Аляски маламут
Публикувано: 07 March 2011 - 08:36 PM

Публикувано: 08 March 2011 - 06:13 PM
Публикувано: 09 March 2011 - 11:39 AM
относно :
Пьотр, в 12 June 2010 - 07:48 PM, написа:
Познавам две кучета, които са носледници на Норд от Троян и живеят в Ловеч, за сега не зная да са имали някакви проблеми, но възможно ли е да се прилага профилактика, която евентуално да забави развитието при налична генетична обремененост или нещо друго, което собственичките им биха могли да направят, за да имат по-дълго време здрави кучета си.
Съжалявам за Вашия аляски маламут...
Публикувано: 10 March 2011 - 10:17 AM
magiart1, в 07 March 2011 - 08:36 PM, написа:
Здравейте!
До колкото разбирам, вашата сладурана е с родословие? А ако е така и желаете да имате поколение с родословие, най-добре да се запознаете с изискванията на БКК"Северни кучета" относно развъдната дейност. А и от клуба могат да ви съдействуват за допуснат до разплод мъжки, който да няма родствена връзка с Вашата женска. Отговорник развъдна дейност е г-жа Юлия Велкова, много любезна дама, която предполагам ще ви бъде полезна! Но най добре посетете http://www.ndbkc.com
Публикувано: 10 March 2011 - 02:54 PM

Публикувано: 11 March 2011 - 11:55 AM
Публикувано: 11 March 2011 - 02:31 PM
C-suM, в 11 March 2011 - 12:47 PM, написа:
Той не свързан със става с останалата част на лапата, няма сухожилие и лесно се разранява, закача, въобще пречи на движението на животното.
Допитайте се все пак до ветеринар :)
Сериозно се притесних, че трябва да се реже нещо на кучето ми, което си му е дадено по рождение, още повече аз няма да го използвам като впрегатно животно/ махат се , за да не се омотават в поводите ли, не разбирам , наистина/. Дори и ноктите не му режа, защото ние минаваме почти всеки ден около 20км, някаква част от обхода така или иначе е по асфалт, като повърви повече време по асфалта и ноктите му се изпиляват и накъсяват от самосебе си. Другото ,което помага за намаляването на ноктите е, че при високопланинските преходи и разходките в природата често си копае корени, което мисля е вроден инстинкт. Но утре ще се посъветвам с моите ветеринари...Благодаря все пак за информацията.

Публикувано: 11 March 2011 - 02:49 PM
Искам да ви попитам за храненето на голямо куче (3.5 год.). Знам, че трябва да е по 1 път на ден. Ние в момента му даваме 80 грама сутрин, остатъка вечер взависимост от храната. Правилно ли е обаче вечер да се храни с повече? Не знам защо решихме така да му даваме, като се замисля. Май е правилно сутрин да е по-голямата доза или следобяд. Вие как храните вашите маламути ?
А и някой може ли да каже как вървят групите възрасти при кучето:
- подрастващи до ....години
- израснали от..... до .....
- възрастни от .....
10x :)

Публикувано: 11 March 2011 - 03:21 PM
isi_ar4i, в 11 March 2011 - 02:49 PM, написа:
Искам да ви попитам за храненето на голямо куче (3.5 год.). Знам, че трябва да е по 1 път на ден. Ние в момента му даваме 80 грама сутрин, остатъка вечер взависимост от храната. Правилно ли е обаче вечер да се храни с повече? Не знам защо решихме така да му даваме, като се замисля. Май е правилно сутрин да е по-голямата доза или следобяд. Вие как храните вашите маламути ?
А и някой може ли да каже как вървят групите възрасти при кучето:
- подрастващи до ....години
- израснали от..... до .....
- възрастни от .....
10x :)
При нас основното хранене е сутрин, около 600гр месо от магазин "Куче и коте", тук има такъв, месото е смляно, предполагам че има и кости в него, приготвено е, не е сурово, обърквам го с една четвърт хляб, прибавям витамините според възрастта и давам на закуска. За вечерта около 300гр гранули, но той вече сякаш няма нужда от вечерната дажба и го оставям да изяде това количество, което сам прецени от гранулите. Сутришната закуска редувам с варени яйца, сирене, ориз с риба сварен и трици/ който са много важни за перисталтиката на червата/ . Нямам претенции, но за сега тази дажба се отразява добре на кучето и е с лъскава , перфектна козина, като цяло е добре развито. Тежи 46кг, на ръст не съм го мерила в холката ,но аз съм висока 174см и като се движа спокойно го пипам по гърба.Поздрави.