Кученца с различни очи и още кученца ...
Публикувано: 12 June 2009 - 12:57 PM
ще трбват доста пари - в сметката им има само 80лв
Седем малки джуджета имат нужда от финансова помощ
Щом се разбере каква е сумата Илит ще пише веднага
Ще ви помоля за помощ кой колкото може
капка по капка - че времето лети
Публикувано: 12 June 2009 - 01:07 PM
Публикувано: 12 June 2009 - 01:16 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 12 June 2009 - 01:23 PM
И както казва Анук, сметката е доста празна и времето е малко. А мъниците заслужават да им дадем шанса за друг живот.
Публикувано: 12 June 2009 - 01:31 PM

Къде момче, сега отиваш и нашите сънища тревожиш? Дали все още Хамлет жив е - средновековно невъзможен?...
Публикувано: 12 June 2009 - 08:11 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 June 2009 - 09:22 PM
Големи благодарности на mil_ за финансовата инжекция.
Май наистина ще излезе най-евтино с придружител -около 400 евро (ако едното кученце е ръчен багаж и 2 клетки с по 3 кученца в багажното), или около 460, ако има 3 клетки в багажното. Цените са приблизителни, защото не знам колко точно тежат дребосъците. Казах и на докторката да ги туря на диета, 7 евро на кило... Глад!!!

С автомОбилен транспорт е почти същите пари, само дето пътя е два дни, вместо 2 часа. От приюта до Брюксел било 6 часа с кола (Белгия е толкова малка, какви са тия 6 часа...сигурно карат бавно лелките), така че всичко трябва да е ясно възможно най-скоро, за да се готвят за посрещането.
Единствените изкушаващи на наземния транспорт нещица са, че 1. за същите пари ще ги доставят не в Брюксел, а в конкретния град (на който забравих името, но имаше много "r"-та и "j"-та...ще погледна в писмата и по-после ще го напиша... До границата с Франция е) и 2. Имаме опция за разсрочено плащане. Ако не съберем парите ще му мисля. Дано ги съберем, че да не си останат тука и накрая, като се разоря окончанчателно, ще ги на някой див селянин да ги върже и да ги храни с кокали...
П.П. Абе, пак няма да ги дам на дивия селянин, хич да не се надява

Публикувано: 13 June 2009 - 08:50 AM
От събраните в хъски форума 100лв, 50 дадохме на докторката и 50 са още налични (20 у мен и 30 у xael).
mamiha и mrtn се включват с 30лв, благодаря ви! Щом и slancheva ще даде 30, общо в касичката се събират 190лв. TokioHotel, благодаря за повторното включване. Доказваш, че дори човек да е на 13 години ако има желание, има и начин!
Пак не достигат с много, но за мен това е голяма помощ и надежда, че въпреки трудностите, дребосъците все пак ще заминат.
П.П. Града, където е приютът се казва Kortrijk, което кой знае защо се чете Кортрейк.
Публикувано: 13 June 2009 - 07:18 PM
В понеделник майка ми ще внесе парите, ако може. Наскоро имах рожден ден, а и съм болна и не ходя по молове, а все някъде трябва да дам някой лев.

Публикувано: 15 June 2009 - 10:34 AM
Anuk, в Jun 12 2009, 11:57 AM, написа:
ще трбват доста пари - в сметката им има само 80лв
Дано успеем да ги съберем

Публикувано: 15 June 2009 - 11:27 AM
да ударите по едно финансово рамо за тези кученца.
Транспорта ще струва 550Е - до тук сме събрали 600лв.
Да не забравяме, че Илит се грижи и за сметката на Марта
отделно трябва да се платят и ваксините и чиповете на тези бебенца.
Нека поне да помогнем с парите за транспорта. Знам, че вски плаща
за някого и едва ли ви е само до тези бебета, но...
Ние сме тяхната надежда
Публикувано: 15 June 2009 - 01:06 PM
Както писа Анук, досега са събрани 600 лева.
Да напомня пак, че при мен има две тениски oт тези на Илит, размер xl. Паричките от тях също могат да помогнат за заминаването на малките.

Публикувано: 15 June 2009 - 01:08 PM
Днес получих дълго и напоително писмо от белгийците. Ще отидат да посрещнат бебоците в Брюксел, така че нашият ангажимент е само полета.
Жената с която си пиша не може да повярва, че толкова красиви кученца са били изхвърлени. Казва, че със сигурност ще има поне по 2-3 кандидати за всяко кутре. Дано наистина се доберем до заветната цел.
Публикувано: 15 June 2009 - 01:15 PM
Илит, в Jun 15 2009, 12:08 PM, написа:
Само да ти кажа, че ако ще пътника да е с 1 кило личен багаж за кученцата си се плаща съвсем отделно. Т.е. няма вариант понеже човека има право на 20 килограма багаж, а носи само 1 в останалите 19 да се вместят кученцата. Предполагам , че го знаеш де. Само за всеки случай го казвам и аз.
Публикувано: 15 June 2009 - 01:18 PM
Публикувано: 15 June 2009 - 01:48 PM