Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2521 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2011 - 11:10 PM

Да Ice (Айс) го кръстихме и вече малко по малко почва да се обръща.Мерси за идеята с памперсите!Сега спи тука до мен и е много странна картинка вашите кучета бълнуват ли ? Моето нещо си мърда предните или задните крака ръмжи и все на сън го прави. Вашите правят ли така ?
User's Signature

Качена снимка

#2522 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 12:06 AM

Ами,да,особено като бебета.Представям си какво е сладурче на 2месеца!

#2523 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 09:24 AM

Рая като малка я пробвах с една такава пелена и на 1-вата минута беше издълбана и разпердушинена :ab_041: Май всички кучета бълнуват даже и като големи. Пуснете малко снимки на Айс във Фотогалерията, нямам търпение да го видя :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2524 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 10:50 AM

Кучето ми хълцука :ud_009: Вашите правили ли са го ?За първи път видях куче да хълца :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2525 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 10:59 AM

Моето е хъски, но и то хълца понякога като се наяде... и то даже не знам дали хълцане... по скоро ме съмнява дали някоя гранулка не го дразни ... да му е заседнала.. понеже е като прахосмукачка.. не дъвче... само засмуква и ... от тогава му ги давам накиснати във вода... и нямаме такива проблеми .. пробвай като хълца да му дадеш вода.. или пробвай с накиснати гранули :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#2526 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 11:03 AM

Рая в 6 сутринта се разхълца и ме събуди :ab_041: Случва се.
User's Signature

Качена снимка

#2527 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 19 March 2011 - 11:08 AM

При Арчи не се е случвало да хълца, но напоследък мнг често след като се наяде и дойде да досажда на масата, се уригва.
Рових се в нета, за да видя дали е признак за нещо здравословно, но не намерих.
Мнг е смешно, особено ако преди това някой се е уригнал без да иска и Арчи вземе та го повтори. Само да не ни помилите за некултурни хора :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2528 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 11:08 AM

Показване на мнениетоДизел, в 19 March 2011 - 10:59 AM, написа:

Моето е хъски, но и то хълца понякога като се наяде... и то даже не знам дали хълцане... по скоро ме съмнява дали някоя гранулка не го дразни ... да му е заседнала.. понеже е като прахосмукачка.. не дъвче... само засмуква и ... от тогава му ги давам накиснати във вода... и нямаме такива проблеми .. пробвай като хълца да му дадеш вода.. или пробвай с накиснати гранули :ba_025:

и моето след ядене хълцука ще пробвам да ги накисна малко :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#2529 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 March 2011 - 02:59 PM

Моя пък се уригва :db_046: :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2530 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 09:38 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 19 March 2011 - 11:08 AM, написа:

При Арчи не се е случвало да хълца, но напоследък мнг често след като се наяде и дойде да досажда на масата, се уригва.
Рових се в нета, за да видя дали е признак за нещо здравословно, но не намерих.
Мнг е смешно, особено ако преди това някой се е уригнал без да иска и Арчи вземе та го повтори. Само да не ни помилите за некултурни хора :db_046:

Хълцат, особено бебетата, защото като ядат бързо и ако купата с яденето е сложена на земята им влиза въздух в устата и като спрат и се успокоят след ядене, почват да хълцат !Не мисля, че е симптом за здравословен проблем!
User's Signature

Качена снимка

#2531 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2011 - 10:19 PM

Пак да ви питам за ваксините че вече нямам търпение да го разхождам :ab_041: Първата му е бита на 27.02.2011 кога най-рано може да му се бие 2-рата ? Купих му от тези кокали да гризе
Качена снимка
На каква възраст вече мога да му сложа каишка да свиква? За сега има само една мартеница на врата.
User's Signature

Качена снимка

#2532 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 01:25 PM

Днес разхождах Арчи в квартала и ни спря един човек, гледал лайки, хъските и т.н.
Та той ми каза, да съм му давала калциий, защото от тежестта се образували мастни топчета по лапичките. И дори ми посочи , къде е започнало при вълчо (ама то като погледнаш е някаква неравност на лапичката....), дори не мисля, че е нещо такова, ами от козината.
Има ли такова нещо? Изобщо такъв проблем? Като ми каза за калции, имаше впредвид ампули, хапчета. Но не мисля че е необходимо, тъй като е храната му има все пак калции (1,35%), а и отделно даваме извара.
User's Signature

Качена снимка

#2533 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 01:27 PM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 19 March 2011 - 10:19 PM, написа:

Пак да ви питам за ваксините че вече нямам търпение да го разхождам :ab_041: Първата му е бита на 27.02.2011 кога най-рано може да му се бие 2-рата ? Купих му от тези кокали да гризе
Качена снимка
На каква възраст вече мога да му сложа каишка да свиква? За сега има само една мартеница на врата.

Аз като чета, това май ти е първото куче, което гледаш :). Маламутът е голямо предизвикателството, както всеки тук би ти казал. Затова те съветвам да прочетеш всичко, което се отнася до обучението на кучето- методи , начина. Всичкоооооооооо.
Във форума има отделна тема за възпитанието. Започни от там. Отделно в нета има адски мнг материал.
User's Signature

Качена снимка

#2534 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 08:07 PM

Най- якото клипче което съм гледал с кучета... http://www.worlddogshow2011.fr/fr
User's Signature

Качена снимка

#2535 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 10:20 PM

Мерси за съвета вече почнах да чета всичко. И понеже съм начинаещ пак да задам глупав въпрос :) Може ли кучето ми да е разгонено на 2 месеца :ud_009: На мен ми се струва хипер невъзможно но почва да ме хапе и по някое време изправя се хваща ме с 2 лапи и почва да прави онези обичайните движения напред назад .... сигурно си играе ама все пак да питам.
User's Signature

Качена снимка

#2536 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2011 - 11:13 PM

Не знам дали точно така трябва да се тълкува :smile: И Мечо като бебе правеше така от радост.Като порастна,спря да го прави,даже не забелязах точно кога,някъде към 5-ия,6-тия месец.

#2537 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 11:47 AM

Показване на мнениетоDreamzzzz, в 20 March 2011 - 08:20 PM, написа:

Мерси за съвета вече почнах да чета всичко. И понеже съм начинаещ пак да задам глупав въпрос :) Може ли кучето ми да е разгонено на 2 месеца :ud_009: На мен ми се струва хипер невъзможно но почва да ме хапе и по някое време изправя се хваща ме с 2 лапи и почва да прави онези обичайните движения напред назад .... сигурно си играе ама все пак да питам.

Dreamzzzz
Това, че кучето се опитва да прави "секс" с крака ти, или с други кучета - не означава, че е разгонено, а че иска да ДОМИНИРА над теб!
Явно това не е само първия ти маламут, ами първото ти куче въобще - и наистина е голямо предизвикателство пред теб. Най-добре е да прочетеш възможно повече материали относно възпитанието, обучението и отглеждането на кучета, в този форум има цели раздели за това. Препоръчвам ти да изчетеш възможно най-много теми, за да не си задаваш въпроси, които в момента задаваш, и които са предъвквани десетки пъти в темите за Аляски маламут, и в другите теми на форума. А когато си информиран ще ти бъде по-лесно в съжителството си с Айс, а и на него да му е лесно също.

Възпитание, обучение, спорт
Особено ти препоръчвам от този раздел да прочетеш - "Кучето само у дома" и "Агресия, доминантно поведение", "Курс обучение на малко куче"

Хранене, отглеждане

Ако четеш руски или английски език, изключително интересен и много полезен материал за възпитанието и отглеждането на маламута - ПРАВИЛА И ГРЕШКИ - има в този сайт (както и още много друга полезна информация изключително касаеща тази инатлива и трудна порода:
http://www.snowtrain...mut/issue/o102/

Относно ваксините и обезпаразитяванията - това са въпроси от компетенцията на ветеринарните лекари

isi_ar4i,Това за лапите за пръв път го чувам :dry: - извинявай, но не виждам връзката между калция (който се дава за костите) и мастни натрупвания на лапите - според мене това е пълен абсурд
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2538 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 March 2011 - 12:34 PM

Този човек,който ти го е казал това,ще да е голям "разбирач".Прекалцирането е по принцип в пъти по опасно от това кучето ти да има липса на калции,тъй като едното явление се оправя,а другото-не.За да сте сигурни,че животното няма да бъде прекалцирано,най-добре му давайте храна,която сама по себе си съдържа калции(извара,мляко,месо...).Много хора си мислят,че за да израстне кучето голямо или просто от загриженост дават ненужно таблетки,хапчета дори инжекции и тогава резултата е наистина потресаващ.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2539 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 03:35 PM

И аз мисля,че не трябва да се прекалява с лекарства,добавки и др такива,както за хората,така и за кучетата.Природата си знае работата какво и колко да усвои от храната.Пък и маламутите нали не са изкуствено създадена порода,би трябвало да могат сами да се справят.Е,разбира се,ако има проблем,трябва да се вземат мерки,но така,профилактично-в никакъв случай.По-добре-по-добра храна,без хапчета.Аз съм фармацевт и виждам как повечето витамини е безмислено да се приемат,а някои даже са вредни,защото за да се усвоят от организма в достатъчно количество както от храната,трябва да са в мн високи дози,и съответно се приемат във високи дози и вредните помощни вещества.Не вярвам положението с лекарствата за животни да е по-различно.

#2540 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2011 - 07:26 PM

и на мен ми стана странно такова твърдение, още повече, че нито съм го прочела някъде ( пък доста неща изчетох за кучетата), нито тук се е коментиралао или док. да е казал....
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема