Dog.bg Форуми : Първа санкция на СЕМ за жестокост към животните!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Първа санкция на СЕМ за жестокост към животните! СЕМ образува административнонаказателно производство срещу Шоуто на С Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2009 - 10:29 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 07:22 PM, написа:

Според мен трябва да се гледат такива неща, с образователна цел. Най малкото всички които са го гледали, знаят горе долу какво да се очаква като тръгнат да колят кокошката. Кръв и тичаща кокошка без глава. Все си мисля че по филмите дават повече кръв и насилие. Напирмер в "Пришълецът"

Ето за това иде реч :ea_103: ,че всичко се прави с "образователна"цел :ud_009: .Докато изроди гадни виждат образование в кървави филмови сцени,избити "агресивни" кучета ,полузаклани кокошки и т.н., децата ще се избиват в училище,бащи ще колят децата си ......."Не народ,а мърша",както е казал великият поет!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#22 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 June 2009 - 10:33 PM

Е,на мен не ми се спеше и го гледах-за което съжаляавам :dh_188:
Картинката беше следната: Една баба (сама) има около 20-30 кокошки.Идват участниците и тя им дава ъкъли как да ги заколят,направи всичко това с присмех и като,че ли все едно е да си купиш хляб.Не мога да ги виня,и моя дядо си гледа кокошки и с това се храни,колкото и да ми е гадно!Но,самата гледка на хора,който за пръв път виждат жива кокошка и се мъчат да я убият ме вцепени.То,не бяха глави,кървища,пънчета с кръв и т.н. Ок приех го :flagbg:
Но,когато вегетарианката заколи пилето и после го изкормиха(тя ревеше,което за мен е беззначение) направо ме отврати от живота.Как може,човек който почти цял живот не е вкусвал месо,да убие за някви пари-Ето това е БЪЛГАРИНА :zz_020: И вече говорим за нещо наречено РЕАЛИТИ,дават го без изрязани сцени,гледа го всеки.

Нямам думи,мислех да пиша за това след като го гледах,ама не съм вярвала,че толкова хора ще се възмутят и си мислех,че няма да има ефект.Много съм отвратена-ВЕГЕ СЪМ и ми е болно като стават такива неща и то по ефир.
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#23 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 08:19 AM

Слави ще си плати и туй то. Никой няма да му накриви шапката, и без това се изживява за господ бог. Самозабравил се е от многото пари и слава и в него няма нищо човешко, само снобизъм и високомерие.

#24 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 09:05 AM

Какво означава "образователна цел" ...и без това хлапетата са безкрайно жестоки...
IzrodGaden , може би очаквате кварталните гаменчета , да започнат да ловят първо птички, после котки, кучета ....да го нараняват като са "добре образовани" от ТВ.
Така се почва, после порастват и следват хората ....

Замилете се малко, едното действие повлича след себе си друго....

#25 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 09:12 AM

Точно преди няколко дни го гледах това предаване с кокошките (повторение)...ами щях да повърна.Незнам как може голям "шоумен" като г-н Трифонов да включва подобно нехуманно изпитание в шоуто си.Имаше едни девойки,които изпаднаха в истерия - пищяха,реваха ама в крайна сметка пак заклаха кокошката...Отвратително!
Но както вече се каза - ще си плати глобата "шоумена" и бълха го ухапала...
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 June 2009 - 09:47 AM

Показване на мнениетоHelia, в Jun 3 2009, 07:12 AM, написа:

Незнам как може голям "шоумен" като г-н Трифонов да включва подобно нехуманно изпитание в шоуто си.

Аз пък повече се втресох от нехуманноста на играчите.Как пък никой не се отказа, и явно че за пари човек е готов да прегази и самия себе се?
То на всичкото отгоре и наградата не била парична :zz_218:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#27 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 10:10 AM

Играчите просто изобщо не искам да ги коментирам.То това са изроди.Но аз много се ядосах на онова девойче вегетарианка,която ревеше като луда,пък в същото време обезглави кокошката.Аз не бих могла,а и не бих нарушила принципите си.
А и една случка скоро на Спасов ден ми направи силно впечатление.В църквата до нас превеха курбан.В двора имаше вързано със синджир агънце,което чакаше да бъде заколено.Та се замислих,че тя религията ни е такава да колим животни за курбани и разни такива.Агънцето буквално плачеше върано там,но това като не го дават по телевизията не е проблем.Да ама хората пак го гледат и не им прави впечатление,че след малко това миличко животинче (беше много сладко) ще бъде заколено.Поне да го бяха заколили предварително.Незнам,аз не съм вегетарянка,признавам си,дори обичам да си хапвам месце,но ако пред мен заколят горкото животинче няма да го понеса :ea_103:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 04 June 2009 - 12:01 PM

Че не ми изнася е факт, иначе нямаше да се възмущавам.
Тук става въпрос за гнусно, гадно, извратено доставяне на удоволствие, чрез причиняване на бавна и мъчителна смърт........на всичкото отгоре по телевизията. Не е правилно, нормално.....за хуманно дори не е редно да се коментира.
Не съм почитателка на лова, но не той е тема на обсъждане тук. Хуманността ми, според мен, се изразява по различни начини, единият от които е да не ям месо. Не съм тук, за да си чеша езика, а защото намирам смисъл. Твоето е спам!
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   fdisk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 12:04 PM

Показване на мнениетоFace, в Jun 4 2009, 12:34 PM, написа:

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 4 2009, 09:26 AM, написа:

Face, някак не ти отива!

По-скоро на теб не изнася. :)
Нека да наричаме нещата с истинските им имена. Това което съм написъл, да не би да не е вярно?
Та какво правите по-въроса с ловците техните сайтове, предавания и най-вече тяхното хоби, което си е убиванен а животни за личен кеф? - отовора Нищо, само си чешем езиците колко сме хуманни :)

Да, разбира се, всичко, което си написал си е така и е факт и го знаят всички. Че едва ли нещо може да се направи, също си прав. Но това не променя общото мнение на повечето любители на животните, че който ги убива или измъчва за удоволствие, е с малко болна психика. Това важи с пълна сила за ловците. Според мен ловът и биснесът покрай него би трябвало да е забранен от закона в 21 век, но за съжаление все още има хора, които не мислят така.

#30 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 12:05 PM

Показване на мнениетоFace, в Jun 4 2009, 12:21 PM, написа:

сайтово и предавания за лов. :)

незнам какво улучват или не въпросните ловджии, ама едва ли
ще ме пуснат на лов ако за първи път хващам пушка

отедлно въпросните сайтове и предавания никой не ми ги навира в лицето в праймтайма
по една от най-гледаните медии

а защо преди няколко години - като пуснаха по новините скандалния матерял
с обезглавяването всички се разпищяха

п.с
или като си на лов някой ти е вързал обекта на ловуване и ти го млатиш безхаберно с теслата

Друг е въпроса - какво имаш отвътре, че да те кефи да ловуваш

Предлагам да се пускат и филмчетата на Аспидов с образователна цел

#31 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 June 2009 - 12:09 PM

Постовете за религията и жертвоприношенията са в темата в Общ форум.

#32 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 03:21 PM

Показване на мнениетоdog.bg, в Jun 4 2009, 10:09 AM, написа:

Постовете за религията и жертвоприношенията са в темата в Общ форум.

Нанко, нямаш ли си друга работа, ами режеш темите. Като почнеш и нямаш спирачки.

#33 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 03:38 PM

Показване на мнениетоfdisk, в Jun 4 2009, 10:04 AM, написа:

Показване на мнениетоFace, в Jun 4 2009, 12:34 PM, написа:

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 4 2009, 09:26 AM, написа:

Face, някак не ти отива!

По-скоро на теб не изнася. :)
Нека да наричаме нещата с истинските им имена. Това което съм написъл, да не би да не е вярно?
Та какво правите по-въроса с ловците техните сайтове, предавания и най-вече тяхното хоби, което си е убиванен а животни за личен кеф? - отовора Нищо, само си чешем езиците колко сме хуманни :)

Да, разбира се, всичко, което си написал си е така и е факт и го знаят всички. Че едва ли нещо може да се направи, също си прав. Но това не променя общото мнение на повечето любители на животните, че който ги убива или измъчва за удоволствие, е с малко болна психика. Това важи с пълна сила за ловците. Според мен ловът и биснесът покрай него би трябвало да е забранен от закона в 21 век, но за съжаление все още има хора, които не мислят така.

Точно в това се състой лицемерието, единия е черен като понеже карал участници да убиват кошки или там каквото беше, другите си стрелят за кеф, избиват си житовни, но за тях нищо неможе да се направи. До вчера се режеха уши и опашки, днес е забранено и тия който ги режеха, днес са много притеснени как това може да се случва и как има още хора, който го правят, но си намират опрадание, че тогава било разрешено, но днес е забранено и те са най-големи светци.
Ако ние осъждаме лова, като нещо лошо, защо тогава се организират ловни изпитнаия на кучета. Да е по лесен лова? :)
На който както му изнася, и да го гръмнеш житовно или да го млатиш с теслата, крания резултата е че си го убил, само че тук вече имеме оправдание, кое е хуманно убийсто и кое не е хуманно убийсто. Крайния ефект е винаги убийство, но понеже хората могат да си правят както и както си искат, са решели да си измислят оправдания, за да им е по-леко вечер като си легнат.
Ако някой реши да си убие кучето, котката или друго животно с пушка понеже житоното му неизличимо болно и го видят природо запитниците или техни привърженици ще кажат, че е изрод, но ако убият с инжекция, ще кажат браво, ето житовното беше мног болно но го убихме хуманно. :ab_041:
Лицемери с пълна сила.

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 03:45 PM

Не си прав изобщо.
Човечеството се променя, само че бавно. Отнякъде се започва. Сигурна съм, че след 100-200 години ловът ще бъде отживелица, преди това коридата ще бъде. Само че още не му е дошло времето. Ловът е за богатите, твърде е популярен и засега няма как да се атакува ефективно, не че никой не иска. Когато имаш нереалистични искания ще те отрежат и за реалистичните. Ще му дойде времето. И носенето на кожи е било популярно.
Има разлика между убийство и убийство. Поне да няма състезания по телевизията за зверщини.
Между другото, засега има само една държава, в чиято конституция животните са обявени за чувстващи същества, а не за предмети. И кампания за такава промяна на конституцията в още една държава. Такова нещо би било немислимо в момента в България. След 100 години как мислиш? И защо да е лицемерно да атакуваш поне това, което е постижимо за момента?

ПП: А относно предаването аз допускам, че никой от екипа му изобщо не се е замислил за тази страна на нещата, свързана с жестокостта към животни. Ами, вече ще се замислят. Поне ще са чували, че има и такива закони и това е добре.

#35 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 04:24 PM

хм, сетих се че в сървайвър, ядяха червей, това пак ли не жестоко отношение към червейте :ab_041:
Иначе след 200 години може да е друго не сега реалноста е друга, почти всички ядът месо, от хуманно убити животинки, носят дрехи и обувки от кожа (истинска, не изкусвена, даже си търсят такива) :)
Кое е постижимо и кое не, ще види с времето, но човек е устроен така че винаги да си намира извинения.
Ако някое куче наеде някой човек, веднага се казва че кучето е невинно и стопаниам му е виновен, но ако някой баща гръмен куче което е напало детето му ще бъде обявен за изрод, понеже не го убил нехуманно. Горкото кученеце ще бъде обявене за невинно, а човека за изрод. ........
Всичко това си е лицемерие, а пък всикчи "загрижени" да му викат както си искат.

#36 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 04:28 PM

Не е вярно. За убийство при самозащита никой гък няма да каже. Все повече хора не ядат месо и не носят естествени кожи.
Но тебе те знаем, че мразиш природозащитници, де, не че ти е болно за червеите :ab_041:

#37 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 04 June 2009 - 04:36 PM

Face, ти май просто обичаш да дразниш?
Разбира се, че когато стопанинът не си в възпитал кучето и го е пуснал да припка спокойно и да хапе, не е виновно кучето. Кучето не е човек, то прави това, което разбира и ако не му е дадено да разбере, че така не се прави.....то разбира, че се прави. За това носят отговорност стопаните. Бездомните няма да коментирам, защото темата ще стане безкрайна.
Разбира се, че не е редно бащата да ходи да се саморазправя с кучетата чрез огнестрелно оръжие. Наистина не мисля, че има нужда да се коментира /нещо като с бездомните/.
Това с червеите е толкова уместно, колкото и изцепката на Милен Цветков за комарите.
Не съм лицемерна, така че и изказването ти, че всичко е лицемери е грешно!
Зверства не трябва да има, а най-малко да се показват по телевизията!

mil_, не мисля, че той има предвид самозащита, а последващи действия.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 04:49 PM

хммм, аз вчера писах нещо по отношение на един пост на един определен потребител, но явно е бил отстранен... :ea_103: а нямаше за какво! Особено като гледам какво пише един друг потребител на мястото на онзи от вчера...

страхотно!
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 06:06 PM

Права си _mill, че не ми пука за червеите и че природозащитниците са ми "любими" :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Но не съм съгласен и убийствата да се делята на хуманни и нехуманни. За мен са си убийства. Съгласне съм че по-предаванията не трябвада се показват кадри с насилие нито към животни нито към хора. Но въпреки това се показват. Най-гледаните телевизи се напреварват, коя от коя да показват по-брутални кадри, сцени. Новините да са колкото може по-страшни. :ab_041: :ab_041: На тях не им пука, правят го за пари и се крият зад някое предаване за това колко обичат животните, птици :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Когато нещата се наричат с истенските си имена, всичко ще е по-лесно и по-ясно. :mc_004:

М/у другото, гъшия дроб е много яко нещо и доста скъпо. Гъските ги затварят в едни клетки, тъпчат им едни маркучи в гърлата и яко тъпчат с царевица, даже и по тлевизията са го давали не един път да покажат успешен бизнес, осъществил се благодарение на еврофондове, само че един природозащитник и друг съвестен гражданин, не се оплаква и т.н. :)

#40 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 June 2009 - 06:28 PM

Face, това, което правиш с постовете си, някаква форма на разтоварване ли е ? :smile: Защото абсолютизираш нещата по неуместен начин. Дори в наказателния кодекс има някаква класификация на убийството като престъпление. Затова са дали и срокове за наказание "от - до" - точно за да има индивидуална мярка.

ОК, на телевизиите не им пука, надпреварват се, съревновават се и т.н. Ти какво прадлагаш ? Да търпим всичко ли? Доказано е, че картините и преживяваният с някаква форма на насилие се отразяват най-напред и най-трагично на детската психика, а отгоре на всичко се копират най-бързо. Ами ако чрез протест срещу някаква част от показваното се доведе до намаляване на агресията в обществото като цяло, то това си заслужава и въобще не може да се нарече лицемерие. Щом може да се разграничи на етапи едно действие или на степени едно престъпление, не можеш да слагаш всичко под общ знаменател, респ. убийството на комар да е равносилно на убийството на куче, например. Ти отричаш тотално развитието и израстването на човечеството чрез историческия му опит.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни