Въпроси
Публикувано: 13 November 2009 - 02:49 PM
Здравейте, не съм влизала скоро, имах някаква гадина в компютъра.Много нови бебета, да са ви живи и здрави.
И ние имаме проблема с козината зад ушите и под муцунката.Докторът каза, че е възможно да е нещо с д..... беше,
но се появява на моменти.Може цял месец да и няма нищо и точно порасне малко и пак оплешивее.Слага някакви
инжекции и се оправи до следващия път и така.Било автоимунно заболяване.Но не е сигурен.Май се казваше
"демотикоза", но може да бъркам точното наименование.Дано вашето да не е това.
И ние имаме проблема с козината зад ушите и под муцунката.Докторът каза, че е възможно да е нещо с д..... беше,
но се появява на моменти.Може цял месец да и няма нищо и точно порасне малко и пак оплешивее.Слага някакви
инжекции и се оправи до следващия път и така.Било автоимунно заболяване.Но не е сигурен.Май се казваше
"демотикоза", но може да бъркам точното наименование.Дано вашето да не е това.
Публикувано: 13 November 2009 - 03:40 PM
Демодекоза,така се казва тази болест,но диагноза се поставя само след взимане на
проба от кожата и козината на кученцето,на око не може да се поставя такава диагноза,
защото първоначално симптомите са много сходни с някои други кожни заболявания.
Не позволявайте да се слагат инжекции просто,защото доктора предполага,че е тази болест.
Накарайте го първо да го изследва,не забравяйте,че всички препарати,който инжектираме
на нашите любимци увреждат по един или друг начин,малко или много черния дроб,и ако са
поставени напразно......
проба от кожата и козината на кученцето,на око не може да се поставя такава диагноза,
защото първоначално симптомите са много сходни с някои други кожни заболявания.
Не позволявайте да се слагат инжекции просто,защото доктора предполага,че е тази болест.
Накарайте го първо да го изследва,не забравяйте,че всички препарати,който инжектираме
на нашите любимци увреждат по един или друг начин,малко или много черния дроб,и ако са
поставени напразно......

Публикувано: 14 November 2009 - 02:32 PM
Да ви попитам - днес с Айк сме в офиса, а тук не е най-чистото място на света, той естествено се завря навсякъде и вече е порядъчно мърляв според мен
Мога ли довечера да го изкъпя? Не с шампоан и т.н, а лекичко с водичка?
Даже по-скоро да го позабърша с влажна кърпа? Ще настине ли според вас?

Даже по-скоро да го позабърша с влажна кърпа? Ще настине ли според вас?
Публикувано: 19 November 2009 - 12:05 PM
Цитат(RS6 @ Nov 19 2009, 11:57 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кажете ми как да дам на Айк обезпаразитяващото хапче?
Имахме опити сутринта, погълна малко, но по-голямата част изплю....как се прави?
Имахме опити сутринта, погълна малко, но по-голямата част изплю....как се прави?
Аз сложих на Чарли в гранулите малко храна от консерва заедно с хапчето и погълна всичко като прахосмукачка. Той нищо не дъвче и сигурно дори не е усетил

Публикувано: 19 November 2009 - 12:42 PM
По принцип хапче на животинче се дава хващаш с ръка устата острани и притискаш да я отвори, навеждаш главата назад и с другата ръка му набутваш хапчето в гърлото колкото можеш по-навътре, и бързо действаш. Докато се усети да е приключило вече. Нооо при нашите лами най-лесно става в храната. Даже аз му го слагам в гранулите и първо него хапва. Нали е хипер любопитен. Трябва всичко да опита.
Публикувано: 26 November 2009 - 10:15 PM
Честно казано и аз още не съм решила какво да правя когато малките се
разгонят,а това го очаквам всеки момент.Чудя се дали да не пробвам от гащичките,
който предлагат по зоомагазините,но не зная колко са ефикасни
Кара когато се е разгонвала съм си я оставяла така без гащи и памперси поради
един неуспешен опит с памперс,споменавала съм случая в темата (беше се наакало
момичето,макар че не е било лишено от разходка)
И на мен ми е интересно как процедирате в такива моменти
разгонят,а това го очаквам всеки момент.Чудя се дали да не пробвам от гащичките,
който предлагат по зоомагазините,но не зная колко са ефикасни

Кара когато се е разгонвала съм си я оставяла така без гащи и памперси поради
един неуспешен опит с памперс,споменавала съм случая в темата (беше се наакало
момичето,макар че не е било лишено от разходка)
И на мен ми е интересно как процедирате в такива моменти

Публикувано: 26 November 2009 - 10:56 PM
Ние на Лорче и бяхме направили едно гащеризонче от детско потниче и детски гащички с, тик-так копчета на раменете и с ежедневна дамска превръска отдолу. Малко некомфортно и беше в началото, но после свикна. Мого беше сладка, а и неможеше да го сваля. Мисля че имам снимки, ако намеря ще пусна. Но това беше преди години и дори не сме с сетили, че може и да правят такива работи специално за кучета, а сега вече не и е необходимо.