Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2421 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2011 - 11:13 AM

Голям сладур е Арчи!Ами защо пък да не се лигави!Освен това мисля,че ние имаме нужда да ги глезим.Вярно,че аз все развалям дисциплината,но за мен кучето ми е приятелче,а не подчинен или войник.Е,наистина,като се замисля,трябва да слуша,че ще е трудничко май :ab_041:

#2422 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 12 February 2011 - 11:23 AM

о не, няма проблеми да го глезим :) Ние дори мноооого го глезим, милваме го, радваме му се, целуваме го. Дори му разрешаваме като е по-чистичък ( когато е изкъпан със сняг) да се качва на леглото :). Мисля че е по-добре да се лигави, отколкото да ръмжи в дадената по-горе ситуация :).
А проблем с описаното леген-лапи имате ли?
Вчера гледах чичо Сизър и там пак имаше едни кучета, които ги вкарваше в басейн. Явно за мнг от тях това е стрес . Арчи се държи подобно, дърпа се и т.н . (това пред легена). Вендъж го водихме на река и там само си потопи лапичките до нивото на корема, не повече....
User's Signature

Качена снимка

#2423 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2011 - 10:54 PM

Не сме го пробвали с леген,защото когато е бил чак толкова мръсен,не сме го пускали вътре(живеем в къща)Но дава да му изтривам краката.Обича да се мокри-в локви, дерета в гората,в езерото.Днес го водихме в градинка,където се събират кучета.Беше голямо вълнение.Разходките не са проблем,защото двора е голям,пускаме го и в района,и в гората ходи често,но му липсват социални контакти :ab_041: Не може да им се нарадва.Но понеже е по-едър от всички,повечето се страхуваха в началото,а някои от мъжките се опитваха да го сдавят.Той беше озадачен,защото не очакваше ,но нямаше затруднения.Те всички се познаваха,само Мечо беше нов и бяга след тях като паленце,а е 2-3 пъти по-голям :smile:

#2424 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 12:23 AM

ох тоя Мечо , мнг е добричък... :) и явно още не е озсъзнал силата си , за да започне да се възползва от нея, а пък може и да е ген просто :) , но вие сте щастливци

искам да ви разкажа как в рамките на няколко часа Арчи ме накара да се гордея с него и да ме пребие.....
На обед ходихме до ветериаря за профилактичен преглед, пък и напоследък нощем се буди и пъхти. Според док. всичко е ок. Докато чакахме да влезем, излезе предният пациент- питбул, женски на 6 месеца. Не можах да повярвам, че се души с Арчи и се харесаха.....
Прегледа мина добре, като изключим меренето на температурата, пълна гадост....После Боби ни остави в парка и двамката с Арчи се разходихме час. Прибирането до нас беше 40 мин. без проблеми. Понеже от работа се прибирам по този маршрут, знам че няма кучета и затова се навих да се приберем пеша. На едно място неочаквано съзрях бездомно, което лаеше и по хората, та се наложи да минем от другата страна. След малко се върнахме по нормалната страна на булеварда, по познаятия път. Опаааааа изненада- зад една ограда немска овачарка, която ограда добре, че нямаше дупка, че щеще да ни изяде. Изненадата дойде от Арчи- никакво внимание. Не я отрази, а с овчарката го делеше само ограда. Изобщо целият ден беше страшно спокоен, послушен, ходеше до мен. Сякаш се беше вселил духът на спокойствието. Прибрахме се в нас без проблеми.
На вечерната разходка.... указа се че едно погрешно тълкуване на нещата може да е мнг болезнено. Принципно на излизане беше пълен с енергия и само скачаше. Във въпросната градинка направих първата грешка- той беше превъзбуден, сякаш е видял нещо (котка) и се дърпаше. Аз обаче не го разчетох този сигнал вярно и си помислих, че иска да дивее. Втора голяма грешка- дръпнах го точно към котката......, която аз не видях . Той обаче вече беше и подушил и видял. Дръпна ме и се затича. Такава скорост набра, че аз не може да го спра. В следващият момент видях дървото ...."Ще се ударя" ...... и прааааас ударих се в дървото. Не искам да ви казвам с каква сила......разбира се от удара се свлякох и изпуснах повода. Арчи се втурна към котката, която успя да избяга. Моят приятел вървеше напред и само е чул нещо да шумоли, не е видял удара, но е видял как Арчи търчи, аз вече съм била на земята и не ме е вижадал. Затичал се и го хванал. Истински късмет, че в този момент не мина кола или куче.......
Невероятно е, как за части от секундата нещата се променят. Разбира се вината си е изцяло в мен. Грешно разчитане на поведението и лека разсеяност....
Слава богу аз понесох удара с гръдния кош, който май е доста здрав, но ми трябваше доста време, за да премине болката и да мога да дишам нормално, което пък ме наведе на куп други мисли, ако бях сама и имаше кучета.....
Това е един болезнен пример, как НЕ бива и за миг да се разконцентрираме!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#2425 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2011 - 01:43 AM

Наистина за нула време се променят нещата.Добре,че не се е случило нещо лошо с теб или Арчи.

#2426 Потребителят е офлайн   Ares09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 11:00 AM

Здравейте!Прочетох за вашите емоции с прекрасните ви кучета и искам да ви кажа,че все едно става въпрос и за моето куче.Как е възможно да са толкова еднакви в действията си!?Вярно,че са от една порода,но да правят едни и същи неща?Както писа Вилекула за Мечо,всякаш ставаше въпрос за Арес,а случката с Арчи,ми напомни как тичахме след една каруца и аз едва удържах Арес,правейки ту големи крачки ту припках на подскоци.Действието се развиваше на главната улица,където непрекъснато минават коли.А пък вчера,докато си ходехме спокойно в парка,видя две кучета,застана мирно,погледна тях,погледна мен и стой да видиш,веднага след кучетата.Аз го викам той не чува и хайде на улицата.Добре,че не мина кола.Но както и да е!Нека са живи и здрави!Целувки на всички маламути!

#2427 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2011 - 03:03 PM

Днес Алекс го хванах да го нареша , че сменя козината .След 2 часа ресане и скубане беше готов , но се изнадах колко е слаб , преди да му махна зимната козина не му личеше , но сега направо думи няма. Сега ще ходя да му взема консерви кучешка храна , че гранули неще , а рибата и фенерите с хляб маи не са му храниттелни :dry: :ud_009: , последно преди 2 месеца съъм му давал хапчетта за глисти. Но той по принцип не е от най -лакумите :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2428 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 03:31 PM

И аз се канех да питам как ги храните.Мечо не иска гранули,докато навърши година настоявах да яде гранули на Hills ,обаче вече не го карам.И консерви мн не обича.Готвя му шийки с ориз и моркови и с хляб.Вечер.Е,през деня няколко пъти му давам хляб.Дали е достатъчно?Мисля,че не е гладен,защото някога оставя я дене,но знам ли.

#2429 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 04:16 PM

Даваме предимно гранули. Арчи е отказвал храна само 1 път. И то защото гранулите му се бяха овлажнили ли , не знам, обаче това което ядяхме ние, не го отказа. А гранулите му седяха в найлонова торбичка и в раницата.
Случвало се е да капризничи с предния чувал храна, но като му сложим малко кисело мляко , ги изяжда или пък малко водичка в/у тях
Може да са му сухи и затова да не ги иска. Въпреки че се съмнявам, Hills са май висок клас. Ние му давама Chikopee и сме доволни. Арчи е ял и храна нисък клас и не сме имали проблеми. Просто той е супер лакум.
Консерви не му даваме. Четох че били канцерогенни......
За готвено- случва му се, когато ходим на Боби при родителите, майка му да му направи дробчета и ей такива неща. Също ги изяжда :ba_025:
Ние с цел не го учим на готвено, а на гранули, защото някои кучета отказват да ядат гранули, след като са свикнали на готвено, а на преходи няма, как да му мъкнем месо.
За хляба също съм чела, че не е полезно да се дава, когато е бял. Аз принципно гледам да му давам само гранули и негови си храни- лакомства. Без глезотии от масата, но все се намра някой да го поглези с готвено месо от нашата манджа :eg_033:

Алекс е започнал да се скубе вече? Значи да очаквам и нас да ни сподели това нещастие скоро.
User's Signature

Качена снимка

#2430 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 07:17 PM

Може би наистина да отказва гранули, защото свикна с готвено.Без подправки.Обаче винаги му слагам каквото е останало от вечерята,включително и салатата-мн му харесва.Първо изважда обелките от краставиците и после ребрата!Дано не е мн вредно.Хляб не даваме като основно,ами така,отвреме на време да си гризка.Напоследък започна повече да вие.Ама не жално, а сменя си интонацията,все едно си пробва гласа.Но ме притеснява като вие,все си мисля,че не се чувства добре.

#2431 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 07:41 PM

Аз съм мнг против да му се дава, каквото остане от нас, но всеки си решава сам де. Не за друго, ами защото започва да се учи, че винаги ще има още, а освен това, ако е ял, това ще увеличи дневната му дажба ( примерно ако му даваш на горната граница). Според мен то трябва да свикне, кога се храни и да не досажда на хората. Естествено и при нас го има момента, когато някой му дава. Мисля, че аз най-малко му давам и затова на мен почти не досажда :D, но се случва, като те погледне с тея очи....
Ребра не му даваме. Изобщо никакви кости. От свинските кости повръща и ме е страх да не стане фал с червата . Те не са хранителни, има си кожен кокал за зъбите.
А за виенете, споки, всички вият. От нашият скоро не са се оплаквали съседи, но сега не му държим терасата отворена и май е поспрял....дано
Може пък Мечо да е някой скрит оперен певец :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2432 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 08:10 PM

Мечо не е при нас когато ядем,пък и когато е бил-не досажда.Просто му слагам в неговата дажба-така,за разкош :smile:Ребрата също-към манджата му от шийки с ориз.

#2433 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2011 - 08:47 PM

Aлекс също не досажда на масата освен ако не сме на палатка, тогава спи под нея :af_089:
Пък и има навика да краде от скарата като сме по язовирите и скараджията е пиян :ab_041: хваща месото с 2 зъба и бяга до съседния къмпинг и там на спокойствие похапва :beer:
Но преди малко ми направи друго впечатление , един познат доиде и Алекс взе да ръмжи по него :ud_009: , като се има в предвид , че постояно го мачкат непознати и досега не е имало проблеми :dry:
User's Signature

Качена снимка

#2434 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 10:20 PM

И при нас се случи.Една приятелка беше дошла и излязохме на терасата да го видим.Както е легнал,започна да ръмжи продължително,много гърлено.Без да прави нещо друго,да се зъби или да се хвърля,но изглеждаше доста заплашителен.Беше много сериозен.А обичайно е глезен пухчо.

#2435 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2011 - 10:48 PM

dimy, като ходите на палатка, връзвате ли Алекс? И ако да случвало ли ви се е някъде да няма дърво и да имате някакво специално съоръжение?
Арчи също се е случвало да ръмжи на един мъж, който беше пиян или напушен, и реши да му хване муцунката и да го плесне после. Според мен кучета усещат аурата, както казвам аз, на хората. Може просто в момента да не е искал няклой да го мачка. Арчи също ми ръмжи като е почти заспал и аз реша да го галя, но няма да ме захапе.
Ето малко от нещата, които съм чела

Приглушено ръмжене.
Това е звук, идващ от гърлото при затворена уста, най-често преди кучето да започне да лае. Обикновено е сигнал за предупреждение, заплаха или защита.

Ръмженето е друга форма на звукова реакция при кучето. Колкото по-ниска е неговата интонация, толкова по-агресивно е животното, характерезиращо се с почти пълно отсъствие на страх. Ръмженето има преди всичко предупредителен характер и в изключителни случаи може да се приеме като признак, че кучето ще напада. Проявява се в тези случаи, когато въпреки високата степен на агресивност т. нар. "социални комплекси" не позволяват на кучето да нападне. В случая ръмженето може да се приеме като своеобразна форма на "високомерие" спрямо обекта, който е в близост до кучето, но то е преценило, че все още реална заплаха за него не съществува. Постепенно ръмженето може да се примеси с отделни, откъслечни лаещи звуци.
User's Signature

Качена снимка

#2436 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 February 2011 - 11:06 PM

Благодаря , аз бях до пеща под която е вързан Алекс и я зареждах , когато доиде познаттия до мен , да говорим и алекс стана, бяхме на растояние можеби около метър от Алекс никой не го е пипъл или закачал
ръмженето му беше точно като преди нападение , имал съм и други кучета и знам как реагират , но просто ме изненада. Досега не е проявявал такав характер. Иначе ръмжеше приглушено със затворена уста
User's Signature

Качена снимка

#2437 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2011 - 04:51 PM

Нещо не мога да кача снимки.Да не би да има някаква промяна?

#2438 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 February 2011 - 10:50 PM

Ми не знам , за снимките , но от 2 дена кучета ми са на Чапи консерви и ми се виждат доста парите по 3 консерви на ден от по 4,60лв едната :ud_009: :ud_009: :ud_009:
Ма като ме видят с консервата и не откъсват поглед от нея много им харесват :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

#2439 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2011 - 01:10 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 16 February 2011 - 09:53 PM, написа:

dimy, като ходите на палатка, връзвате ли Алекс? И ако да случвало ли ви се е някъде да няма дърво и да имате някакво специално съоръжение?
Арчи също се е случвало да ръмжи на един мъж, който беше пиян или напушен, и реши да му хване муцунката и да го плесне после. Според мен кучета усещат аурата, както казвам аз, на хората. Може просто в момента да не е искал няклой да го мачка. Арчи също ми ръмжи като е почти заспал и аз реша да го галя, но няма да ме захапе.
Ето малко от нещата, които съм чела

Приглушено ръмжене.
Това е звук, идващ от гърлото при затворена уста, най-често преди кучето да започне да лае. Обикновено е сигнал за предупреждение, заплаха или защита.

Ръмженето е друга форма на звукова реакция при кучето. Колкото по-ниска е неговата интонация, толкова по-агресивно е животното, характерезиращо се с почти пълно отсъствие на страх. Ръмженето има преди всичко предупредителен характер и в изключителни случаи може да се приеме като признак, че кучето ще напада. Проявява се в тези случаи, когато въпреки високата степен на агресивност т. нар. "социални комплекси" не позволяват на кучето да нападне. В случая ръмженето може да се приеме като своеобразна форма на "високомерие" спрямо обекта, който е в близост до кучето, но то е преценило, че все още реална заплаха за него не съществува. Постепенно ръмженето може да се примеси с отделни, откъслечни лаещи звуци.

Може ли да споделиш източника, от който си чела тези неща. Стана ми много интересно . . .
User's Signature

Качена снимка

#2440 Потребителят е офлайн   Chez Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2011 - 04:07 PM

Aз имам едно въпросче:
От 2 дни извеждам моята Ава и както се очакваше е доста плаха навъв, защото досега сме я изкарвали само по доктори, при това доста пъти, защото беше болна.
Но това плахо държание не е проблем, защото се усеща, че бързо свиква. Проблема е този с другите кучета - все още я е страх и не смее да отиде да ги подуши. Приемам факта, че новото може да е малко страшничко.
Та въпроса ми е - как да улесня нейната социализация? Искам да й помогна да свикне с другите кучета и да не я е страх.
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема