Кучетата се опазват, като не се пускат свободно в населеното място. Просто си го водете на повод. Причините за това са не само в предотвратяването да яде всякакви боклуци, ами и автомобилите, страха на хората от кучета... А когато го водите на повод го наблюдавайте и при всеки повод да вземе нещо от земята, дърпате рязко повода и казвате "Не". Така след време може и да се научи да не взима, но това не е гаранция. Пускайте го да тича свободно само там, където ще сте сигурни, че можете да го контролирате и няма да има боклуци, които да яде - например в парка, в някое заградено и чисто място, в гората... Иначе няма как да избегнете да не яде боклуците, които са навсякъде из града. Да не говорим, че много често добронамерени хора или общинарите разпръскват отрова заради бездомните кучета.
Аляски маламут
Публикувано: 18 February 2010 - 08:45 PM
Кучетата се опазват, като не се пускат свободно в населеното място. Просто си го водете на повод. Причините за това са не само в предотвратяването да яде всякакви боклуци, ами и автомобилите, страха на хората от кучета... А когато го водите на повод го наблюдавайте и при всеки повод да вземе нещо от земята, дърпате рязко повода и казвате "Не". Така след време може и да се научи да не взима, но това не е гаранция. Пускайте го да тича свободно само там, където ще сте сигурни, че можете да го контролирате и няма да има боклуци, които да яде - например в парка, в някое заградено и чисто място, в гората... Иначе няма как да избегнете да не яде боклуците, които са навсякъде из града. Да не говорим, че много често добронамерени хора или общинарите разпръскват отрова заради бездомните кучета.

Публикувано: 19 February 2010 - 06:19 PM
Явно си е генче

Публикувано: 20 February 2010 - 10:33 AM

Публикувано: 20 February 2010 - 10:58 AM

Така е, ГЕН - и важи за 90% от маламутите. Те са такива, самостоятелни, любопитни, решителни и много различни от другите породи - затова трудно се контролират. Маламутът се различава много от немската овчарка, така че опита с немци особено не помага когато имаш маламут. И е много вярно това, че с тях ТРЯБВА ДА си постоянно нащрек.
Ако някой се интересува мога да му пратя една много интересна повест на руски език, написана от собственик на маламут, който преди това е имал немска овчарка - в повестта той описва много точно разликите между северните кучета и другите породи.

Публикувано: 22 February 2010 - 06:37 PM

Не се тревожете. Всичко ще е наред. Забелязала съм, че по-едрите кученца маламути и тези с по-голяма козина изправят ушите по-късно от другите. При нашия Мечо-Барди това стана чак след петия месец

Публикувано: 23 February 2010 - 09:17 AM
Голям сладур.....
Да е жив и здрав !

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 23 February 2010 - 11:57 AM
Така е, ГЕН - и важи за 90% от маламутите. Те са такива, самостоятелни, любопитни, решителни и много различни от другите породи - затова трудно се контролират. Маламутът се различава много от немската овчарка, така че опита с немци особено не помага когато имаш маламут. И е много вярно това, че с тях ТРЯБВА ДА си постоянно нащрек.
Ако някой се интересува мога да му пратя една много интересна повест на руски език, написана от собственик на маламут, който преди това е имал немска овчарка - в повестта той описва много точно разликите между северните кучета и другите породи.
[/quote]
Да,ще ми бъде много интересно да прочета тази статия,защото между Рим(така се казваше немеца) и Норт важи с пълна сила "открийте 10-те прилики"-абсолютно различни по нрав.И все се надяваме че като поотрасне ще се кротне малко

Публикувано: 23 February 2010 - 02:02 PM

То не е статия, а цяла повест. Надявам се като я прочетете да разберете защо маламутите са точно такива и защо не бива да очакваме от тях пълно послушание.

Публикувано: 23 February 2010 - 08:11 PM
Он-лайн Повесть о моих полярных псах

Публикувано: 24 February 2010 - 11:30 AM
Изуми ме обаче размерът на 7 мес. Ирвис-височина на холка-72см.,45 кг.
Възможно ли е на 7 мес. да достигне максимума на размерите си?
Публикувано: 24 February 2010 - 02:16 PM
Изуми ме обаче размерът на 7 мес. Ирвис-височина на холка-72см.,45 кг.
Радвам се, че ви е харесала. Аз също намерих отговори и обяснение на поведението на моите маламути едва след като прочетох повестта. Поне разбрах, че това не са кучета, които трябва да бъдат обучавани както другите породи, с тях се иска по-специален подход, въобще когато се отнасяш с тях като към хора, май има по-голям ефект.
Възможно е маламут да достигне максимума на височината си на 7-мия месец - въобще докъм 8-мия месец растат на височина, после почват да трупат мускули, да разширяват главата, врата, гръдния кош. Сиво-белите маламути се развиват по-рано от черно-белите например (нямам обяснение защо), но това го забелязвам при своите кучета, а съм го чувала и от други собственици - по-тъмните маламути се развиват напълно чак към 4-тата година.

Публикувано: 24 February 2010 - 03:45 PM
"Нет, я не мог взять другого Овчара "
-Степан Макаров
Скоро бях чула някъде ,че в живота си човек има едно добро куче.
И за мен това беше Рим(немската ми овчарка),но и аз като Степан Макаров не мога да взема друга овчарка...
Когато взехме Норт,за мен беше изключително трудно.Бях свикнала с едно спокойно и гордо куче от което струеше любов,говорех му като на човек,обичах го като дете...
И в един момент при мен дойде едно напълно самостоятелно куче,своенравно до болка,с прекомерен инат.Имах много въпросителни относно поведението му,но постепенно вече намирам отговорите(благодаря за което най -вече на Finwe)
Но свикнах вече с мисълта че ще имам едно вироглаво диване,което ще ни слуша само ако реши че има смисъл,и ще ни обича по свой си странен начин
Ние си го избрахме и ще си го обичаме такова!

Публикувано: 24 February 2010 - 05:38 PM
Публикувано: 24 February 2010 - 06:00 PM
Какъв е този маламут 72см?.Такъв дзвер няма.А на всичко отгоре и само 45кг. при този ръст?

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.
Публикувано: 24 February 2010 - 08:06 PM

Защо да не може да има такъв звяр? Аз имам живо доказателство пред себе си - единия ми маламут е 73 см в холката и килограмите му варират между 41 и 45... Въпреки че наглед изглежда по-тежък заради ръстта и козината си. Може да не е в желаните размери според стандарта, но това не значи, че не е маламут.