помогнете да спасим две кученца
Публикувано: 24 May 2009 - 03:15 PM
Туко-що ги нахраних,чисто бяха слепили от глад коремчетата,мислех,че и някой друг от кооперацията им хвърля по една коричка,ама явно не....и водичка нямаха.....а очичките им някак помръкнали
Никой ли не ги хареса? От организацията казаха,че няма много да пораснат,даже ми се скараха,че съм дала половин хапче-много било за тях.Пускам пак снимките да си припомните какви са сладури
Прикачени файлове
-
______.pdf (1.1MB)
Брой сваляния: 208
Публикувано: 24 May 2009 - 04:24 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 May 2009 - 08:27 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 24 May 2009 - 09:00 PM
bushkata, в May 24 2009, 09:27 PM, написа:
Мерси ,Бушка.
То в нашия град май не ги обичат много кучетата(нали наскоро намериха много избити кучета на сметището),а пък от друго място не ми се вярва някой да си направи труда, ама все пак човек се надява......
Публикувано: 25 May 2009 - 02:06 PM
Според него били лудогорски гончета.Дали е възможно да са продисти и изхвърлени защото са женски....Ама и така да е едва ли това ще помогне за задомяването.Ама не мога да се откажа,всеки ден ще пиша да побутвам темата,друго не знам какво да направя.Сутрин идвам със свито сърце и изтръпвам дали ще ги видя ....А уж се пазя да не се привързвам,и имена не искам да им сложа ,ама ми е тревожно някак си ,лошо предчувствие имам....
Публикувано: 26 May 2009 - 03:30 PM
Вече ми е ясно,че тя е била тази ,която пищеше и се напишкваше в началото.И сега чат -пат като я погаля подпишква от радост( днеска два пъти ).Тя в и тази на снимките.Докато Славка яде на заден план,Софка идва да се погали. Славка е с повече бяло по лапичките,като ботушки ,косъма и е по-лъскав и черен,леко е по дребна и много по-оправна .
Два-три пъти вместо с гранулки ги храня с домашни манджи,които ми е жал да изхвърля (2 пържени филии с яйце -останали от закуската днес, пастет с надробено хлебче,пил.супа) и го приемат като лакомство.И за това да попитам,понеже имам залежали запаси от рибни консерви-шаран ,дали е добре за тях да им надробя с хляб.
И понеже въпреки че ги храня редовно с гранули ми се виждат доста слаби,се питам дали нямат глисти.Дала съм по половин хапче Дронтал в началото на месеца,кога мога да им дам пак за всеки случай.
Публикувано: 26 May 2009 - 05:32 PM
Шарана със сигурност ще има кости, така че не мисля, че ще е добре за тях.

Публикувано: 26 May 2009 - 07:08 PM
Публикувано: 27 May 2009 - 08:25 AM
Дайте съвет как да коригирам това поведение.Аз иначе имам доста страх от кучета,а сега слагам храната и веднага се отдръпвам,да не ме гризнат(бях свидетел как миниатюрно мини-пекинезче захапа до кръв стопанката си,защото поиска да и вземе бисквитка която ядеше.....
И друг проблем -хванах си бълха, е може и да не е от тях,ама не е лошо пак да ги напудря.Само че са станали много подвижни,от мен нямат грам респект и не успявам(даже искат да ядат шишенцето с пудрата

Публикувано: 27 May 2009 - 01:00 PM
Значи на обяд като си тръгвах гледам на улицата каруца с кон и двама цигани и жената на която кученцата най-много и пречат говори нещо с тях.Та като ме видя ми поиска" от онези неща дето ги храня" да ги хванат по-лесно кученцата и да ги махнат.Помолих я да изчака още малко,но е непреклонна,2 пъти се е обаждала в общината и вече сама ще действа.....Та аз се махнах от там панически,защото знам,че само ако ме видят и ни чуят гласа кутретата и ще ги изловят моментално,а после какво ще ги правят незнам...
Та в къщи си поплаках,сега идвам на работа - и кученцата ме посрещат весели - не са успели да ги хванат.Обадих се на момичето,което ще ми помогне да ги напудрим против бълхи и и разказах за новата ситуация,но нищо не може да помогне и тя,нито пък организацията.
А сега се питам дали пък не е по-добре да съдействам за хващането им,може пък да ги гледат циганите,макар,че са женски ,некастрирани и не ми се мисли какво ще стане след година,но все пак имат някакъв шанс,дори да ги оставят някъде в полето в нищото....Иначе алтернативата е отрова.
Няма ли кой да ги приюти за известно време,не ми се иска да свършат така....
Публикувано: 27 May 2009 - 01:06 PM
Публикувано: 27 May 2009 - 01:13 PM
Публикувано: 27 May 2009 - 01:20 PM

Публикувано: 27 May 2009 - 01:32 PM