Аляски маламут
Публикувано: 18 March 2011 - 11:10 PM
Публикувано: 19 March 2011 - 10:59 AM

Публикувано: 19 March 2011 - 11:08 AM
Рових се в нета, за да видя дали е признак за нещо здравословно, но не намерих.
Мнг е смешно, особено ако преди това някой се е уригнал без да иска и Арчи вземе та го повтори. Само да не ни помилите за некултурни хора

Публикувано: 19 March 2011 - 11:08 AM
Дизел, в 19 March 2011 - 10:59 AM, написа:

и моето след ядене хълцука ще пробвам да ги накисна малко

Публикувано: 19 March 2011 - 09:38 PM
isi_ar4i, в 19 March 2011 - 11:08 AM, написа:
Рових се в нета, за да видя дали е признак за нещо здравословно, но не намерих.
Мнг е смешно, особено ако преди това някой се е уригнал без да иска и Арчи вземе та го повтори. Само да не ни помилите за некултурни хора

Хълцат, особено бебетата, защото като ядат бързо и ако купата с яденето е сложена на земята им влиза въздух в устата и като спрат и се успокоят след ядене, почват да хълцат !Не мисля, че е симптом за здравословен проблем!
Публикувано: 19 March 2011 - 10:19 PM

На каква възраст вече мога да му сложа каишка да свиква? За сега има само една мартеница на врата.
Публикувано: 20 March 2011 - 01:25 PM
Та той ми каза, да съм му давала калциий, защото от тежестта се образували мастни топчета по лапичките. И дори ми посочи , къде е започнало при вълчо (ама то като погледнаш е някаква неравност на лапичката....), дори не мисля, че е нещо такова, ами от козината.
Има ли такова нещо? Изобщо такъв проблем? Като ми каза за калции, имаше впредвид ампули, хапчета. Но не мисля че е необходимо, тъй като е храната му има все пак калции (1,35%), а и отделно даваме извара.

Публикувано: 20 March 2011 - 01:27 PM
Dreamzzzz, в 19 March 2011 - 10:19 PM, написа:

На каква възраст вече мога да му сложа каишка да свиква? За сега има само една мартеница на врата.
Аз като чета, това май ти е първото куче, което гледаш :). Маламутът е голямо предизвикателството, както всеки тук би ти казал. Затова те съветвам да прочетеш всичко, което се отнася до обучението на кучето- методи , начина. Всичкоооооооооо.
Във форума има отделна тема за възпитанието. Започни от там. Отделно в нета има адски мнг материал.

Публикувано: 20 March 2011 - 08:07 PM
Публикувано: 20 March 2011 - 10:20 PM

Публикувано: 21 March 2011 - 11:47 AM
Dreamzzzz, в 20 March 2011 - 08:20 PM, написа:

Dreamzzzz
Това, че кучето се опитва да прави "секс" с крака ти, или с други кучета - не означава, че е разгонено, а че иска да ДОМИНИРА над теб!
Явно това не е само първия ти маламут, ами първото ти куче въобще - и наистина е голямо предизвикателство пред теб. Най-добре е да прочетеш възможно повече материали относно възпитанието, обучението и отглеждането на кучета, в този форум има цели раздели за това. Препоръчвам ти да изчетеш възможно най-много теми, за да не си задаваш въпроси, които в момента задаваш, и които са предъвквани десетки пъти в темите за Аляски маламут, и в другите теми на форума. А когато си информиран ще ти бъде по-лесно в съжителството си с Айс, а и на него да му е лесно също.
Възпитание, обучение, спорт
Особено ти препоръчвам от този раздел да прочетеш - "Кучето само у дома" и "Агресия, доминантно поведение", "Курс обучение на малко куче"
Хранене, отглеждане
Ако четеш руски или английски език, изключително интересен и много полезен материал за възпитанието и отглеждането на маламута - ПРАВИЛА И ГРЕШКИ - има в този сайт (както и още много друга полезна информация изключително касаеща тази инатлива и трудна порода:
http://www.snowtrain...mut/issue/o102/
Относно ваксините и обезпаразитяванията - това са въпроси от компетенцията на ветеринарните лекари
isi_ar4i,Това за лапите за пръв път го чувам

Публикувано: 21 March 2011 - 12:34 PM
Публикувано: 21 March 2011 - 03:35 PM