Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2501 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 15 March 2011 - 07:50 PM

да, Арчи е типичен пример за това, как Не бива да изоставаш кучето си, да се самовъзпитава :eg_033:
Искам освен всичко лошо, което мисля, че е единствено в отношението му към другите кучета, да кажа, че все пак сме късметлии с него. Като чета, как има кучета, които правят напук и се изпишкват в средата на стаята или унищожават, каквото им попадне само и само, за да си отмъстят, че са сами или не искаш да ги пуснеш на леглото.....Така че все пак маламутите са с добър нрав.
А при нас вече се появява някакво послушание. Като се приберем преди нахълтваше в кухнята, за да види, кой е там и трябваше да го връзваме за стълбата, за да му изчистим спокойно лапите. Вече му пускам повода и той стой без да мърда, докато не го изчистя, дори ме чака, докато се събуя, взема някое лакомство и т.н
Успяваме и да се разминем с някое друго куче по улицата :db_046:( разбира се не и с тези, които той ненавижда). В неделя бяхме на село и външната врата беше отворена. Наш Арчон излезе на улицата, а там имаше друго куче, мъжко. Той се приближи и се подушиха и да не повярваш- не го нападна. Ние изтичахме, викнахме да влиза и той влезе. Шах и мат, направо не вярвах. И по тази причина решихме по-късно да ги съберем, но като държахме Арчи за нашийника. Естествено те се сбиха, по-точно Арчи . Мнг си права, Finwe, като казваш, че агресията я няма, когато са без повод. Към доста от кучетата, които Арчи проявява агресия/доминантнсот е точно, защото те са без поводи. Но такава му е съдбата засега. Аз лично вече го извеждам сама, сега когато е светло все още вечер. Смятам, че и аз пораснах малко и вече съм спокойна, не всявам този страх, който беше преди месеци. Мисля, че Арчи възприема нашата разходка не като разходка, а като работа. Като подхванем едно темпо на ходене и няма спирка. Определила съм му място за ходене до WC и душене. Останалят път е само бързо ходене.
User's Signature

Качена снимка

#2502 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 11:38 PM

Арчи ми се вижда такова слънце,не мога да си го представя агресивен.Добре де,как се оправят хората на изложбите?Гледала съм и снимки на сбирки на кучета,затова мислех,че е възможно.Специално обучение ли се изисква?

#2503 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 March 2011 - 11:53 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 15 March 2011 - 05:50 PM, написа:

да, Арчи е типичен пример за това, как Не бива да изоставаш кучето си, да се самовъзпитава :eg_033:
Искам освен всичко лошо, което мисля, че е единствено в отношението му към другите кучета, да кажа, че все пак сме късметлии с него. Като чета, как има кучета, които правят напук и се изпишкват в средата на стаята или унищожават, каквото им попадне само и само, за да си отмъстят, че са сами или не искаш да ги пуснеш на леглото.....Така че все пак маламутите са с добър нрав.
А при нас вече се появява някакво послушание. Като се приберем преди нахълтваше в кухнята, за да види, кой е там и трябваше да го връзваме за стълбата, за да му изчистим спокойно лапите. Вече му пускам повода и той стой без да мърда, докато не го изчистя, дори ме чака, докато се събуя, взема някое лакомство и т.н
Успяваме и да се разминем с някое друго куче по улицата :db_046:( разбира се не и с тези, които той ненавижда). В неделя бяхме на село и външната врата беше отворена. Наш Арчон излезе на улицата, а там имаше друго куче, мъжко. Той се приближи и се подушиха и да не повярваш- не го нападна. Ние изтичахме, викнахме да влиза и той влезе. Шах и мат, направо не вярвах. И по тази причина решихме по-късно да ги съберем, но като държахме Арчи за нашийника. Естествено те се сбиха, по-точно Арчи . Мнг си права, Finwe, като казваш, че агресията я няма, когато са без повод. Към доста от кучетата, които Арчи проявява агресия/доминантнсот е точно, защото те са без поводи. Но такава му е съдбата засега. Аз лично вече го извеждам сама, сега когато е светло все още вечер. Смятам, че и аз пораснах малко и вече съм спокойна, не всявам този страх, който беше преди месеци. Мисля, че Арчи възприема нашата разходка не като разходка, а като работа. Като подхванем едно темпо на ходене и няма спирка. Определила съм му място за ходене до WC и душене. Останалят път е само бързо ходене.

User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#2504 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 March 2011 - 12:10 AM

Показване на мнениетоvilekula, в 15 March 2011 - 09:38 PM, написа:

Арчи ми се вижда такова слънце,не мога да си го представя агресивен.Добре де,как се оправят хората на изложбите?Гледала съм и снимки на сбирки на кучета,затова мислех,че е възможно.Специално обучение ли се изисква?

На изложбите има много хора и кучета и донякаде се шашка кучето , но аз лично Алекс съм го държал на къс повод и въпреки това е имало опити да захапе някое голямо куче което преминава покрай нас :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2505 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 12:19 PM

Брей! :ud_009:

#2506 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 16 March 2011 - 12:28 PM

vilekula, трудно е да го гледаш такъв миловиден и да знаеш, че е лош към други кучета. Имахме един случай, когато дойде малко 6-7 месечно голдънче с абсолютно подчинение, наведен, само че не легна с корема си към Арчи. Тогава Арчи пак се опита да го захапе. Просто за мен, той не е бил събиран изобщо с други кучета и не знае елементарни неща в общуването.
Вече се пооправя де. Ние го събираме чат пат с женски. Но мнг време избягвахме срещи с всякакви кучета, точно защото не знаехме, как ще реагира. Има бездомни кучета, които са на метър от нас и той не ги отразява, но към домашните.....
Вече в квартала като ни видят други собственици и вървят с/у нас, веднага сменят посоката или пък отдалече ми викат, къде ще се скрият, за да преминем. Абе ужас, но смятам, че това му състояние ще премине. Все пак на него му трябва време да свикне с нас, с нашите правила и най-вече да се изчисти от хормоните.
User's Signature

Качена снимка

#2507 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 01:48 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 15 March 2011 - 05:50 PM, написа:

Искам освен всичко лошо, което мисля, че е единствено в отношението му към другите кучета, да кажа, че все пак сме късметлии с него.

Арчи е типичен пример как с любов и много желание от страна на стопаните, може да се постигне много, дори и с възрастно куче, което вероятно като малко не е било възпитавано изобщо.

Показване на мнениетоvilekula, в 15 March 2011 - 09:38 PM, написа:

Те всичките са слънца - особено с хора, златни ненагледни гальовни - и наистина е трудно да повярваш, как могат да са агресивни. И ти пожелавам да не ги виждаш в такова състояние. Лично аз след някаква агресивна реакция от страна на ФРей, после часове наред треперя и не мога да се успокоя. Гледката наистина не е приятна, и даже страшна.

Но не съм съгласна с isi_ar4i, че нещата опират само до възпитанието. Разбира се възпитанието помага да се социализира животното и донякъде да бъде контролирано, но решаваща роля според мен оказват гените! Какво наследство носи кучето. Може би много пъти съм го казвала, но агресивността се предава генетично. А за съжаление при развъждането много малко хора се съобразяват с това и НЕ РАЗВЪЖДАТ маламути, с изявена агресия към хора и/или други животни!

Колкото до изложбите - на тях е забранено да се разхождат кучетата без поводи, повечето от хората които водят кучета за участие спазват определен ред и внимават, разбира се че има и безотговорни стопани, но те не са толкова много. Да не говорим, че куче, което прояви агресия по време на изложба може да бъде дисквалифицирано и да му бъде забранено бъдещо участие в изложби.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2508 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 06:25 PM

Алекс и Мечо са полу-братя,но явно се различават в това отношение.Жалко,че другото мъжко кученце от нашето котило почина и няма как да им сравним характерите.Елия е сестра на Мечо,но предполагам пола има значение за агресивността.

#2509 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:35 AM

Здравейте имам няколко въпроса относно ваксините.
1.През колко време се слагат ?
2.Колко ваксини трябва да има кучето ми за да мога да го разхождам на вън без да се притеснявам?
3.Пречи ли ако е на 56/57 дни и е на двора без 2ра или 3та ваксина?
4.Колко струват ваксините?
Утре очаквам да ми дойде кучета и да знам дали го изкарам на двора или малко в къщи :)
User's Signature

Качена снимка

#2510 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:41 AM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 March 2011 - 11:35 AM, написа:

Здравейте имам няколко въпроса относно ваксините.
1.През колко време се слагат ?
2.Колко ваксини трябва да има кучето ми за да мога да го разхождам на вън без да се притеснявам?
3.Пречи ли ако е на 56/57 дни и е на двора без 2ра или 3та ваксина?
4.Колко струват ваксините?
Утре очаквам да ми дойде кучета и да знам дали го изкарам на двора или малко в къщи :)

Зависи от ваксините, но мисля, че са през 20-30 дни всяка - общо 3 по около 20-30лв. в зависимост от ценоразписа на доктора. За излизането не се препоръчва, защото дори и да е във вашия двор, той все пак не е стерилна среда. Влизат котки, птици и други животни. Не че у дома е стерилна среда, но все пак можеш да го изолираш от повече неща. Освен това щом кучето не трябва да има контакт с обувките ви с цел да не се зарази ..... Не мисля, че е добра идея да се пуска в двора. Най-добре като го вземеш отиди на ветеринар, там ще ти обяснят подробно нещата.

Виж тази тема Ваксините
User's Signature

Качена снимка

#2511 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:49 AM

Мерси за бързия отговор, а в банята примерно тя е някъде 3х2 дали ще му е тясно на мъничето ?И ако можете ми предложете някое хубаво мъжко име за кученцето :)
User's Signature

Качена снимка

#2512 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:54 AM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 March 2011 - 11:49 AM, написа:

Мерси за бързия отговор, а в банята примерно тя е някъде 3х2 дали ще му е тясно на мъничето ?И ако можете ми предложете някое хубаво мъжко име за кученцето :)

Защо ще го затваряте в банята :dh_188: Научете го да ходи там по нужда, а в останалата част от къщата да живее.

Имена
User's Signature

Качена снимка

#2513 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:56 AM

аз не искам да го затварям в банята на мен не ми е проблем да е вкъщи докато не му се направят ваксините просто не искам да се зарази с някоя болест :dh_188: . Мерси за линка с имената :)
User's Signature

Качена снимка

#2514 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:57 AM

.
User's Signature

Качена снимка

#2515 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 11:58 AM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 17 March 2011 - 11:56 AM, написа:

аз не искам да го затварям в банята на мен не ми е проблем да е вкъщи докато не му се направят ваксините просто не искам да се зарази с някоя болест :dh_188: . Мерси за линка с имената :)

Докато си е в къщата и не може да докопа обувки да ги ръфа няма проблем. Идеята е да не сте настъпали нещо, което може да го зарази. Иначе може да си щъка вътре.
User's Signature

Качена снимка

#2516 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 12:02 PM

Мерси много за отговорите Ves, а можеш ли да ми кажеш как да го науча да си ходи там по нужда?До сега никога не съм гледал куче в къщи и не съм се сблъсквал с този "проблем" :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2517 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 12:07 PM

Тук има много теми, които ще ти помогнат като цяло с отглеждането и възпитанието Възпитание, обучение, спорт
User's Signature

Качена снимка

#2518 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 10:15 AM

Показване на мнениетоmagiart1, в 14 March 2011 - 09:54 PM, написа:

Показване на мнениетоvilekula, в 14 March 2011 - 09:01 PM, написа:

Всички са толкова хубави и различни!Какво ще кажете да се организираме и да се срещнем април-май?

Оооооо ,ние сме за,когато и където кажете,уверявам ви че ще си прекараме чудесно,и сме се приготвили да намачкаме Мечо,хахахаха :be_107:

Привет и от нас!
Подкрепям напълно идея. Само кажете къде и кога

#2519 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 09:49 PM

Зверчето е вече при нас много лудей и много ни радва и хапе утре мисля да му купувам някакви играчки. Но много се изтърва постоянно пишка на всякъде само 2,3 пъти в банята и докато си играем и ли се разхожда и пишка :dh_188: .След 2/3 дена ще му слагам 2 ра-та ваксина след 3 дена става на 2 месеца :db_046: .Някой има ли идея как мога да го изморявам по бързи че в къщи лудеем ама той се щурей :ab_041: Друг е проблема че не иска да седи сам цвили и драска утре как ще седи 4 часа сам не знам :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2520 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2011 - 11:05 PM

Измисли ли му вече име?Когато Мечо беше малък,постилах някъде медицинска пелена за възрастни,той си я търсеше и пишкаше на нея.Беше мн сладък като акаше и гледаше назад дали се е наместил достатъчно добре и дали ще уцели :smile: Лошото беше само,че като видеше нещо постлано,например килим,мислеше,че може да пишка там :smile: Добре,че нямаме мн килими.Аз дори си мислех,че са го учили преди да го вземем,но се оказа,че е някакъв инстинкт.Пелената поне е непромокаема,еднократна,хвърляш я и готово.

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни