да, Арчи е типичен пример за това, как Не бива да изоставаш кучето си, да се самовъзпитава

Искам освен всичко лошо, което мисля, че е единствено в отношението му към другите кучета, да кажа, че все пак сме късметлии с него. Като чета, как има кучета, които правят напук и се изпишкват в средата на стаята или унищожават, каквото им попадне само и само, за да си отмъстят, че са сами или не искаш да ги пуснеш на леглото.....Така че все пак маламутите са с добър нрав.
А при нас вече се появява някакво послушание. Като се приберем преди нахълтваше в кухнята, за да види, кой е там и трябваше да го връзваме за стълбата, за да му изчистим спокойно лапите. Вече му пускам повода и той стой без да мърда, докато не го изчистя, дори ме чака, докато се събуя, взема някое лакомство и т.н
Успяваме и да се разминем с някое друго куче по улицата

( разбира се не и с тези, които той ненавижда). В неделя бяхме на село и външната врата беше отворена. Наш Арчон излезе на улицата, а там имаше друго куче, мъжко. Той се приближи и се подушиха и да не повярваш- не го нападна. Ние изтичахме, викнахме да влиза и той влезе. Шах и мат, направо не вярвах. И по тази причина решихме по-късно да ги съберем, но като държахме Арчи за нашийника. Естествено те се сбиха, по-точно Арчи . Мнг си права, Finwe, като казваш, че агресията я няма, когато са без повод. Към доста от кучетата, които Арчи проявява агресия/доминантнсот е точно, защото те са без поводи. Но такава му е съдбата засега. Аз лично вече го извеждам сама, сега когато е светло все още вечер. Смятам, че и аз пораснах малко и вече съм спокойна, не всявам този страх, който беше преди месеци. Мисля, че Арчи възприема нашата разходка не като разходка, а като работа. Като подхванем едно темпо на ходене и няма спирка. Определила съм му място за ходене до WC и душене. Останалят път е само бързо ходене.