Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2481 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 March 2011 - 05:14 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 11 March 2011 - 03:45 PM, написа:

да яйцата са мнг позлени, но нашият дивак не ги харесва особено. За сиреното обаче знам, че не трябва да се дава солено на кучета. Ние му слагаме извара. А за триците не знаех. Тези трици, които са хора даваш, нали?
:ae_085:

Продават се в зоомагазините, мисля , че тези , които са там са по-фини и някак по-нежни за стомаха. Аз му взимам от мелницата, не от аптеката за хора, триците, които остават след смилането на житото в брашно, те са по-груби, но нали това е целта, колкото са по-едри фибрите толкова повече раздвиждат перисталниката и предпазват от мастит на ануса големите животни. Сиренето, което давам е обезсолено, от това , което взимам от магазина за хора, но понеже така или иначе си го изкисвам за себе си, давам от него и на кучето. Важно е храната да е разнообразна и да се редува, за големите породи е много важно повече движение, колкото повече се движи, толкова повече дефикация, също като при хората, абсолютно е опасно да се храни само с гранули, пък били те и на Хилс. Позната с много добре гледана немска овчарка я загуби за часове, точно поради неправилно хранене, хранеше изключително с гранули, макар и от качествените. И наистина е важно много, много движение. Поздрави.
User's Signature

Качена снимка

#2482 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2011 - 08:16 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 11 March 2011 - 02:49 PM, написа:

Здравейте хора и маламути :)
Искам да ви попитам за храненето на голямо куче (3.5 год.). Знам, че трябва да е по 1 път на ден. Ние в момента му даваме 80 грама сутрин, остатъка вечер взависимост от храната. Правилно ли е обаче вечер да се храни с повече? Не знам защо решихме така да му даваме, като се замисля. Май е правилно сутрин да е по-голямата доза или следобяд. Вие как храните вашите маламути ?
А и някой може ли да каже как вървят групите възрасти при кучето:
- подрастващи до ....години
- израснали от..... до .....
- възрастни от .....
10x :)

Не му ли е малко веднъж дневно или той така предпочита?
User's Signature

Качена снимка

#2483 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2011 - 08:04 PM

Показване на мнениетоkireto69, в 11 March 2011 - 09:55 AM, написа:

Здравейте. Скоро ми направи впечатления , че на лапите има праст които е по нагоре и нокъттът е по голям. Един вид тои не го използва. Някой реже ли му този нокът? Чувал съм че на кучетата който теглят като малки и режели този пръст за да не и пречи.

kireto69 За кои лапи става дума - предните или задните? Ако е на предните не е проблем - всички кучета имат такъв пети пръст и си живеят нормално, но за задните може да е проблем (обикновено не би трябвало да се родят с пети пръст на задните лапи, но се случва при заплождания на много близки роднини, т.е. това е нещо като израждане) - доколкото знам ги режат още докато са много малки бебета, защото зараствало трудно - но не съм сигурна. Консултирай се все пак с ветеринар.

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 11 March 2011 - 12:49 PM, написа:

Здравейте хора и маламути :)
Искам да ви попитам за храненето на голямо куче (3.5 год.). Знам, че трябва да е по 1 път на ден. Ние в момента му даваме 80 грама сутрин, остатъка вечер взависимост от храната. Правилно ли е обаче вечер да се храни с повече? Не знам защо решихме така да му даваме, като се замисля. Май е правилно сутрин да е по-голямата доза или следобяд. Вие как храните вашите маламути ?
А и някой може ли да каже как вървят групите възрасти при кучето:
10x :)

isi_ar4i, - а колко грама всъщност е цялата доза на ден плюс вкл. тези 80 грама. Не е проблем да даваш сутрин малко и вечер основната порция, но може леката закуска да я разнообразиш с някакви течности или вместо тези 80 грама да даваш нещо друго, пак леко - като препечен хляб, кисело мляко, извара и пр.

Ние имаме следния режим:
сутрин се храним с нещо леко: зимата им давам да пият много като смесвам малко месо от консерва с топла вода + лъжица зехтин - за хубава козина и за да издържат на студа, вътре мога да добавя и малко препечен хляб; лятото давам само 2-3 препечени филии хляб
вечер е основното хранене - гранули около 270 грама, като най-често ги давам сухи, за да могат да им се почистват зъбите, но от време на време разнообразявам като ги накипвам в топла вода (също когато е студено и мога да добавя някаква мазнина - олио, зехтин или бульон от варено месо; или 2-3 лъжици кисело мляко също разредено с вода. Когато има възможност мога да добавя и месо или сурова цаца, а при проблем със стомаха - менюто е ориз с месо без костички вътре.
Веднъж на седмицата мога да добавя или в сутрешната или във вечерната доза по едно сварено яйце.

за възрастовите групи при участие в изложби разделението е следното:
  • бебе до 6 месеца
  • подрастващи 6-9 месеца
  • млади кучета 9 - 18 месеца
  • междинен 15 - 24 месеца
  • открит клас - над 15 месеца
  • шампион - над 15 месеца
  • работни - над 15 месеца
  • ветерани - над 8 години

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2484 Потребителят е офлайн   kireto69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 March 2011 - 09:55 AM

На предните лапи е петия пръст. На задните не съм обърнал внимание.Може би няма там.
User's Signature

Качена снимка

#2485 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 10:14 AM

Здравейте гледам че маламут-ите ви са едни хубави пухкави а едно приятелче си взе аляски маламут или подобие но сякаш не е като вашите виждал е само майката на кучето.
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Та така ме помоли да ви попитам какво мислите дали е маламут или смесица от маламут и още нещо?Питам вас защото той пита мен а аз не му разбирам фен съм на хъскита-та :) !
User's Signature

Качена снимка

#2486 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 10:14 AM

Здравейте гледам че маламут-ите ви са едни хубави пухкави а едно приятелче си взе аляски маламут или подобие но сякаш не е като вашите виждал е само майката на кучето.
http://img846.images...snimiki043.jpg/
]http://img33.imagesh...snimiki044.jpg/
http://img9.imagesha...snimiki048.jpg/
http://img809.images...snimiki057.jpg/
Та така ме помоли да ви попитам какво мислите дали е маламут или смесица от маламут и още нещо?Питам вас защото той пита мен а аз не му разбирам фен съм на хъскита-та :) !
User's Signature

Качена снимка

#2487 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 14 March 2011 - 10:17 AM

Показване на мнениетоFinwe, в 13 March 2011 - 08:04 PM, написа:

isi_ar4i, - а колко грама всъщност е цялата доза на ден плюс вкл. тези 80 грама. Не е проблем да даваш сутрин малко и вечер основната порция, но може леката закуска да я разнообразиш с някакви течности или вместо тези 80 грама да даваш нещо друго, пак леко - като препечен хляб, кисело мляко, извара и пр.

Ние имаме следния режим:
сутрин се храним с нещо леко: зимата им давам да пият много като смесвам малко месо от консерва с топла вода + лъжица зехтин - за хубава козина и за да издържат на студа, вътре мога да добавя и малко препечен хляб; лятото давам само 2-3 препечени филии хляб
вечер е основното хранене - гранули около 270 грама, като най-често ги давам сухи, за да могат да им се почистват зъбите, но от време на време разнообразявам като ги накипвам в топла вода (също когато е студено и мога да добавя някаква мазнина - олио, зехтин или бульон от варено месо; или 2-3 лъжици кисело мляко също разредено с вода. Когато има възможност мога да добавя и месо или сурова цаца, а при проблем със стомаха - менюто е ориз с месо без костички вътре.
Веднъж на седмицата мога да добавя или в сутрешната или във вечерната доза по едно сварено яйце.

за възрастовите групи при участие в изложби разделението е следното:
  • бебе до 6 месеца
  • подрастващи 6-9 месеца
  • млади кучета 9 - 18 месеца
  • междинен 15 - 24 месеца
  • открит клас - над 15 месеца
  • шампион - над 15 месеца
  • работни - над 15 месеца
  • ветерани - над 8 години

Цялата доза е от 390-435 грама, но ние даваме общо на ден по 390, освен ако не е ходим някъде и не е потичал, тогава малко я увеличаваме. Даваме му и сутрин, защото той е страшно лакум ( като всички маламути) и когато му сменяхме храненето ( малко сутрин, повече вечер, уж да преминем на едно хранене) той едвам свикна. Затова решихме все пак да му даваме малко и сутрин. А и Боби използва това, че яде, за да може да се измъкне от нас :dh_188:.
На мен мисълта ми беше дали вечер е добре да се натоварва стомаха му. Ние му даваме зимата към 9 часа да яде. След раходкатата, която е късничко. Вече започнах аз да го извеждам ( от 2 дена) вечер , докато е светло и може да му даваме към 7.30 да вечеря. Вие към колко часа ги храните?
User's Signature

Качена снимка

#2488 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 03:37 PM

Показване на мнениетоkireto69, в 14 March 2011 - 07:55 AM, написа:

На предните лапи е петия пръст. На задните не съм обърнал внимание.Може би няма там.

Ако няма на задните лапи (а щом не си обърнал внимание, значи няма - принципно те са много добре забележими и стърчат некрасиво) - значи нямате никакъв проблем и нищо не трябва да се реже на кучето :ba_025:

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 14 March 2011 - 08:14 AM, написа:

Кученцето прилича на бебе-маламут - има някои типични за породата черти, но разбира се - това е мнение от снимки, освен това на снимките е още много малък - ще стане ясно като порасне поне на година. А иначе не се притеснявайте, че не е пухкав - той като порасне ще му опада бебешката козина и ще поникне новата. Ако приятелят ви много иска да знае дали кучето му е маламут - нека да го заведе за експертна оценка на някоя киноложка изложба, където специалистите кинолози да си кажат мнението.

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 14 March 2011 - 08:17 AM, написа:

Цялата доза е от 390-435 грама, но ние даваме общо на ден по 390, освен ако не е ходим някъде и не е потичал, тогава малко я увеличаваме. Даваме му и сутрин, защото той е страшно лакум ( като всички маламути) и когато му сменяхме храненето ( малко сутрин, повече вечер, уж да преминем на едно хранене) той едвам свикна. Затова решихме все пак да му даваме малко и сутрин. А и Боби използва това, че яде, за да може да се измъкне от нас :dh_188:.
На мен мисълта ми беше дали вечер е добре да се натоварва стомаха му. Ние му даваме зимата към 9 часа да яде. След раходкатата, която е късничко. Вече започнах аз да го извеждам ( от 2 дена) вечер , докато е светло и може да му даваме към 7.30 да вечеря. Вие към колко часа ги храните?

Аз предпочитам да ги храня късно вечер - лятото около 9 часа, и съответно когато намалява деня след залез слънце - около час след като са се набесняли и не им предстоят никакви разходки, игри или други натоварвания - така те се наяждат, и лягат да спят.
User's Signature

#2489 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 04:55 PM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 14 March 2011 - 10:14 AM, написа:

http://img846.images...snimiki043.jpg/
]http://img33.imagesh...snimiki044.jpg/
http://img9.imagesha...snimiki048.jpg/
http://img809.images...snimiki057.jpg/

Здравейте,ами не всички маламути са толкова пухкави,Ели също не е от най пухкавите,със всеки изминал месец кучето се променя много,може да направите това което ви посъветваха или да поразпитате и за двамата родители на бебето,ето Ели как изглеждаше на 3,5-4 мес

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2490 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 09:01 PM

Всички са толкова хубави и различни!Какво ще кажете да се организираме и да се срещнем април-май?

#2491 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 09:03 PM

Мерси за отговора ето ги родителите на кученцето
http://img291.images...2769769377.jpg/
Всъщност ви питах също така защото и на мен ми предлагат сестриче на кученцето а до сега нямах снимка на мъжкото куче.

Сега и да ви попитам няколко въпроса свързани с маламутите.Понеже не съм чел много за тях повече за хъскита-та.

1.Подходящо ли е отглеждането на такова куче в двор? Живея в къща с двор и си мисля че там ще му е добре.
2,С каква храна трябва да го храня сега е на 55 дена ?
3,Обичат ли дългите разходки?Каква каишка и повод трябва да му взема?
4,Доста важен въпрос долу горе колко струва изхранването на това кученце ?Знам че има и други разноски по него за доктор ваксини и т.н.

Ако можете да ми дадете и някакви други съвети ще съм ви благодарен.
User's Signature

Качена снимка

#2492 Потребителят е офлайн   magiart1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 March 2011 - 09:54 PM

Показване на мнениетоvilekula, в 14 March 2011 - 09:01 PM, написа:

Всички са толкова хубави и различни!Какво ще кажете да се организираме и да се срещнем април-май?

Оооооо ,ние сме за,когато и където кажете,уверявам ви че ще си прекараме чудесно,и сме се приготвили да намачкаме Мечо,хахахаха :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#2493 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 March 2011 - 10:06 PM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 14 March 2011 - 07:03 PM, написа:

Мерси за отговора ето ги родителите на кученцето
http://img291.images...2769769377.jpg/
Всъщност ви питах също така защото и на мен ми предлагат сестриче на кученцето а до сега нямах снимка на мъжкото куче.

Сега и да ви попитам няколко въпроса свързани с маламутите.Понеже не съм чел много за тях повече за хъскита-та.

1.Подходящо ли е отглеждането на такова куче в двор? Живея в къща с двор и си мисля че там ще му е добре.
2,С каква храна трябва да го храня сега е на 55 дена ?
3,Обичат ли дългите разходки?Каква каишка и повод трябва да му взема?
4,Доста важен въпрос долу горе колко струва изхранването на това кученце ?Знам че има и други разноски по него за доктор ваксини и т.н.

Ако можете да ми дадете и някакви други съвети ще съм ви благодарен.

Като гледам родителите няма как да е пухкав малкия, маламутите са 2 вида едните по дребни другите по едри ще те излъжа точните имена на разновидностите.
Другото което е има с различен косъм това не е определящо.
по 1. Да маламута е добре за двор , но имай в предвид , че копаят.
2. ми аз като малък моя го хранех с педигрий пал джунар + едни витамини + калций от синия кръст сф ма бяха скъпички някъде към 27лв кутията , даваха се по хапче на 10кг
3 за маламута трябва много разходки / макар моя да е мързел /
4. маламута яде доста малко за голямо куче , моя го храня с пилешки фенери +хляб , скумрия +хляб и роял канин за северни кучета като му ги редувам , но най -обича фенери + хляб , на гранулите им се сърди :mg_062:
като пари някаде ми е около 100-150лв за храна на месец + адвантикс всеки месец още 20лв
User's Signature

Качена снимка

#2494 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 14 March 2011 - 10:19 PM

И ние сме за, но май ще присъстваме без кучето :(
User's Signature

Качена снимка

#2495 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 March 2011 - 11:20 PM

С тея кучета на едно място ще е голям цирк , на никои няма да му текне срещата :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2496 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 11:47 PM

Пътуването проблем ли е за вашите кучета?Мечо много обича,ако види отворен багажник и се качва.Гледа си през прозореца,не ни пречи,стига да не е ходил при приятелите си конете :ab_041:

#2497 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2011 - 11:58 PM

Мисля,че не е невъзможно да ги срещнем.В Сливен се събират до стадиона всеки ден в 5-6часа различни кучета.Ходили сме няколко пъти,много е забавно.Е,докато се запознаят трябва да се наблюдават,но после няма проблеми.Ще е супер преживяване!

#2498 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 12:24 AM

Показване на мнениетоdimy, в 14 March 2011 - 09:20 PM, написа:

С тея кучета на едно място ще е голям цирк , на никои няма да му текне срещата :eg_033:

подкрепям dimy то няма да е цирк, ами Втората световна или баташкото клане... По-добре среща на стопаните на маламути БЕЗ кучета или само с такива, които са сигурни, че няма да правят проблем,

Показване на мнениетоvilekula, в 14 March 2011 - 09:58 PM, написа:

Мисля,че не е невъзможно да ги срещнем.В Сливен се събират до стадиона всеки ден в 5-6часа различни кучета.Ходили сме няколко пъти,много е забавно.Е,докато се запознаят трябва да се наблюдават,но после няма проблеми.Ще е супер преживяване!

А в Сливен събират ли се повече от два маламута (такива, които не се познават от малки?) - от куче до маламут има разлика. За съжаление ПОВЕЧЕТО от маламутите когато пораснат (над 1 год.) са доста агресивни към себеподобни, с които не се познават и все се опитват да се докажат, кой е най- :eg_033:
User's Signature

#2499 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 01:50 AM

Не,друг маламут не е имало,понякога хъскита и най-различни други.Но нали все пак маламутите не са така агресивни както някои от другите породи.

#2500 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 09:15 AM

Показване на мнениетоvilekula, в 14 March 2011 - 11:50 PM, написа:

Не,друг маламут не е имало,понякога хъскита и най-различни други.Но нали все пак маламутите не са така агресивни както някои от другите породи.

За съжаление по-голяма част от порасналите маламути са (особено мъжки към мъжки и женски към женски, към други големи, едри кучета) - говоря за възраст над една година до към 5-6 годишни, после като поостареят се кротват доста. Разбира се има и неагресивни маламути, но те са рядкост и голяма ценност. Проблемът е в генетично заложената им доминантност - това е характерно като цяло за породата - те непрекъснато искат да се доказват и да показват на другите кой е шефа - и всички искат да са шефове - и тъй като чувстват, че са силни обичат да доказват своето надмощие. Ако са израснали сред кучешка глутница, може и да няма проблем или пък само от време на време да се посбиват, за разнообразие, но ако не се познават с кучетата и просто искате от тях да заиграят - е много рисковано - освен ако не са бебета или младежи. С тях винаги трябва да си нащрек. Докато имах само Финве аз също не считах, че това е голям проблем, защото той е доста миролюбив и уравновесен като характер, обаче Фрей ме убеди в обратното. Тук във форума доста ползватели се оплакват, че кучетата им са станали агресивни, или ревниви като придобият полова зрелост и захитреят :dh_188:
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема