа:

Аз лично просто съм без думи...
И за некомпетентността по въпроса с "естествената среда на котките".
И за некомпетентността по въпроса с кастрирането... било убийство?!
И за некомпетентността по въпроса с овладяването на популациите.

На мен пък ми увисна ченето. Каква ти компентентност, това не е професия, че да си компетентен. Ама да имаш някакво отношение към животните и да твърдиш, че скитащото из града безстопанствено животно си живее живота и че спирането на това било убийство ...
Нещо ... не знам къде се намирам. Невежество е думата.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни