Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1521 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 December 2009 - 11:46 AM

Цитат(vilekula @ Nov 30 2009, 08:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря ти,Финве!Ще прочета внимателно форума от началото,за да не задавам въпроси,на които вече е отговорено.Но са доста странички! smile.gif

Аз се радвам, че имате шанс да се информирате как се обучава куче още докато маламута ви е съвсем малък. Повярвайте много е по-добре да започне обучението още сега, за да ви е по-лесно в бъдеще, така ще можеш до някаква степен да владееш това животно, което след няколко месеца ще е пораснало тройно или четворно, ще бъде много силно и ще иска да бъде самостоятелно. Затова е важно това обучение и да се научи да слуша. Аз открих форума на дог.бг и темите за обучение, едва когато първия ми маламут беше на година и половина ab_041.gif, беше ми много трудно, понякога се отчайвах че няма да може да научи нищо, но въпреки това опитах и с много постоянство и инат имаше някакъв успех. Сега след толкова години мога да кажа, че маламутите се кротват към третата-четвъртата година, стават по-уравновесени, и колкото повече остаряват толкова по-послушни стават. Живота с възрастен маламут е много по-лесен wub.gif
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1522 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 12:31 PM

Здравейте!Не зная какво да правим с нашия Силвър Мечо.Май много го разглезихме.Не иска да стои сам дори на верандата.Постоянно драска и вие докато не го пуснем при нас.Когато е вън се оглежда да не би да го оставим и да влезем.Ако има как няма да излезне от къщата.Това ме учудва, защото при Сиберия е живял навън.А той расте и е невъзможно да бъде непрекъснато вътре, пък и би трябвало да е щастлив да бяга на двора.Но това е така само, ако има някой от нас и то на не повече от няколко метра.Дори понякога сам си тръгва по пътечката да се прибира, а ние си мислим ,че го разхождаме.

#1523 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 12:43 PM

Цитат(vilekula @ Dec 2 2009, 11:31 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Не зная какво да правим с нашия Силвър Мечо.Май много го разглезихме.Не иска да стои сам дори на верандата.Постоянно драска и вие докато не го пуснем при нас.Когато е вън се оглежда да не би да го оставим и да влезем.Ако има как няма да излезне от къщата.Това ме учудва, защото при Сиберия е живял навън.А той расте и е невъзможно да бъде непрекъснато вътре, пък и би трябвало да е щастлив да бяга на двора.Но това е така само, ако има някой от нас и то на не повече от няколко метра.Дори понякога сам си тръгва по пътечката да се прибира, а ние си мислим ,че го разхождаме.

Той е толкова малък още, как ще го оставяте сам навън? На него му липсва мама, братчетата и сестричетата, сега вие сте неговото семейство, неговата глутница. Разбира се, че ще плаче, та той е бебе. Същото правят и човешките бебета, когато не усещат наблизо присъствие и топлина, но тях не ги оставяме сами навън, нали? Ще видите, че като порасне малко ще стане по-самостоятелен, сам ще си намира занимания навън, но сега още докато е мъничък му дайте нужната топлина и внимание, а навън му показвайте че освен разходка има и други интересни неща, играйте с него, карайте го да гони топки или други предмети, за да разбере че навън може също да е интересно.
User's Signature

#1524 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 01:27 PM

Повярвай ми Финве обръщаме му внимание и много го обичаме.Гушкаме го като коте.Сам не е оставал.Докато сме на работа е при майка ми.Става въпрос за 10-тина минути да поиграе и да стои на въздух.Ние разбира се също си играем с него но ако не ни вижда веднага се прибира.Не го интересуват нито топки нито кокали-играчки.Много е смешен.Кога е нормално да започне да спи сам?/не навън/

#1525 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 02:04 PM

Цитат(vilekula @ Dec 2 2009, 11:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Повярвай ми Финве обръщаме му внимание и много го обичаме.Гушкаме го като коте.Сам не е оставал.Докато сме на работа е при майка ми.Става въпрос за 10-тина минути да поиграе и да стои на въздух.Ние разбира се също си играем с него но ако не ни вижда веднага се прибира.Не го интересуват нито топки нито кокали-играчки.Много е смешен.Кога е нормално да започне да спи сам?/не навън/

Извинявам се, ако съм прозвучала рязко - но останах с впечатление, че искате да стои навън дълго време - затова така реагирах. НО все пак поведението му за мъничко бебе е нормално. Ще видите, че с времето ще се промени. Маламутите обичат да остават сами, но също така обичат и да са до стопаните си. Пробвайте да увеличавате времето му навън сам - днес 10 минути, утре няколко минути повече. Той ще започне да изследва света наоколо, когато захитрее. А за въпроса да спи сам - не мога да ви разбера какво имате предвид? Сам в друга стая ли? Аз нямам такъв опит и не знам дали ще мога да ви дам съвет - моите кучета живеят у дома на двора и първото беше на 4 месеца като го взех, а останалите израснаха с компания, не са били сами като малки.

Това което се сещам е да ви препоръчам да му купите клетка (желязна, сгъваема, и голяма ab_041.gif ) и първо да го научите да стои в нея. Повярвайте, много помага - и възпитава. Ефектът на клетката е многопосочен. Така може да го оставяте дълго време сам (през деня), и да сте сигурни, че няма да прави поразии из къщата като порасне. Разбира се говорим за няколко часа само, а не да стои сам в клетката цял ден... Освен това ще се научи бързо да пази чисто, да ходи до тоалетна само на разрешените места. И като пътувате клетката ще е полезна както в колата, и така и в хотела например. Като си свикне със своята клетка (ще видите, че това ще стане изненадващо бързо), пробвайте да го оставяте да спи в нея като я оставите в помещението, където искате да е сам (например коридора).
Много стопани реагират негативно като чуят клетка, а после с изненада установяват, колко бързо кучетата свикват с нея и даже харесват да стоят там. А на всичкото отгоре и си отдъхват, когато искат да оставят кучето само за известно време, без да се притесняват от проблеми.

Дано да успеете да го научите да спи сам, защото маламутите обичат компанията на своята глутница и не обичат да са сами дълго време smile.gif
User's Signature

#1526 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 03:11 PM

здравейте! отскоро и ние сме в семемейството на маламутите :) имаме си един малък и жизнен звяр на 2 месеца и 20 дена на който нищо друго освен хапане и дъвкане не му е в главата :) до тук добре обаче имаме сериозен проблем! не искаме да ядем нищо и не проявяваме никакъв апетит! гранулите ги гледаме като кокоши яйца :) ни яконуба,ни роял канин, нито профилум! най сериозното му ядене е една шепа:) не гледаме за първи път куче но такова злоядство за пръв път срещаме! правим по 5-6 манджи само за да си хареса от някоя нещо. неще бульони неще пилешко месо не яде сирене извара кашкавал НИЩО освен случайно попадение като сурово месо ??? тогава ставаме като звяр ръмжене и скачане до безумие но няма как да се храним с това ! моляви дайте съвети нуждаем се от тях! на тази възраст тежим 7кг не знаем дали е нормално! донесоха ни го от чехия на 50 дена но се оказа че е имал глисти и тежеше 3.7 кг израстна на височина но като килограми с тва неядене неможем да наваксаме ПОМАГАЙТЕ ! ветеринаря ни казва че витамини и добавки не са му нужни за сега ? дали е прав даваме само калций! ако яде гранули може да се съгласим донякъде но при това положение незнаем! и също така дали трябва да даваме и за козината нещо? появи му се пърхут което лично ние за пръв път виждаме! ще сме ви много благодарни ако успеете да помогнете! въпросния господинчо се казва НОРТ сега ще ви го покажем да го видите и вие :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1527 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 03:15 PM

само да добавя че снимките са от преди 10на дни!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1528 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 03:46 PM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 2 2009, 01:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
здравейте! отскоро и ние сме в семемейството на маламутите :) имаме си един малък и жизнен звяр на 2 месеца и 20 дена на който нищо друго освен хапане и дъвкане не му е в главата :) до тук добре обаче имаме сериозен проблем! не искаме да ядем нищо и не проявяваме никакъв апетит! гранулите ги гледаме като кокоши яйца :) ни яконуба,ни роял канин, нито профилум! най сериозното му ядене е една шепа:) не гледаме за първи път куче но такова злоядство за пръв път срещаме! правим по 5-6 манджи само за да си хареса от някоя нещо. неще бульони неще пилешко месо не яде сирене извара кашкавал НИЩО освен случайно попадение като сурово месо ??? тогава ставаме като звяр ръмжене и скачане до безумие но няма как да се храним с това ! моляви дайте съвети нуждаем се от тях! на тази възраст тежим 7кг не знаем дали е нормално! донесоха ни го от чехия на 50 дена но се оказа че е имал глисти и тежеше 3.7 кг израстна на височина но като килограми с тва неядене неможем да наваксаме ПОМАГАЙТЕ ! ветеринаря ни казва че витамини и добавки не са му нужни за сега ? дали е прав даваме само калций! ако яде гранули може да се съгласим донякъде но при това положение незнаем! и също така дали трябва да даваме и за козината нещо? появи му се пърхут което лично ние за пръв път виждаме! ще сме ви много благодарни ако успеете да помогнете! въпросния господинчо се казва НОРТ сега ще ви го покажем да го видите и вие :)

Добре дошли ATANASOVA и НОРТ!
Радвам се, че има нови попълнения в маламутските редици и то какви - ЧЕРНО-БЕЛИ!

Днес само аз отговарям на въпроси, ама какво да се прави явно имам време и настроение и ще ме изтърпите ab_041.gif .

АТАНАСОВА, Първо да ви питам от какъв развъдник е от Чехия вашия Норт? Учудва ме, когато толкова малки се дават кученцата, принципно би трябвало да напускат майката към третия месец. Когато бебето се отдели толкова малко, има проблеми и със здравето, и с поведението. Но щом сте го взели такъв трябва вие да се справяте с проблемите.

Сега за яденето - аз лично за пръв път чувам за толкова злояд маламут. Че някои (повечето от тях) не са лакоми, е ясно, но поне обичат натурално-приготвена храна, недолюбват гранулите. Чувала съм че ветеринарите дават някаква добавка за повишаване на апетита. Ние също имахме проблем с ядене на гранули в началото - пробвахме всякакви скъпи гранули (Роял Канин, Проплан) - нямаше резултат, докато не опитахме храната БОШ-Агнешко с ориз - имаше страхотен ефект - оттогава всички маламути у нас (както и нашите наследници) ядат такава храна. Може да пробвате и с консерви, като добавяте в тях с малко топла вода и гранулки постепенно. Опитвали ли сте също и с препечени филийки с извара? ab_041.gif

Колкото до пърхута - това според мен е от проблема с храненето, няма какво друго да е тъй като Норт е още малък. Когато се храни с качествена храна, маламута има лъскава, здрава козина. Лично аз когато видя проблем с козината (например сезонното скубане или след някакво лечение) давам витамини ВиМин на БОШ, а също така добавям в храната лъжица зехтин.

Ако ветеринаря не казва нищо и за проблема с козината, както и за витамините, просто отидете при друг специалист, ао трябва се консултирайте с няколко различни, за да вземете правилното решение. Сигурна съм, че ще се справите с проблема.

Радвайте ни често със снимки на Норт
User's Signature

#1529 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 03:54 PM

Здравей отново Финве!Малко ми е неудобно, че така обсебихме форума с нашия Мечо, но пък твоите отговори са полезни и за други, които имат малко кученце-например братчето Мъри.Мисля да пробвам да спи в стая на приземния етаж.Да го похваля-ходи до тоалетна в градинката или на еднократна пелена.Е, има няколко пропуска smile.gif, но общо взето се старае.Преди малко сам пожела да излезе на верандата и не иска да влиза!Обикаля си или лежи на нечии чехли.Явно в къщи му е топло.Идеята за клетка ми се струва ужасна, но сигурно си права.Засега е много малък и няма да го понеса да го сложа в клетка, но по-късно може би трябва да се поинтересувам откъде може да се намери такава.Между другото благодаря ти ,че ми отговаряш.

#1530 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 07:07 PM

Цитат(vilekula @ Dec 2 2009, 02:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей отново Финве!Малко ми е неудобно, че така обсебихме форума с нашия Мечо, но пък твоите отговори са полезни и за други, които имат малко кученце-например братчето Мъри.Мисля да пробвам да спи в стая на приземния етаж.Да го похваля-ходи до тоалетна в градинката или на еднократна пелена.Е, има няколко пропуска smile.gif, но общо взето се старае.Преди малко сам пожела да излезе на верандата и не иска да влиза!Обикаля си или лежи на нечии чехли.Явно в къщи му е топло.Идеята за клетка ми се струва ужасна, но сигурно си права.Засега е много малък и няма да го понеса да го сложа в клетка, но по-късно може би трябва да се поинтересувам откъде може да се намери такава.Между другото благодаря ти ,че ми отговаряш.

vilekula,
изобщо не се притеснявайте, че пишете за Мечо и питате. Напротив - аз съм ви благодарна, че вляхте каже свежа струя и развижихте доста позамрялата ни и безинтересна тема за породата. А и сте прав/а/, че въпросите/отговорите са полезни и за други, четящи тук.

Много е хубаво, че Мечо усвоява хигиенни навици (макар че маламутите са си чистоплътни по принцип и не обичат да мърсят местата, които обитават, ама има и изключения). Когато ходи навън, в момента като го видите, че се напъва да пишка или ака може да дадете своя измислена команда (например "Пиш") и като свърши работата да го наградите с лакомство и думите "Браво, Пиш" (ще се учудите какво магическо действие има тази команда ab_041.gif . И може да я прилагате когато искате да го накарате бързо да си свърши работата.

Това с приземния етаж мисля, че няма да е много успешно, особено ако е сам там и не ви вижда, чува и усеща (разбира се това е мое мнение, без да знам как са в действителност нещата при вас). На него неслучайно му е харесало на верандата. Защо не го научите да спи там? Маламутите много обичат да спят на възлови места, откъдето да имат поглед и контрол над всичко в къщата, кой влиза, кой излиза, че и да клюкарят кой минава по пътя ab_041.gif (разбира се пак трябва да се има предвид неговата сигурност). Когато се появиха бебетата на Фрея, у нас стана пренаселено в ограденото място и трябваше да изнесем Фини оттам, за да има достатъчно място за бебетата - и тъй като нямаме друго обезопасено място, го сложихме да спи под верандата, като се налагаше да го връзваме вечер, хем да не скита из двора, хем някой да не му направи нещо. Той беше безпределно щастлив, даже не се противи, че го връзваме - мястото е такова, че може да вижда и чува всички, да наблюдава голям периметър дори и извън двора, там му сложихме и сгъваемата клетка, хубаво покрита да прилича на къщичка. Другите маламути чакаха с нетърпение да ги пусна, за да се карат кой да влезе в този хубав дом, и който успее - не излизаше цял ден оттам ab_041.gif . А от тази зима, Финве се уреди да спи и на верандата, от което е още по-щастлив и горд - и това с разрешението на стопанката на къщата - моята майка af_089.gif

Колкото за клетката, ще ви кажа, че аз я купих доста късно, вече бяхме ходили на няколко изложби и ми писна да вървя непрекъснато с кучето до мен, то да ме дърпа, да се опасявам да не го нападне друго куче или той да нападне, бях в постоянно напрежение и след изложба и двамата се прибирахме грохнали и изнервени до край. Гледах по изложбите как другите участници слагат своите кучета в клетки, кучетата стоят спокойно, а стопаните могат да се разходят наоколо без притеснение и реших да купя такава. Финве беше на около 2 години тогава. Когато донесох клетката и я разпънах пред него бях доста притеснена, как ще го науча да влиза - та той изобщо не искаше да влиза в затворени пространства през врати! Но бях много приятно изненадана, когато като разпънах клетката той си влезе спокойно и легна, все едно цял живот е бил там. Веднага го похвалих и го наградих с лакомство, но не я затворих. Оставих клетката при него, да влиза и излиза когато си иска, за да свикне с нея. Е, сега като ме видят да приготвям клетката и я слагам в колата, настава такова вълнение и оживление. Веднъж се наложи да я ползваме за закарването на едно бездомно куче за кастрация, разпънах клетката и оставих отворено - като се върнах - гледам Финве настанен и готов за път, и нищо не можеше да го накара да излезе оттам. А като ходим на изложби - всичко е толкова лесно - покривам клетката с одеало, кучето е спокойно до излизането в ринга, не нервничи, не се дразни от безбройните кучета минаващи покрай него, спи и лежи спокойно.

Мисля си, че повечето които се противопоставят на клетките, си представят едно тясно пространство, но всъщност не е така - ако вземете най-големия размер, малкия сега Мечо ще се чувства като в апартамент там, и изобщо няма да му е тясно. А после като порасне ще може спокойно да ляга, да стои изправен и да се обръща в нея. И тъй като тя е метална, няма да се притеснявате, че ще я изгризе или отвори. И колкото е по-малък, толкова е по-лесно да се научи на всичко, на което искате да се научи.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

#1531 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 07:33 PM

Здравей пак, Финве!Като видях колко му харесва на верандата и аз си помислих там да опитаме да спи, но малко ме е страх да е сам навън някак неприбран.Може би само така ми се струва.От друга страна сега като се стъмни иска да е вътре-да не би да му е страшно?Прибрахме го разбира се-за първи ден достатъчно стоя сам навън.Но за вечерта се чудя как да постъпя.Вече ми харесва идеята за клетката-апартамент smile.gif Но откъде да намеря такава?Направо ме е срам така да те ангажирам-все едно си длъжна.Ако имаш време-тогава ми отговори.Казвам се Андриана-приятно ми е!

#1532 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 08:10 PM

Цитат(vilekula @ Dec 2 2009, 05:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей пак, Финве!Като видях колко му харесва на верандата и аз си помислих там да опитаме да спи, но малко ме е страх да е сам навън някак неприбран.Може би само така ми се струва.От друга страна сега като се стъмни иска да е вътре-да не би да му е страшно?Прибрахме го разбира се-за първи ден достатъчно стоя сам навън.Но за вечерта се чудя как да постъпя.Вече ми харесва идеята за клетката-апартамент smile.gif Но откъде да намеря такава?Направо ме е срам така да те ангажирам-все едно си длъжна.Ако имаш време-тогава ми отговори.Казвам се Андриана-приятно ми е!

Да, безопасността е много важна, да не кажа най-важното нещо (поне за мен). Ако верандата не е обезопасена и вие не можете да го задържите вечер само там, и да го виждате, по-добре не рискувайте. Разбира се, че ще се страхува като се стъмни, той е бебе.
Ако мислите, че приземния етаж е по-сигурен, то тогава пробвайте да го оставяте там за малко, всеки ден, като оставите храна, вода и играчки. Ще видите как ще реагира. В началото със сигурност ще плаче, но ако стои кратко, затова пък всеки ден по няколко пъти, мисля че ще започне да свиква. Когато го оставяте, му говорете като на човек, колко е важно да се научи да стои сам, на това сигурно място, което ще бъде негово лично пространство. Сигурна съм, че той ще ви разбере.
А между другото, не сте ли мислили да му направите ограждение, ако живеете в двор?

User's Signature

#1533 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 09:44 AM

Здрасти Finwe наистина добри сьвети за вьзпитанието.А аз че не пиша не означава че не преглеждам абсолутно всичко казано и пробваме някои неща в нас с малкия разбойник който ве4е не е хич малак за 1 седмица е наддал с около 1кг и дори горница което много ни радва а за неговият апетит да не говоря имам чуството че и слон да му дам и него ще изяде :) За мечо незнам да ли обича да върви и да гризе всичко но майкьл това просто му е най интересното за момента най вече когато си играя с него и му дарпам играчките направо такава дьрпаница става аз дьрпам той дьрпа дори се ядосва някой пьт а пьк да не ви казвам колко много обича да ми гризе чехлите не само моите на всички дори някой пьт когато има одобен момент си ги сьбира на едно място:) Относно оставянето сам мисля че започна да свиква да остава пьрвият пьт когато ми се наложи да го оставя сьседите казаха че е плакал около около час , но сега вече когато го оставям по за 2,3 часа не плаче и кагото се прибера ме посреща с вирната опашка и готов за игра за която аз разбирасе немога да му откажа:) ab_041.gif А някой позвани ли на врата той е прьв там случайно да не изпусне нещо r_181.gif А ако аз ям и не му давам и на него нещу стои така умно умно ме гледа че и ми се кара понякой пьт голяма е скица и с всеки изминал ден си го обичаме все повече и повече wub.gif Благодарим за хубавата тема!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1534 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 11:34 AM

Здравейте Мьри,малкия е разкошен wub.gif

Само искам да ви попитам,дали сте на ясно,че преди третата ваксина кучето не бива да излиза от пределите на дома.Ще имате време да се разхождате и лудувате тепърва,сега е доста опасно.И аз си спомням как чаках с нетърпение Норд да навърши три месеца и да пътешестваме,но знаех че трябва да бъда търпелива за негово добро.Поздрави и чакаме още снимки!

Цитат(vilekula @ Dec 2 2009, 01:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Идеята за клетка ми се струва ужасна, но сигурно си права.Засега е много малък и няма да го понеса да го сложа в клетка, но по-късно може би трябва да се поинтересувам откъде може да се намери такава.Между другото благодаря ти ,че ми отговаряш.

Vilekula,не можете да си представите маламутите колко харесват тия метални клетки.И аз преди разсъждавах като вас,докато не купихме такава.Някак си се чувстват сигурни и защитени в тях.Даже зимата ще сме си в апартамента и в момента я използвам и като къщичка и като спалня.

Ние сме с Dog Residence 91 - 91 х 61 х 71 на фирма Савич.Този размер е идеален за аляския маламут.Има ги в почти всички по-големи зооцентрове.
Желая ви успех!
User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1535 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 01:42 PM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 2 2009, 01:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
само да добавя че снимките са от преди 10на дни!

ATANASOVA
Малкия Норт е толкова сериозен на снимките, такъв ли е в действителност. Толкова ми прилича на нашата Фрея wub.gif като малка.

Цитат(Мьри @ Dec 3 2009, 07:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здрасти Finwe наистина добри сьвети за вьзпитанието.А аз че не пиша не означава че не преглеждам абсолутно всичко казано и пробваме някои неща в нас с малкия разбойник който ве4е не е хич малак за 1 седмица е наддал с около 1кг и дори горница което много ни радва а за неговият апетит да не говоря имам чуството че и слон да му дам и него ще изяде :) За мечо незнам да ли обича да върви и да гризе всичко но майкьл това просто му е най интересното за момента най вече когато си играя с него и му дарпам играчките направо такава дьрпаница става аз дьрпам той дьрпа дори се ядосва някой пьт а пьк да не ви казвам колко много обича да ми гризе чехлите не само моите на всички дори някой пьт когато има одобен момент си ги сьбира на едно място:) Относно оставянето сам мисля че започна да свиква да остава пьрвият пьт когато ми се наложи да го оставя сьседите казаха че е плакал около около час , но сега вече когато го оставям по за 2,3 часа не плаче и кагото се прибера ме посреща с вирната опашка и готов за игра за която аз разбирасе немога да му откажа:) ab_041.gif А някой позвани ли на врата той е прьв там случайно да не изпусне нещо r_181.gif А ако аз ям и не му давам и на него нещу стои така умно умно ме гледа че и ми се кара понякой пьт голяма е скица и с всеки изминал ден си го обичаме все повече и повече wub.gif Благодарим за хубавата тема!!!

Мьри,
Ами аз не знам малък маламут да не гризе ab_041.gif , всъщност някои си остават така и като пораснат - например Фрей - то не са пръчки, дърва, одеалца и каквото му попадне се яде и гризе. Нормално е когато му е скучно да прави това.

Знам го аз този умен и "невинен" поглед, който кара всеки да им угажда за всичко - наистина е трудно да им се устоява като те гледат така. Но това, че ви се кара, като не му давате от вашето ядене - означава, че се опитва да ви командва. Опитайте се да устоите и да не му давате, накарайте го да чака, да не се бунтува, и ще получи награда едва като издържи ab_041.gif .

Гледайки как Майкъл обича да се гушка, се сещам за Фрей - той беше същия, и сега като порасна, не осъзнава колко е огромен и тежък, пак иска да го вземат на ръце - много е смешен.

KARRINA, а ти няма ли да ни зарадваш с нови снимки на Норд? wub.gif

User's Signature

#1536 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 December 2009 - 02:41 PM

Здравейте,вие може и да знаете,но за всеки случай пускам и при вас този линк http://forum.dog.bg/-t30368.html с молба и вие да подкрепите благородното начинание
User's Signature

Качена снимка

#1537 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 03:36 PM

Цитат(chocolate80 @ Dec 3 2009, 12:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,вие може и да знаете,но за всеки случай пускам и при вас този линк http://forum.dog.bg/-t30368.html с молба и вие да подкрепите благородното начинание

chocolate80, много хубаво че сте се сетили да напишете и в темите за породите за Благотворителния календар. Така повече хора ще научат за тази интересна и полезна инициатива. Аз вече си поръчах 5 календара, защото считам че това е един много позитивен начин да се запознаят повече хора с проблема, да има повече съпричастни и помагащи. Това е чудесен коледен подарък!

User's Signature

#1538 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 03 December 2009 - 03:58 PM

Цитат(Finwe @ Dec 3 2009, 03:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
chocolate80, много хубаво че сте се сетили да напишете и в темите за породите за Благотворителния календар. Така повече хора ще научат за тази интересна и полезна инициатива. Аз вече си поръчах 5 календара, защото считам че това е един много позитивен начин да се запознаят повече хора с проблема, да има повече съпричастни и помагащи. Това е чудесен коледен подарък!

Напълно съм съгласна с всичко което сте написала.За съжаление проблема е много голям и ще трябва доста хляб да изядем до като се променят нещата,но от друга страна е похвален факта,че има на кой да му пука и кой да се бори и съответно такива които да го подкрепят,защото всички знаем,че всичко става с хора-колкото повече,толкова по-добре.В крайна сметка всички нас ни обединява едно-любовта към животните...
User's Signature

Качена снимка

#1539 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 04:24 PM

Цитат(Finwe @ Dec 2 2009, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ATANASOVA @ Dec 2 2009, 01:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Добре дошли ATANASOVA и НОРТ!
Радвам се, че има нови попълнения в маламутските редици и то какви - ЧЕРНО-БЕЛИ!

Днес само аз отговарям на въпроси, ама какво да се прави явно имам време и настроение и ще ме изтърпите ab_041.gif .

АТАНАСОВА, Първо да ви питам от какъв развъдник е от Чехия вашия Норт? Учудва ме, когато толкова малки се дават кученцата, принципно би трябвало да напускат майката към третия месец. Когато бебето се отдели толкова малко, има проблеми и със здравето, и с поведението. Но щом сте го взели такъв трябва вие да се справяте с проблемите.

Сега за яденето - аз лично за пръв път чувам за толкова злояд маламут. Че някои (повечето от тях) не са лакоми, е ясно, но поне обичат натурално-приготвена храна, недолюбват гранулите. Чувала съм че ветеринарите дават някаква добавка за повишаване на апетита. Ние също имахме проблем с ядене на гранули в началото - пробвахме всякакви скъпи гранули (Роял Канин, Проплан) - нямаше резултат, докато не опитахме храната БОШ-Агнешко с ориз - имаше страхотен ефект - оттогава всички маламути у нас (както и нашите наследници) ядат такава храна. Може да пробвате и с консерви, като добавяте в тях с малко топла вода и гранулки постепенно. Опитвали ли сте също и с препечени филийки с извара? ab_041.gif

Колкото до пърхута - това според мен е от проблема с храненето, няма какво друго да е тъй като Норт е още малък. Когато се храни с качествена храна, маламута има лъскава, здрава козина. Лично аз когато видя проблем с козината (например сезонното скубане или след някакво лечение) давам витамини ВиМин на БОШ, а също така добавям в храната лъжица зехтин.

Ако ветеринаря не казва нищо и за проблема с козината, както и за витамините, просто отидете при друг специалист, ао трябва се консултирайте с няколко различни, за да вземете правилното решение. Сигурна съм, че ще се справите с проблема.

Радвайте ни често със снимки на Норт

много сме ти задължени за съветите които ни даваш и че се опитваш да помагаш(като човек с опит в гледането на тази порода) ae_085.gif и ние знаем че от развъдници кучетата се взимат след 3тия месец, но нашия ТОШКО(господин за един ден) ab_041.gif е от частно лице чрез познати! и въпреки това се застраховахме и почнахме ваксините от начало защото имаме и познати които са патили от това ea_103.gif и се замисляме дали пък не е възможно и заради тях да няма апетит?? що се отнася за добавките за апетит даваме му самоче със спринцовка в устата защото просто няма ядене в което да го сложим и да знаем че ще го изяде! пробвахме с филийките с извара и ефектъа си е същия като стъс другите манджи :( 3-4 хапки и толкова с апетита! консерви не ядем тях пък хич не ги долюбваме! днеска се теглихме и сме почти 8кг според теб нормално ли е за неговата възраст? и ако не колко трябва да е горе доло? радостното е че е жизнен и прави пакости в несвяст дори в момента сме във вихъра сиaf_089.gif а за козината се поровихме в интернет и си поръчахме от витамините които препоръча сега ги чакаме утре да пристигнат! пак благодарим че ни отделяш от времето си!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1540 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 06:09 PM

Цитат(chocolate80 @ Dec 3 2009, 01:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За съжаление проблема е много голям и ще трябва доста хляб да изядем до като се променят нещата,но от друга страна е похвален факта,че има на кой да му пука и кой да се бори и съответно такива които да го подкрепят,защото всички знаем,че всичко става с хора-колкото повече,толкова по-добре. В крайна сметка всички нас ни обединява едно-любовта към животните... Много се надявам собствениците на маламути и четящите нашата тема да се включат, макар и като купят само един календар.

Така е - проблема с бездомните е много голям, по-страшно е обаче, че голяма част от хората са просто безсърдечни и/или не забелязват страданието около себе си - свикнали са с него, а то е навсякъде - във всеки град и село. Ако повечето българи бяха по-състрадателни и добри, нямаше да е чак толкова зле. Аз понякога си мисля, че живея във филм на ужасите. Надеждата ми е, че с такива стъпки като този календар, ще се трогнат повече сърца и повече хора ще започнат да забелязват, а някои даже да помагат.

Цитат(ATANASOVA @ Dec 3 2009, 02:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
и въпреки това се застраховахме и почнахме ваксините от начало защото имаме и познати които са патили от това ea_103.gif и се замисляме дали пък не е възможно и заради тях да няма апетит?? що се отнася за добавките за апетит даваме му самоче със спринцовка в устата защото просто няма ядене в което да го сложим и да знаем че ще го изяде! пробвахме с филийките с извара и ефектъа си е същия като стъс другите манджи :( 3-4 хапки и толкова с апетита! консерви не ядем тях пък хич не ги долюбваме! днеска се теглихме и сме почти 8кг според теб нормално ли е за неговата възраст? и ако не колко трябва да е горе доло? радостното е че е жизнен и прави пакости в несвяст дори в момента сме във вихъра сиaf_089.gif а за козината се поровихме в интернет и си поръчахме от витамините които препоръча сега ги чакаме утре да пристигнат! пак благодарим че ни отделяш от времето си!

Е, за такова чудо не бях чувала - ама съвсем нищо да не яде! наистина имате нужда от помощта на добър специалист. 8 килограма за двумесечно бебе мисля, че е малко, но не чак толкова притеснително - не може да се каже колко трябва да тежи на тази възраст, защото всяко куче има различна конструкция. Норт например може да не е едър маламут, родителите му също, и сега е нормално да тежи малко. По памет мисля, че на два месеца Фрей и братята му тежаха между 11 и 15 килограма, но пък те още от рождение бяха по-едри от "нормалното", и между тях също имаше голяма разлика както в ръстта, така и в теглото.
Колкото до повторното слагане на ваксини - не мисля, че това е причинило липсата на апетит и е някакъв проблем изобщо. Ние също повторихме ваксините с всички кучета, взети от чужбина. Това, което съм забелязала е, че апетит липсва само в деня, когато се сложи ваксината, но не и постоянно.

Освен да се консултирате с добър специалист или да прегледате темата в дог.бг за храненето, не се сещам какво да ви посъветвам вече.

User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема