Аляски маламут
Публикувано: 14 September 2008 - 02:42 PM
Честито на Киара и Ирена! :yahoo: :Танц: :->)
Дано някой пусне и снимки ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 14 September 2008 - 03:35 PM
Цитат
Страхотна новина :yahoo:!Честито на Киара :wub: :wub: и на щастливата Ирена :->) :->) :->)!Браво,нямам думи да изразя радоста си от успеха :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Породата Аляски маламут е прекрасна, а този успех доказва,че в България има достойни нейни представители :->)!Много съм горда с Киара :yahoo: :yahoo:!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 15 September 2008 - 08:01 AM
Цитат
Честито на Киара и Ирена! Това е голям успех, имайки предвид колко рядко маламутите печелят BIS!!! Наистина е страхотно!!!

Публикувано: 15 September 2008 - 10:20 AM
Цитат
Ето тук може да видите снимки и видео от БИС-а на 14 септември в Стара Загора - позволих си да ги копирам от темата за Изложбата:
Две изложби САС в Стара Загора - 13 и 14 Септември 2008
Видео - БИС-Стара Загора

Публикувано: 02 October 2008 - 08:11 PM
Финве, сега прочетох какво го е сполетяло Фрейчо- много гадно :-. Съжалявам и аз...
Този малък господин Нанук се очертава голям красавец от сега- нека радва собствениците си, както кака Киара. ;D
Поздрави и на Горан, голям фаворит ми е заедно със Фрей. Дано го видя някога пак на живо. :wub: Той е виновника толкова да се влюбя в тази порода, че и от сега си правя планове, да си взема едно маламутче, като порасна голяяяма. ;D А защо пък не някое синче или щерка на Фрей или Горан. :P Ох... разлигавих се. :blink: Извинете тинейджърското ми държание. ;D
Финве, имаш ли някакви новини от Фин- братчето на Фрей, че хич не ги засичам из Морската. :-
Стига съм ви спамила и вашата тема, нещо ми стана навин. :izcherven:
Поздрави от Бургас- Надя и Нерон! :wub:

Публикувано: 02 October 2008 - 10:33 PM
Цитат
Финве, сега прочетох какво го е сполетяло Фрейчо- много гадно :-. Съжалявам и аз...
Този малък господин Нанук се очертава голям красавец от сега- нека радва собствениците си, както кака Киара. ;D
Поздрави и на Горан, голям фаворит ми е заедно със Фрей. Дано го видя някога пак на живо. :wub: Той е виновника толкова да се влюбя в тази порода, че и от сега си правя планове, да си взема едно маламутче, като порасна голяяяма. ;D А защо пък не някое синче или щерка на Фрей или Горан. :P Ох... разлигавих се. :blink: Извинете тинейджърското ми държание. ;D
Финве, имаш ли някакви новини от Фин- братчето на Фрей, че хич не ги засичам из Морската. :-
Мила Надя,благодаря за хубавите думи :wub: :wub: :wub:.Моята дъщеря е на 15 год. и тя като теб бърза да порасне голяма :blink:, а ви е толкова хубаво като тинейджъри ;).А сега за маламутите....Нанук овсен,че е от много известен развъдник наистина е мноого красив и е при прекрасни стопани ,които ще го отгледат с много любов.И искам да се похваля,че маламутката от снимката на Нанук - Киара, е годеница на нашия Горан и живот и здраве сме запланували кученца :yahoo: :yahoo: :yahoo:.Честно казано чакам с огромно нетърпение този момент :yahoo:.Надя,поздрави и прегръдки за теб и Нерон :wub: :wub:, от нас :yahoo: :yahoo: :yahoo:!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 03 October 2008 - 02:49 PM
Цитат
Привет Надя!
Радвам се, че в твое лице имаме още един почитател на породата и лично ние сме "виновни" за това ;).
Да, наистина Нанук е красавец... и въпреки че няма родствена връзка с Финве, Горан и Бриян, мисля че още отсега той много прилича на тях :blink: Аз лично съм любопитна какъв ще стане като порасне
Фрей вече се възстанови, обаче останаха белези по лицето му. Искам да кажа, че някои рани трудно зарастват, защото той ги чеше с лапите си или се търка в стените - като тази дето се вижда на снимката. Иначе е добре, яде като за световно, зимната му козина расте с пълна сила, вече изглежда по-нормално.
За съжаление нямам новини от Фини :(, надявам се да четат форума и да се обадят как са, как е той...
Поздрави на белия красавец Нерон, който ние видяхме на живо в Созопол :wub:

Публикувано: 03 October 2008 - 02:57 PM
Пусни някоя снимка на Фрей и Инди в ръст, че ги забравих направо. :P Аз обаче сериозно говорех за маламутче, НО има време да мисля.
Интересно ми е ... Може би ще можете да ми отговорите... Как се взима куче в съсобственост(може и да не се нарича така, извинете ме...) и какви са условията за това? Не намерих информация, а и ме интересува точно за маламут, да си имам представа. :blink: Благодаря предварително и мерси за милите думи за Нерката, който е станал малко злобчо към хора от лигавене и невъзпитание... :rolleyes:
Поздрави! :wub:
п.п. ;D Офф-че.. Не бързам да порасна, даже още съм си с детския акъл като преди 5 години . :P А преди няколко дни станах на 15. :yahoo: ;D
п.п.2. Видях че си едитнала със снимка. :wub: Голяма красота е. Вече не е с онази детска физиономия обаче- възмажава. :wub:
И да не се отчайваш толкова, искам да ти кажа, че има шанс белезите да изчезнат. Нерон имаше точно над нослето от зверски одиране някъде, а може и да го е нападнало някое животно. Беше в периода, когато го бях оставила на село, че на почивка с него... Дълго време седя белега, но след няколко месеца изчезна.

Публикувано: 03 October 2008 - 03:30 PM
Цитат
...
п.п.2. Видях че си едитнала със снимка. :wub: Голяма красота е. Вече не е с онази детска физиономия обаче- възмажава. :wub:
И да не се отчайваш толкова, искам да ти кажа, че има шанс белезите да изчезнат. Нерон имаше точно над нослето от зверски одиране някъде, а може и да го е нападнало някое животно. Беше в периода, когато го бях оставила на село, че на почивка с него... Дълго време седя белега, но след няколко месеца изчезна.
Радвам се, че ти харесва Фрей. Вярно, че е възмъжал - но още тепърва той ще се развива и разхубавява. Трябва да разшири още гръдния кош, да натрупа още мускули.
Виж му дупките по муцуната
За съжаление нямам нови снимки на Индис и Финве в цял ръст, но се надявам скоро да направя. Тези снимки са от преди 2-3 седмици, тук Фрей още е без козина ;D

Цитат
Ами аз бих отговорила, че няма някакви категорически строги правила за съсобственост - собственика на кучето(развъдника) сключва договор с друга личност, при определени условия - които според мен двамата решат и определят, и разбира се ги устройват. Има различни случаи на съсобственост. Аз не зная всичките, защото нямам почти никакъв опит. Но от това, което съм видяла, чула, преживяла ще ти разкажа.
Вид съсобственост е да се предостави кучето "под наем" (безвъзмездно) за определено време - взимаш куче от развъдник, гледаш го, водиш го по изложби и в замяна на това ти се разрешава да имаш поколение за твоя сметка от него (това най-често се случва между развъдчици от различни страни).
Друг вид съсобственост е двама души искат куче, което е много скъпо и като цена и като издръжка, имат си доверие, и го взимат заедно като си поделят всички разходи наполовина - или както там си решат.
Има и още варианти, но те зависят от конкретния случай. Всичко е въпрос на договаряне, интереси, и т.н.
И въобще не претендирам за изчерпателен и професионален отговор. Пак повтарям това е, което аз знам.
Ако още нещо те интересува - питай, мисля, че ще е интересно и за други четящи. Ако пък и други се включат да дадат отговор или ме допълнят, още по-добре.
Цитат
Това нещо не мога да го разбера - Нерон злобен :rolleyes: Той е толкова мил и красив :wub:
Цитат
Интересно ми е ...
Браво, че говориш сериозно, НО - наистина трябва да мислиш, четеш и питаш. Не всичко се описва по форумите. Радвам се, че ти е интересно ;)

Публикувано: 07 October 2008 - 12:46 AM

Публикувано: 28 October 2008 - 10:22 PM
Цитат
Хей, Оливер! ПРивет на теб и на Астор!
Той е толкова красив! Как сте? Къде се изгубихте?
Ние си имаме малко здравословни проблеми с Финве и затова не пишем... :(, но се надявам да се оправим скоро
Поздрав от нас, и специално от Фрей - целувки за Астор! Фрей изцяло прилича на баща си по стойката, но не мога да не кажа че белия Астор е просто величествен!
Много се радвам, че ни посетихте

Публикувано: 02 November 2008 - 12:03 AM

Публикувано: 02 November 2008 - 12:38 AM
Цитат
Цитат
Хей, Оливер! ПРивет на теб и на Астор!
Той е толкова красив! Как сте? Къде се изгубихте?
Ние си имаме малко здравословни проблеми с Финве и затова не пишем... :(, но се надявам да се оправим скоро
Поздрав от нас, и специално от Фрей - целувки за Астор! Фрей изцяло прилича на баща си по стойката, но не мога да не кажа че белия Астор е просто величествен!
Много се радвам, че ни посетихте
Това е татко ви, който толкова хвалеше в Созопол, така ли? :blink:
Страхотен е...
А тази Киара с тази великолепна опашка... :o
А пък тоя хубостник Горан...
А пък.... ;D
Абре все хубави кучета. :blink:
Стига съм оспамвала. Аз тайничко се надявам да видя Фин, ама нейсе...

Публикувано: 02 November 2008 - 09:19 PM
Цитат
Горан и Киара са красива двойка :wub: Горан е толкова сладък с тази влюбена физиономия ;D
Цитат
Страхотен е...
А тази Киара с тази великолепна опашка... :o
А пък тоя хубостник Горан...
А пък.... ;D
Абре все хубави кучета. :blink:
Стига съм оспамвала. Аз тайничко се надявам да видя Фин, ама нейсе...
Да, този белия маламут е бащата на Фрей. Странно нали - бял баща и черен син. Но между другото бащата на Астор е бил като Фрей - черно-бял :rolleyes:
Ето малко снимки и от нас

А това е специално за Оливер и Астор ;):

Публикувано: 02 November 2008 - 10:24 PM

Публикувано: 02 November 2008 - 10:33 PM
Цитат
Горан, благодаря за хубавите думи за Индис - че е уникална, вярно, нали затова искахме да я имаме ;)
ДА, аз също забелязах, че Фрей и Киара си приличат по маските - все пак са първи братовчеди ;)
А колкото до Астор и черно-белия цвят - мисля, че се е получило недоразумение и не сте ме разбрали, толкова увъртяно съм го написала :huh: - в предния си пост исках да кажа, че бащата на белия Астор (т.е. дядото на Фрей) е бил черно-бял, а неговия син Астор се е родил чисто бял, а ето че Фрей се е метнал на дядо си ;D

Публикувано: 02 November 2008 - 10:41 PM
Цитат
Да,Горан определено мого харесва Киара.От вчера,когато тя си тръгна нищо не е хапнал.По принцип той винаги иска да е доминантен,но на Киара всичко и позволява ,даже да се храни от паничката му,което на друго куче едва ли ще позволи.Нежен е с нея,пази я от всички наоколо и не позволява на никой да я доближава и интересното е,че това негово поведение е винаги ,когато е с Киара :blink:.Мислим си ,че при животните всичко е инстинкт и първосигнално ,но вече много често се убеждавам ,че не винаги е така.

Публикувано: 02 November 2008 - 10:48 PM
Цитат
Цитат
Горан, благодаря за хубавите думи за Индис - че е уникална, вярно, нали затова искахме да я имаме ;)
ДА, аз също забелязах, че Фрей и Киара си приличат по маските - все пак са първи братовчеди ;)
А колкото до Астор и черно-белия цвят - мисля, че се е получило недоразумение и не сте ме разбрали, толкова увъртяно съм го написала :huh: - в предния си пост исках да кажа, че бащата на белия Астор (т.е. дядото на Фрей) е бил черно-бял, а неговия син Астор се е родил чисто бял, а ето че Фрей се е метнал на дядо си ;D
Стана тя каквато стана,но вече със сигурност знаем ,че белите маламути се раждат бели ;D.А за Индис никога няма да престана да повтарям,че е уникална защото е уникална!!!!!!!!И Фрей много ми харесва,ако имам друг маламут искам да е с неговата окраска :blink: и се надявам мечтата да ми се сбъдне ;).