Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2901 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 July 2011 - 09:07 PM

Показване на мнениетоstefoto, в 06 July 2011 - 06:58 PM, написа:

Не тя е много добре.Явно е гледана хубаво.Сега е в стационара и майка ще я разхожда и гледа всеки ден. Даже утре мисля да отида да я видя :) Дано наистина скоро да си я намерят хората,че сигурно се чувстват ужасно :(

Тя изглежда добре, защото явно се е изгубила скоро. Иначе като знам там и натоварен път минава, може да й се случи какво ли не, включително и да попадне на недобронамерени хора. Дано и собствениците да имат интернет, да се сетят да потърсят там. Ако е от околните села сигурно други хора я знаят също.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2902 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 06 July 2011 - 09:12 PM

Stefo, наистина голям късмет иам маламутката. А и е мнг красива.........дано я намерят скоро. Дали по този чип не могат да бъдат издирени собствениците. Знам че системата не бачка, но поне не показва ли кой доктор е сложил чипа и от там да се намерят хората.

Finwe, Борката има страхотна система, омайва го....:db_046: Сложи хапчетата и двете в едно парче сирене и го направи на мечка. Сиренето не е мнг полезно, защото е солено, знам, но пък е начин все пак. Та Арчи просто го изяде и не изплю нищо :be_107::be_107: Относно прахчето, което Вес спомена и ентерофермента, да едно ис ъщо са. Второто е по-старо име на пъровото. Нашия док. каза да не ги смесвам с антибиотика, ами след като го свършим тогава.
User's Signature

Качена снимка

#2903 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 July 2011 - 09:12 PM

Те и студентите търсят собствениците.Ако не си я потърсят скоро ще разлепя обяви тук-там.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2904 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2011 - 09:25 PM

Ако има как да му направите мечка с нещо друго,защото млечни продукти не е добре при разстройство. Дано както Болгар имаше късмет да си го намерите,и тази красавица да има.

#2905 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 07:11 AM

Народе, трябва ми вашето мнение. Разбира се, ще се консултирам и с лекаря на Арес, но реших първо тук да пиша.
вчера забелязах нещо върху Арес, върху ушите му, което прилича на петно без козина. Възможно ли е да са гъбички някакви, от които на места опада козина? Ще се опитам като се прибера да го снимам и да пратя снимки. Мин. година имахме проблем с тези гъбички, но като че ли не прилича на миналогодишните, или пък някъде се е одрал?! Има едно прозорче на предверието през което се муши за да влиза вътре. в събота ще го заведа на лекар, защото ни предстои пътуване и искам да е напълно здрав.

благодаря предварително за отговорите ви.

#2906 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 05:49 PM

ето ги и снимките. не успях да направя хубави защото той постоянно мърда. няма ранички върху кожата, само козина няма. какво мислите че би могло да бъде?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2907 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 06:11 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 19 July 2011 - 05:11 AM, написа:

Народе, трябва ми вашето мнение. Разбира се, ще се консултирам и с лекаря на Арес, но реших първо тук да пиша.
вчера забелязах нещо върху Арес, върху ушите му, което прилича на петно без козина. Възможно ли е да са гъбички някакви, от които на места опада козина? Ще се опитам като се прибера да го снимам и да пратя снимки. Мин. година имахме проблем с тези гъбички, но като че ли не прилича на миналогодишните, или пък някъде се е одрал?! Има едно прозорче на предверието през което се муши за да влиза вътре. в събота ще го заведа на лекар, защото ни предстои пътуване и искам да е напълно здрав.

Ваня, тук едва ли ще получиш компетентно мнение - моя съвет е да го заведеш на ветеринар. Това което знам е, че гъбичките тръгват от носа, ушите или краката...
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#2908 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2011 - 06:18 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 19 July 2011 - 06:11 PM, написа:

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 19 July 2011 - 05:11 AM, написа:

Ваня, тук едва ли ще получиш компетентно мнение - моя съвет е да го заведеш на ветеринар. Това което знам е, че гъбичките тръгват от носа, ушите или краката...

Катя, при всички случаи ще посетим лекаря, но реших да попитам дали някой не се е сблъсквал с този проблем.

#2909 Потребителят е офлайн   yani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 24 July 2011 - 01:01 PM

Това че миналата година сте имали проблем с гъбичките веднага навежда на мисълта че пак може да имате същия проблем.Принципно при установена микроспория се провежда курс на лечение с ваксини 4 през две седмица.След това всяка година се слага по една ваксина за да се предотврати повторната поява на заболяването.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2910 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2011 - 10:39 PM

Не знам и вие ли имате такива нагли същества. Бяхме на село и си затръгвахме. Та изнасяме багажа, улицата чиста и Арчи без повод с нас към колата, която беше на улицата. Разлаяха се кучетата от съседния двор и нашия тръгна към оградата и портата на съседката. При което успя да отвори врата и нахълта в двора и се сби с едното куче. :eg_033:Ужас!! Аз пристигнах и го дръпнах, след мен Боби направо го изнесе на ръце, толкова му беше ядосан, Изяде пердаха , ама .... Успя да нападне само едното куче. Забелязах кръв по на Арчи муцунката, която не беше от него. Другото куче беше добре явно, но не можах да ида при него. Стопанката му излезе и каза, че няма проблеми, дори да го бил убил направо, представяте ли си :dh_188:. Наш дивак си има още една черта от побой на носа.
Какво да го правя това диване...за 3 седмици два пъти се сбива. Знам, че не сме достатъчно внимателни, но как да предположа, че ще си отвори вратата :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2911 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 05:34 AM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 31 July 2011 - 10:39 PM, написа:

Не знам и вие ли имате такива нагли същества. Бяхме на село и си затръгвахме. Та изнасяме багажа, улицата чиста и Арчи без повод с нас към колата, която беше на улицата. Разлаяха се кучетата от съседния двор и нашия тръгна към оградата и портата на съседката. При което успя да отвори врата и нахълта в двора и се сби с едното куче. :eg_033:Ужас!! Аз пристигнах и го дръпнах, след мен Боби направо го изнесе на ръце, толкова му беше ядосан, Изяде пердаха , ама .... Успя да нападне само едното куче. Забелязах кръв по на Арчи муцунката, която не беше от него. Другото куче беше добре явно, но не можах да ида при него. Стопанката му излезе и каза, че няма проблеми, дори да го бил убил направо, представяте ли си :dh_188:. Наш дивак си има още една черта от побой на носа.
Какво да го правя това диване...за 3 седмици два пъти се сбива. Знам, че не сме достатъчно внимателни, но как да предположа, че ще си отвори вратата :eg_033:

Май май нищо не можете да направите...или поне така ми се струва! И да му се карате и да го шамарите нрава му не можете да промените.Просто бъдете колкото се може по внимателни,очи и на гърба трябва да имате.При мен и жена ми се развиха някакви допълнителни инстинкти да оглеждаме терена за други кучета в близост.Имало е случаи когато виждам Кафира да си набелязва "мишена",скарвам и се,тя тръгва пак....изяде някой друг шамар по дупето или и дръпна ушите :) но когато намери пролуката пак се спуска .... такива ще си ги гледкаме :)

#2912 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 04:26 PM

Относно разстройството и Неро имаше два дни. Трябваше да го извеждам по няколко пъти на ден и непрекъснато имаше позиви, първо изхождаше вода, после ставаше кашаво и накрая само капки изхождаше, но за радост без кръв, ще го видя довечера дали му е добре акото, баща ми каза, че сутринта е било нормално. Щом получи разстройство му разтварям от прахчето, което споменахте и му давам със спринцовка, веднага му варя ориз с водата и пиле, като ориза е повече, пилето е за разяждане и давам на малки порции, но често, защото и от преяждане се получава разстройство. Не знам при Неро от какво дойде, не сме променяли диетата . . .

Що се отнася до сбиването на Арчи, може да му е такъв периода, може би звучи смешно, но съм забелязала, че и Неро има периоди, в които всичко мъжко си го дразни, а в други същите мъжки не ги забелязва или поне не му пречат. Не мога да обясня на какво се дължи, но е факт, че си има такива периоди. Вчера се видяхме с едно друго хъски и стопаните му казаха , че "днес е сърдит на целия свят ". Така че в тези моменти просто засилвате котнрола и не се шашкате . . .
User's Signature

Качена снимка

#2913 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2011 - 04:55 PM

при него това е целогодишно. Този път дори не подуши кучето, направо му се нахвърли. Най-лошото е, че мисля, че ако не бъде разтърван, ще го убие :dh_188:, а дори не знам дали не е женско
Въпросът е на какво ще попадне, а той трудно ще намери някой от своята класа и размери :dh_188:

Напоследък го водим в един двор на една жена, която направо е пристрастена към него. Та в др. двор има мъжки боксер. Само 1 път ми беше нужно да му скарам, че отиде до оградата и започнаха да се ръмжат и повече не припарава, а знае, че онова е там, дори ни лае, когато ние сме там.
Цял ден вчера е тичал, обръщало му се е внимание, дори едно дете си игра с него през деня. Няма от какво да е недоволен!!! Това е природа, за съжаление :ud_009: и аз каквото и да се опитвам да правя, просто няма ефект, понеже той не чува никой, когато е в такова състояние.
Хубавото е, че не изпада в такива състояния, когато е на повод. Тогава имам 100% контрол и до такива ситуации няма ка да се стигне, дори не обръща внимание на кучетата , които го лаят.
Ох мнг е трудна тая порода........И понеже стана 1 година как го гледаме имам чувството, че с държанието си мнг напомня на миналата година........
Явно в последно време започнахме мнг да разхлабваме въжето около шията и той усеща, че някак сме спокойни и му се доверяваме :dh_188:
Мнг е неприятно, защото виждам как хората се дръпват от него и се разочароват, а на мен ми се къса сърцето, че е такъв и че причинява болка на други кучета
User's Signature

Качена снимка

#2914 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 August 2011 - 07:52 AM

Ей аман от кретени , вчера Алекс се сби със Санбернара , по вина на собственика на кучето. Хем знае , че сутрин се разхождат кучета и въпреки това го води пуснат насред Бровец , всички си водят кучетата на повод само той го пуска и не може да го контролира.
Вече няколко пъти се разминаваше боя като ги видя от далече и се дръпна. но вчера нямаше как , Алекс беше на къс повод и Санбернара ни нападна , добре че се размина без последствия боя , поне за Алекс . Самбернара май беше ухапан , че по муцуната на моя имаше малко кръв но нямаше рани.
И на тоя със Санбернара му викам , води си кучето на повод , а тоя с цялата си наглост ми вика и ти твоя го пускаш у гората. Да ма досега кучето ми не е нападнало друго което е водено на повод и не го водя в центъра на курорта пуснато.
Тeя дни ще кача някоя от кавказките овчарки дето пазят вилата и само да има късмета тоя пак да разхожда пуснато ................. .
User's Signature

Качена снимка

#2915 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 09:33 AM

Навсякъде ги има тея кретени. При нас в морската има един с лабрадор, който е толкова неконтролируем. Пускат го от повода и чоплят семки отстрани. Кучето хуква да гони другите, които се разхождат на повод. Сбиват се, а оня си чопли семки и не знае какво става.... Като разбере - отива, прибира си кучето (без да му се скара) и го пуска пак при другите, където си чопли семки....
User's Signature

Качена снимка

#2916 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 09:43 AM

При нас също има един лабрадор,дето ходи пуснат.Води го една жена.Зимата се разхождахме в парка когато ги срещнахме.Душиха се ама видях че работите ще загрубеят и й казах да си дръпне кучето.После се сбиха и понечих да ги разтърва ама изядох един зъб по крака.Та оня ден пак ги срещнахме и пак щеше да стане така.Хич не й пука дали ще се сбият.Ама както и да е,винаги ще ги има такива(за жалост).
Поздрави и целувки на малките диваци!!!!<3<3<3
User's Signature

Качена снимка

#2917 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 August 2011 - 11:21 AM

Явно тези хора си мислят , че като кучето им е най-голямо , няма какво да му се случи на него и всичко им е позволено . Но като пусна кавказеца да му нахапе едно хубаво Санбернара ще се замисли дали пак ще го води пуснат :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2918 Потребителят е офлайн   Diamond Mark Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2011 - 12:27 PM

И Марк е имал много сбивания. Явно е неизбежно при маламутите. Даже имаше белег на муцуната, но той почти мина с времето. С женските обаче няма никакви проблеми, даже им позволява прекалено много :ab_041: Не се е бил от повече от половин година и дано не се сбие скоро. Като го разхождаме винаги сме на щрек с баща ми за кучета, пуснати без повод и гледаме да го разхождаме вечер, когато няма почти никой. Просто трябва да свикнем, че кучетата ни не са от най-толерантните :ab_041:

#2919 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 10:19 PM

Показване на мнениетоDiamond Mark, в 06 August 2011 - 12:27 PM, написа:

И Марк е имал много сбивания. Явно е неизбежно при маламутите. Даже имаше белег на муцуната, но той почти мина с времето. С женските обаче няма никакви проблеми, даже им позволява прекалено много :ab_041: Не се е бил от повече от половин година и дано не се сбие скоро. Като го разхождаме винаги сме на щрек с баща ми за кучета, пуснати без повод и гледаме да го разхождаме вечер, когато няма почти никой. Просто трябва да свикнем, че кучетата ни не са от най-толерантните :ab_041:

Не е само при маламутите. Неро много рядко стига до сбиване, защото аз си го контролирам и нямам проблеми, обаче като ни се нахвърли някой огромен лабрадор или друго такова и няма да стои да го бият. Ей така едни момичета с куче, и двете си пият биричката в парка, пуснали са песа и ми викат няма проблеми, а той идва към нас ръмжейки, и го викат, а той не чува . . .
Имам белег на крака от един ротвайлер, стопанина не си мръдна пръста да помогне, аз сама трябваше да ги разтървавам и като му показах крака си, че съм ухапана и ми каза "има ваксини" и си тръгна . . .
Днес бях супер стъписана, защото една женско хъски нападна моя. Беше толкова агресивна, той се приближава да се подушат и онази като му скочи и му раздра муцуната и стопанката я пита що правела така и си тръгна . . .
User's Signature

Качена снимка

#2920 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2011 - 11:18 PM

лелелле. Аз не мога да си обесня като собственик на "лошо" куче, агресивно, доминантно, как може някой да си пуска кучето без повод в града, когато е явно, че няма контрол. Просто кучето му е голямо и не се, притеснява, че ще бъде изядено, но ако му беше пинчер, дали щеше да го води така ( за санбернара).
Аз пък съм се нагледала на други хора. Днес към Черни връх колкото кучета имаше без повод толкова пъти помолих хората да си ги хванат докато се разминат с нас, а ние седяхме на едно място докато ни подминат. Обаче на една жена........казвам и " Хванете си кучето, че моя е лош" , а нейното дребно такова. И тя ми вика "Ми аз не мога да го хвана, защото той не ме слуша". При което аз я питам "Ами защо е без повод, щом не ви слуша?" ама кой да ми отговори. Както и да е, аз трябваше да държа Арчи и да гоня нейното, защото на всичкото отгоре тази едвам ходеше.....е сега. Смятам, че кучкарите са 2 вида - които гледат куче и го възпитават и такива дето гледат плюшена играчка.

М/удругото от 1 седмица на Арчи му стана нещо на муцунката. Под нослето... Стана розова, избеля. Ходихме на вет. и той каза, че вероятно мирисал химикал или като гони топката по тревата, се потрил. Мажем го с крем, но там е мнг трудно, защото той само се ближе.
Някой да е имал такива проблеми?
User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема