Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#841 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2008 - 03:25 PM

Keri14 мерси за отговора :blink: бебчо наистина е  много красив :wub:
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#842 Потребителят е офлайн   XauMaHaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 05:04 PM

Здравейте фенове на тази също така прекрасна порода. Следя  тази тема вече година и искам да ви поздравя за ентусиазма, с който се отнасяте към маламутите. Това наистина е уникална порода и се радвам, че има толкова сериозни и отговорни хора като вас, които я развиват в България. Надявам се, че ще дойде време когато ще се видим и запознаем на някоя изложба и побъбрим за "северняците".... :->) :->) :->) :->) :->) :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

CUKI да не би да си от В.Т.

#843 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:28 PM

Цитат

Още не мога да повярвам как се промени живота ни откакто имаме Горан - толкова много събития ,познанства,приятели и всички изключително земни и добронамерени.Това е лично мое мнение,че всички собственици на маламути са изключително добри и земни. Така че,бъдещи собственици :"Трябва да имате голямо сърце и душа за да притежавате и отглеждате Аляски маламут!!!!!!!!"

Горан, много точно казано и съвпада с моето виждане :OK: Според мен не хората, а маламутите си избират бъдещите стопани - и мисля, че е голяма чест да бъдеш избран за стопанин на маламут ;). А това, че живота се променя към по-добре е напълно вярно :palec: - при мен точно така се получи и аз ще съм благодарна винаги на Финве (първия маламут) за промяната, която донесе със себе си - казвала съм го вече няколко пъти тук в този форум.
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#844 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 12:41 PM

Цитат

дано не ви се стори тъп въпроса ми,но знам че маламутите не са с сини очи,а хъскитата не са с клепнали уши....дали това бебче е микс от двете породи :huh: :huh:

Цитат

Аляски маламут също не е с клепнали уши,нито хъскито,а това на снимката е бебе и нормално да са му клепнали ушите,към вторият-третият месец ги изправят.За маламута не епозволено да имат сини очи,само кафяви очи.
Иначе бебето на снимката е едно много красиво хъски(бебе).

Кери14 е права за цвета на очите при маламутите - никога син, както и за ушите. Колкото до цвета на очите на бебето от снимката, на мен ми е трудно да кажа коя порода е  :huh:, но след проглеждането очите на маламутчетата са мътни с много тъмно-син оттенък. Тъй че по тази снимка не мога да преценя дали бебето е 100% хъски, нито маламут, нито че е смесица.  :(. Според мен лично може и да е маламут  :huh:. Наистина съм любопитна за мнението на специалист
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#845 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 02:46 PM

Пак съм аз  B), тъй като хората, които искаха да пуснат съобщението нямат възможност, ме помолиха аз да го направя вместо тях:

"Настоящият пост е поздрав от майка Беатрис (Сиси) и собствениците й Тони и Мария от Ямбол до всички нейни бебета-маламути - Араш, Аргус, Арен, Арслан, Алана, Арния и Алин послучай Първи март. Бъдете здрави, красиви и обичани.  :wub:. Целувки от мама Сиси
User's Signature

#846 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:17 AM

Цитат

Пак съм аз  B), тъй като хората, които искаха да пуснат съобщението нямат възможност, ме помолиха аз да го направя вместо тях:

"Настоящият пост е поздрав от майка Беатрис (Сиси) и собствениците й Тони и Мария от Ямбол до всички нейни бебета-маламути - Араш, Аргус, Арен, Арслан, Алана, Арния и Алин послучай Първи март. Бъдете здрави, красиви и обичани.  :wub:. Целувки от мама Сиси

Вчера имах проблеми с писането в тази тема, даже не знаех, че горното ми съобщение е излязло изобщо. Сега чак го виждам, затова искам да направя едно уточнение с извинение за объркването - Аргус е известен във форума като Бък, а Арния е Киара  :izcherven:
User's Signature

#847 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 09:24 AM

Пресни снимки от нашето дете Бео (Бергрен Беоулф фром Финве-Ланд) - той беше на първия си уикенд далеч от дома и се е държал много много послушно. Ето го Бео в хотела  :wub:
User's Signature

#848 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 12:01 PM

Страхотен е Бео :yahoo: :P :wub: :wub:и изглежда едър като Бриян :yahoo:.Ще участва ли на изложбата?Много ще му се радваме :blink:?И една прекрасна снимка от нас на родителите на Горан -Чинок(баща) :wub: и Скъли (майка) :wub: от сръбскя развъдник Kurjak - Valjevo.
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#849 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 12:13 PM

Цитат

Страхотен е Бео :yahoo: :P :wub: :wub:и изглежда едър като Бриян :yahoo:.Ще участва ли на изложбата?Много ще му се радваме :blink:?И една прекрасна снимка от нас на родителите на Горан -Чинок(баща) :wub: и Скъли (майка) :wub: от сръбскя развъдник Kurjak - Valjevo.

Даа, Бео е наистина страхотен, на живо е в пъти по-хубав и чаровен - от малък си е най-гальовния от всички братя - когато съм при него винаги имам чувството че общувам с човек, а не с куче. И да той е според мен почти като Бриян - двамата не съм ги виждала един до друг, но според мен са долу-горе на една големина. За съжаление няма да може да дойде на изложбата в Банско  :(, защото стопаните му са заети през уикендите, но се надявам, че ще могат поне на изложбите в Стара Загора да го доведат в бъдеще.

Горан - снимката на родителите на Горан е наистина много впечатляваща  :OK:
User's Signature

#850 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2008 - 11:01 PM

Цитат

Цитат

Даа, Бео е наистина страхотен, на живо е в пъти по-хубав и чаровен - от малък си е най-гальовния от всички братя - когато съм при него винаги имам чувството че общувам с човек, а не с куче. И да той е според мен почти като Бриян - двамата не съм ги виждала един до друг, но според мен са долу-горе на една големина. За съжаление няма да може да дойде на изложбата в Банско  :(, защото стопаните му са заети през уикендите, но се надявам, че ще могат поне на изложбите в Стара Загора да го доведат в бъдеще.

Горан - снимката на родителите на Горан е наистина много впечатляваща  :OK:

Ееее много съжалявам :- за Бео,искаше ми се да участва,но се надявам да го видим следващ път :yahoo:...Казват ,че родителите на Горан са много красиви маламути :wub:,затова мечтата ми е да ги видя на живо! :blink:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#851 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 08:40 AM

Цитат

...Казват ,че родителите на Горан са много красиви маламути :wub:,затова мечтата ми е да ги видя на живо! :blink:

Ама не сте ли ги виждали на живо, аз останах с друго впечатление, след като пускате техни снимки  :rolleyes:
User's Signature

#852 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 10:07 AM

Цитат

Цитат

...Казват ,че родителите на Горан са много красиви маламути :wub:,затова мечтата ми е да ги видя на живо! :blink:

Ама не сте ли ги виждали на живо, аз останах с друго впечатление, след като пускате техни снимки  :rolleyes:

За съжаление,не сме ги виждали :(,но подържаме връзка с развъдчика, от който взехме Горан и той ни изпраща снимките за да им се радваме :blink:.
User's Signature

#853 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 10:22 AM

Цитат

Цитат

Цитат

За съжаление,не сме ги виждали :(,но подържаме връзка с развъдчика, от който взехме Горан и той ни изпраща снимките за да им се радваме :blink:.

Е, пожелавам ви да ги видите скоро. Между другото много е хубаво, че поддържате връзка с развъдчика, ние също поддържахме до скоро връзка със собствениците на майката на Финве, с негови братя - напоследък май не сме ги чували  :(, а иначе от канадския развъдник всяка седмица ни питат как е Индис, дават съвети, за всичко мога да ги питам и те са изключително отзивчиви хора, не пазят своя опит само за себе си - споделят го и с нас - балканците  B)
User's Signature

#854 Потребителят е офлайн   zlati Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 05:02 PM

Цитат

Цитат

Здравейте, старшно много харесвам породата на която сте се отдали и се надявам скоро да се сдобия и аз. Скоро (март месец) очаквам второ дете и като "подарък" за баткото искам да си вземем Аляски маламут. Естествено подарък е силно казано, защото аз ще се грижа за него, но е малкия ще е страшно щастлив. До момента съм гледал немска овчарка и коли внесени от Русия и вярвам, че ако си намерим "маламутче" то ще е много щастливо при нас. Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми отговорите:
1.Има ли някой който наскоро е иамал кутило и иска да продаде някое от малките (предпочитам женско)?
2.Как им понасят жегите на тези сладури?
3. Живея в апартмент, близо сме до голям парк и имаме заден двор, но все пак ще се радвам да ми споделите дали ще се чувства ок животинчето?
Благодаря предварително и най-вече се надявам да ми помогнете да намеря кученце 

Здравей zlati,

Надявам се, че не се включвам прекалено късно с мнението си.
Гледам аляски маламут в апартамент. Той вече е на 1 г. и 7 м. и почти всички "лудории" са зад гърба ни. Съжителства с две деца и един пинчер.
Отглеждането на такова куче в апартамент не е много по различно от гледането на каквато и да е друга порода кучета. Единствената особеност е, че аляският маламут страда по-силно, ако бъде оставен сам и това е свързано с повече шум за съседите - воят е изключително силен. Иначе с течение на времето кучето свикна с навиците ни и не ни буди или притеснява нощем по никакъв друг начин. Все пак обаче не забравяйте, че аляският маламут има нужда от дълги разходки. Това означава да му отделяте минимум 1-2 часа на ден. Задният двор е алтернатива понякога, но кучето се нуждае от физическо натоварване и може и да не е достатъчен. Освен това, трябва да се грижите и за хигиената му. Макар че северните породи са изключително чисти кучета, често след разходка се налага да му мия лапите, тъй като носи доста кал, а нямам къде да го оставя да се почисти сам. След като имате малки деца, това не е за пренебрегване. Иначе наистина не е добре кучето да се къпе често - освен заради омазняването на козината, това може да доведе до различни кожни раздразнения, екземи и т.н.
Периодите на смяна на козината също могат да бъдат изпитание - скубането на зимния пух е много интензивно и се налага често почистване на къщата. Бях чела, че аляският маламут сменя козината си между сезоните за сравнително кратък срок, но при куче, живеещо в апартамент се получава непрекъснато скубане. В момента част от зимния пух на нашия хубавец пада и аз събирам по една две шепи пух на ден. А напролет, когато започне интензивната подмяна, ще бъде и значително повече.
Жегите се понасят някак, както беше писала Finve. Просто през лятото достъпът ни до банята е ограничен, тъй като маламутът я окупира като най-хладното място вкъщи. :blink: И тогава се разхождаме в по-ранните и в по-късните часове на денонощието - преди слънцето да е напекло и вечер след като залезе.
Ако обаче всичко това не ви притеснява, изборът ви за порода е отличен. Маламутите обожават децата и съжителстват чудесно с тях. Прекрасен приятел и за големите и за малките.
Надявам се информацията да ви бъде от полза.

Здравейте,
благодаря много за отговора. Аз все пак реших за сега да изчакам с маламута (временно), а и бебето вече се появи  :yahoo: и си е в къщи. В крайна сметка понеже винаги съм живял с куче и знам какво ще трябва да му давам като време и грижи прецених, че за всички (кучето, бебето, батко му, майка им и за мен) ще е най-добре когато малката стане на около 2-3 годинки тогава да взема маламутче в къщи, за да може всички да са щастливи.

#855 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 06:22 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Здравейте,
благодаря много за отговора. Аз все пак реших за сега да изчакам с маламута (временно), а и бебето вече се появи  :yahoo: и си е в къщи. В крайна сметка понеже винаги съм живял с куче и знам какво ще трябва да му давам като време и грижи прецених, че за всички (кучето, бебето, батко му, майка им и за мен) ще е най-добре когато малката стане на около 2-3 годинки тогава да взема маламутче в къщи, за да може всички да са щастливи.

Да ви е живо и  здраво бебчето :yahoo: :wub: :wub: :wub:!Нека порасне ,пък кученце винаги ще се намери.Много щастие на цялото семейство! :yahoo: :yahoo:
User's Signature

#856 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 10:27 AM

Цитат

Здравейте,

zlati
Поздравления за бебето - да е здраво, красиво, щастливо и да има много късмет в живота  :wub:  :yahoo:
Мисля, че сте постъпили правилно с решението си да изчакате с маламута  :OK: Но не ни забравяйте и ни посещавайте тука  ;)
User's Signature

#857 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2008 - 10:45 PM

Паралелно с  Киноложките изложби в Банско на 08.03. и 09.03.,организираме и благотворителна изложба-базар на творби(керамика,живопис) на деца с увреждания от Дневен Център"Здравец"Банско,Перник,Самоков,Разлог.В изложбата ще се включат и децата от Начално Училище "Отец Паисий"Банско и ОУ"Неофит Рилски"Банско.Събраните средства ще бъдат разпределени между горепосочените центрове.Нека всички участници и гости на Киноложките изложби, уважим и изложбата на децата с увреждания,които са и наши, и техните приятели от училищата в Банско.Нека съпричастноста ни, не бъде лицемерна!Да го направим от сърце,защото смисъла на тези благотворителни мероприятия е не само в количеството на събраните суми, а в искреноста на дареното!
User's Signature

#858 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 11:30 AM

Цитат

Паралелно с  Киноложките изложби в Банско на 08.03. и 09.03.,организираме и благотворителна изложба-базар на творби(керамика,живопис) на деца с увреждания от Дневен Център"Здравец"Банско,Перник,Самоков,Разлог.В изложбата ще се включат и децата от Начално Училище "Отец Паисий"Банско и ОУ"Неофит Рилски"Банско.Събраните средства ще бъдат разпределени между горепосочените центрове.Нека всички участници и гости на Киноложките изложби, уважим и изложбата на децата с увреждания,които са и наши, и техните приятели от училищата в Банско.Нека съпричастноста ни, не бъде лицемерна!Да го направим от сърце,защото смисъла на тези благотворителни мероприятия е не само в количеството на събраните суми, а в искреноста на дареното!

Горан - ще се постараем да имаме принос в благородната идея, макар и скромен.
User's Signature

#859 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 10:33 PM

Finve,благодаря за подкрепата.Както вече казах смисълът на дарението е в искреноста , а  не в количеството на събраните суми :blink:.И малко снимки от нас :yahoo: ;D :P.
User's Signature

#860 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 10:59 PM

Много ги обичам  :wub: :P :yahoo: :blink:!Прекрасно съжителство на две съвършено различни породи :yahoo:.
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни