Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1781 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2010 - 08:45 PM

Цитат(vilekula @ Feb 18 2010, 02:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Искам да ви попитам как опазвате кучетата си да не ядат различни боклуци по време на разходка.Ние имахме едно премеждие с Мечо.Понякога минават със съпруга ми покрай едно училище и не може да отлепи Мечо от остатъците от солети и особено дъвки!Но последния път го хваща как обира фасовете!На другия ден имаше разстройство и повръщаше.Много му беше лошо, не искаше нито да яде, нито да стане.Ужасно се уплашихме.Не зная какви са симптомите на паровироза, но като знаем какво се случи с братчето му Майки съвсем се стресирахме.Лекарят каза, че е от това което е ял.Наистина никотинът все пак си и отрова!Сложи му 4 инжекции и антибиотик на таблетки за 4 дни.Още след обед беше по-добре, а на другият ден вече съвсем.Но вече като го извеждаме не смеем да го пуснем да си се разхожда на спокойствие, защото е пълно с боклуци, а той постоянно нещо души и търси.А не го държим гладен в никакъв случай!По-скоро обратното.Дори понякога си оставя една част от храната и я доизяжда по-късно.И така сега постоянно го дебнем дали не дъвчи нещо.Иначе е послушен-знае, че не трябва и дава да му вадим от устата разни находки.

Кучетата се опазват, като не се пускат свободно в населеното място. Просто си го водете на повод. Причините за това са не само в предотвратяването да яде всякакви боклуци, ами и автомобилите, страха на хората от кучета... А когато го водите на повод го наблюдавайте и при всеки повод да вземе нещо от земята, дърпате рязко повода и казвате "Не". Така след време може и да се научи да не взима, но това не е гаранция. Пускайте го да тича свободно само там, където ще сте сигурни, че можете да го контролирате и няма да има боклуци, които да яде - например в парка, в някое заградено и чисто място, в гората... Иначе няма как да избегнете да не яде боклуците, които са навсякъде из града. Да не говорим, че много често добронамерени хора или общинарите разпръскват отрова заради бездомните кучета.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1782 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 06:19 PM

Цитат(vilekula @ Feb 18 2010, 03:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Искам да ви попитам как опазвате кучетата си да не ядат различни боклуци по време на разходка.Ние имахме едно премеждие с Мечо.Понякога минават със съпруга ми покрай едно училище и не може да отлепи Мечо от остатъците от солети и особено дъвки!Но последния път го хваща как обира фасовете!На другия ден имаше разстройство и повръщаше.Много му беше лошо, не искаше нито да яде, нито да стане.Ужасно се уплашихме.Не зная какви са симптомите на паровироза, но като знаем какво се случи с братчето му Майки съвсем се стресирахме.Лекарят каза, че е от това което е ял.Наистина никотинът все пак си и отрова!Сложи му 4 инжекции и антибиотик на таблетки за 4 дни.Още след обед беше по-добре, а на другият ден вече съвсем.Но вече като го извеждаме не смеем да го пуснем да си се разхожда на спокойствие, защото е пълно с боклуци, а той постоянно нещо души и търси.А не го държим гладен в никакъв случай!По-скоро обратното.Дори понякога си оставя една част от храната и я доизяжда по-късно.И така сега постоянно го дебнем дали не дъвчи нещо.Иначе е послушен-знае, че не трябва и дава да му вадим от устата разни находки.

Явно си е генче ab_041.gif Преди Норт имахме немец и никога не е обирал боклуци за разлика от сегашния ни тазманийски дявол ab_041.gif Както казва финве единствения начин е на повод, и постоянно на щрек какво му е в устата, въпреки че и това по някога не върши работа! Преди няколко дена и ние се бяхме стреснали защото си повърна яденето и след това още 2 пъти в разтояние на 30 мин! Няма да ви казвам каква беше изненадата когато на четвъртия път повърна изкривен пирон ud_009.gif За радост се разминахме само с малкия дявол ud_009.gif Явно с тая порода трябва да си постоянно нащрек smile.gif

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1783 Потребителят е офлайн   dian dimov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 10:33 AM

Здравейте.Отдавна не сме писали,но редовно четем за нашето голямо семейство.До нас има училище и Айра харесва дъвките,повярвайвате ми излязоха ми пришки на устата с това НЕ но постигнах ме успех.Един ден като прибрах от работа беше намерила едно пакетче дъвки на децата накъсала ги но явно са и били люти и ги е изоставила.Исках да ви попитам до каква възраст се дава калций.Сега 10дни даваме 10почива. smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1784 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 10:58 AM

Цитат(ATANASOVA @ Feb 19 2010, 04:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно си е генче ab_041.gif Преди Норт имахме немец и никога не е обирал боклуци за разлика от сегашния ни тазманийски дявол ab_041.gif Както казва финве единствения начин е на повод, и постоянно на щрек какво му е в устата, въпреки че и това по някога не върши работа! Преди няколко дена и ние се бяхме стреснали защото си повърна яденето и след това още 2 пъти в разтояние на 30 мин! Няма да ви казвам каква беше изненадата когато на четвъртия път повърна изкривен пирон ud_009.gif За радост се разминахме само с малкия дявол ud_009.gif Явно с тая порода трябва да си постоянно нащрек smile.gif

Така е, ГЕН - и важи за 90% от маламутите. Те са такива, самостоятелни, любопитни, решителни и много различни от другите породи - затова трудно се контролират. Маламутът се различава много от немската овчарка, така че опита с немци особено не помага когато имаш маламут. И е много вярно това, че с тях ТРЯБВА ДА си постоянно нащрек.
Ако някой се интересува мога да му пратя една много интересна повест на руски език, написана от собственик на маламут, който преди това е имал немска овчарка - в повестта той описва много точно разликите между северните кучета и другите породи.
User's Signature

#1785 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 21 February 2010 - 10:49 PM

Започваме малко да се тревожим,че все още не си е изправил едното ухо. smile.gif

#1786 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 06:37 PM

Цитат(vilekula @ Feb 21 2010, 09:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Започваме малко да се тревожим,че все още не си е изправил едното ухо. smile.gif

Не се тревожете. Всичко ще е наред. Забелязала съм, че по-едрите кученца маламути и тези с по-голяма козина изправят ушите по-късно от другите. При нашия Мечо-Барди това стана чак след петия месец smile.gif
User's Signature

#1787 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 07:17 PM

Вчера качих снимки,но са изчезнали.Извинявам се,ако Мечо се появи втори път.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1788 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 09:17 AM

Цитат(vilekula @ Feb 22 2010, 06:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вчера качих снимки,но са изчезнали.Извинявам се,ако Мечо се появи втори път.

Голям сладур.....
Да е жив и здрав !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1789 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 10:14 AM

Ех, този Мечо! Колко е рунтав и пухкав само, прилича ми на лъвче wub.gif
User's Signature

#1790 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 11:57 AM

Така е, ГЕН - и важи за 90% от маламутите. Те са такива, самостоятелни, любопитни, решителни и много различни от другите породи - затова трудно се контролират. Маламутът се различава много от немската овчарка, така че опита с немци особено не помага когато имаш маламут. И е много вярно това, че с тях ТРЯБВА ДА си постоянно нащрек.
Ако някой се интересува мога да му пратя една много интересна повест на руски език, написана от собственик на маламут, който преди това е имал немска овчарка - в повестта той описва много точно разликите между северните кучета и другите породи.
[/quote]

Да,ще ми бъде много интересно да прочета тази статия,защото между Рим(така се казваше немеца) и Норт важи с пълна сила "открийте 10-те прилики"-абсолютно различни по нрав.И все се надяваме че като поотрасне ще се кротне малко cd_045.gif Ще ти изпратя на лични e-mail.Дано се справя с руския е зик.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1791 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:02 PM

Цитат(ATANASOVA @ Feb 23 2010, 10:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да,ще ми бъде много интересно да прочета тази статия,защото между Рим(така се казваше немеца) и Норт важи с пълна сила "открийте 10-те прилики"-абсолютно различни по нрав.И все се надяваме че като поотрасне ще се кротне малко cd_045.gif Ще ти изпратя на лични e-mail.Дано се справя с руския е зик.

То не е статия, а цяла повест. Надявам се като я прочетете да разберете защо маламутите са точно такива и защо не бива да очакваме от тях пълно послушание.
User's Signature

#1792 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 02:55 PM

И на мен ще ми бъде интересно да я прочета.

#1793 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 08:11 PM

Цитат(vilekula @ Feb 23 2010, 01:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И на мен ще ми бъде интересно да я прочета.

Он-лайн Повесть о моих полярных псах
User's Signature

#1794 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 11:30 AM

Страхотна повест.Много увлекателна и поне за мен отговори на част от въпросите ми,като например-защо Норт предпочита да спи на плочките вместо на неговата си постелка,защо домът ни е миниран постоянно със скрита храна,или как в големия сняг с едно забиване на главата в снега си извади мишка...
Изуми ме обаче размерът на 7 мес. Ирвис-височина на холка-72см.,45 кг.
Възможно ли е на 7 мес. да достигне максимума на размерите си?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1795 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 02:16 PM

Цитат(ATANASOVA @ Feb 24 2010, 09:30 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Страхотна повест.Много увлекателна и поне за мен отговори на част от въпросите ми,като например-защо Норт предпочита да спи на плочките вместо на неговата си постелка,защо домът ни е миниран постоянно със скрита храна,или как в големия сняг с едно забиване на главата в снега си извади мишка...

Радвам се, че ви е харесала. Аз също намерих отговори и обяснение на поведението на моите маламути едва след като прочетох повестта. Поне разбрах, че това не са кучета, които трябва да бъдат обучавани както другите породи, с тях се иска по-специален подход, въобще когато се отнасяш с тях като към хора, май има по-голям ефект.

Възможно е маламут да достигне максимума на височината си на 7-мия месец - въобще докъм 8-мия месец растат на височина, после почват да трупат мускули, да разширяват главата, врата, гръдния кош. Сиво-белите маламути се развиват по-рано от черно-белите например (нямам обяснение защо), но това го забелязвам при своите кучета, а съм го чувала и от други собственици - по-тъмните маламути се развиват напълно чак към 4-тата година.
User's Signature

#1796 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 03:45 PM

"Нет, я не мог взять другого Овчара "
-Степан Макаров

Скоро бях чула някъде ,че в живота си човек има едно добро куче.
И за мен това беше Рим(немската ми овчарка),но и аз като Степан Макаров не мога да взема друга овчарка...
Когато взехме Норт,за мен беше изключително трудно.Бях свикнала с едно спокойно и гордо куче от което струеше любов,говорех му като на човек,обичах го като дете...
И в един момент при мен дойде едно напълно самостоятелно куче,своенравно до болка,с прекомерен инат.Имах много въпросителни относно поведението му,но постепенно вече намирам отговорите(благодаря за което най -вече на Finwe)
Но свикнах вече с мисълта че ще имам едно вироглаво диване,което ще ни слуша само ако реши че има смисъл,и ще ни обича по свой си странен начин
Ние си го избрахме и ще си го обичаме такова! dog.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1797 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 04:53 PM

Айра,Елия,Елизабет, може ли малко снимки?Да видим как растат сестричките на Мечо smile.gif

#1798 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 05:38 PM

Според мен,колкото и да е важна породата за поведението на кучето,определящ е характера му.Доколкото разбирам,Норт още от малък е див и непокорен,пълен с енергия.Докато Мечо е много спокоен и бих казала послушен.Дори понякога се притеснявам,че не е достатъчно енергичен.Щом пристигнем в парка,не хуква да бяга с всички сили като другите кучета,а се върти около нас.Никога не мога да му направя снимка,ако сме само двамата,защото е постоянно натиснат в мен.

#1799 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 06:00 PM

Какъв е този маламут 72см?.Такъв дзвер няма.А на всичко отгоре и само 45кг. при този ръст? ea_103.gif
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#1800 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 08:06 PM

Цитат(Laikata @ Feb 24 2010, 05:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какъв е този маламут 72см?.Такъв дзвер няма.А на всичко отгоре и само 45кг. при този ръст? ea_103.gif

Защо да не може да има такъв звяр? Аз имам живо доказателство пред себе си - единия ми маламут е 73 см в холката и килограмите му варират между 41 и 45... Въпреки че наглед изглежда по-тежък заради ръстта и козината си. Може да не е в желаните размери според стандарта, но това не значи, че не е маламут.
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема