Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#3321 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2012 - 09:14 AM

Пропуснах да се похваля, че днес нашата глезанка Рая става на 2 годинки. Да ни е жива и здрава и винаги така послушна. Поздрави и на всички нейни братя и сестрички. Утре ще ви пусна снимки от вечерното парти и тортата :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#3322 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 03:18 PM

Показване на мнениетоves, в 14 May 2012 - 09:14 AM, написа:

Пропуснах да се похваля, че днес нашата глезанка Рая става на 2 годинки. Да ни е жива и здрава и винаги така послушна. Поздрави и на всички нейни братя и сестрички. Утре ще ви пусна снимки от вечерното парти и тортата :ab_041:

Честит рожден ден на Рая! Да е жива и здрава и да ви радва дълги години!
User's Signature

Качена снимка

#3323 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 14 May 2012 - 07:05 PM

Честит рожден ден, Рая :beer:
User's Signature

Качена снимка

#3324 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 10:55 AM

Да ви е жива и здрава Рая :) .

П.П. Явно са хапчетата, върнахме каишката същата вечер и нямаме проблем. И маламута сигурно е единственото куче, което може да те разнежи толкова много и след минути да те вбеси до крайност :ed_142: :dog:

#3325 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 01:28 PM

да е много здравичка и много обичана и разбира се тя много да слуша и да ви обича :)

#3326 Потребителят е офлайн   Никси Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 May 2012 - 02:48 PM

Привет отново:)
Искам да попитам, какви продукти използвате при къпането на вашите маламути. Нашият утре става на 5 месеца, още не е къпан, но все някога и това ще му се случи :dog: Интересно ми е, вие с какво ги къпете, предвид спецификата на козината и има ли специални шампоани за нашата порода любимци? :wb_052:

#3327 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 12:30 PM

Здравейте, искам да споделя малко неприятни новини, но с щастлив край за сега. Преди 2 седмици Рая никак не беше добре. Висока температура, схваната задница, липса на апети. Направо се беше превърнала в парцал. След кръвната картина вет-а имаше съмнение и ни каза да й направим тест за ерлихиоза. Оказа се положителен и сега сме на антибиотик и още добавки към него. Внимавайте много, защото се оказа, че заболяването се предава от кърлежите и причинява натравяне на кръвта. Аз винаги й слагам Адвантикс, но явно се оказва, че сме пропуснали някоя гадина (особено с тази козина няма как да се види). Споделям това за да имате едно на ум и да внимавате ако видите, че кучовците ви не са наред да обърнете внимание на заболяването. Оказа се, че голям процент от ухапаните от кърлежи животни се заразяват, но някой от тях го преживяват по трудно. За сега сме добре ние. Рая се пооправи и започна да влиза във форма пак. Доста отслабна за тези 2 седмици, но се надявам скоро да наваксаме :smile: Пращам ви целувки от нея и обещаваме скоро да качим снимки.
User's Signature

Качена снимка

#3328 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 03:46 PM

Оле, Вес, мнг неприятно. Хубаво, че се оправя. Това означава, че не сте и махали кърлеж, не сте знаели, че има запит :(
Как разбрахте за високата температура? Мерихте я вие ли? Някой да има идея за друг начин на мерене, освен традициоанния?

Миналата седмица махнахме на Арчи мноооого голям кърлеж, дори беше още жив :( и точно от ерлихиозта се опасявам, но засега няма признаци.
С тая козина няма начин да го видиш, а по-скоро да го усетиш, но чак когато вече е голям :(. Средството, с което го махнахме ( вероятно повечето знаят) е животинска мас. Така той се задушава и започва да излиза сам и няма шанс да го отскубнеш.

Трябва вече сезонът им да минава. Нали казват, че е пролетта и есента, лятото ги нямало.

Пожелаваме и по-бързо възстановяване и най-вече на килцата!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3329 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 June 2012 - 03:52 PM

Веси много кофти е тази ерлихиоза :dh_188: Добре,че Райчето е вече по-добре и стея хванали навреме.Предполагам за температурата като сте видели ,че е отпаднала и сте я завели във вет кабинет там са Ви премерили температурата.
Освен традиционния начин за мерене,на нас в клиниката ни я мерят с един специален уред на ухото,но предполагам,че е много скъп.
Относно свинската мас,олиото идр знам,че не трябва да се маже и да се опитва да се ''задуши'' кърлежа,защото точно тогава изпуска слюнка,която може също да зарази кучето с болести.Наскоро в чау-чау форума беше починало куче от лаймска болест.
Ама с каквото и да ги кичим каишки,пипети,пудри докато не започнат да пръскат,ама наистина,не само да лепят бележчици,че уж са пръскали ще страдат и хора и животни.Това за Варна специално.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3330 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 07:38 PM

ShiBumi, това с маста и олиото не го знаех. Аз да ви кажа не съм вадила никога. Все мама и тати са го правели и добре че сега бяхем с тях. А миналата година ходихме на вет. да го вади. Дано това да ни е.
А не заразява ли с болест при самото ухапване?

Оф да ви кажа Арчи днес е изял 1 шоколад LACTA, тоя гръцкия. Целият, разопаковал си го и си направил пиршество на легото, 110 грама, за щастие млечен .
Водих го в клиника Свети Антим в Банишора, там казаха, че пинчер трябвало да изяде такова количество, за да му стане нещо. Дори не го прегледаха, ама айде.
В нета прочетох, че от млечния шоко, куче 27-28 кила трябва да изяде 1700 грама
Ето и малко инфо за кила куче-грамаж какао, макар да се повтарям вероятно.

На Арчи симптомите бяха само превъзбуда, но тя отмина в момента, в който го качих в колата и разбира се гузното му поведение
User's Signature

Качена снимка

#3331 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 June 2012 - 07:56 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 06 June 2012 - 05:38 PM, написа:

А не заразява ли с болест при самото ухапване?

Не зная дали със самото ухапване,но това за слюнката ми казаха в клиниката и ми казаха никога да не мажа с такива неща.По-добрия вариант било да се извади с пинсета без да се маже с нищо.Аз така ги махам без да въртя на никаква посока и за сега не сме имали откъсната глава.
В началото на май намерих 3-4,след това ги накапах със Промерис Дуо много силна пипета и към края на май сложих Скалибур няма нито бълхи,нито кърлежи,а и са се мокрили диванетата.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#3332 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 08:10 PM

ves - радвам се, че Рая вече се оправя. Това със заразените кърлежи наистина е доста неприятно, освен това сега им е сезона и понякога никакви препарати срещу тях не помагат. Но е хубаво след всяка разходка да се разчеше по краката, главата, зад ушите и по корема с много ситен гребен и ако има някой незабит кърлеж, той се вижда в бялата им козина.

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 06 June 2012 - 01:52 PM, написа:

Относно свинската мас,олиото идр знам,че не трябва да се маже и да се опитва да се ''задуши'' кърлежа,защото точно тогава изпуска слюнка,която може също да зарази кучето с болести.

Иси - ShiBumi_Girl е права за това, че когато се мажат с мазнина те могат да изпуснат част от изпитата кръв или слюнката и да заразят кучето, освен това е опасно и ако се вади с обикновена пинсета или с пръсти - кърлежа може да се скъса или пукне, и така може да зарази и човека. Затова си купете на всяка цена пинсета за кърлежи (има ги във всеки зоо-магазин, струват около 1-2 лв.), но вършат перфектна работа - те са е пластмасови, махат кърлежа много лесно без да го късат или пукат, и най-важното не е опасно за хората. Когато се извади кърлежа с тази пинсета, той остава заклещен в нея и спокойно можете да го напръскате с препарат срещу кърлежи и той да умре или да го вземете в салфетка и да го изгорите. Но пак повтарям пипането с голи ръце е опасно за хората, повече отколкото за кучетата. След като извадите кърлежа е хубаво да намажете мястото с Антифлегмин (също от вет.аптеки, ползва се и при ухапвания на хора) за да спадне възпалението, което се е образувало. Антифлегмина също помага ако все пак е останала главата на кърлежа той да излезе след това. С намазване с този мехлем, после не остават никакви белези и пъпчици.

Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#3333 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 10:49 AM

Благодаря за инфото, Finwe. Ще се опитам тези дни да се сдобия с една тубичка да имам. Относно температурата - установихме, че нещо става, защото Рая беше отпаднала и много унила. Вет-а ни е личен приятел и му се обадих по телефона. Беше неделя. Посъветва ни да отидем в ОВК, защото са денонощни. Измериха и температурата с ел. термометър, които явно не са много надеждни. Беше нормална. Взеха и кръв за кръвна картина и се прибрахме. На другата сутрин беше толкова зле, че не можеше да стане и дишаше много учестено. Местили сме я на ръце до другата стая. Отказваше да яде каквото и да е. Вет-а дойде на място, измери и температурата - 41 градуса при нормална 37.5-38.5. Веднага аналгин да и смъкне температурата и ни прати да и направим тест за ерлихиоза. Явно и предния ден е имала температура. Това били симптомите - залежаване, липса на апетит, схващане, учестено дишане... Теста беше положителен и последва лечение. 3 седмици сме на Доксициклин и Б комплекс. Симптомите на болеста били появяваща се през интервал висока температура и кръвните показатели, които не помня кои какви бяха. Рая е с капки и каишка и явно пак нещо сме изпуснали. Сега мисля точно скалибор да пробвам. Важното е, че най-лошото мина.
User's Signature

Качена снимка

#3334 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 04:26 PM

Радвам се, че Рая се е въстановила !

Аз като извадя кърлеж мажа мястото с йод, дори и да е останало хоботчето трябва да се намаже и да не се мокри!

Имам от тези пинсети и не съм никак доволна, защото не винаги захваща добре и така съм късала няколко кърлежа!

За сметка на това ми казаха за едно друго приспособление, него го пробвах веднъж, и извади кърлежа без никакъв проблем, много лесно, бързо и безболезнено! Кучето дори не усети!
Поръчах го от магазина на Д-р Стефанов, идват две в малка опаковка едното за големи кърлежи, другото за по-малки, много са удобни и захващат кърлежа плътно до кожата!

Ето линк, на сайта има и клипче, може да се прилага и на хора:

http://zoomagazin.eu...id=9372&start=0
User's Signature

Качена снимка

#3335 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 04:38 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 07 June 2012 - 04:26 PM, написа:

Ние имаме точно такава и се ползва много лесно. До сега ми се е случвало 2 пъти да вадя прясно забит кърлеж и е много лесно наистина. Веднъж махах на съседското куче малко по-набъбнал и пак беше с лекота, въпреки че тя изпада в ужас, когато някой се опита да я докосне по главата. Препоръчвам го на всеки. Нито има как да се скъса, нито има как да се откъсне главата и да остане забита.....
User's Signature

Качена снимка

#3336 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2012 - 02:35 PM

Показване на мнениетоves, в 07 June 2012 - 04:38 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 07 June 2012 - 04:26 PM, написа:

Ние имаме точно такава и се ползва много лесно. До сега ми се е случвало 2 пъти да вадя прясно забит кърлеж и е много лесно наистина. Веднъж махах на съседското куче малко по-набъбнал и пак беше с лекота, въпреки че тя изпада в ужас, когато някой се опита да я докосне по главата. Препоръчвам го на всеки. Нито има как да се скъса, нито има как да се откъсне главата и да остане забита.....

:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#3337 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 06:03 PM

Ние в понеделник ще ходим да си правим кръвна картина, тъй като неможе да се отървем от разтройството. Оправа се за няколко дена и пак дрис. Цезар си е жизнен и има апетит, играе си... Но това разтройство ? Дали е от храната или от каишката за кърлежи, жегата или някоя бактерия.

#3338 Потребителят е офлайн   deedeto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 07:50 PM

здравейте и от нас ние нямаме много опит с кърлежите но вече за 4 път слагаме certifect и досега не сме имали, а ходим доста често по горички където другите с нас хващат :(
а иначе да ви питам на някой случвало ли му се е кучовците да се оплашат от скейтбордист който се спуска на тези старите железните рампи, защото ние днес имахме много неприятна ситуация като го чу започна да скимти и да ме дърпа много силно и горкия не можа да се успокой близо 30мин. беше много неприятно и не мога да разбера шума ли го уплаши толкова или движението :ud_009:

#3339 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 08:56 PM

Показване на мнениетоdeedeto, в 09 June 2012 - 07:50 PM, написа:

здравейте и от нас ние нямаме много опит с кърлежите но вече за 4 път слагаме certifect и досега не сме имали, а ходим доста често по горички където другите с нас хващат :(
а иначе да ви питам на някой случвало ли му се е кучовците да се оплашат от скейтбордист който се спуска на тези старите железните рампи, защото ние днес имахме много неприятна ситуация като го чу започна да скимти и да ме дърпа много силно и горкия не можа да се успокой близо 30мин. беше много неприятно и не мога да разбера шума ли го уплаши толкова или движението :ud_009:

Вероятно е шума, колко е голямо кучето като възраст, защото, ако е по-малко е напълно нормално да се стряска от почти всичко! Моят като малък се плашеше от заря и пищеше все едно го колят, ако чуе докато сме на разходка, а сега не му пука много!

Относно разстройството, направете кръвна картина и може да давате прахче за стомашната флора Фервактив се казва! Не вярвам да е от каишката, с каква храна го храните?
User's Signature

Качена снимка

#3340 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 10:21 PM

С гранула - Бриикис Джуниър.

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 165
  • 166