Аляски маламут
Публикувано: 14 May 2012 - 03:18 PM
ves, в 14 May 2012 - 09:14 AM, написа:

Честит рожден ден на Рая! Да е жива и здрава и да ви радва дълги години!
Публикувано: 20 May 2012 - 02:48 PM
Искам да попитам, какви продукти използвате при къпането на вашите маламути. Нашият утре става на 5 месеца, още не е къпан, но все някога и това ще му се случи

Публикувано: 06 June 2012 - 12:30 PM

Публикувано: 06 June 2012 - 03:46 PM
Как разбрахте за високата температура? Мерихте я вие ли? Някой да има идея за друг начин на мерене, освен традициоанния?
Миналата седмица махнахме на Арчи мноооого голям кърлеж, дори беше още жив :( и точно от ерлихиозта се опасявам, но засега няма признаци.
С тая козина няма начин да го видиш, а по-скоро да го усетиш, но чак когато вече е голям :(. Средството, с което го махнахме ( вероятно повечето знаят) е животинска мас. Така той се задушава и започва да излиза сам и няма шанс да го отскубнеш.
Трябва вече сезонът им да минава. Нали казват, че е пролетта и есента, лятото ги нямало.
Пожелаваме и по-бързо възстановяване и най-вече на килцата!!!!

Публикувано: 06 June 2012 - 03:52 PM

Освен традиционния начин за мерене,на нас в клиниката ни я мерят с един специален уред на ухото,но предполагам,че е много скъп.
Относно свинската мас,олиото идр знам,че не трябва да се маже и да се опитва да се ''задуши'' кърлежа,защото точно тогава изпуска слюнка,която може също да зарази кучето с болести.Наскоро в чау-чау форума беше починало куче от лаймска болест.
Ама с каквото и да ги кичим каишки,пипети,пудри докато не започнат да пръскат,ама наистина,не само да лепят бележчици,че уж са пръскали ще страдат и хора и животни.Това за Варна специално.
Публикувано: 06 June 2012 - 07:38 PM
А не заразява ли с болест при самото ухапване?
Оф да ви кажа Арчи днес е изял 1 шоколад LACTA, тоя гръцкия. Целият, разопаковал си го и си направил пиршество на легото, 110 грама, за щастие млечен .
Водих го в клиника Свети Антим в Банишора, там казаха, че пинчер трябвало да изяде такова количество, за да му стане нещо. Дори не го прегледаха, ама айде.
В нета прочетох, че от млечния шоко, куче 27-28 кила трябва да изяде 1700 грама
Ето и малко инфо за кила куче-грамаж какао, макар да се повтарям вероятно.
На Арчи симптомите бяха само превъзбуда, но тя отмина в момента, в който го качих в колата и разбира се гузното му поведение

Публикувано: 06 June 2012 - 07:56 PM
isi_ar4i, в 06 June 2012 - 05:38 PM, написа:
Не зная дали със самото ухапване,но това за слюнката ми казаха в клиниката и ми казаха никога да не мажа с такива неща.По-добрия вариант било да се извади с пинсета без да се маже с нищо.Аз така ги махам без да въртя на никаква посока и за сега не сме имали откъсната глава.
В началото на май намерих 3-4,след това ги накапах със Промерис Дуо много силна пипета и към края на май сложих Скалибур няма нито бълхи,нито кърлежи,а и са се мокрили диванетата.
Публикувано: 06 June 2012 - 08:10 PM
ShiBumi_GirL, в 06 June 2012 - 01:52 PM, написа:
Иси - ShiBumi_Girl е права за това, че когато се мажат с мазнина те могат да изпуснат част от изпитата кръв или слюнката и да заразят кучето, освен това е опасно и ако се вади с обикновена пинсета или с пръсти - кърлежа може да се скъса или пукне, и така може да зарази и човека. Затова си купете на всяка цена пинсета за кърлежи (има ги във всеки зоо-магазин, струват около 1-2 лв.), но вършат перфектна работа - те са е пластмасови, махат кърлежа много лесно без да го късат или пукат, и най-важното не е опасно за хората. Когато се извади кърлежа с тази пинсета, той остава заклещен в нея и спокойно можете да го напръскате с препарат срещу кърлежи и той да умре или да го вземете в салфетка и да го изгорите. Но пак повтарям пипането с голи ръце е опасно за хората, повече отколкото за кучетата. След като извадите кърлежа е хубаво да намажете мястото с Антифлегмин (също от вет.аптеки, ползва се и при ухапвания на хора) за да спадне възпалението, което се е образувало. Антифлегмина също помага ако все пак е останала главата на кърлежа той да излезе след това. С намазване с този мехлем, после не остават никакви белези и пъпчици.

Публикувано: 07 June 2012 - 10:49 AM
Публикувано: 07 June 2012 - 04:26 PM
Аз като извадя кърлеж мажа мястото с йод, дори и да е останало хоботчето трябва да се намаже и да не се мокри!
Имам от тези пинсети и не съм никак доволна, защото не винаги захваща добре и така съм късала няколко кърлежа!
За сметка на това ми казаха за едно друго приспособление, него го пробвах веднъж, и извади кърлежа без никакъв проблем, много лесно, бързо и безболезнено! Кучето дори не усети!
Поръчах го от магазина на Д-р Стефанов, идват две в малка опаковка едното за големи кърлежи, другото за по-малки, много са удобни и захващат кърлежа плътно до кожата!
Ето линк, на сайта има и клипче, може да се прилага и на хора:
http://zoomagazin.eu...id=9372&start=0
Публикувано: 07 June 2012 - 04:38 PM
Flawless, в 07 June 2012 - 04:26 PM, написа:
Ние имаме точно такава и се ползва много лесно. До сега ми се е случвало 2 пъти да вадя прясно забит кърлеж и е много лесно наистина. Веднъж махах на съседското куче малко по-набъбнал и пак беше с лекота, въпреки че тя изпада в ужас, когато някой се опита да я докосне по главата. Препоръчвам го на всеки. Нито има как да се скъса, нито има как да се откъсне главата и да остане забита.....
Публикувано: 08 June 2012 - 02:35 PM
ves, в 07 June 2012 - 04:38 PM, написа:
Flawless, в 07 June 2012 - 04:26 PM, написа:
Ние имаме точно такава и се ползва много лесно. До сега ми се е случвало 2 пъти да вадя прясно забит кърлеж и е много лесно наистина. Веднъж махах на съседското куче малко по-набъбнал и пак беше с лекота, въпреки че тя изпада в ужас, когато някой се опита да я докосне по главата. Препоръчвам го на всеки. Нито има как да се скъса, нито има как да се откъсне главата и да остане забита.....

Публикувано: 09 June 2012 - 06:03 PM
Публикувано: 09 June 2012 - 07:50 PM
а иначе да ви питам на някой случвало ли му се е кучовците да се оплашат от скейтбордист който се спуска на тези старите железните рампи, защото ние днес имахме много неприятна ситуация като го чу започна да скимти и да ме дърпа много силно и горкия не можа да се успокой близо 30мин. беше много неприятно и не мога да разбера шума ли го уплаши толкова или движението

Публикувано: 09 June 2012 - 08:56 PM
deedeto, в 09 June 2012 - 07:50 PM, написа:
а иначе да ви питам на някой случвало ли му се е кучовците да се оплашат от скейтбордист който се спуска на тези старите железните рампи, защото ние днес имахме много неприятна ситуация като го чу започна да скимти и да ме дърпа много силно и горкия не можа да се успокой близо 30мин. беше много неприятно и не мога да разбера шума ли го уплаши толкова или движението

Вероятно е шума, колко е голямо кучето като възраст, защото, ако е по-малко е напълно нормално да се стряска от почти всичко! Моят като малък се плашеше от заря и пищеше все едно го колят, ако чуе докато сме на разходка, а сега не му пука много!
Относно разстройството, направете кръвна картина и може да давате прахче за стомашната флора Фервактив се казва! Не вярвам да е от каишката, с каква храна го храните?