Цитат
Здравейте, старшно много харесвам породата на която сте се отдали и се надявам скоро да се сдобия и аз. Скоро (март месец) очаквам второ дете и като "подарък" за баткото искам да си вземем Аляски маламут. Естествено подарък е силно казано, защото аз ще се грижа за него, но е малкия ще е страшно щастлив. До момента съм гледал немска овчарка и коли внесени от Русия и вярвам, че ако си намерим "маламутче" то ще е много щастливо при нас. Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми отговорите:
1.Има ли някой който наскоро е иамал кутило и иска да продаде някое от малките (предпочитам женско)?
2.Как им понасят жегите на тези сладури?
3. Живея в апартмент, близо сме до голям парк и имаме заден двор, но все пак ще се радвам да ми споделите дали ще се чувства ок животинчето?
Благодаря предварително и най-вече се надявам да ми помогнете да намеря кученце
zlati,
Добре дошъл в отбора на феновете на маламута
Ако си направите труда да прочетете всичките 48 страници вярвам ще намерите отговор на много от въпросите - освен това в темата за Сибирското хъски - също има подобни въпроси и отговори. Набавянето на колкото може повече информация предварително ще ви бъде от голяма полза - повярвайте! Защото тези 3 въпроса от ваша страна са само началото. Въпреки това ще ви отговоря накратко на тях:
1/ В момента доколкото зная има родени кученца във Варна - развъдник Ивановс Кинг (има 3 женски бебенца) - кучетата са на възраст около 40 дни. Освен това развъдник Голдън Никол предлага 10-месечно женско кученце - мисля, че 1-2 страници по-напред има нейни снимки.
2/ Жегите ги понасят - някак си - особено ако имат двор със сянка и наблизо вир, река...
3/ По-голямата част от маламутите в България живеят в апартаменти - и са живи, здрави и добре - слава богу! Тъй като лично моите маламути живеят целогодишно навън, в двор - призовавам тези, които имат апартаментни да дадат мнението си по този въпрос
и за да не досаждаме с вече много повторения, ако не ви се чете цялата тема - пишете ми на лични или на е-мейла ще ви отговоря подробно на всякакви въпроси които имате:
katya.ivanova@mail.bg