Намерих дива птица Съвети от Спасителния център на Зелени Балкани
Публикувано: 02 June 2010 - 02:41 PM

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 02 June 2010 - 03:42 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 02 June 2010 - 03:53 PM
Благодаря за отговорите.
Дано оцелее.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 02 June 2010 - 05:49 PM

Цитат
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 02 June 2010 - 06:03 PM

И според мен няма да оцелее-седи на едно място,а когато го раздвижа(сега пак го нахраних),залита.Но надеждата умира последна.
Но...защо да не оцелее?Изобщо не разбирам от птици.Това,за което се сещам е,че стреса от храненето му вреди,но друго...Не изглежда като да е болно,на топло е,на тъмно,храня го....Все пак има надежда...

Публикувано: 02 June 2010 - 07:49 PM

Публикувано: 02 June 2010 - 08:06 PM
Нахраних го още веднъж(май три пъти станаха вече).Но...гълъбчето си отива...Едвам се държи на краката си,свило се е и седи така...
И все пак...През нощта(ако оцелее дотогава)- да продължавам ли с храненето през няколко часа?Както казах,не разбирам изобщо от птици и се опасявам,че няма да позная като напълни гушката,ако няма неонов надпис на нея или гълъба не ми каже,което...мда.Да не се случи пък да го прехраня и да повърне?

Публикувано: 03 June 2010 - 09:42 AM
Храних я ,давах й вода и през нощта,но някъде в интервала от 5:00 - 8:00 е починала.
И ,дано не ставам досадна,но...каква би могла да е вероятната причина за смъртта й?
Благодаря на всички отзовали се.

Публикувано: 03 June 2010 - 09:19 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 03 June 2010 - 09:32 PM
Благодаря ви.

Публикувано: 04 June 2010 - 01:33 AM

Цитат
.gif)
Публикувано: 30 June 2010 - 07:20 AM
Публикувано: 12 July 2010 - 12:28 PM
След малко отново крясъци. Ходи по поляната, около него кучета. Айде пак на сградата.
Сега обикаля езерото с подскоци. Идва часа, в който идват съседските котаци да проверят какво е останало от храната на патиците. Те не мисля, че ще му простят. Ма то ни може да литне на високо, ни иска да седи някъде, като оставя.
Преди няколко дена пак така - котаците бяха хванали малко свраче и се биеха за него. Взех им го, но беше много надъвкано, умря ми в ръцете. Крясъците на родителите, които опитват да спасят детето си са ужасни!
Разбирам - природа и закони, ма може ли да не ми се случва всяка пролет, по н-пъти, точно под прозореца ми.
Ще трябва да изобретя изолационно за подрастващи с писта за излитане...

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 July 2010 - 01:07 PM
Публикувано: 15 February 2011 - 06:00 PM
сутринта докато си разхождах кучето, намерих гарван, бяха го нападнали банда котки... Явно борбата е била свирепа, защото беше толкова уморен, че просто ме остави да го взема. Един съсед каза, че вече втори ден останалите крещят над него, за да го пазят от котките. Първоначалния оглед беше доста набързо, защото исках да го оставя да се успокои. Едното краче е много лошо прегризано, няма чувствителност и виси свободно. Другото е добре, хваща с пръсти, опитва да стъпва. малко са му пооскубали опашката и крилата, но като цяло няма видими травми. Няма кръв, няма нахапано, поне не съм намерила. Крилата ги движи и двете, но нямам идея защо не можеше да литне. Сложих го в една голяма кофа, достатъчно широка, че да може да се движи вътре, оставих го да се успокои и стопли и след това си хапна месо и орехи и пи вода. Не изявява желание да ме кълве, взима си от пръстите ми съвсем спокойно каквото му подам. Пилето според мен е младо, може би миналогодишно, но не бих казала, че е дребно. Ще го снимам малко по-късно, сега не искам да го стресирам пак. Знам, че по принцип се хранят с мърша и дребни животни, понякога плодове. Вода пие от спринцовка, отваря си сам (или сама?) човката и лапа спринцовката. Нямам идея как да определя пола. Много ми се иска да го пусна като се съвземе, но не мисля, че би оцеляло тук при котките с един крак... Та приемам всякакви идеи, съвети и напътствия, ако трябва ще го транспортирам до някъде, ако мислите, че не бих се справила в домашни условия.
Публикувано: 15 February 2011 - 06:22 PM
Иначе, съвет за пилето не мога да ти дам. Дано някой се включи с компетентно мнение скоро...

Публикувано: 15 February 2011 - 09:44 PM
Ще бъда максимално откровена. От това, което сте описали ми става ясно, че кракът е доста зле. Ако той не може да се спаси, птицата не може да живее нито на свобода нито в домашни условия. Ако желаете, изпратете я при нас в Спасителния център за диви животни да се опитаме да направим нещо. Ще направим всичко възможно, разбира се, но ако се окаже безнадеждно ще се наложи да я приспим. Просто ние преценяваме от гледна точка на това да не се мъчи птицата, а от тази гледна точка понякога е по-добре да не продължаваме агонията на всяка цена, само и само да живее.
Не знам от кой град сте, но най-лесният начин да изпратите птицата при нас е да я поставите в кашонче с пробити дупки за въздух и по някой междуградски автобус, който минава през Стара Загора. Отивате при шофьора и казвате, че искате да изпратите птица до Стара Загора и там ще я чакат. Записвате регистрационния номер на автобуса, фирмата-превозвач, кога ще пристигне в Стара Загора и къде ще спре. След това се обаждате на мен или някой друг колега да продиктувате тези данни, за да знаем кога и къде да я чакаме. Това е. Шофьорите взимат от 2 до 5 лв за превоза, в зависимост от дестинацията. Ако желаете можете да ги платите вие, ако не ги платите вие, ние ще ги платим при получаването, няма проблем. Само трябва да кажете дали е платено или не, да не плащаме двойно, все пак.
Любомила Кривошиева - Рехабилитатор
моб.тел. 0885 22 84 86
Спасителен център за диви животни
Публикувано: 15 February 2011 - 11:40 PM
правилно сте ме разбрали, крачето е прекършено, крепи се на кожа само, няма никаква чувствителност. Счупено е точно на коляното, до колкото виждам, така че, тя реално стъпва на това, което е останало от него, колкото да се придвижва. Позволих си само да го облея със спирт, колкото да предотвратя евентуална инфекция, не смея да пипам повече, но на спирта не реагира. Крилата са здрави и двете, липсва малко перушина по гърдите и корема. Храни се с апетит и пие вода, но въпреки това се притеснявам да няма някоя травма, която не се вижда. Нямам намерение да я мъча да пътува с автобуси, ще ходя към Пловдив в събота, а до Стара Загора ще пътуват мои познати, които поеха отговорността да я докарат при вас. Ако има къде да я заведа в Пловдив, ще си я транспортирам сама, но до колкото разбирам, трябва да стигне до Стара Загора. Надявам се да не е фатално, да престои у нас до петък, когато ще я докарат. От поста ви разбирам, че за съжаление, май няма да я бъде... но все пак, какво мога да направя за нея, тези три дни? Не посмях нито да я мия, нито да я чистя, а е доста борбена, като се опитам да я обърна по гръб.