Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1101 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 20 July 2008 - 11:07 PM

Ей,Горан недей така  ;) Как може да не познаеш кой е този величествен кучо :) Хайде ще те оставя да си поблъскаш главата още малко  :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1102 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 07:20 AM

Цитат

Включвам се само една снимка да ви покажа.Дано ви хареса :) Просто невероятен :)

yani4ka,Много се изнанадах като отворих линка - не очаквах точно това куче. Ама и ти си сложила снимка, на която носа му е огромен B)

Цитат

Наистина е много красив :yahoo:!Може ли малко инфо,кой е кучо :blink:?

то е нормално с този огромен нос, дето е снет от близо да не го познаете... и не кучо е величествен , а носът  му B)

Цитат

Ей,Горан недей така  ;) Как може да не познаеш кой е този величествен кучо :) Хайде ще те оставя да си поблъскаш главата още малко  :wub:

;D ;D ;D -
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#1103 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 09:24 AM

Цитат

;DАма тук стана весело ;D ;).Този готин куч :yahoo: на други фотоси излиза с малко по-широка глава , по-светла окраска и по-малък нос ;D..ии за да остане елемент на загадка ,да помислим чия е козинката :wub: :wub: :P  до него ;D ;D ;D?
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1104 Потребителят е офлайн   Fini Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 10:25 AM

Здравейте и от нас.Благодаря за публикуваните наши снимки макар от тях да е видно,че Фин нее във форма. : :--Сега със задоволство мога да кажа че само месец след снимките и въпреки топлото време тои изглежда по съвсем различен начин :rolleyes:.Отслабването се дължеше според мен на дългото отделяне на фин от семейството след даването му на училище,много е послушен сега ;D(освен в случаите когато не слуша), ;D тепърва се надявам да ви изненадваме със хубави моменти запечатани на снимки,вече приключваме и с лечението защото освен знания донесохме и други неща но нали знаете както кучетата така и хората се учим цял живот.Но да не ви занимавам само със нас във форума има и други снимки които заслужава да се отбележат,анашето желание е да достигнем върхова форма.Поздрави от морето днес е малко по хладно. :blink:

#1105 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 06:02 PM

Цитат

Здравейте и от нас.Благодаря за публикуваните наши снимки макар от тях да е видно,че Фин нее във форма. : :--....
Отслабването се дължеше според мен на дългото отделяне на фин от семейството след даването му на училище.....
,вече приключваме и с лечението защото освен знания донесохме и други неща но нали знаете както кучетата така и хората се учим цял живот.

Fini,
Няма защо да се притесняваш, дали кучето е във форма или не - е важно, но НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО от всички неща, свързани с нашите маламути. По-важно е да е щастлив, обичан и спокоен и да бъде със семейството си.

Маламутът затова е маламут, а не немска овчарка или друга порода куче, и изисква по-специално и различно отношение, отглеждане и възпитание.
За един маламут отделянето от семейството, от НЕГОВАТА глутница, е най-страшното и стресиращото нещо, което може да му се случи. Той СТРАДА, нямате на идея как страда за любимите си хора и други кучета от глутницата.
Раздялата се запечатва в тях, те получават промяна в поведението си. Понякога отказват да ядат заради раздялата със стопанина си! Има и по-тежки случаи.

Надявам се сега другите собственици на маламути когато прочетат това, да се замислят добре и да не им причиняват страдание, като ги отделят от семейството за по-дълъг период от време - а за един маламут дълъг период е повече от 1 ден!
Много се надявам също когато някои разбиращи от отглеждането и възпитанието на други породи кучета ви дадат съвет, да не го приемате за 100% най-верния, а да го пречупите през това, което знаете или наблюдавате у маламутите, и тогава да изберете вярното действие. Защото подходът при едни породи е един, но при маламутите е друг и вместо да помогнем, навреждаме на животното и на нас съответно.

Цитат

Сега със задоволство мога да кажа че само месец след снимките и въпреки топлото време тои изглежда по съвсем различен начин...
много е послушен сега ;D(освен в случаите когато не слуша), ;D тепърва се надявам да ви изненадваме със хубави моменти запечатани на снимки,Поздрави от морето днес е малко по хладно. :blink:

С голямо нетърпение чаках да чуя хубавата новина и съм много щастлива. Това което аз бих ви посъветвала сега е освен физически, да възстановите Фин и психически - бъдете по-често с него на приятни места, дайте му повече ласки и внимание, дайте му повече приятни изживявания, за да се възстанови по-бързо. Защото съм сигурна, че отделянето от дома не е причинило само физически промени, но е въздействало и на неговата психика.
Желая ви прохладно лято и чакам с нетърпение снимки на хубавия и дебел Фини.
И за успокоение по повод формата, ще ви кажа, че Фрей в момента е станал наполовина от това, което видяхте в Созопол, с опадала козина, прилича на дръглив кон  ;D!
Поздрави и целувки от нас!
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#1106 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 09:41 AM

Къде се игубихте?Как сте?Малко снимки от Ретро парада на автомобили в Банско.Горан беше много впечатлен от Духовата музика и мажоретките :yahoo: от Велинград,а и ние естествено ;).
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1107 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 01:27 PM

zdraveite  :blink:
mnogo hubavi snimki na Goran  ;)
nie se pozagubihme malko vav foruma ama... sega sme tuka
mnogo se razhojdame s Ares i gonim sarnichki s tova sme zaeti  ;D
skoro shte kacha oshte snimki :)

#1108 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 August 2008 - 01:29 PM

Тук пишем на кирилица  ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1109 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 10:40 PM

Цитат

Благодаря,чакам вече повече активност по темата, то бива почивка ама  наистина всички изчезнаха ;).cucka_ къде ги гоните сърничките с Арес,стана ми интересно,дай снимки.
User's Signature

#1110 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 08:30 AM

Цитат

Цитат

Благодаря,чакам вече повече активност по темата, то бива почивка ама  наистина всички изчезнаха ;).cucka_ къде ги гоните сърничките с Арес,стана ми интересно,дай снимки.

:) нали си живеем в планината и много се разхождаме, а тука е само гори и поляни :) има сърнички, зайци, които слизат много наблизо до къщите :) голям пазач е от дивите животни, много ги надушва и само ходи по разни следи :) да не би да ми става лувджия? :) ама много се забавляваме на разходките. Намислила съм тази седмица да го заведа в балкана има "Видимско пръскало"-водопад и там ще правя снимки и ще кача ;)

#1111 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 03:09 PM

И ние живеем в планина ,но да видиш сърничка,козичка или друго животинче си е направо късмет :blink:.
User's Signature

#1112 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 03:53 PM

при нас дивите животни са си постоянно явление :) сърничките ги срещаме най-често. Играе си с тях, гони ги и после се връща при мене :) слава богу, че знам че имат навика да бягат от ступаните си. Арес за сега няма такива изгледи да бяга, че като сме на непознато място той седи до мене и се бута само :)

#1113 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 04:03 PM

Цитат

при нас дивите животни са си постоянно явление :) сърничките ги срещаме най-често. Играе си с тях, гони ги и после се връща при мене :) слава богу, че знам че имат навика да бягат от ступаните си. Арес за сега няма такива изгледи да бяга, че като сме на непознато място той седи до мене и се бута само :)

Добре си прекарвате :yahoo:,а за дивите животни благородно ви завиждам :blink:.Ето как ние се спасяваме от жегите ;D,а после доволно позираме за снимка ;D.
User's Signature

#1114 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 04:08 PM

Горан,доволен от изкъпването застава мирен за снимка B),обаче...лек шум отзад и вече му виждам гърба ;D :yahoo:.
User's Signature

#1115 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 06:41 PM

Цитат

Къде се игубихте?Как сте?Малко снимки от Ретро парада на автомобили в Банско.Горан беше много впечатлен от Духовата музика и мажоретките :yahoo: от Велинград,а и ние естествено ;).

Тук сме, ама никой на отвръща на опитите ни в темата да се обсъждат интересни неща. Ние се крием от жегите по цял ден и спим, друго интересно засега няма

Цитат

нали си живеем в планината и много се разхождаме, а тука е само гори и поляни :) има сърнички, зайци, които слизат много наблизо до къщите :) голям пазач е от дивите животни, много ги надушва и само ходи по разни следи :) да не би да ми става лувджия? :) ама много се забавляваме на разходките. Намислила съм тази седмица да го заведа в балкана има "Видимско пръскало"-водопад и там ще правя снимки и ще кача ;)

Еее, явно от планина до планина има разлика. Ние също живеем в планината, но къде ти сърнички и зайци, тука навсякъде има стада от кози, овце и крави всяко с по няколко чобански кучета. Никъде не можем да се разходим на спокойствие  :(, много е депресиращо... не знам вие как сте, ама аз много се пазя от това да не налетят маламутите на някоя овца или коза, или пък да се сбият с чобанските кучета... затова ги пазя и ги пускам само зимата (когато няма толкова стада) или когато съм 100% сигурна че на километри няма други животни които да ги дразнят, а и да има видимост също...

Цитат

завиждам ти, че слуша - при нас такова нещо няма - има ли в далечината обект който се движи - непременно трябва да отидем да видим какво е, и никакви команди не важат... нищо че се обучаваме, не става. Ако маламута е един - слуша, обаче тримата са цяла напаст...

Цитат

Горан,доволен от изкъпването застава мирен за снимка B),обаче...лек шум отзад и вече му виждам гърба ;D :yahoo:.

Хубави снимки ;), къде е това красиво място с толкова чиста вода  ;)
User's Signature

#1116 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 06:51 PM

Цитат

Хубави снимки , къде е това красиво място с толкова чиста вода 

Finve,това е фонтан в центъра на Банско,който се подържа много чист.Вечер е осветен и е много красиво.Радвам се,че бандата от Сливен е добре :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Дай малко снимки да им се порадваме :blink:.
User's Signature

#1117 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:11 PM

Цитат

Цитат

Finve,това е фонтан в центъра на Банско,който се подържа много чист.Вечер е осветен и е много красиво.Радвам се,че бандата от Сливен е добре :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Дай малко снимки да им се порадваме :blink:.

А, аз защо не съм го забелязала досега  :huh: Много хубаво, забравих да ви поздравя и за снимките от ретро парада. Добре се забавлявате вие там през лятото. При нас е голямо мъртвило. Снимки ще ви пусна в понеделник, защото на този компютър нямам никакви. Поздрави от нас всичките и целувки за Горан
User's Signature

#1118 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 07:08 AM

Цитат

Цитат

Цитат

А, аз защо не съм го забелязала досега  :huh: Много хубаво, забравих да ви поздравя и за снимките от ретро парада. Добре се забавлявате вие там през лятото. При нас е голямо мъртвило. Снимки ще ви пусна в понеделник, защото на този компютър нямам никакви. Поздрави от нас всичките и целувки за Горан

Finve,като дойдеш в Банско ще те заведа на фонтана :yahoo:.И една снимка ,която много харесвам :yahoo: :yahoo:,показателна за отношението на маламутите към малките деца :wub: :wub:.
User's Signature

#1119 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 12:38 PM

при нас със Арес малко отношението с децата не седи така прекрасно, за съжаление. Предполагам че е така защото още му се играе. Като види деца само скача хапи ги ама не стиска, но много ги плаши. Много е бърз та няколко деца ги олигави и уплаши и не смея сега да го пускам в близост до тях, ако не го държа здраво. Надявам се скоро да премине това. :)

#1120 Потребителят е офлайн   cucka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 12:44 PM

Горан е прекрасен!!! определено е много величествен в присъствието на деца  ;) много е горд  :blink: Не мога да им се нагледам на тези кучета :) прекрасни са. Страх ме е да не разглезя много Арес заради тази моя обич. Обаче и той е гальовен, като не ме е виждал цял ден и като отида при него, гушна го и той първо ми се сърди и ми се надува, ама след една минута вечее... няма и следа от сръднята му.  :yahoo:

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни