Аляски маламут
Публикувано: 21 July 2008 - 07:20 AM
Цитат
yani4ka,Много се изнанадах като отворих линка - не очаквах точно това куче. Ама и ти си сложила снимка, на която носа му е огромен B)
Цитат
то е нормално с този огромен нос, дето е снет от близо да не го познаете... и не кучо е величествен , а носът му B)
Цитат
;D ;D ;D -

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 21 July 2008 - 09:24 AM
Цитат
;DАма тук стана весело ;D ;).Този готин куч :yahoo: на други фотоси излиза с малко по-широка глава , по-светла окраска и по-малък нос ;D..ии за да остане елемент на загадка ,да помислим чия е козинката :wub: :wub: :P до него ;D ;D ;D?

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 23 July 2008 - 10:25 AM
Публикувано: 24 July 2008 - 06:02 PM
Цитат
Отслабването се дължеше според мен на дългото отделяне на фин от семейството след даването му на училище.....
,вече приключваме и с лечението защото освен знания донесохме и други неща но нали знаете както кучетата така и хората се учим цял живот.
Fini,
Няма защо да се притесняваш, дали кучето е във форма или не - е важно, но НЕ Е НАЙ-ВАЖНОТО от всички неща, свързани с нашите маламути. По-важно е да е щастлив, обичан и спокоен и да бъде със семейството си.
Маламутът затова е маламут, а не немска овчарка или друга порода куче, и изисква по-специално и различно отношение, отглеждане и възпитание.
За един маламут отделянето от семейството, от НЕГОВАТА глутница, е най-страшното и стресиращото нещо, което може да му се случи. Той СТРАДА, нямате на идея как страда за любимите си хора и други кучета от глутницата.
Раздялата се запечатва в тях, те получават промяна в поведението си. Понякога отказват да ядат заради раздялата със стопанина си! Има и по-тежки случаи.
Надявам се сега другите собственици на маламути когато прочетат това, да се замислят добре и да не им причиняват страдание, като ги отделят от семейството за по-дълъг период от време - а за един маламут дълъг период е повече от 1 ден!
Много се надявам също когато някои разбиращи от отглеждането и възпитанието на други породи кучета ви дадат съвет, да не го приемате за 100% най-верния, а да го пречупите през това, което знаете или наблюдавате у маламутите, и тогава да изберете вярното действие. Защото подходът при едни породи е един, но при маламутите е друг и вместо да помогнем, навреждаме на животното и на нас съответно.
Цитат
много е послушен сега ;D(освен в случаите когато не слуша), ;D тепърва се надявам да ви изненадваме със хубави моменти запечатани на снимки,Поздрави от морето днес е малко по хладно. :blink:
С голямо нетърпение чаках да чуя хубавата новина и съм много щастлива. Това което аз бих ви посъветвала сега е освен физически, да възстановите Фин и психически - бъдете по-често с него на приятни места, дайте му повече ласки и внимание, дайте му повече приятни изживявания, за да се възстанови по-бързо. Защото съм сигурна, че отделянето от дома не е причинило само физически промени, но е въздействало и на неговата психика.
Желая ви прохладно лято и чакам с нетърпение снимки на хубавия и дебел Фини.
И за успокоение по повод формата, ще ви кажа, че Фрей в момента е станал наполовина от това, което видяхте в Созопол, с опадала козина, прилича на дръглив кон ;D!
Поздрави и целувки от нас!

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 01 August 2008 - 09:41 AM

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 01 August 2008 - 01:29 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 01 August 2008 - 10:40 PM
Цитат
mnogo hubavi snimki na Goran ;)
nie se pozagubihme malko vav foruma ama... sega sme tuka
mnogo se razhojdame s Ares i gonim sarnichki s tova sme zaeti ;D
skoro shte kacha oshte snimki :)
Благодаря,чакам вече повече активност по темата, то бива почивка ама наистина всички изчезнаха ;).cucka_ къде ги гоните сърничките с Арес,стана ми интересно,дай снимки.

Публикувано: 02 August 2008 - 08:30 AM
Цитат
Цитат
mnogo hubavi snimki na Goran ;)
nie se pozagubihme malko vav foruma ama... sega sme tuka
mnogo se razhojdame s Ares i gonim sarnichki s tova sme zaeti ;D
skoro shte kacha oshte snimki :)
Благодаря,чакам вече повече активност по темата, то бива почивка ама наистина всички изчезнаха ;).cucka_ къде ги гоните сърничките с Арес,стана ми интересно,дай снимки.
:) нали си живеем в планината и много се разхождаме, а тука е само гори и поляни :) има сърнички, зайци, които слизат много наблизо до къщите :) голям пазач е от дивите животни, много ги надушва и само ходи по разни следи :) да не би да ми става лувджия? :) ама много се забавляваме на разходките. Намислила съм тази седмица да го заведа в балкана има "Видимско пръскало"-водопад и там ще правя снимки и ще кача ;)
Публикувано: 02 August 2008 - 03:53 PM
Публикувано: 02 August 2008 - 04:03 PM
Цитат
Добре си прекарвате :yahoo:,а за дивите животни благородно ви завиждам :blink:.Ето как ние се спасяваме от жегите ;D,а после доволно позираме за снимка ;D.

Публикувано: 02 August 2008 - 06:41 PM
Цитат
Тук сме, ама никой на отвръща на опитите ни в темата да се обсъждат интересни неща. Ние се крием от жегите по цял ден и спим, друго интересно засега няма
Цитат
Еее, явно от планина до планина има разлика. Ние също живеем в планината, но къде ти сърнички и зайци, тука навсякъде има стада от кози, овце и крави всяко с по няколко чобански кучета. Никъде не можем да се разходим на спокойствие :(, много е депресиращо... не знам вие как сте, ама аз много се пазя от това да не налетят маламутите на някоя овца или коза, или пък да се сбият с чобанските кучета... затова ги пазя и ги пускам само зимата (когато няма толкова стада) или когато съм 100% сигурна че на километри няма други животни които да ги дразнят, а и да има видимост също...
Цитат
завиждам ти, че слуша - при нас такова нещо няма - има ли в далечината обект който се движи - непременно трябва да отидем да видим какво е, и никакви команди не важат... нищо че се обучаваме, не става. Ако маламута е един - слуша, обаче тримата са цяла напаст...
Цитат
Хубави снимки ;), къде е това красиво място с толкова чиста вода ;)

Публикувано: 02 August 2008 - 06:51 PM
Цитат
Finve,това е фонтан в центъра на Банско,който се подържа много чист.Вечер е осветен и е много красиво.Радвам се,че бандата от Сливен е добре :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Дай малко снимки да им се порадваме :blink:.

Публикувано: 02 August 2008 - 07:11 PM
Цитат
Цитат
Finve,това е фонтан в центъра на Банско,който се подържа много чист.Вечер е осветен и е много красиво.Радвам се,че бандата от Сливен е добре :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Дай малко снимки да им се порадваме :blink:.
А, аз защо не съм го забелязала досега :huh: Много хубаво, забравих да ви поздравя и за снимките от ретро парада. Добре се забавлявате вие там през лятото. При нас е голямо мъртвило. Снимки ще ви пусна в понеделник, защото на този компютър нямам никакви. Поздрави от нас всичките и целувки за Горан

Публикувано: 04 August 2008 - 07:08 AM
Цитат
Цитат
Цитат
А, аз защо не съм го забелязала досега :huh: Много хубаво, забравих да ви поздравя и за снимките от ретро парада. Добре се забавлявате вие там през лятото. При нас е голямо мъртвило. Снимки ще ви пусна в понеделник, защото на този компютър нямам никакви. Поздрави от нас всичките и целувки за Горан
Finve,като дойдеш в Банско ще те заведа на фонтана :yahoo:.И една снимка ,която много харесвам :yahoo: :yahoo:,показателна за отношението на маламутите към малките деца :wub: :wub:.

Публикувано: 04 August 2008 - 12:38 PM
Публикувано: 04 August 2008 - 12:44 PM