Аляски маламут
Публикувано: 12 February 2011 - 11:13 AM

Публикувано: 12 February 2011 - 11:23 AM
А проблем с описаното леген-лапи имате ли?
Вчера гледах чичо Сизър и там пак имаше едни кучета, които ги вкарваше в басейн. Явно за мнг от тях това е стрес . Арчи се държи подобно, дърпа се и т.н . (това пред легена). Вендъж го водихме на река и там само си потопи лапичките до нивото на корема, не повече....

Публикувано: 12 February 2011 - 10:54 PM

Публикувано: 13 February 2011 - 12:23 AM
искам да ви разкажа как в рамките на няколко часа Арчи ме накара да се гордея с него и да ме пребие.....
На обед ходихме до ветериаря за профилактичен преглед, пък и напоследък нощем се буди и пъхти. Според док. всичко е ок. Докато чакахме да влезем, излезе предният пациент- питбул, женски на 6 месеца. Не можах да повярвам, че се души с Арчи и се харесаха.....
Прегледа мина добре, като изключим меренето на температурата, пълна гадост....После Боби ни остави в парка и двамката с Арчи се разходихме час. Прибирането до нас беше 40 мин. без проблеми. Понеже от работа се прибирам по този маршрут, знам че няма кучета и затова се навих да се приберем пеша. На едно място неочаквано съзрях бездомно, което лаеше и по хората, та се наложи да минем от другата страна. След малко се върнахме по нормалната страна на булеварда, по познаятия път. Опаааааа изненада- зад една ограда немска овачарка, която ограда добре, че нямаше дупка, че щеще да ни изяде. Изненадата дойде от Арчи- никакво внимание. Не я отрази, а с овчарката го делеше само ограда. Изобщо целият ден беше страшно спокоен, послушен, ходеше до мен. Сякаш се беше вселил духът на спокойствието. Прибрахме се в нас без проблеми.
На вечерната разходка.... указа се че едно погрешно тълкуване на нещата може да е мнг болезнено. Принципно на излизане беше пълен с енергия и само скачаше. Във въпросната градинка направих първата грешка- той беше превъзбуден, сякаш е видял нещо (котка) и се дърпаше. Аз обаче не го разчетох този сигнал вярно и си помислих, че иска да дивее. Втора голяма грешка- дръпнах го точно към котката......, която аз не видях . Той обаче вече беше и подушил и видял. Дръпна ме и се затича. Такава скорост набра, че аз не може да го спра. В следващият момент видях дървото ...."Ще се ударя" ...... и прааааас ударих се в дървото. Не искам да ви казвам с каква сила......разбира се от удара се свлякох и изпуснах повода. Арчи се втурна към котката, която успя да избяга. Моят приятел вървеше напред и само е чул нещо да шумоли, не е видял удара, но е видял как Арчи търчи, аз вече съм била на земята и не ме е вижадал. Затичал се и го хванал. Истински късмет, че в този момент не мина кола или куче.......
Невероятно е, как за части от секундата нещата се променят. Разбира се вината си е изцяло в мен. Грешно разчитане на поведението и лека разсеяност....
Слава богу аз понесох удара с гръдния кош, който май е доста здрав, но ми трябваше доста време, за да премине болката и да мога да дишам нормално, което пък ме наведе на куп други мисли, ако бях сама и имаше кучета.....
Това е един болезнен пример, как НЕ бива и за миг да се разконцентрираме!!!!!!

Публикувано: 16 February 2011 - 11:00 AM
Публикувано: 16 February 2011 - 03:03 PM

Публикувано: 16 February 2011 - 03:31 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 04:16 PM
Случвало се е да капризничи с предния чувал храна, но като му сложим малко кисело мляко , ги изяжда или пък малко водичка в/у тях
Може да са му сухи и затова да не ги иска. Въпреки че се съмнявам, Hills са май висок клас. Ние му давама Chikopee и сме доволни. Арчи е ял и храна нисък клас и не сме имали проблеми. Просто той е супер лакум.
Консерви не му даваме. Четох че били канцерогенни......
За готвено- случва му се, когато ходим на Боби при родителите, майка му да му направи дробчета и ей такива неща. Също ги изяжда

Ние с цел не го учим на готвено, а на гранули, защото някои кучета отказват да ядат гранули, след като са свикнали на готвено, а на преходи няма, как да му мъкнем месо.
За хляба също съм чела, че не е полезно да се дава, когато е бял. Аз принципно гледам да му давам само гранули и негови си храни- лакомства. Без глезотии от масата, но все се намра някой да го поглези с готвено месо от нашата манджа

Алекс е започнал да се скубе вече? Значи да очаквам и нас да ни сподели това нещастие скоро.

Публикувано: 16 February 2011 - 07:17 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 07:41 PM
Ребра не му даваме. Изобщо никакви кости. От свинските кости повръща и ме е страх да не стане фал с червата . Те не са хранителни, има си кожен кокал за зъбите.
А за виенете, споки, всички вият. От нашият скоро не са се оплаквали съседи, но сега не му държим терасата отворена и май е поспрял....дано
Може пък Мечо да е някой скрит оперен певец

Публикувано: 16 February 2011 - 08:47 PM

Пък и има навика да краде от скарата като сме по язовирите и скараджията е пиян

Но преди малко ми направи друго впечатление , един познат доиде и Алекс взе да ръмжи по него

Публикувано: 16 February 2011 - 10:20 PM
Публикувано: 16 February 2011 - 10:48 PM
Арчи също се е случвало да ръмжи на един мъж, който беше пиян или напушен, и реши да му хване муцунката и да го плесне после. Според мен кучета усещат аурата, както казвам аз, на хората. Може просто в момента да не е искал няклой да го мачка. Арчи също ми ръмжи като е почти заспал и аз реша да го галя, но няма да ме захапе.
Ето малко от нещата, които съм чела
Приглушено ръмжене.
Това е звук, идващ от гърлото при затворена уста, най-често преди кучето да започне да лае. Обикновено е сигнал за предупреждение, заплаха или защита.
Ръмженето е друга форма на звукова реакция при кучето. Колкото по-ниска е неговата интонация, толкова по-агресивно е животното, характерезиращо се с почти пълно отсъствие на страх. Ръмженето има преди всичко предупредителен характер и в изключителни случаи може да се приеме като признак, че кучето ще напада. Проявява се в тези случаи, когато въпреки високата степен на агресивност т. нар. "социални комплекси" не позволяват на кучето да нападне. В случая ръмженето може да се приеме като своеобразна форма на "високомерие" спрямо обекта, който е в близост до кучето, но то е преценило, че все още реална заплаха за него не съществува. Постепенно ръмженето може да се примеси с отделни, откъслечни лаещи звуци.

Публикувано: 16 February 2011 - 11:06 PM
ръмженето му беше точно като преди нападение , имал съм и други кучета и знам как реагират , но просто ме изненада. Досега не е проявявал такав характер. Иначе ръмжеше приглушено със затворена уста

Публикувано: 19 February 2011 - 01:10 AM
isi_ar4i, в 16 February 2011 - 09:53 PM, написа:
Арчи също се е случвало да ръмжи на един мъж, който беше пиян или напушен, и реши да му хване муцунката и да го плесне после. Според мен кучета усещат аурата, както казвам аз, на хората. Може просто в момента да не е искал няклой да го мачка. Арчи също ми ръмжи като е почти заспал и аз реша да го галя, но няма да ме захапе.
Ето малко от нещата, които съм чела
Приглушено ръмжене.
Това е звук, идващ от гърлото при затворена уста, най-често преди кучето да започне да лае. Обикновено е сигнал за предупреждение, заплаха или защита.
Ръмженето е друга форма на звукова реакция при кучето. Колкото по-ниска е неговата интонация, толкова по-агресивно е животното, характерезиращо се с почти пълно отсъствие на страх. Ръмженето има преди всичко предупредителен характер и в изключителни случаи може да се приеме като признак, че кучето ще напада. Проявява се в тези случаи, когато въпреки високата степен на агресивност т. нар. "социални комплекси" не позволяват на кучето да нападне. В случая ръмженето може да се приеме като своеобразна форма на "високомерие" спрямо обекта, който е в близост до кучето, но то е преценило, че все още реална заплаха за него не съществува. Постепенно ръмженето може да се примеси с отделни, откъслечни лаещи звуци.
Може ли да споделиш източника, от който си чела тези неща. Стана ми много интересно . . .
Публикувано: 19 February 2011 - 04:07 PM
От 2 дни извеждам моята Ава и както се очакваше е доста плаха навъв, защото досега сме я изкарвали само по доктори, при това доста пъти, защото беше болна.
Но това плахо държание не е проблем, защото се усеща, че бързо свиква. Проблема е този с другите кучета - все още я е страх и не смее да отиде да ги подуши. Приемам факта, че новото може да е малко страшничко.
Та въпроса ми е - как да улесня нейната социализация? Искам да й помогна да свикне с другите кучета и да не я е страх.