Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#481 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 November 2007 - 08:39 AM

Цитат

:blink:Здравейте :->)Много ме интересува на изложбата на 17 и 18.11. в София ще има ли маламути.Ще бъде голямо удоволствие лично да се запознаем :yahoo:.За съжаление ми прави впечатление,че интересът към тази прекрасна порода в България е все още малък :'(.Наистина много се надявам да бъдем повече в София,за да обменим мнение и опит. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Ние сме само на 18-ти там. Очаквам още едно от нашите бебета да дойде на изложбата - тази седмица ще уточним със сигурност и ще ви уведомя. За съжаление Горан е прав - интересът към породата е малък, на изложбите няма повече от 1-2, максимум 3 маламута  :(
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#482 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2007 - 02:36 PM

:blink:Еее много се радвам,че ще участвате. :yahoo: :yahoo: :yahoo:Най-после лично да се видим.С кои от маламутите ще участваш?
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#483 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 08:50 AM

Цитат

:blink:Еее много се радвам,че ще участвате. :yahoo: :yahoo: :yahoo:Най-после лично да се видим.С кои от маламутите ще участваш?

Най-вероятно с Фрей и Индис, а ще дойде и братчето на Фрей - Бриян. Със сигурност ще ти потвърдя след като направим записването в края на седмицата.

И аз се радвам много, че ще се видим лично и ще видя наживо Горан  :wub:
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#484 Потребителят е офлайн   Arash Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 03:48 PM

Цитат

За съжаление Горан е прав - интересът към породата е малък, на изложбите няма повече от 1-2, максимум 3 маламута  :(

Аз пък си мисля, че интересът към породата не е толкова малък, а само интересът към изложбите е такъв. Често ме спират хора да ме разпитват за кучето и част от тях доста сериозно се интересуват къде биха могли да си намерят кученце от тази порода.

П.П. Поздравления, Finve, за успешното лято. :yahoo: Малко на патерици, но пък от сърце. Новините са прекрасни! И следващия път като минавате през Стара Загора, непременно ни се обадете. Много ще се радваме да ви видим.

#485 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2007 - 03:56 PM

Цитат

Цитат

За съжаление Горан е прав - интересът към породата е малък, на изложбите няма повече от 1-2, максимум 3 маламута  :(

Аз пък си мисля, че интересът към породата не е толкова малък, а само интересът към изложбите е такъв. Често ме спират хора да ме разпитват за кучето и част от тях доста сериозно се интересуват къде биха могли да си намерят кученце от тази порода.

П.П. Поздравления, Finve, за успешното лято. :yahoo: Малко на патерици, но пък от сърце. Новините са прекрасни! И следващия път като минавате през Стара Загора, непременно ни се обадете. Много ще се радваме да ви видим.

Arаsh
Много се радвам, че си тук отново. Благодаря за поздравленията. Честно казано, когато идвахме на изложбата в Стара Загора изобщо не се сетих да ви се обадя, толкова напрегнато ни беше - извинявам се от сърце и следващия път непременно ще се обадя - дано да е скоро. Специални целувки за Араш и ако имаш негови скорошни снимки - моля те пусни ги. Той е толкова красив, че си заслужава да го виждаме по-често тук и да му се наслаждаваме и ние.
Поздрави
User's Signature

#486 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 12:13 AM

Цитат

Цитат

Най-вероятно с Фрей и Индис, а ще дойде и братчето на Фрей - Бриян. Със сигурност ще ти потвърдя след като направим записването в края на седмицата.

И аз се радвам много, че ще се видим лично и ще видя наживо Горан  :wub:

Чувствата са взаимни :yahoo: :yahoo: :yahoo:!За нас лично наградите не са от толкова голямо значение :blink:,не че не ги искаме ;D ;D ;D,но единственото нещо което няма нужда от награда е приятелството ,хуманноста и вярата,че колкото повече хора обичат животните ,толкова светът ще стане по-добър!Мислех си,че хора които обичат животните са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  добри.Е,за съжаление се оказа ,че има хора които отглеждат домашни любимци за да се чувстват господари(а всъщност са жалки комплексари) :-,ходят на изложби за да задоволят собственото си ЕГО ,клики ,интриги .......Не мога да повярвам,че  е вярно..... :rolleyes:И все пак продължавам да вярвам ,че НИЕ КОИТО ИМАМЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ........ :blink: :blink: :blink:,СМЕ ДОБРИ ХОРА :wub: :wub: :yahoo: :yahoo:!!!БЕЗКРАЙНО УВАЖАВАМ FINVE :yahoo:,BONBONI :yahoo:,ЗАЩОТО СА ИСТИНСКИ!Пожелавам на кинологията,повече хора като тях!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#487 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2007 - 12:31 AM

Разгледах снимки на Араш,толкова е красив :yahoo: :yahoo: :yahoo:!Ще бъдем щастливи да се видим!И ние искаме снимки на Араш :blink: :blink: :blink:.И нас ни питат къде могат са си намерят такова кученце,но като им кажем,че трябва да платят се отдръпват :(Българина все още не може да осъзнае ,че качественото куче струва пари.....,за съжаление :huh:.Все искат нещо ако може без пари.....,пък да им се подари ....и т.н.Вчера бяхме при Арен.Той много ни се радва , а и ние на него :yahoo: :yahoo: :yahoo:Страхотен е !
User's Signature

#488 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 02:31 PM

Цитат

Чувствата са взаимни :yahoo: :yahoo: :yahoo:!За нас лично наградите не са от толкова голямо значение :blink:,не че не ги искаме ;D ;D ;D,но единственото нещо което няма нужда от награда е приятелството ,хуманноста и вярата,че колкото повече хора обичат животните ,толкова светът ще стане по-добър!Мислех си,че хора които обичат животните са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  добри.Е,за съжаление се оказа ,че има хора които отглеждат домашни любимци за да се чувстват господари(а всъщност са жалки комплексари) :-,ходят на изложби за да задоволят собственото си ЕГО ,клики ,интриги .......Не мога да повярвам,че  е вярно..... :rolleyes:И все пак продължавам да вярвам ,че НИЕ КОИТО ИМАМЕ ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ ........ :blink: :blink: :blink:,СМЕ ДОБРИ ХОРА :wub: :wub: :yahoo: :yahoo:!!!БЕЗКРАЙНО УВАЖАВАМ FINVE :yahoo:,BONBONI :yahoo:,ЗАЩОТО СА ИСТИНСКИ!Пожелавам на кинологията,повече хора като тях!

Горан,
Дълго мислех как да отговоря на този твой пост - писах, после трих... защото все излизаше доста дълъг пост. Затова накратко ще кажа, че участието в изложби не е само за получаване на награди - ние участваме, за да ни виждат от време на време, за да видим на какво ниво сме спрямо другите, а и кучетата да придобиват опит и да се социализират. Освен това за да се развъжда нашата порода и да бъде допуснато до разплод дадено куче, то трябва да има  известен брой отлични оценки от изложби. Това е извода, до който сама съм стигнала, ровейки се из Интернет, защото не е имало на мен някой да ми обяснява какво да правя, как да го правя и т.н.
Колкото до хората - ами то навсякъде в България е така - има повече злоба и завист, отколкото добро отношение към другия, уважение, толерантност, разбиране... За съжаление нашата нация притежава тези отрицателни качества, затова живота ни не е добър, затова ни се случват лоши неща... А и като разбереш от собствен опит кой какъв е - сам избираш дали по-нататък да общуваш с този човек, или не...
За съжаление сега нямам много време, и ще прекъсна размишленията си
User's Signature

#489 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2007 - 07:10 PM

Да,Finve,естествено ,че трябва да се участва в изложби .Всъщност не исках да кажа ,че съм против изложбите...Напротив,трябва се развъждат качествени и елитни животни,които да са конкурентни не само на национално ,но и на международно ниво.И изложбите са мястото където трябва да се показват и оценяват.Мисълта ми беше,че на тези изложби трябва да се ходи с удоволствие , а не като на рицарски турнир,след който участниците да си ближат раните. :(Индиректно подсказвам на някои развъдчици в България,че конкуренцията трябва да бъде лоялна.Не че него знаят!
Приятел сподели с мен за поредна интрига и ми стана мъчно,че в нещо толкова благородно като кинологията стават такива неща.Сигурно съм идеалист, но не съжалявам.Е, да свършвам ,че много се разчувствах пак.Емоцията ми е в повече..... :blink: :blink:
User's Signature

#490 Потребителят е офлайн   Arash Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 03:32 PM

Finve, Горан, за съжаление нямам много нови снимки на Араш, понеже все забравям да си взема фотоапарата като ходим на разходка  :( Пък и той рядко стои мирен навън  :blink:

П.П. Горан е изключително красив и на мен ще ми бъде драго, ако го видя някой ден на живо.

Прикачени файлове

#491 Потребителят е офлайн   Arash Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 04:02 PM

Пък за другия ви разговор, ще ви предложа един виц:
Срещат се две породисти кучета и едното пита другото:
- Накъде си тръгнал?
- Ще се самоубивам - отвърнало второто.
- Защо? - попитало първото.
- Това, че ме ограничават къде да се разхождам, го преживях. Това, че ме хранят с гадости, за да съм имал хубава козина - също. Но това, че стопанинът ми се закичи с медалите ми и отиде на парад, не мога да го преживея.

Та уви има и такива хора, и то не само при нас.

П.П. Ако имате повечко време някой път и споделите какво трябва да се направи, за да се участва в изложба и какво се очаква от нас на самата изложба, може и ние с Араш да дойдем някой път. Поне ще се видим и ще се опознаем, което е най-ценното.

#492 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 November 2007 - 06:52 PM

Цитат

П.П. Ако имате повечко време някой път и споделите какво трябва да се направи, за да се участва в изложба и какво се очаква от нас на самата изложба, може и ние с Араш да дойдем някой път. Поне ще се видим и ще се опознаем, което е най-ценното.

http://dog.bg/forum/...ic,10873.0.html
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#493 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 12:55 PM

Цитат

Finve, Горан, за съжаление нямам много нови снимки на Араш, понеже все забравям да си взема фотоапарата като ходим на разходка  :( Пък и той рядко стои мирен навън  :blink:

П.П. Горан е изключително красив и на мен ще ми бъде драго, ако го видя някой ден на живо.

Много е красив Arash!!!!!! :wub: :yahoo: :yahoo:Сега в неделя на 18.11. ще има изложба в София,видях че bushkata e дал линк.Ето малко снимки и от нас.Вчера бяхме на разходка в планината.Беше прекрасно!

Прикачени файлове

User's Signature

#494 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2007 - 01:31 PM

до Arash
Нищо, ние и на една снимка на Араш сме благодарни  :wub:. Той е наистина има невероятно излъчване, а на живо е още по-красив. А иначе как е - слуша ли ви, не сте написали как понесохте първата смяна на козината?
Колкото до изложбите - пуснах ви на е-мейла някакви материали, които могат да ви бъдат от полза, ако решите да го покажите на изложба.
Вицът ми хареса много. Като имам повече време, ще отговоря и на твоите и на постовете на Горан относно изложбите, нещо мислите ми не искат да се събират още  ;D

до Горан,Благодарим за снимките, както винаги Горан е много фотогеничен, и неговите стопани също  ;). Ама защо снегът е толкова малко там в Банско?

И аз ще ви пусна малко снимки, ама сега нямам време  B)
User's Signature

#495 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 12:27 PM

Най-после имаме нов фотоапарат  :yahoo: и бързам да се похваля с нови пресни снимки от вчера

Фрей и Индис (Фрей е само на 5,5 месеца и вече по-висок от Индис, която скоро ще навърши 9 месеца. Те са неразделни винаги и не могат един без друг:
Качена снимка
Качена снимка

Индис - позира:
Качена снимка

И за да не забравите и Финве, тук се вижда на заден план:
Качена снимка
User's Signature

#496 Потребителят е офлайн   Alana Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 01:12 PM

Здравейте,
Ето няколко снимки и от нас (Алана се глези и Алана е на разходка в парка):

Прикачени файлове

#497 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 01:53 PM

Здравей, Алана
Радвам да ви видя пак тук след дълго отсъствие. Мерси за снимките, отдавна не ви бях виждала на снимки. Много сте хубави, Алана вече е станала дама :blink:, но с бебешки характер

Цитат

Алана се глези

:wub:   :P

Цитат

Алана е на разходка в парка

;D
User's Signature

#498 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2007 - 05:06 PM

Finve,честито за фотоапарата!Снимките са страхотни.И Фрей и Индис са пораснали много :yahoo:,прекрасна двойка са! :wub: :wub: :wub:Финве не е забравен :wub: :wub: :wub:,е интереса към  младоците е по-голям,но както казват :"Такъв е живота" :blink: :blink:А Фрея как е след заслужена почивка ?С голямо нетърпение чакаме 18.11 за да се видим!Ще им направим една фотосесия заедно. :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Alana,много приятно бяхме изненадани със снимките. :yahoo:Дайте още.Глезаната :P  :wub: :wub: ще бъде ли на изложба на 18.11 в неделя.Толкова ще е хубаво да бъде заедно маламутското  семейство.Alana има ли нещо общо с Aren от Разлог или нещо греша?Това е за Alana: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub:
User's Signature

#499 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2007 - 02:16 AM

Чакаме да се похвалите за изложбите кучетата са ви страхотни :wub:
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#500 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2007 - 12:11 AM

Най-хубавото на изложбата в София беше,че се запознахме лично с Финве,Алана,собствениците на Бриян,братчето на Фрей. :blink:Горан надмина всички очаквания с представянето си....все пак това беше втората му изложба.По принцип е много буен ,но в ръцете на прекрасната хендлерка Ани Шанкова стана неузнаваем.Много сме щастливи от представянето му! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Прикачени файлове

User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни