Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#301 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2010 - 10:44 AM

Здравейте smile.gif
Забелязвам напоследък, че на Чарли доста му се увеличава слюноотделянето в определени моменти. Има ли за какво да се притеснявам според вас? Вчера си играех с него и му давах гранулки и забелязах това. Възможно ли е причината да е повишен апетит, защото за тези гранули е готов на всякакви маймунджилъци.
User's Signature

Качена снимка

#302 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 11:22 AM

Не, напълно нормално е според мен. И нашия се плюнчи повече като яде, или като си гризе нещо, или като някой покрай него яде.
В неделя бях с него на гости в нашите, и баща ми с една черна блуза вечеря. Нашия нахалник ту от едната му страна, ту от другата и проси. Като си погледна ръкавите татко, все едно охлйови го бяха налазили. Целия го беше наплюнчил ab_041.gif
А веднъж пък му дадох една дъвка ментова. Ту я лапне, дъвчи един два пъти и я плюе, близка я и пак я лапа. Скача покрай нея, лае. След 5 мин. от лютивото сигурно чак взеха да му капят плюнките. И му я взех, че почна да си я разтяга с лапите. Ама целия се беше наплюнчил.

#303 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 11:32 AM

хихихихих ab_041.gif Този Спарки е голямо диване ab_041.gif Като гледам, имат доста общи неща с колегата си Чарлиab_041.gif
Като човеци са тези кучета, подозирах аз, че няма за какво да се притеснявам и всичко се дължи на вълчия му апетит, но нали се шашкам за всичко все още и си позволих да питам ab_041.gif

ПП: Това с голите охлюви е много точно сравнение и по моите ръкави лазят ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#304 Потребителят е офлайн   JACK I Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2010 - 06:15 PM

И при нашия голямо плюнчене пада!!!За сополите не знам дали е нормално!Джак винаги като тича навън вади сополи!А колко килца са Чарлито и Айк?Джак го теглихме вчера - 7,800 кг!!!Малко множко за тази възраст!!!

#305 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 06:37 PM

Последно го мерих на Коледа и беше 6 кг. Сега не знам колко е smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 07:35 PM

На колко месеца станаха сладурите?

#307 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 January 2010 - 02:24 PM

Някой от тук пишещите, горд собственик на французойка, да е забелязал по време и след разгонване дали се увеличава падането на косми.Преди да се разгони си беше нормално, но след това е просто ужас.Доколкото си спомням и миналия път май беше така.Не знам дали има връзка, затова питам, някой от вас има ли такива наблюдения.Просто само да я погаля по гърба и ръката ми става все едно аз съм окосмена, продължава вече месец.

#308 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 02:33 PM

Цитат(kara and cveti @ Jan 20 2010, 07:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На колко месеца станаха сладурите?

Сладурите са вече на 4 месеца и 26 дни smile.gif Времето лети ли или на мен така ми се струва?!?

Имам едно въпросче smile.gif Крайчеца на едното ушенце на Чарли леко клюмна, но не в посоката, в която преди да ги изправи, а в другата. Според вас възможно ли е да е от това, че постоянно стои до печката, чак червени му стават ушите ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 11:16 PM

Не ми се вярва да е от това,
искаш да кажеш,че ушето му се обръща назад dry.gif хммм не ми се е случвало,но това което
знам е,че при смяна на зъбите може да клепнат ушите.

#310 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 11:21 PM

Цитат(Marfieta @ Jan 28 2010, 01:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Някой от тук пишещите, горд собственик на французойка, да е забелязал по време и след разгонване дали се увеличава падането на косми.Преди да се разгони си беше нормално, но след това е просто ужас.Доколкото си спомням и миналия път май беше така.Не знам дали има връзка, затова питам, някой от вас има ли такива наблюдения.Просто само да я погаля по гърба и ръката ми става все едно аз съм окосмена, продължава вече месец.

Да ти кажа и при нас има нещо такова,на Хелена вече й мина разгонването,но в момента наблюдавам
леко линеене на козината.Шая в момента е разгонена и също й пада,но не е нещо фрапантно.
Ще помоля Chiita да изкаже мнение по въпроса rc_036.gif

#311 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2010 - 11:08 AM

Аз не сьм свьрзвала линеенето с разгонването,но може и да има връзка.
User's Signature

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 February 2010 - 06:40 PM

зАпочнахме да ръфаме секциите .. dry.gif
кАзаха ми, че му липсва нещо .. zz_219.gif
кАлции .. ?? zz_219.gif
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 06:47 PM

Цитат(DJAKO_ @ Feb 18 2010, 06:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
зАпочнахме да ръфаме секциите .. dry.gif
кАзаха ми, че му липсва нещо .. zz_219.gif
кАлции .. ?? zz_219.gif

Да не би да му липсва "вЪзпитание"?
Или в повече да му идва "сКуката"?

User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 February 2010 - 07:46 PM

нЕ му липсва възпитание .. не е правил така никога .. преди да започне му давахме някакви витамини от вета, но решихме малко почивка да има ..
хМм .. скука .. не знам .. имаше доста играчки докато не започна да ги къса и да ги ядее .. вече не знаем какви играчки да му купуваме има една половинчата и един кокал ..
User's Signature

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   XuPonTePa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 February 2010 - 10:06 AM

Здравейте, аз съм нова тук и реших да се представч, а и да питам нещо. Имам булдоче на 2 месеца. От една седмица е в нас,доста ни е трудно, но се справяме с повечето неща освен с .... от няколко дни започна да си яде акитата. Незнам как да го отуча-карам се, мия муцуната, но уви... Някакви предложения? Имам и друг проблем- не иска да оства сам без хора-като сме си в нас все гледа да е заврян в нас. Като сме наработа имам подозрения, че доста плаче- някакви съвети какво да му оставям, та да се забавлява? Ами май това е от нас. Извинявам се ако е имало такъв въпрос, но аз не го намерих.
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 12:40 PM

Здравейте. И ние имахме проблем в началото с акитата, но не със нашите си, а с чуждите. На улицата ги надушваше като шоколадчета. С каране и предотвратяване от моя страна, и най-вече с възрастта отвикна. Сега все още ядем само котешките. И те като са заровени аз немога да ги виждам и малко проблем. Но ако той си яде неговите си отвкъщи ( предполагам не излиза още) само трябва следене и да му се карате. Посъветвайте се и с лекар за липса на калции. Но го пазете, защото е вредно и може да си навлечете някоя болест.
А за оставането сам, може да помогне някаква дреха, която сте носили, но гаранция че ще я намерите пак цяла почти няма wb_052.gif . Ако още не сте разбрали имате си работа с терминатор ab_041.gif Ще свикне с възрастта, според мен не е за притеснение.
Очакваме да видим и снимки, като бебета са страшно сладки.

#317 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 03:02 PM

Ех, този калций ,направо панацея за всичко ab_041.gif
Цитат
КОПРОФАГИЯ И ХРАНЕНЕТО. Паскал Пибот
Защо някои кучета ядат своите изпражнения и как да избегнем това поведение?
Кучетата са привлечени от миризмата на своите изпражнения, за това понякога ги ядат. Появи ли се веднъж този лош навик, става трудно животното да бъде отказано от него. Сред многото предразполагащи фактори можем да отбележим:

- Атавизъм: някои породи (Босерон, ловни кучета, северни породи...) по-лесно стават копрофаги от други. Трябва да се отбележи обаче, че е нормално кучката да изяжда фекалиите на своите малки няколко дни след раждането.
- Скука, твърде малко място: ако само едно куче проявява копрофагия, другите в развъдника бързо се научават да правят същото.
- Липса на хигиена в развъдника: наличието на фекалии навсякъде в развъдника е благоприятстващ фактор за проявата на копрофагия.
- Несмлени елементи във фекалиите: недостатъчна смилаемост на храната, прехранване или дефицит на храносмилателните ензими могат да предизвикват бърз растеж на бактерии в дебелите черва; тогава се изхвърлят непокътнати зрънца скорбяла или несмлени протеини и правят миризмата на изпражненията особено привлекателна за кучето.

Следователно, при храненето на кучето трябва да се спазват няколко елементарни правила, за да се избегне проявата на този феномен.

- Избирайте високо смилаема храна за вашето куче и избягвайте прехранването: твърде голямото количество храна нарушава храносмилането и подпомага ферментацията в дебелите черва, особено при малките кученца.
- По-добре е да давате 2-3 по-малки порции на кучето си през деня, отколкото една голяма наведнъж.
- Не се колебайте да храните кучето си с високоенергийна храна, когато е налице копрофагия; просто намалете количеството за сметка на качеството, когато кучето не е много активно. В действителност зърнените и зеленчуковите влакна, когато са в излишък, много често са отговорни за лошата асимилация. Това важи особено много за северните породи (Сибирско хъски), страдащи от амилазен дефицит (или липсата на ензима за смилане на скорбялата). В случаите, когато проблемът е в усвояването на протеините, "високо енергийната и високо протеинната" диета на е препоръчителна: тогава трябва първо да се реши храносмилателният проблем.
- Опитайте се да отделите кучетата, проявяващи копрофагия, от останалите, за да не ги имитират.
- Опитвайте се да развличате кучето си: извеждайте го навън, давайте му да дъвче играчки... Ако се чувствате безпомощен, можете да се обърнете към ветеринарен лекар, който да сметне за необходимо да предпише лекарство против желанието му за копрофагия.
- Ако става въпрос само за едно куче, по-добре е да го тествате за асимилационна активност, за да получите точна диагноза. В някои случаи добавянето на панкреатични ензими в храната може да бъде подходящо решение.
Опитно е установено, че бирените дрожди могат да помогнат за прекратяването на копрофагията (те ще променят миризмата на изпражненията). Ако и това последно средство се провали, собственикът може да опита да посипе фекалиите с прах от люти чушки, за да смути кучето при консумацията им.

От мои наблюдения -бирената мая помага за изчезване на този навик , ако проблема е от храносмилателно естество,естествено възпитателни мерки задьлжително трябва да има!
Някъде във форума четох и за даване на сурово неизчистено шкембе , но за малко кученце едва ли ще е много подходящо
User's Signature

Качена снимка

#318 Потребителят е офлайн   XuPonTePa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 06:38 PM

Ами като сме си в нас го следим и не му позволяваме,но не винаги го хващаме. Иначе сме го свикнали да пишка и ака след ставане от сън и след хапване и така по-лесно го контролираме,но не винаги ни се получава :))) За оставането с дреха...има си такава,има и много играчки и се надявам да не скучае. Още е малък и не излиза, ще можем да го извеждаме края на март. Ще пусна снимки в темата с фотосите :) Мерси за отговорите. Остава не само да чакаме. Неразбрах за бирената мая какво трябва да правим dry.gif и за Терминатора....о вече разбираме....гризи всичко що види .... ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#319 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2010 - 06:41 PM

Да му давате бирена мая smile.gif Продават я в аптеката

#320 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2010 - 04:10 PM

Това за бирената мая за 1 път го чувам wb_052.gif Хм дайте повече подробности за действието й

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни