Dog.bg Форуми : Животните и религията ...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Животните и религията ...

#1 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 03 June 2009 - 11:14 AM

Представете си колко е вегетарианка, за да заколи кокошка......веге не се става с рев и ако веднъж ти е влязло в сърцето....няма как да заколиш животното!

Helia, аз също доста често съм се замисляла и едно от нещата, които не мога да приема в която и да е религия са жертвоприношенията. Учат ни да бъдем добри към ближните, ама не съвсем към всички...
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 03 June 2009 - 11:29 AM

Пак ще е офф, но в момента когато Христос е умрял на кръста - жертвите са отменени.
Абсолютно всичко в еврейското светилище, първо напърво агнето сочеше към Христос, който един ден трябваше да умре за греховете на всички хора. Тогава, всеки човек за греха си принасял своето агне, което той самият отгледал, за да не греши после. Точно затова, че когато си го отгледал ще те боли много и следващия път преди да извършиш някаква гадост ще се замислиш.
След време те започнали да купуват жертвени животни и тогава вече не те боли чак толкова.
В светилището е имало завеса, върху която се пръскала кръвта на животното, но точно в момента, когато Христос умира, завесата се раздира вертикално, откривайки достъп към най-святото място, където никой не имал право да влиза, освен първосвещеника и то един път годишно.
С това раздиране на завесата жертвите би трябвало да престанат, но уви ... няма кой да чете Библия и кой да мисли.
Ако искате да направим една тема, където да говорим за тези работи.

#3 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2009 - 11:36 AM

Не съм вегетарианка. Много добре знам , че и много животни не са вегетарианци.
Въпреки това правя ОГРОМНА разлика между това да убиеш за храна, или при самозащита и да убиеш за развлечение.

Дори в религиите , които имат ритуално убиване на животни, си има предписания как се убива животното така, че да не се мъчи и да не се плаши предварително. Даже често си има изисквания кой може да убие животно, точно защото човек , който не знае какво прави, причинява болка.

А ако ще се образоваме - да се образоваме докрай. Има закон, има и морал. Законът не може да се сети за всички извращения, kоито могат да хрумнат някому. В много цивилизовани страни, например, има закони против убийство, но няма закони против канибалство.
Какво ли "развлекателно" или "образователно" предаване ни предстои да видим, поднесено от изрод без грам морал, които се сети за този "пропуск" в закона ?

#4 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 June 2009 - 02:30 PM

"Ако искате да направим една тема, където да говорим за тези работи." - ЗА!
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 02:34 PM

И аз съм ЗА!
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 05:37 PM

Вие сте много лоши и ми се нахвърляте без право ! Уааааааааааааааааа ! Мамооооооооо! Няма да пиша тук повече !

А иначе, тук па и цитат от библията видях, която е най достоверната книга и никой няма право да се сравнява в нея. Хубаво е че има хора дето и вярват. Нали масите и простолюдието, трябва да се управляват по някакъв начин.

А иначе всички Новини трябва да се сезират от СЕМ. Тип : " младеж нахлу с оръжия в училище, уби 20 души и рани 30"
Кадри на кръвта няма. Ако покажат трупове, кръв и мозък, на хората може да им влезе нещо в главата. А иначе остава едно такова чувство, абе щом този го е направил, дай да го пробвам и аз да видя какво ще стане. Сигурно е като някоя кървава компютърна игра, само че по истинско.

Възможно е да е направено и с рекламна цел, ще ги глобят от СЕМ 10 000лв, ама рейтинг до небесата, защото хората са си любопитни, има и такива които биха го гледали, за да видят наистина ли е толкова гнусно, гнусното.

Абе това с библята пак ми дойде пред очите. Абе по големи глупости сигурно само във форума на семинарията, може да прочете човек.

п.п. Чакай да видим сега господ ще ме накаже ли и тн.

#7 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 03 June 2009 - 05:54 PM

щом като не вярваш в Библията поне не парадирай така с това!темата е затова че ОщЕ закони се нарушават в милата ни България(не е чудно де)!че публично се излъчва 1)ИЗМЪЧВАНЕ И УБИЙСТВО НА ЖИВОТНО и 2)нарушаване на законите...ама както и да е...за теб това е с цел ,,образование,, :dry:
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#8 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 06:44 PM

След като вярвате в Библията, моля не парадирайте с това и не карайте другите да вярват в нея.

А иначе, ако даваха убийство на куче,кон или котка, щях да крещя с пълно гърло за линч. Немога да страдам за животни които се използват за храна, според Българската Народна Кухня :)))))

#9 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 03 June 2009 - 06:45 PM

IzrodGaden,
моя пост се отнасяше към това:
Helia, аз също доста често съм се замисляла и едно от нещата, които не мога да приема в която и да е религия са жертвоприношенията. Учат ни да бъдем добри към ближните, ама не съвсем към всички...
и имах впредвид, че във християнството вече не би трябвало да има жертвоприношения/курбани и т.н. Никой не казал, че трябва да станеш вярващ или не. Всеки си има право на избор - ако искаш вярвай, ако не искаш недей.
Просто доколкото знам - в България официалната религия е православие, което би трябвало да се основава на Библията, защо не е така идея си нямам. Аз лично в православна църква съм влизала 3-4 пъти през живота си и то по време на някоя екскурзия.

Последен спам беше, извинявайте :smile:

#10 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 June 2009 - 07:42 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 3 2009, 05:44 PM, написа:

А иначе, ако даваха убийство на куче,кон или котка, щях да крещя с пълно гърло за линч. Немога да страдам за животни които се използват за храна, според Българската Народна Кухня :)))))
Ахам.Са разбрах твоята позиция- ако не е според бг народната кухня - ти нема да страдаш и е нормално да ги убиват мъчително по бг Тв-тата .Да им маат главите със сътъро,може да уцелят случайно врата ,кога не мое и главата да разполовят и кво беше ..живи били още..
Представям си, ако това го пише китаец.И ставаше въпрос за кученца, котенца и маймункенца - китайска национална кухня и традиции...какви ли лиги щяхме да бършем.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#11 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 08:05 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 09:22 PM, написа:

Според мен трябва да се гледат такива неща, с образователна цел. Най малкото всички които са го гледали, знаят горе долу какво да се очаква като тръгнат да колят кокошката. Кръв и тичаща кокошка без глава. Все си мисля че по филмите дават повече кръв и насилие. Напирмер в "Пришълецът"

Всеки път като прочета някой твой коментар тук из форума се питам КАКВО правят хорица като теб точно в този форум??????? :ud_009:
Аман!
:zz_020:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 June 2009 - 08:44 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Jun 3 2009, 10:29 AM, написа:

Ако искате да направим една тема, където да говорим за тези работи.

И на мене темата ми е интересна.И точно днес гледах "Ангели и демони" и ми е още по-интересна,повече отколкото след като прочетох "Шестото клеймо" :wa_048:
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#13 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2009 - 09:16 PM

Показване на мнениетоgrima, в Jun 3 2009, 07:05 PM, написа:

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 2 2009, 09:22 PM, написа:

Според мен трябва да се гледат такива неща, с образователна цел. Най малкото всички които са го гледали, знаят горе долу какво да се очаква като тръгнат да колят кокошката. Кръв и тичаща кокошка без глава. Все си мисля че по филмите дават повече кръв и насилие. Напирмер в "Пришълецът"

Всеки път като прочета някой твой коментар тук из форума се питам КАКВО правят хорица като теб точно в този форум??????? :ud_009:
Аман!
:zz_020:

Ооо интересен съм ти и ме четеш значи ?! Номерирам те за фен номер 1. Извинявайте само да питам, това форум за религия ли беше или за колене на кокошки ?
agalina, ами горе долу това е. Щеше да е по интересно ако даваха, как някой от тези дето колят, си клъцне я пръстче я главичка, ама като няма риба....

#14 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 10:04 PM

Изрод, що сега нарочно дразниш хората?
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 03 June 2009 - 11:16 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в Jun 3 2009, 08:04 PM, написа:

Отговорът е в никнейма-му/и!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#16 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 02:24 AM

Малко не по темата, но все пак, пак става дума за обществено показване на страдаща животинка и то на деца!
Наскоро ходих до Зоопарка и бях крайно възмутена! В клетката, където седеше лемура имаше маймунка лежаща и повръщаща. В началото даже помислих, че е умряла, но видях, че диша. Веднага намерих хора от персонала и им казах. Отговора беше: "Знаем!", с усмивка на лицето! Обясниха ми, че имало табела от външната страна на клетката. Отидох да прочета и пишеше, че маймунката е много стара, не можела да ходи, забравяла, че е яла и затова повръщала и т.н. (1000 изброени болести).
Възмущението ми дойде от това, че я оставят така и че минават деца и я гледат. Защо не я отделят и приберат някъде в мед. центъра на парка или де, да знам... просто да не е пред очите на малки деца и не само! Аз се почувствах ужасно и щях да ревна, а представям си малко дете как ще реагира! Маймунката изглежда точно все едно е умряла... :dry:
Та, за този случай не съм изненадана! На място направено за деца има кофти и нехуманни гледки, пък какво остава за ТВ, която е пълна с насилие, наркотици и секс!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 05:36 AM

Аз не съм вегетирианец и нямам намерение да стана. Разбирам и уважавем такива хора. Няма значение дали животното се убива за храна, това трябва да става по възможно най-хуманният начин. Не за забавление, какъвто е случая. Забавлението и излъчването на подобни кадри с едва ли не пропагандаторска цел е неморално и извратено според мен и за това и продуцентите следва да си понесат отговорността в пълен обем.

Показване на мнениетоIzrodGaden, в Jun 3 2009, 07:44 PM, написа:

Това е демократичен форум, на различно мислещи и свободни хора, но и аз понякога се питам ако няма какво да кажеш дали трябва да пишеш първото, което ти идва на ум в опит да станеш интересен с гигантските салта на мозъчните си напъни. Някои се забавляват да правят скандали и според мен също тяхното място не е на страниците на този форум.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2009 - 08:56 AM

Показване на мнениетоvlado zoo, в Jun 3 2009, 09:04 PM, написа:

По едно време ми беше забавно!

ceasar твоето куче е грозно ПЪК !

#19 Потребителят е офлайн   ceasar Икона

• Лунатик
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 09:08 AM

Цитат

ceasar твоето куче е грозно ПЪК !

Аз не съм писъл имена, но някои се е разпознал май....Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Да си жив и здрав, съобразявам се с правилата на форума и няма да ти кажа къде ми пука за твоето мнение!
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 June 2009 - 09:14 AM

Тази тема дали не е вече за заключване?

denicc, съгласна съм, че ще е по-ефективно ако се премахне причината, а и ще е превантивна мярка за други теми, но ми се вижда твърде хубаво, за да стане реалност.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни