Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2541 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 22 March 2011 - 10:52 PM

Алекс днес стана на кълбета със самоеда на комшията :eg_033:
Тъкмо се зарадвах , че вече са свикнали и сме ги пуснали и 2 -мата , тичат напред назад по ръмжът от време на време . Отначало самоеда се опита да се качва на Алекс за да демонстрира доминантност , но след няколко изръмжавания се отказа. Около 20 мин тичаха без да играят , Алекс направи няколко опита за игра ма не му отвърнаха. Забравих да кажа , че самоеда е на 7г. . Та всичко ок докато самоеда не реши да ходи до яденето на Алекс и съответно , нашия замина да си пази храната . Отначало очаквах само да се по оскубят и да се разберат , даже отнаячалото самоеда започна да хапе Алекс по задника и да е отгоре на гарба му , но докато дойда Алекс се извъртя и го свали. Хванах Алекс за опашката и го издърпах за да го хвана и за каишката , ма самоеда се изправи и продължи да налита ,а стопанина му го беше страх да го хване , а аз едвам ударжам Алекс , накрая се появи бабата ми Хъски и захапа самоеда за крака, и той се дръпна :dry: . От целия бой пострадал беше само самоеда и то от охапването от хъскито :ud_009: :ud_009: :ud_009: . А бабата е почти без зъби и е на 12г.
User's Signature

Качена снимка

#2542 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 09:24 AM

Показване на мнениетоdimy, в 22 March 2011 - 10:52 PM, написа:

Алекс днес стана на кълбета със самоеда на комшията :eg_033:
Тъкмо се зарадвах , че вече са свикнали и сме ги пуснали и 2 -мата , тичат напред назад по ръмжът от време на време . Отначало самоеда се опита да се качва на Алекс за да демонстрира доминантност , но след няколко изръмжавания се отказа. Около 20 мин тичаха без да играят , Алекс направи няколко опита за игра ма не му отвърнаха. Забравих да кажа , че самоеда е на 7г. . Та всичко ок докато самоеда не реши да ходи до яденето на Алекс и съответно , нашия замина да си пази храната . Отначало очаквах само да се по оскубят и да се разберат , даже отнаячалото самоеда започна да хапе Алекс по задника и да е отгоре на гарба му , но докато дойда Алекс се извъртя и го свали. Хванах Алекс за опашката и го издърпах за да го хвана и за каишката , ма самоеда се изправи и продължи да налита ,а стопанина му го беше страх да го хване , а аз едвам ударжам Алекс , накрая се появи бабата ми Хъски и захапа самоеда за крака, и той се дръпна :dry: . От целия бой пострадал беше само самоеда и то от охапването от хъскито :ud_009: :ud_009: :ud_009: . А бабата е почти без зъби и е на 12г.

Голяма схватка е било :smile: Добре, че няма големи поражения.
User's Signature

Качена снимка

#2543 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 09:31 AM

E, не подценявай бабите..... :ab_041: при това баба хъски ! :dog:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2544 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 05:42 PM

Мен ме впечатли,че бабата е защитила Алекс.

#2545 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 March 2011 - 06:30 PM

А тя бабата си е от край време първа в боя :ea_103: , но има навика докато се бият тя да минава отзад и да хапе лошо , това и е останало още от времето когато имах и мъжко хъски. Той постояно се биеше с други кучета , но не ги нараняваше , а най големия цирк беше , че мъжкия се биеа с някое улично куче минало в територията му , кучката и тя тича в боя , и накрая долита сибирската ми котка и ги разгонва всички :ud_009: :ud_009: :ud_009:
така им беше взела страха , че 2-те хъскита я чакаха да се нахрани и тогава минаваха покрай нея :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2546 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 23 March 2011 - 10:25 PM

лелелелелелел не е скучно при вас.
А котката и Алекс разбират ли се?
User's Signature

Качена снимка

#2547 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2011 - 12:45 AM

Ми тя почина от старост преди 4 г сега имам 2 персийки , но с Алекс нямат контакти. Иначе гаранция и той щеше да спазва дистанция от сибирската :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2548 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2011 - 07:53 PM

Здравейте хора, е казвам ви, че това да имаш куче и да се изкаваш меко казано неподготвен е страшно!!!!
Тея дни като за "добре дошла да разгледаш квартала" ме спират, какви ли не кучкари, пък и не.
Поредните бисери от човек, гледащ хъски. Спира ме и вика "Той ( за кучето ми) със сини очи ли е?"
Казвам "не, това е маламут". И той - " ми да де и те са със сини, дори едното им трябва да е синьо"
На което му обесних, как е според межд. киноложка федерация.
Така после ме видя, че съм с душач. "Ау от душача врата им става по-дълъг. Вземи си нагръдник (забележете). И ако не те слуша, го настъпвай по задната лапичка."
Ужас. Като му казах, че е кастриран, щеше мен да кастрира :D и му обеснявам, че няма родословие, че той е агресивен и така е по-добре. Той започна да твърди, че кастрацията ги правела агресивни, защото си им отнел онова......Е казвам ви, че просто не знаех, как да реагирам. Венага ми вика, че не ми трябва родословие, че веднага има хъскита, които ще го вземата, бла-бла.
...някакси не очакваш от човек, гледащ куче такива думи. Това е обща култура на кучкаря и основни неща трябва да се знаят!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#2549 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 March 2011 - 08:54 PM

Ще цитирам един пич от рибарския форум , говори за риба ма случия с разбирачите е същия

Цитат

Щом е на години,значи е станал вече дървен философ.Повечето които са на години са големи философи.С тях оправия няма.Вземи му разправяй ,че и калкана е пълен с кости и го прати за скумрия на Пясъка-и не се занимавай с него.Преди години на един на Пясъка му разпънахме една пръчка на дъно със замразена скумрия от Любен и на другия ден като извади да презарежда 20 минути не можа да разбере какво е хванал.Ама нали е философ-някакъв вид кефал било :finga: !
Айде,от мен -толкова!

User's Signature

Качена снимка

#2550 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2011 - 09:45 AM

Показване на мнениетоdimy, в 24 March 2011 - 06:54 PM, написа:

Ще цитирам един пич от рибарския форум , говори за риба ма случия с разбирачите е същия

Цитат

Щом е на години,значи е станал вече дървен философ.Повечето които са на години са големи философи.С тях оправия няма.Вземи му разправяй ,че и калкана е пълен с кости и го прати за скумрия на Пясъка-и не се занимавай с него.Преди години на един на Пясъка му разпънахме една пръчка на дъно със замразена скумрия от Любен и на другия ден като извади да презарежда 20 минути не можа да разбере какво е хванал.Ама нали е философ-някакъв вид кефал било :finga: !
Айде,от мен -толкова!

Посмях се от сърце ! :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2551 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 12:41 PM

тук ще пиша, за да не спамя във фотогалерита......
Става дума за

Показване на мнениетоFinwe, в 28 March 2011 - 11:04 AM, написа:

Аз им намерих цаката на кърлежите - преди бяха някаква напаст (нали живеем на село, където е пълно с животни), кърлежите при всяко излизане от двора се лепяха като на магнит по муцуните и коремите на кучетата ми - и когато се приберем, почвах да ги проверявам основно - понякога съм намирала по 10-15 кърлежа в козината, сега преди всяка разходка ги напръскам с неостомозан (разреден с вода) и нито един кърлеж не посмява да се лепне, но пак ги проверявам за сигурност.

Някой ползвал ли го е заедно с Frontline? И какво отношение правиш, FInwe, м/у вода и неостомозан?
User's Signature

Качена снимка

#2552 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2011 - 01:22 PM

А полавам "Адвантикс" на баер + кайшка, по добър е от "фронлайн"
другото което ми казаха е да давам по една скалидка чесн с храната
но от адвантикса и кайшката не съм имал къчрлежи по алекс , но всеки месец нов му се изтисква
User's Signature

Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 01:44 PM

За кърлежите:
Когато се слага Фронтлайн (или Адвантикс) на капки върху кожата - това не отблъсква кърлежите и бълхите да ги налазват и хапят,а просто след като ухапване насекомите умират. Аз също мислех, че противопаразитната каишка ще предпазва, но като видях как кърлежа си лази по нея, се изумих. За кучетата с дълга и гъста козина не винаги такива каишки помагат. Или поне нашия случай е такъв.

Не мисля, че има противодействие на Фронтлайна/или друг препарат на капки/ и външното пръскане против насекоми (разбира се, ако е умерено).

Една ампула неостомозан (която струва буквално стотинки, лев и нещо) ми решава проблема за целия период на кърлежите (пролет, лято и есен) за три големи кучета - не мога да си позволя всеки месец да накапвам с препарат като Фронтлайн всичките кучета - правя го през 2-3 месеца горе-долу и то не през цялата година. Затова неостомозана ми помага много. Разреждам една ампула в една пластмасова бутилка 1,5 (или 2 л) и от нея си пълня в пулверизатора. Може профилактично да напръскам цялото тяло, ако забележа проблем (напаст от бълхи примерно), както и местата, където спят, но иначе го ползвам само при разходките: напръсквам отдалече корема, слабините, лапите и опашката на кучето (т.е. частите, по които се лепят първо кърлежите) и напръсквам даже себе си (краката и обувките, с които излизам). Откакто правя това, проблеми не съм имала (само веднъж след разходка намерих на Финве един УМРЯЛ вече кърлеж, без дори да е успял да се забие). Даже ако кучетата по време на разходката не са се мокрили може да не пръскам постоянно, а през няколко дни - но тъй катоние предимно лятото излизаме много рано и от росата целите сме мокри до ушите или пък минаваме дълбоки реки, се налага да ги третирам почти всеки път.
Ето тук има информация как се ползва Неостомозан
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2554 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 01:47 PM

Показване на мнениетоdimy, в 28 March 2011 - 01:22 PM, написа:

А полавам "Адвантикс" на баер + кайшка, по добър е от "фронлайн"
другото което ми казаха е да давам по една скалидка чесн с храната
но от адвантикса и кайшката не съм имал къчрлежи по алекс , но всеки месец нов му се изтисква

И аз чух добри коментари за Адвантикс. Не сме го ползвали, но ще го поръчам

#2555 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2011 - 01:56 PM

Finwe , за адвантикса ги гони , сигурно е , или поне при моя действа , но е за едим месец
и след това на ново трябва.

а за чесъна , един познат каза , че с храната вари една скалидка чесън и след това няма проблеми с кърлежи , той гледа кавказки овчарки на село
User's Signature

Качена снимка

#2556 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 01:56 PM

да, аз веднага го потърсих в гооолето. А това Адвентикс сигурно е по-добро, защото е по-скъпо все пак.
Ние не се притесняваме, че няма да умрат от Фронтлайна, защото сме виждали дори как са изсъхнали и само трябва да се махнат, но вчера направо се потресох, какви малки го налазиха и най-вече, че ще плъзнат по нас :( а ние не се пръскаме с Фронтлайн :eg_033: Ще пробваме този Неостомозан. Аз искам нещо, с което изобщо няма да припарят до него, а не нещо, което после ще ги убие.
Ужасното беше, че в този парк една жена се оплака, че от няколко години си разхожда там кучето и винаги е било пълно с кърлежи. Предствяте ли си, там ходят деца, хора, освен животни и явно просто не се пръска:ea_103:. Всъшност там където ходеха повече хора с кучетата си май нямаше, а там където бяха децата беше фуллл.
А Finwe, дали си забелязала да гони комари, мухи и ей такива напасти, които ги има по планината / полето
User's Signature

Качена снимка

#2557 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 02:00 PM

а колко често вари чесън? Междудругото чесънът и лукът са токсични за кучетата. Ето малко инфо от нещата, които съм чела тук
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 02:04 PM

УАУ, Иси, толко много кърлежи и то в София.. В Златица (която е като село с много животни), до сега не съм хващала на нито едно от кучетата. Като че ли няма толкоз много паразити. Я идвайте на разходка при нас :mg_062:

#2559 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 March 2011 - 02:06 PM

сега се сетих за последния яз. искър, алекс спи в предверието на палатката , и не беше хванал кърлеж , но един приятел хвана :dry: , но вече беше с адвантикс , а на яз сопот с фронтлайн беше събрал 3-4 . бяха умряли ма ги имаше :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#2560 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 02:11 PM

И аз пях в потрес, понеже почти всяка събота или неделя сме в този парк и досега не съм забелязала такова нещо. Но сега мнг бързо се стопли и .......
Ами мерси за поканата, току виж дойдем :).
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема