- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Животните и религията ...
Публикувано: 03 June 2009 - 11:14 AM
Helia, аз също доста често съм се замисляла и едно от нещата, които не мога да приема в която и да е религия са жертвоприношенията. Учат ни да бъдем добри към ближните, ама не съвсем към всички...
Публикувано: 03 June 2009 - 11:29 AM
Абсолютно всичко в еврейското светилище, първо напърво агнето сочеше към Христос, който един ден трябваше да умре за греховете на всички хора. Тогава, всеки човек за греха си принасял своето агне, което той самият отгледал, за да не греши после. Точно затова, че когато си го отгледал ще те боли много и следващия път преди да извършиш някаква гадост ще се замислиш.
След време те започнали да купуват жертвени животни и тогава вече не те боли чак толкова.
В светилището е имало завеса, върху която се пръскала кръвта на животното, но точно в момента, когато Христос умира, завесата се раздира вертикално, откривайки достъп към най-святото място, където никой не имал право да влиза, освен първосвещеника и то един път годишно.
С това раздиране на завесата жертвите би трябвало да престанат, но уви ... няма кой да чете Библия и кой да мисли.
Ако искате да направим една тема, където да говорим за тези работи.
Публикувано: 03 June 2009 - 11:36 AM
Въпреки това правя ОГРОМНА разлика между това да убиеш за храна, или при самозащита и да убиеш за развлечение.
Дори в религиите , които имат ритуално убиване на животни, си има предписания как се убива животното така, че да не се мъчи и да не се плаши предварително. Даже често си има изисквания кой може да убие животно, точно защото човек , който не знае какво прави, причинява болка.
А ако ще се образоваме - да се образоваме докрай. Има закон, има и морал. Законът не може да се сети за всички извращения, kоито могат да хрумнат някому. В много цивилизовани страни, например, има закони против убийство, но няма закони против канибалство.
Какво ли "развлекателно" или "образователно" предаване ни предстои да видим, поднесено от изрод без грам морал, които се сети за този "пропуск" в закона ?
Публикувано: 03 June 2009 - 05:37 PM
А иначе, тук па и цитат от библията видях, която е най достоверната книга и никой няма право да се сравнява в нея. Хубаво е че има хора дето и вярват. Нали масите и простолюдието, трябва да се управляват по някакъв начин.
А иначе всички Новини трябва да се сезират от СЕМ. Тип : " младеж нахлу с оръжия в училище, уби 20 души и рани 30"
Кадри на кръвта няма. Ако покажат трупове, кръв и мозък, на хората може да им влезе нещо в главата. А иначе остава едно такова чувство, абе щом този го е направил, дай да го пробвам и аз да видя какво ще стане. Сигурно е като някоя кървава компютърна игра, само че по истинско.
Възможно е да е направено и с рекламна цел, ще ги глобят от СЕМ 10 000лв, ама рейтинг до небесата, защото хората са си любопитни, има и такива които биха го гледали, за да видят наистина ли е толкова гнусно, гнусното.
Абе това с библята пак ми дойде пред очите. Абе по големи глупости сигурно само във форума на семинарията, може да прочете човек.
п.п. Чакай да видим сега господ ще ме накаже ли и тн.
Публикувано: 03 June 2009 - 05:54 PM
Публикувано: 03 June 2009 - 06:44 PM
А иначе, ако даваха убийство на куче,кон или котка, щях да крещя с пълно гърло за линч. Немога да страдам за животни които се използват за храна, според Българската Народна Кухня :)))))
Публикувано: 03 June 2009 - 06:45 PM
моя пост се отнасяше към това:
Helia, аз също доста често съм се замисляла и едно от нещата, които не мога да приема в която и да е религия са жертвоприношенията. Учат ни да бъдем добри към ближните, ама не съвсем към всички...
и имах впредвид, че във християнството вече не би трябвало да има жертвоприношения/курбани и т.н. Никой не казал, че трябва да станеш вярващ или не. Всеки си има право на избор - ако искаш вярвай, ако не искаш недей.
Просто доколкото знам - в България официалната религия е православие, което би трябвало да се основава на Библията, защо не е така идея си нямам. Аз лично в православна църква съм влизала 3-4 пъти през живота си и то по време на някоя екскурзия.
Последен спам беше, извинявайте
Публикувано: 03 June 2009 - 07:42 PM
IzrodGaden, в Jun 3 2009, 05:44 PM, написа:
Представям си, ако това го пише китаец.И ставаше въпрос за кученца, котенца и маймункенца - китайска национална кухня и традиции...какви ли лиги щяхме да бършем.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 June 2009 - 08:05 PM
IzrodGaden, в Jun 2 2009, 09:22 PM, написа:
Всеки път като прочета някой твой коментар тук из форума се питам КАКВО правят хорица като теб точно в този форум???????
Аман!
Публикувано: 03 June 2009 - 08:44 PM
rodegunda, в Jun 3 2009, 10:29 AM, написа:
И на мене темата ми е интересна.И точно днес гледах "Ангели и демони" и ми е още по-интересна,повече отколкото след като прочетох "Шестото клеймо"

Публикувано: 03 June 2009 - 09:16 PM
grima, в Jun 3 2009, 07:05 PM, написа:
IzrodGaden, в Jun 2 2009, 09:22 PM, написа:
Всеки път като прочета някой твой коментар тук из форума се питам КАКВО правят хорица като теб точно в този форум???????
Аман!
Ооо интересен съм ти и ме четеш значи ?! Номерирам те за фен номер 1. Извинявайте само да питам, това форум за религия ли беше или за колене на кокошки ?
agalina, ами горе долу това е. Щеше да е по интересно ако даваха, как някой от тези дето колят, си клъцне я пръстче я главичка, ама като няма риба....
Публикувано: 03 June 2009 - 11:16 PM
vlado zoo, в Jun 3 2009, 08:04 PM, написа:
Отговорът е в никнейма-му/и!

Публикувано: 04 June 2009 - 02:24 AM
Наскоро ходих до Зоопарка и бях крайно възмутена! В клетката, където седеше лемура имаше маймунка лежаща и повръщаща. В началото даже помислих, че е умряла, но видях, че диша. Веднага намерих хора от персонала и им казах. Отговора беше: "Знаем!", с усмивка на лицето! Обясниха ми, че имало табела от външната страна на клетката. Отидох да прочета и пишеше, че маймунката е много стара, не можела да ходи, забравяла, че е яла и затова повръщала и т.н. (1000 изброени болести).
Възмущението ми дойде от това, че я оставят така и че минават деца и я гледат. Защо не я отделят и приберат някъде в мед. центъра на парка или де, да знам... просто да не е пред очите на малки деца и не само! Аз се почувствах ужасно и щях да ревна, а представям си малко дете как ще реагира! Маймунката изглежда точно все едно е умряла...
Та, за този случай не съм изненадана! На място направено за деца има кофти и нехуманни гледки, пък какво остава за ТВ, която е пълна с насилие, наркотици и секс!
Публикувано: 04 June 2009 - 05:36 AM
IzrodGaden, в Jun 3 2009, 07:44 PM, написа:
Това е демократичен форум, на различно мислещи и свободни хора, но и аз понякога се питам ако няма какво да кажеш дали трябва да пишеш първото, което ти идва на ум в опит да станеш интересен с гигантските салта на мозъчните си напъни. Някои се забавляват да правят скандали и според мен също тяхното място не е на страниците на този форум.
- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход

Горе
Цитиране +