Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#181 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 November 2009 - 10:52 AM

Здравейте, имам едно малко питане, дано не прозвучи смешно. На няколко места във форума пише, че се дава бирена мая на кучетата и им действа много добре. От хуманната аптека във вид на хапчета ли си я купувате или има някаква специална за кучета smile.gif Добре ли ще е да давам на Чарли, който е на 2 месеца. На едно място пишеше, че по този начин се заличават малки плешивинки, каквито моя сладур има лекичко около очите.
Благодаря ви предварително smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 03:28 PM

Има и продукти за кучета с бирена мая , напр. Enzim-hefe нa Canina.По често се използва за засилване на апетита , но тъй като бирената мая е богата на витамини от групата В ,предполагам се отразява благоприятно и на кожата.

User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 03:47 PM

Цитат(Chiita @ Nov 6 2009, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има и продукти за кучета с бирена мая , напр. Enzim-hefe нa Canina.По често се използва за засилване на апетита , но тъй като бирената мая е богата на витамини от групата В ,предполагам се отразява благоприятно и на кожата.

Той сега е на съвсем лека диета, защото ветеринарът каза, че е доста едричък, макар че на мен в сравнение с другите снимки тук не ми изглежда дебел. Според вас това означава ли, че е по-добре да не му давам? Има ужасно голям апетит по принцип smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 03:56 PM

...малко ми е странно това , че ветеринаря е казал че е дебел, та това е бебе все още dry.gif
Не мога да кажа дали трябва или не ,да му се дава , това е ваш избор и на този който следи кученцето.Бирената мая може да я приемате и без да има някакьв проблем(това все пак са добавки) стига да му понася.
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 04:10 PM

Благодаря за отговора smile.gif
Ветеринарът ни е загрижен, че бебчо е над 3 кг. и ни препоръча да му намалим храната малко. Но пак ще се съветваме smile.gif

User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 04:28 PM

Ами едва ли са проблем тези три килограма,ако не изглежда дебел ab_041.gif А на мен по снимки не ми изглежда
Понякога и костите тежат ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 06:27 PM

А ако му се дава бирена мая, дали ще му се засили апетита?
Айк почти не яде, изобщо не достигаме 5 пъти хранене на ден, 3 пъти най-много яде.... неднам защо е така dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 06:46 PM

Цитат(RS6 @ Nov 7 2009, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Айк почти не яде, изобщо не достигаме 5 пъти хранене на ден, 3 пъти най-много яде.... неднам защо е така dry.gif

Като грамаж измерваш ли му гранулките, за да направим сравнение. Аз давам около 160 грама на ден smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 09:21 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Nov 7 2009, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(RS6 @ Nov 7 2009, 06:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Като грамаж измерваш ли му гранулките, за да направим сравнение. Аз давам около 160 грама на ден smile.gif

И аз толкова горе-долу, но той не ги изяжда.

User's Signature

Качена снимка

#190 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 09:36 PM

Ако се притесняваш, според мен се посъветвай с ветеринар smile.gif

Аз имам много сериозен проблем с Чарли - вече целите ми ръце са в ранички от зъби, постоянно ме хапе и по краката. Целува ме само, когато ме вижда след излизане и когато е сънен. През останалото време хапе всичко и всички. Много е гадно и изнервящо, не мога да стъпя на земята dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2009 - 09:55 PM

Цитат(Ch@Rlie @ Nov 7 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз имам много сериозен проблем с Чарли - вече целите ми ръце са в ранички от зъби, постоянно ме хапе и по краката. Целува ме само, когато ме вижда след излизане и когато е сънен. През останалото време хапе всичко и всички. Много е гадно и изнервящо, не мога да стъпя на земята dry.gif

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
Ние сме на 5 месеца и още хапем всичко ,така че свиквай ab_041.gif Така ще е докато си смени зъбките и вярвай ми все още не е болезнено ab_041.gif Сега зъбките са му още като иглички но гледай какво става след някой друг месец :) Джуджана ми изяде няколко чифта чехли , яде маса , столове даже и стената ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif А да не говоря какво става ако реша да си обуя чехли и тя не ме оставя намира докато не успее да ги вземе и да ги разкъса :) Свиквай ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2009 - 10:05 PM

Ох, не искам да си представям... dry.gif Нито играчки признава, нито кожени кокали, налита само на ръце и крака...
User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:43 AM

И Лала беше така, но само в началото. По точно този проблем бях много твърдя и строга с нея. Вземеше ли да яде чехъл, твърдно не, леко шляпване по дупето и после й подавам нещо, което й е разрешено да хапе, като играчка. Разиграе ли се прекалено много, та чак да ме хапе супер силно и да не ме оставя на мира, казвам не и ако не слуша няколко пъти тазрърсвам за врата, ако и това не помогне я слагам да легне по гръп за няколко секунди, докато не се успокои.
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2009 - 05:22 PM

оооо не , с мойта не става по този начин..опитам ли се да и взема чехъла или ако почна да си пазя краката и ръцете да не ме хапе тя сякаш озверява и почва да ръмжи и да иска да хапе.Направо незнам какво да я правя а вече и почна да си боли де dry.gif А неразбира и като я шляпна ,даже се амбицирва повече да иска да ме захапе и да ръмжи ea_103.gif dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 06:04 PM

Цитат(Djudjka @ Nov 8 2009, 05:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
оооо не , с мойта не става по този начин..опитам ли се да и взема чехъла или ако почна да си пазя краката и ръцете да не ме хапе тя сякаш озверява и почва да ръмжи и да иска да хапе.Направо незнам какво да я правя а вече и почна да си боли де dry.gif А неразбира и като я шляпна ,даже се амбицирва повече да иска да ме захапе и да ръмжи ea_103.gif dry.gif

В абсолютно същото положение сме и ние. Скараме ли му се озверява още повече, а шамарчетата по дупето ги приема като игра и отвъща с хапане на ръчички. .. И въпреки че са му малки зъбите ме е захапвал страшно силно, не мога да си представам като поотрасне как ще ме хапе... dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 07:34 PM

Избягвайте да му викате. Повишаването на тон е индикация за вашето куче, че не сте уверен в лидерството си. Същото важи и за викане, резки движения и всичко от сорта. Когато казвате "Не" трябва да излъчвате спокойствие и увереност. В раздела за обучение имаше много хубава тема за това как да направите една играчка интересна за кучето, тя също може да е от полза.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   Djudjka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2009 - 08:44 PM

и моята приема шляпкането по дупето като игра и почва да хапе още повече и озверява...даже някой път имам чувството че даже като я шляпна и се обижда.Дайте съвети моля ви как да процедираме във случая ? Със наказание ? Какво да правим щом почне да озверява и да ръмжи и да иска да ни изяде пръстите на ръчичките и краченцата ?
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2009 - 09:23 PM

Цитат(infetka @ Nov 8 2009, 07:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И Лала беше така, но само в началото. По точно този проблем бях много твърдя и строга с нея. Вземеше ли да яде чехъл, твърдно не, леко шляпване по дупето и после й подавам нещо, което й е разрешено да хапе, като играчка. Разиграе ли се прекалено много, та чак да ме хапе супер силно и да не ме оставя на мира, казвам не и ако не слуша няколко пъти rазtърсвам за врата, ако и това не помогне я слагам да легне по гръb за няколко секунди, докато не се успокои.

User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 November 2009 - 01:10 PM

И Джако хапе.. особено краката.. ab_041.gif
В петък даже изгриза един ръб.. на една секция .. dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2009 - 01:58 PM

Цитат(infetka @ Nov 8 2009, 09:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И Лала беше така, но само в началото. По точно този проблем бях много твърдя и строга с нея. Вземеше ли да яде чехъл, твърдно не, леко шляпване по дупето и после й подавам нещо, което й е разрешено да хапе, като играчка. Разиграе ли се прекалено много, та чак да ме хапе супер силно и да не ме оставя на мира, казвам не и ако не слуша няколко пъти тазрърсвам за врата, ако и това не помогне я слагам да легне по гръп за няколко секунди, докато не се успокои.

И ние така бяхме. Много трябва да сте строги и постоянни. Не им се карайте с викове или бой, просто прекратете всякакви игри, като почне да хапе и със строг тон кавете НЕ. Покажете им по всякакъв начин че му се сърдите. Те много по добре ще разберат езика на тялото ви, отколкото крясъците ви. Като се успокой пак почнете да си играете и пак така. В никакъв случай няма да се получи от един два пъти. Трябва да процедирате така абсолютно всеки път като прави нещо непозволено, независимо дали ви пречи в този момент или не, за да се научи.
А за чехлите, ако почне да ги дърпа от краката не се дърпайте, защото го възприема като игра, просто спрете за момент да загуби интерес, казвете не и продължавате. А с краденето им, колкото и да не го удобрявам, май ние се справихме с шляпване по дупето.
Дано съм помогнала малко и успех със звероукротяването ae_085.gif При всички положения се въоражете с много нерви.
Тук във форума има страшно много и полезна информация за подобни проблеми.

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни