Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1201 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 November 2008 - 10:58 PM

Цитат

Стана тя каквато стана,но вече със сигурност знаем ,че белите маламути се раждат бели ;D.А за Индис никога няма да престана да повтарям,че е уникална защото е уникална!!!!!!!!И Фрей много ми харесва,ако имам друг маламут искам да е с неговата окраска :blink: и се надявам мечтата да ми се сбъдне ;).

Ами те - белите маламути - са такава рядкост, че аз поне няма как да зная със сигурност много за тях...
А колкото до мечтата ти за черно-бял маламут - не можеш да си представиш колко близко може би си до нея да се сбъдне  B)
И като говорим за маски и окраски - ето един маламут с подобна окраска като Индис, който аз много харесвам
Качена снимка

А това е специално за вас  ;)
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1202 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 11:30 PM

Цитат

Цитат

Стана тя каквато стана,но вече със сигурност знаем ,че белите маламути се раждат бели ;D.А за Индис никога няма да престана да повтарям,че е уникална защото е уникална!!!!!!!!И Фрей много ми харесва,ако имам друг маламут искам да е с неговата окраска :blink: и се надявам мечтата да ми се сбъдне ;).

Ами те - белите маламути - са такава рядкост, че аз поне няма как да зная със сигурност много за тях...
А колкото до мечтата ти за черно-бял маламут - не можеш да си представиш колко близко може би си до нея да се сбъдне  B)
И като говорим за маски и окраски - ето един маламут с подобна окраска като Индис, който аз много харесвам
А това е специално за вас  ;)

Eeeeee, толкова са красиви!Благодаря!Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаноста,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1203 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 11:39 PM

Цитат

Eeeeee, толкова са красиви!Благодаря!Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаноста,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

Много поетично и много точно казано!  :OK:
Всичко това събрано в едно  - Аляски маламут
User's Signature

#1204 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 01:31 PM

Ето още малко нови снимки на Киара (Arnia from Finwe-Land) и Нанук (Vigour of Victory Shamanrock) - който съвсем скоро ще стане на 5 месеца  :P

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#1205 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 06 November 2008 - 09:29 AM

Страхотни снимки :yahoo: Много жалко,че нито един от тези маламути не присъства на клубната изложба :'(
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#1206 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 09:42 AM

Цитат

Страхотни снимки :yahoo: Много жалко,че нито един от тези маламути не присъства на клубната изложба :'(

Да, Много съжалявам, че се получи така. За нас е традиция да уважаваме зимните клубни изложби на БКК "Северни кучета". Но тази година пропуснахме, защото имаме много сериозен здравословен проблем на едно от кучетата и разгонена женска.

Много се надявам на изложбите в София 15 и 16 ноември да видите маламути  :blink: , поне Нанук ще се постараем да доведем
User's Signature

#1207 Потребителят е офлайн   lutova_83 Икона

• Габи
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2008 - 02:16 PM

Здравейте Маламутчовци  ;D  ;) много сте готини всичките  :->)
Приятелката ми има един страхотен Аляски маламут казва се Ери и е много много красив.Веднъж ги събрахме с моята Габи.Беше много весело и смешно.Колкото е  голям толкова е и страхлив  ;D иначе е много миличък :wub:
User's Signature

Качена снимка

#1208 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 10:13 AM

Искам да попитам каква е цената на малко кученце от развъдник
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#1209 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 November 2008 - 09:29 PM

Здравей metal,аз имам аляски маламут и още от начало,искам да ти кажа ,че не прилича на хъскито,по -гледане,по-хранене,по-всичко.Като пари,аз моя го взех за 800лв,от един развъдник на златните.Но ако нямаш условия,по-добре него вземай,аз на моя съм му оградил 40-квадрата на двора,храната ми излиза по 60-70лв на месец.А и още иска много разходки и място за бягане,много ресане и тн.И най-важното това куче, е изключително силно физически,моя е на една година-40кила,пък дърпа за 100,просто ми къса ръцете като го разхождам.Е ако още си решен,да си вземеш такова кученце,вземи го от лицензиран развъдник с всички документи,паспорт,родословие,и тн.Ако искаш още някакъв съвет,и ако си звемеш такова,просто ще се радвам да се допитваш до мен,аз с радост ще ти отговарям.Хайде дано си вземеш.

#1210 Потребителят е офлайн   Metal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2008 - 04:18 PM

Цитат

Здравей metal,аз имам аляски маламут и още от начало,искам да ти кажа ,че не прилича на хъскито,по -гледане,по-хранене,по-всичко.Като пари,аз моя го взех за 800лв,от един развъдник на златните.Но ако нямаш условия,по-добре него вземай,аз на моя съм му оградил 40-квадрата на двора,храната ми излиза по 60-70лв на месец.А и още иска много разходки и място за бягане,много ресане и тн.И най-важното това куче, е изключително силно физически,моя е на една година-40кила,пък дърпа за 100,просто ми къса ръцете като го разхождам.Е ако още си решен,да си вземеш такова кученце,вземи го от лицензиран развъдник с всички документи,паспорт,родословие,и тн.Ако искаш още някакъв съвет,и ако си звемеш такова,просто ще се радвам да се допитваш до мен,аз с радост ще ти отговарям.Хайде дано си вземеш.
Мерси за отговора
User's Signature

"Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи."
Джон Максуел

#1211 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2008 - 12:09 PM

Цитат

Здравей metal,аз имам аляски маламут и още от начало,искам да ти кажа ,че не прилича на хъскито,по -гледане,по-хранене,по-всичко.

Аз искам само да кажа, че според мен много прилича

Цитат

на хъскито,по -гледане,по-хранене,по-всичко.
И няма друга порода, с която да си приличат толкова много за тези неща. Разликата в килограмите не е най-голямата разлика. Ти гледал/а ли си хъски?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1212 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 11:27 PM

Цитат

Цитат

Здравей metal,аз имам аляски маламут и още от начало,искам да ти кажа ,че не прилича на хъскито,по -гледане,по-хранене,по-всичко.

Аз искам само да кажа, че според мен много прилича

Цитат

на хъскито,по -гледане,по-хранене,по-всичко.
И няма друга порода, с която да си приличат толкова много за тези неща. Разликата в килограмите не е най-голямата разлика. Ти гледал/а ли си хъски?

:palec:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1213 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 10:47 PM

ГОРАН,Гледал съм хъски,но в апартамент,и искам да ти кажа че,маламутат,не би издържал.Първо-разликата в големината, и килограмите.Второ-скубенето,това на маламута е по-интензивно.Трето тъй като е по-голям,иска повече -място и разходки.По отношение на храната,са почти еднакви, и също така на вид си приличат(особено за незапознат човек),по отношение на силата, не можем да ги сравняваме.И маламута,е по-скъп от хъскито(за мен няма,никакво значение,защото , първо че,съм добре финансово, второ че един път като си харесам дадено куче,то ще е мое на всяка цена,но  някои хора именно цената ги разколебава, или взимат дадено куче но не могат да му дадат това от което има нужда)На някой хора като им кажа ,че кучето ми излиза 100лв. на месец направо припадат,и ми казват че съм луд,но може би,те няма никога да ме разберат,може би са твърде тесногръди, и смея да твърдя, че може би се  броят на пръсти тези който си гледат домашния любимец като мен.

#1214 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 11:46 PM

Цитат

ГОРАН,Гледал съм хъски,но в апартамент,и искам да ти кажа че,маламутат,не би издържал.Първо-разликата в големината, и килограмите.Второ-скубенето,това на маламута е по-интензивно.Трето тъй като е по-голям,иска повече -място и разходки.По отношение на храната,са почти еднакви, и също така на вид си приличат(особено за незапознат човек),по отношение на силата, не можем да ги сравняваме.И маламута,е по-скъп от хъскито(за мен няма,никакво значение,защото , първо че,съм добре финансово, второ че един път като си харесам дадено куче,то ще е мое на всяка цена,но  някои хора именно цената ги разколебава, или взимат дадено куче но не могат да му дадат това от което има нужда)На някой хора като им кажа ,че кучето ми излиза 100лв. на месец направо припадат,и ми казват че съм луд,но може би,те няма никога да ме разберат,може би са твърде тесногръди, и смея да твърдя, че може би се  броят на пръсти тези който си гледат домашния любимец като мен.

Разбира се,че има разлики между хъски и маламут :blink:.Ставаше въпрос ,че имат и мноого прилики.Радвам се,че с толкова хъс се грижиш за кучето си :blink:.Можем да поспорим обаче ,че се броят на пръсти тези ,които отглеждат изключително отговорно своите любимци ,та даже и когато не са много добре финансово :blink:.Познавам доста хора,които търпят лишения,но  отделят тези 100лв. месечно за кучетата си и никой не ги смята за луди.Всяко нещо си има своето простичко обяснение и в нашият случай за отглеждането на любимец е нужно само обич и отговорност.Ако обичаш любимците си  и си отговорен, ще намериш начин да ги направиш щастливи.Е,това е моята гледна точка разбира се...Дай снимки на твоя кучо ,хубаво е да се познаваме маламутското семейство :blink: :yahoo:.
User's Signature

#1215 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 10:28 AM

Става малко проблем, защото съм го снимал с телефона пък снимките са по 550-600kb,ще видя да направя нещо.

#1216 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 10:30 AM

Ето една.

#1217 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 10:33 AM

Ето още една;

#1218 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 02:24 PM

Поздрав на всички!
:blink:

Цитат

Здравейте Маламутчовци  ;D  ;) много сте готини всичките  :->)
Приятелката ми има един страхотен Аляски маламут казва се Ери и е много много красив.Веднъж ги събрахме с моята Габи.Беше много весело и смешно.Колкото е  голям толкова е и страхлив  ;D иначе е много миличък :wub:

lutova_83 - няма ли да ни покажете Ери, не съм чувала за него... а защо само веднъж сте ги събирали с вашата Габи?

tigcskaaa - добре дошъл на теб и твоя маламут. Как се казва младежът, кои са родителите му?
На снимките изглежда голям добродушко, такъв ли е всъщност? Разкажете ни повече за него... А и на още снимки няма да откажем.  :P

Бих искала и аз да изкоментирам "спора" за разликата/приликата със сибирското хъски - мисля, че Huskypower и Горан са прави като цяло. Аз не съм гледала хъски, ОБАЧЕ като чета форумите за сибирско хъски и самоед - намирам ПОВЕЧЕ прилики на тези две породи с маламута, отколкото разлики. Разбира се все пак който е гледал кучета от двете породи, ще има пълно основание да каже как точно са нещата в действителност. Според мен има няколко разлики, въпреки че приликите са повече - разбира се че са различни в ръста и в големината на козината, но специално за козината мисля, че и едните и другите се скубят и то доста. Колкото до характера - мисля че маламутът е маааалко по-спокоен, по-муден от хъскито... но може и да греша.

А за това че дърпа, като го разхождате  ;D те всички впрегатни кучета дърпат, нали за това им е в кръвта. Но наистина при разходки не е приятно да те дърпа нито маламут, нито хъски. Затова трябва да е научен да върви редом, защото понякога помага - но не всеки път  ;). Аз разхождам едновременно два или три маламута - и почти нямам проблеми, е стига да не видят някоя котка наблизо, тогава е по-опасно, но като цяло се справяме с всяка ситуация - нищо че всеки от тях тежи около или над 40 кг. Въпрос на обучение, навик и винаги очите на 4...
Другото нещо, с което не се съгласявам е храната - докато израснат (9 месец) маламутите наистина ядат много - но после сами се ограничават, не мисля че са лакоми животни, нито пък че ядат големи количества. Цената, която споменавате е твърде относителна (100 лв. на месец) - зависи с каква храна храните и по колко я купувате  ;)
И още нещо - цената на маламутите - както много пъти съм казвала в този форум и пак ще го кажа - цената е твърде относително нещо - няма определена сума, всичко зависи от твърде много неща и се определя от всеки конкретен производител - няма минимална и максимална цена (но трябва да се има предвид все пак кои са родителите, ако са титуловани или пък от различни държави - разбира се че цената ще се качи доста, заради големите разходи, зависи и от условията в които се гледат самите кученца, с каква храна се хранят, да не забравяме и останалите разходи по обезпаразитяване, ваксиниране, поставяне на чип, издаване на родословия и прочие и прочие... цената може да варира и за отделните кученца в кучилото - те никога не са еднакви. Много често обаче един производител определя цената на своето кучило в съответствие с това каква е била цената на кучило на друг производител, което според мен не е редно, но... се случва.
User's Signature

#1219 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 04:16 PM

Здравей finwe ,дребосъкът се казва Барс, на една година, около 40килограма, с всички документи, паспорт, и родословие, което стига чак до пра-пра дядо му и баба му, Към хора е много добър, но към животни е звяр, веднъж като го разхождах, се скъса поводът, и едно магаре, което се озова наблизо, понесе вълчото у него, магарето го спасихме но имаше бая дълбоки белези, не знам защо е такъв, просто е такъв.

#1220 Потребителят е офлайн   tigcskaaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 November 2008 - 04:20 PM

Ето още.

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62