Поздрав на всички!
:blink:
Цитат
Здравейте Маламутчовци ;D ;) много сте готини всичките :->)
Приятелката ми има един страхотен Аляски маламут казва се Ери и е много много красив.Веднъж ги събрахме с моята Габи.Беше много весело и смешно.Колкото е голям толкова е и страхлив ;D иначе е много миличък :wub:
lutova_83 - няма ли да ни покажете Ери, не съм чувала за него... а защо само веднъж сте ги събирали с вашата Габи?
tigcskaaa - добре дошъл на теб и твоя маламут. Как се казва младежът, кои са родителите му?
На снимките изглежда голям добродушко, такъв ли е всъщност? Разкажете ни повече за него... А и на още снимки няма да откажем. :P
Бих искала и аз да изкоментирам "спора" за разликата/приликата със сибирското хъски - мисля, че Huskypower и Горан са прави като цяло. Аз не съм гледала хъски, ОБАЧЕ като чета форумите за сибирско хъски и самоед - намирам ПОВЕЧЕ прилики на тези две породи с маламута, отколкото разлики. Разбира се все пак който е гледал кучета от двете породи, ще има пълно основание да каже как точно са нещата в действителност. Според мен има няколко разлики, въпреки че приликите са повече - разбира се че са различни в ръста и в големината на козината, но специално за козината мисля, че и едните и другите се скубят и то доста. Колкото до характера - мисля че маламутът е маааалко по-спокоен, по-муден от хъскито... но може и да греша.
А за това че дърпа, като го разхождате ;D те всички впрегатни кучета дърпат, нали за това им е в кръвта. Но наистина при разходки не е приятно да те дърпа нито маламут, нито хъски. Затова трябва да е научен да върви редом, защото понякога помага - но не всеки път ;). Аз разхождам едновременно два или три маламута - и почти нямам проблеми, е стига да не видят някоя котка наблизо, тогава е по-опасно, но като цяло се справяме с всяка ситуация - нищо че всеки от тях тежи около или над 40 кг. Въпрос на обучение, навик и винаги очите на 4...
Другото нещо, с което не се съгласявам е храната - докато израснат (9 месец) маламутите наистина ядат много - но после сами се ограничават, не мисля че са лакоми животни, нито пък че ядат големи количества. Цената, която споменавате е твърде относителна (100 лв. на месец) - зависи с каква храна храните и по колко я купувате ;)
И още нещо - цената на маламутите - както много пъти съм казвала в този форум и пак ще го кажа - цената е твърде относително нещо - няма определена сума, всичко зависи от твърде много неща и се определя от всеки конкретен производител - няма минимална и максимална цена (но трябва да се има предвид все пак кои са родителите, ако са титуловани или пък от различни държави - разбира се че цената ще се качи доста, заради големите разходи, зависи и от условията в които се гледат самите кученца, с каква храна се хранят, да не забравяме и останалите разходи по обезпаразитяване, ваксиниране, поставяне на чип, издаване на родословия и прочие и прочие... цената може да варира и за отделните кученца в кучилото - те никога не са еднакви. Много често обаче един производител определя цената на своето кучило в съответствие с това каква е била цената на кучило на друг производител, което според мен не е редно, но... се случва.