Dog.bg Форуми : помогнете да спасим две кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

помогнете да спасим две кученца

#21 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 23 May 2009 - 06:38 PM

Каква е идеята на този цитат?Имате ли да кажете нещо или кво??
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2009 - 07:01 PM

Не ,бе по погрешка съм го пратила :zz_020: много съм боса по компютърните комуникации.Мисляче го редактирах,поне опитах де....
И да поясня - чери 1 съм пак аз-чери,ама от домашния компютър се регистрирах.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 May 2009 - 03:15 PM

То само аз си пиша в тая тема ,ама.......
Туко-що ги нахраних,чисто бяха слепили от глад коремчетата,мислех,че и някой друг от кооперацията им хвърля по една коричка,ама явно не....и водичка нямаха.....а очичките им някак помръкнали
Никой ли не ги хареса? От организацията казаха,че няма много да пораснат,даже ми се скараха,че съм дала половин хапче-много било за тях.Пускам пак снимките да си припомните какви са сладури

Прикачени файлове

• Прикачен файл  ______.pdf (1.1MB)
    Брой сваляния: 208

User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 May 2009 - 04:24 PM

:smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#25 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 24 May 2009 - 05:11 PM

Кученцата нямат нужда за сега от лекар, а от храна и дом!Момичето прави каквото може.Пуснати ли са обяви на повечко места?
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 07:38 PM

30 броя обяви сме разлепили изграда,зоомагазините,спирките и нито едно обаждане до сега.....( не съм момиче -на 42 ставам утре :dh_188: ,то и затова много ме няма в техническо отношение де.......
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 May 2009 - 08:03 PM

Извинявам се!Няма ли кой да ти помогне и да пусне обяви из сайтовете, тук по горе има специална тема със сайтове за обяви??
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2009 - 08:27 PM

Пуснах на три или четири места. Не знам защо, но само на едното ми публикува снимката. Ако някой има възможност да напуска още - колкото повече - толкова по-добре. В Бездом.инфо съм пуснала.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#29 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 09:00 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 24 2009, 09:27 PM, написа:

Пуснах на три или четири места. Не знам защо, но само на едното ми публикува снимката. Ако някой има възможност да напуска още - колкото повече - толкова по-добре. В Бездом.инфо съм пуснала.

Мерси ,Бушка.
То в нашия град май не ги обичат много кучетата(нали наскоро намериха много избити кучета на сметището),а пък от друго място не ми се вярва някой да си направи труда, ама все пак човек се надява......
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 02:06 PM

Днес на обяд като излязох да ги храня и те почнаха да ми се радват един минувач каза-" я какви сладки кученца" и попита дали са чистокръвни...
Според него били лудогорски гончета.Дали е възможно да са продисти и изхвърлени защото са женски....Ама и така да е едва ли това ще помогне за задомяването.Ама не мога да се откажа,всеки ден ще пиша да побутвам темата,друго не знам какво да направя.Сутрин идвам със свито сърце и изтръпвам дали ще ги видя ....А уж се пазя да не се привързвам,и имена не искам да им сложа ,ама ми е тревожно някак си ,лошо предчувствие имам....
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 03:30 PM

От днес мойте бездомничета вече имат имена- Софка и Славка.И макар че за всички останали двете са като близначки,забелязвам,че по характер са много различни.Софка е много чувствителна,емоционална и открита- всички чувства и се четат в очите.Пренебрегва манджата и идва да се гуши.
Вече ми е ясно,че тя е била тази ,която пищеше и се напишкваше в началото.И сега чат -пат като я погаля подпишква от радост( днеска два пъти ).Тя в и тази на снимките.Докато Славка яде на заден план,Софка идва да се погали. Славка е с повече бяло по лапичките,като ботушки ,косъма и е по-лъскав и черен,леко е по дребна и много по-оправна .
Два-три пъти вместо с гранулки ги храня с домашни манджи,които ми е жал да изхвърля (2 пържени филии с яйце -останали от закуската днес, пастет с надробено хлебче,пил.супа) и го приемат като лакомство.И за това да попитам,понеже имам залежали запаси от рибни консерви-шаран ,дали е добре за тях да им надробя с хляб.
И понеже въпреки че ги храня редовно с гранули ми се виждат доста слаби,се питам дали нямат глисти.Дала съм по половин хапче Дронтал в началото на месеца,кога мога да им дам пак за всеки случай.
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 05:32 PM

Обезпаразитяващо се дава през 14 дена, за да има полза.
Шарана със сигурност ще има кости, така че не мисля, че ще е добре за тях.
User's Signature

#33 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 May 2009 - 07:08 PM

Показване на мнениетоbushkata, в May 26 2009, 03:32 PM, написа:

Обезпаразитяващо се дава през 14 дена, за да има полза.
Шарана със сигурност ще има кости, така че не мисля, че ще е добре за тях.

В рибните консерви костите са меки, от обработката, топят се в устата. Лично проверено.

#34 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 08:25 AM

Туко- що ги храних с русенско варено разбъркано с хлебче,ядоха като не виждали храна....И Славка захапа много злобно Софка по муцунката- 2 пъти.Досега само и ръмжеше чат -пат,дори като слагам на 2 купчинки храната иска да са нейни и двете....И игрите станаха по-груби ,туко се чува жалното скимтене на Софка,милата.А иначе гранули си имат,гледам и филия хляб им е метнал някой,не са чак пък умрели от глад....
Дайте съвет как да коригирам това поведение.Аз иначе имам доста страх от кучета,а сега слагам храната и веднага се отдръпвам,да не ме гризнат(бях свидетел как миниатюрно мини-пекинезче захапа до кръв стопанката си,защото поиска да и вземе бисквитка която ядеше.....
И друг проблем -хванах си бълха, е може и да не е от тях,ама не е лошо пак да ги напудря.Само че са станали много подвижни,от мен нямат грам респект и не успявам(даже искат да ядат шишенцето с пудрата :ab_041: )Та ако някой от Благоевград чете тука много моля да помогне да да ги напудрим,те с другите хора са много кротички,не смеят да мръднат....А мен като ме видят тичат като снаряди ,катерят се ,похапват ме уж нежно и с любов,ама гледам ръцете до лактите са ми станали все едно съм брала шипки :zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:00 PM

Сега вече искам съвет.
Значи на обяд като си тръгвах гледам на улицата каруца с кон и двама цигани и жената на която кученцата най-много и пречат говори нещо с тях.Та като ме видя ми поиска" от онези неща дето ги храня" да ги хванат по-лесно кученцата и да ги махнат.Помолих я да изчака още малко,но е непреклонна,2 пъти се е обаждала в общината и вече сама ще действа.....Та аз се махнах от там панически,защото знам,че само ако ме видят и ни чуят гласа кутретата и ще ги изловят моментално,а после какво ще ги правят незнам...
Та в къщи си поплаках,сега идвам на работа - и кученцата ме посрещат весели - не са успели да ги хванат.Обадих се на момичето,което ще ми помогне да ги напудрим против бълхи и и разказах за новата ситуация,но нищо не може да помогне и тя,нито пък организацията.
А сега се питам дали пък не е по-добре да съдействам за хващането им,може пък да ги гледат циганите,макар,че са женски ,некастрирани и не ми се мисли какво ще стане след година,но все пак имат някакъв шанс,дори да ги оставят някъде в полето в нищото....Иначе алтернативата е отрова.
Няма ли кой да ги приюти за известно време,не ми се иска да свършат така....
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 01:06 PM

Господи, ужас! Не може ли заедно с организацията поне да измислите някое по-скришно място далеч от идиотката, на която пречат и циганите?! Дори никой да не може да ги прибере поне да са на по-скришно място.

#37 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:13 PM

Аз лично ако знаех такова място,хич нямаше ида пиша тука,нявсякъде съм питала и проверила,където и да отидат все ще пречат на някой,В града приют няма ,за сметка на това пък бездомни кучета колкото щеш,само на близката полянка има 7 големи,не са на глутница.Мислила съм там да ги откарам,но не знам как ще ги накарам да останат,тук се чувстват подслонени.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 01:20 PM

Ох, сигурно сте права. Съжалявам, че само спамя в темата като не мога да помогна ама ме втресе като прочетох, че тези хубави кученца ще отидат при гадните цигани, които или ще ги убият или ще ги оставят да си раждат на воля до без край :zz_020:.

#39 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 01:32 PM

И това е по-добрия вариант, че пък ако им метнат отрова не знам в какви мъки и агония ще си идат.... и то може да стане и пред очите ми :eg_033: , на никой не го пожелавам....
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   fdisk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2009 - 03:00 PM

Чери, не си прави такива илюзии - ***** цигани ще ги убият или ще ги оставят да умрат от глад. Досега не съм чул за случай циганин да гледа нещо - животно или дете.

Малко цензура.
мод

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни