Тъкмо се зарадвах , че вече са свикнали и сме ги пуснали и 2 -мата , тичат напред назад по ръмжът от време на време . Отначало самоеда се опита да се качва на Алекс за да демонстрира доминантност , но след няколко изръмжавания се отказа. Около 20 мин тичаха без да играят , Алекс направи няколко опита за игра ма не му отвърнаха. Забравих да кажа , че самоеда е на 7г. . Та всичко ок докато самоеда не реши да ходи до яденето на Алекс и съответно , нашия замина да си пази храната . Отначало очаквах само да се по оскубят и да се разберат , даже отнаячалото самоеда започна да хапе Алекс по задника и да е отгоре на гарба му , но докато дойда Алекс се извъртя и го свали. Хванах Алекс за опашката и го издърпах за да го хвана и за каишката , ма самоеда се изправи и продължи да налита ,а стопанина му го беше страх да го хване , а аз едвам ударжам Алекс , накрая се появи бабата ми Хъски и захапа самоеда за крака, и той се дръпна
Аляски маламут
Публикувано: 22 March 2011 - 10:52 PM
Тъкмо се зарадвах , че вече са свикнали и сме ги пуснали и 2 -мата , тичат напред назад по ръмжът от време на време . Отначало самоеда се опита да се качва на Алекс за да демонстрира доминантност , но след няколко изръмжавания се отказа. Около 20 мин тичаха без да играят , Алекс направи няколко опита за игра ма не му отвърнаха. Забравих да кажа , че самоеда е на 7г. . Та всичко ок докато самоеда не реши да ходи до яденето на Алекс и съответно , нашия замина да си пази храната . Отначало очаквах само да се по оскубят и да се разберат , даже отнаячалото самоеда започна да хапе Алекс по задника и да е отгоре на гарба му , но докато дойда Алекс се извъртя и го свали. Хванах Алекс за опашката и го издърпах за да го хвана и за каишката , ма самоеда се изправи и продължи да налита ,а стопанина му го беше страх да го хване , а аз едвам ударжам Алекс , накрая се появи бабата ми Хъски и захапа самоеда за крака, и той се дръпна

Публикувано: 23 March 2011 - 09:24 AM
dimy, в 22 March 2011 - 10:52 PM, написа:
Голяма схватка е било
Публикувано: 23 March 2011 - 06:30 PM
така им беше взела страха , че 2-те хъскита я чакаха да се нахрани и тогава минаваха покрай нея

Публикувано: 24 March 2011 - 07:53 PM
Тея дни като за "добре дошла да разгледаш квартала" ме спират, какви ли не кучкари, пък и не.
Поредните бисери от човек, гледащ хъски. Спира ме и вика "Той ( за кучето ми) със сини очи ли е?"
Казвам "не, това е маламут". И той - " ми да де и те са със сини, дори едното им трябва да е синьо"
На което му обесних, как е според межд. киноложка федерация.
Така после ме видя, че съм с душач. "Ау от душача врата им става по-дълъг. Вземи си нагръдник (забележете). И ако не те слуша, го настъпвай по задната лапичка."
Ужас. Като му казах, че е кастриран, щеше мен да кастрира :D и му обеснявам, че няма родословие, че той е агресивен и така е по-добре. Той започна да твърди, че кастрацията ги правела агресивни, защото си им отнел онова......Е казвам ви, че просто не знаех, как да реагирам. Венага ми вика, че не ми трябва родословие, че веднага има хъскита, които ще го вземата, бла-бла.
...някакси не очакваш от човек, гледащ куче такива думи. Това е обща култура на кучкаря и основни неща трябва да се знаят!!!!!!!

Публикувано: 24 March 2011 - 08:54 PM
Цитат
Айде,от мен -толкова!

Публикувано: 25 March 2011 - 09:45 AM
dimy, в 24 March 2011 - 06:54 PM, написа:
Цитат
Айде,от мен -толкова!
Посмях се от сърце !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 28 March 2011 - 12:41 PM
Става дума за
Finwe, в 28 March 2011 - 11:04 AM, написа:
Аз им намерих цаката на кърлежите - преди бяха някаква напаст (нали живеем на село, където е пълно с животни), кърлежите при всяко излизане от двора се лепяха като на магнит по муцуните и коремите на кучетата ми - и когато се приберем, почвах да ги проверявам основно - понякога съм намирала по 10-15 кърлежа в козината, сега преди всяка разходка ги напръскам с неостомозан (разреден с вода) и нито един кърлеж не посмява да се лепне, но пак ги проверявам за сигурност.
Някой ползвал ли го е заедно с Frontline? И какво отношение правиш, FInwe, м/у вода и неостомозан?

Публикувано: 28 March 2011 - 01:44 PM
Когато се слага Фронтлайн (или Адвантикс) на капки върху кожата - това не отблъсква кърлежите и бълхите да ги налазват и хапят,а просто след като ухапване насекомите умират. Аз също мислех, че противопаразитната каишка ще предпазва, но като видях как кърлежа си лази по нея, се изумих. За кучетата с дълга и гъста козина не винаги такива каишки помагат. Или поне нашия случай е такъв.
Не мисля, че има противодействие на Фронтлайна/или друг препарат на капки/ и външното пръскане против насекоми (разбира се, ако е умерено).
Една ампула неостомозан (която струва буквално стотинки, лев и нещо) ми решава проблема за целия период на кърлежите (пролет, лято и есен) за три големи кучета - не мога да си позволя всеки месец да накапвам с препарат като Фронтлайн всичките кучета - правя го през 2-3 месеца горе-долу и то не през цялата година. Затова неостомозана ми помага много. Разреждам една ампула в една пластмасова бутилка 1,5 (или 2 л) и от нея си пълня в пулверизатора. Може профилактично да напръскам цялото тяло, ако забележа проблем (напаст от бълхи примерно), както и местата, където спят, но иначе го ползвам само при разходките: напръсквам отдалече корема, слабините, лапите и опашката на кучето (т.е. частите, по които се лепят първо кърлежите) и напръсквам даже себе си (краката и обувките, с които излизам). Откакто правя това, проблеми не съм имала (само веднъж след разходка намерих на Финве един УМРЯЛ вече кърлеж, без дори да е успял да се забие). Даже ако кучетата по време на разходката не са се мокрили може да не пръскам постоянно, а през няколко дни - но тъй катоние предимно лятото излизаме много рано и от росата целите сме мокри до ушите или пък минаваме дълбоки реки, се налага да ги третирам почти всеки път.
Ето тук има информация как се ползва Неостомозан

Публикувано: 28 March 2011 - 01:47 PM
dimy, в 28 March 2011 - 01:22 PM, написа:
другото което ми казаха е да давам по една скалидка чесн с храната
но от адвантикса и кайшката не съм имал къчрлежи по алекс , но всеки месец нов му се изтисква
И аз чух добри коментари за Адвантикс. Не сме го ползвали, но ще го поръчам
Публикувано: 28 March 2011 - 01:56 PM
и след това на ново трябва.
а за чесъна , един познат каза , че с храната вари една скалидка чесън и след това няма проблеми с кърлежи , той гледа кавказки овчарки на село

Публикувано: 28 March 2011 - 01:56 PM
Ние не се притесняваме, че няма да умрат от Фронтлайна, защото сме виждали дори как са изсъхнали и само трябва да се махнат, но вчера направо се потресох, какви малки го налазиха и най-вече, че ще плъзнат по нас :( а ние не се пръскаме с Фронтлайн
Ужасното беше, че в този парк една жена се оплака, че от няколко години си разхожда там кучето и винаги е било пълно с кърлежи. Предствяте ли си, там ходят деца, хора, освен животни и явно просто не се пръска
А Finwe, дали си забелязала да гони комари, мухи и ей такива напасти, които ги има по планината / полето

Вход

Горе
Цитиране +