И Лала беше така, но само в началото. По точно този проблем бях много твърдя и строга с нея. Вземеше ли да яде чехъл, твърдно не, леко шляпване по дупето и после й подавам нещо, което й е разрешено да хапе, като играчка. Разиграе ли се прекалено много, та чак да ме хапе супер силно и да не ме оставя на мира, казвам не и ако не слуша няколко пъти тазрърсвам за врата, ако и това не помогне я слагам да легне по гръп за няколко секунди, докато не се успокои.
И ние така бяхме. Много трябва да сте строги и постоянни. Не им се карайте с викове или бой, просто прекратете всякакви игри, като почне да хапе и със строг тон кавете НЕ. Покажете им по всякакъв начин че му се сърдите. Те много по добре ще разберат езика на тялото ви, отколкото крясъците ви. Като се успокой пак почнете да си играете и пак така. В никакъв случай няма да се получи от един два пъти. Трябва да процедирате така абсолютно всеки път като прави нещо непозволено, независимо дали ви пречи в този момент или не, за да се научи.
А за чехлите, ако почне да ги дърпа от краката не се дърпайте, защото го възприема като игра, просто спрете за момент да загуби интерес, казвете не и продължавате. А с краденето им, колкото и да не го удобрявам, май ние се справихме с шляпване по дупето.
Дано съм помогнала малко и успех със звероукротяването

При всички положения се въоражете с много нерви.
Тук във форума има страшно много и полезна информация за подобни проблеми.