Dog.bg Форуми : Намерих дива птица

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерих дива птица Съвети от Спасителния център на Зелени Балкани

#121 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 June 2010 - 02:41 PM

Нещо не ми позволява да редактирам.От бързане съм претупала последния коментар.Исках да попитам как точно да стане храненето-като отварям човката и слагам храната навътре?Сега опитах с малко размекнат в хладка вода хляб.Става.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#122 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 03:42 PM

Да така става храненето но по добре със семена а не с хляб. Хранете на 4-5 часа докато се напълни гушата
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 03:53 PM

Вече му е трудно да стои на краката си...Явно е много отмалял.Яде доста.Просо му дадох с хляба,защото иначе ми беше много трудно да го нахраня само с тях.Преглъщаше до едно време и после като че спря.Спрях да го храня и след известно време ще опитам пак.
Благодаря за отговорите.
Дано оцелее.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#124 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 05:49 PM

Извинявам се за бавните отговори но в момента уча че съм в сесия. Дайте му вода но според мен няма да оцелее
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 06:03 PM

Няма защо да се извиняваш. :ba_025:
И според мен няма да оцелее-седи на едно място,а когато го раздвижа(сега пак го нахраних),залита.Но надеждата умира последна.
Но...защо да не оцелее?Изобщо не разбирам от птици.Това,за което се сещам е,че стреса от храненето му вреди,но друго...Не изглежда като да е болно,на топло е,на тъмно,храня го....Все пак има надежда...
User's Signature

#126 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 07:49 PM

С риск да ми се скарат по-знаещите ще ти кажа аз как отглеждам изоставените малки гълъбчета в къщи.Взимам една по-голяма спринцофка/20 кубика примерно/и маркуче от система.Отрязваш около 5-6-8см парче от маркуча и го слагаш на спринцофката.Разкисваш средата на хляба/най-добре пълнозърнест/и пълниш спринцовката/да бъде по-редичка кашата/.Отваряш човката и внимателно пъхаш маркучето дълбоко в гърлото като внимаваш да не нараниш трахеята.Впръскваш спринцовката и гълъбчето е нахранено.Може да напълниш спринцовката и със ситно смляно/толкова,че да не запуши спринцовката/зърно смесено с вода.Успех!!! :ba_025:

#127 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 08:06 PM

Мерси за идеята!А може ли да стане без маркуче?

Нахраних го още веднъж(май три пъти станаха вече).Но...гълъбчето си отива...Едвам се държи на краката си,свило се е и седи така...
И все пак...През нощта(ако оцелее дотогава)- да продължавам ли с храненето през няколко часа?Както казах,не разбирам изобщо от птици и се опасявам,че няма да позная като напълни гушката,ако няма неонов надпис на нея или гълъба не ми каже,което...мда.Да не се случи пък да го прехраня и да повърне?
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:42 AM

Птичката не преживя нощта....
Храних я ,давах й вода и през нощта,но някъде в интервала от 5:00 - 8:00 е починала.
И ,дано не ставам досадна,но...каква би могла да е вероятната причина за смъртта й?
Благодаря на всички отзовали се.
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 12:36 PM

В някой случаи,когато малкото има вроден дефект родителите разбират това и го избутват от гнездото.Едва ли е от липса на грижи от твоя страна.Хранила съм ги и по 3 пъти на ден и пак са оцелявали.Вината не е твоя.Ти направи всичко по силите си.

#130 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:19 PM

Според мен причините са няколко, вътрешни наранявания при падането от гнездото, болест заради която е оставено от родителите, или недохранване. Ясно е само че несте вие причината поради която е починало, спете спокойно
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 09:32 PM

Aragoen,не става въпрос за...хм..вина,но ...да ,бих искала да знам дали съм направила нужното.А ако съм сбъркала,следващия път да не повтарям грешките си.

Благодаря ви.
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:33 AM

Не, не сте сбъркали направили сте всичко което може да направи един човек без опит. Пилето е било обречено казах ви го още вчера
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:медицина

Публикувано: 30 June 2010 - 06:46 AM

един приятел е намерил паднало лястовиче и го е взел ,как може да го храни и с какво,не знаем дали ще се научи да лети ,не е ранено на 1 поглед? дали да не се испрати с куриерска фирма до Ст.Загора в центъра за животни ?

#134 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Диви животни
Публикувано: 30 June 2010 - 07:20 AM

Куриерските фирми обикновено не приемат животни. По-добре по автобус. Изпратих Ви инфо на лични съобщения.

#135 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 July 2010 - 12:28 PM

Някакво си пиле се учи да лети в двора. Подскача само за сега. Сутринта ме събуди адска врява от родителите му. Едното ни куче се навираше в един храст. Отидох - пилето се уплело в едни драки, лежи по гръб. Извадих го, сложих го на покрив на една ниска сграда, родителите отидоха при него.
След малко отново крясъци. Ходи по поляната, около него кучета. Айде пак на сградата.
Сега обикаля езерото с подскоци. Идва часа, в който идват съседските котаци да проверят какво е останало от храната на патиците. Те не мисля, че ще му простят. Ма то ни може да литне на високо, ни иска да седи някъде, като оставя.
Преди няколко дена пак така - котаците бяха хванали малко свраче и се биеха за него. Взех им го, но беше много надъвкано, умря ми в ръцете. Крясъците на родителите, които опитват да спасят детето си са ужасни!
Разбирам - природа и закони, ма може ли да не ми се случва всяка пролет, по н-пъти, точно под прозореца ми.

Ще трябва да изобретя изолационно за подрастващи с писта за излитане...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#136 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 July 2010 - 01:07 PM

Хахаха, това с изолационното ми хареса

#137 Потребителят е офлайн   Starfish Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 06:00 PM

Здравейте,
сутринта докато си разхождах кучето, намерих гарван, бяха го нападнали банда котки... Явно борбата е била свирепа, защото беше толкова уморен, че просто ме остави да го взема. Един съсед каза, че вече втори ден останалите крещят над него, за да го пазят от котките. Първоначалния оглед беше доста набързо, защото исках да го оставя да се успокои. Едното краче е много лошо прегризано, няма чувствителност и виси свободно. Другото е добре, хваща с пръсти, опитва да стъпва. малко са му пооскубали опашката и крилата, но като цяло няма видими травми. Няма кръв, няма нахапано, поне не съм намерила. Крилата ги движи и двете, но нямам идея защо не можеше да литне. Сложих го в една голяма кофа, достатъчно широка, че да може да се движи вътре, оставих го да се успокои и стопли и след това си хапна месо и орехи и пи вода. Не изявява желание да ме кълве, взима си от пръстите ми съвсем спокойно каквото му подам. Пилето според мен е младо, може би миналогодишно, но не бих казала, че е дребно. Ще го снимам малко по-късно, сега не искам да го стресирам пак. Знам, че по принцип се хранят с мърша и дребни животни, понякога плодове. Вода пие от спринцовка, отваря си сам (или сама?) човката и лапа спринцовката. Нямам идея как да определя пола. Много ми се иска да го пусна като се съвземе, но не мисля, че би оцеляло тук при котките с един крак... Та приемам всякакви идеи, съвети и напътствия, ако трябва ще го транспортирам до някъде, ако мислите, че не бих се справила в домашни условия.

#138 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 06:22 PM

Виж по-нагоре за центъра в Стара Загора. Можеш да се свържеш с тях.
Иначе, съвет за пилето не мога да ти дам. Дано някой се включи с компетентно мнение скоро...
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   falconess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 February 2011 - 09:44 PM

Здравейте.

Ще бъда максимално откровена. От това, което сте описали ми става ясно, че кракът е доста зле. Ако той не може да се спаси, птицата не може да живее нито на свобода нито в домашни условия. Ако желаете, изпратете я при нас в Спасителния център за диви животни да се опитаме да направим нещо. Ще направим всичко възможно, разбира се, но ако се окаже безнадеждно ще се наложи да я приспим. Просто ние преценяваме от гледна точка на това да не се мъчи птицата, а от тази гледна точка понякога е по-добре да не продължаваме агонията на всяка цена, само и само да живее.

Не знам от кой град сте, но най-лесният начин да изпратите птицата при нас е да я поставите в кашонче с пробити дупки за въздух и по някой междуградски автобус, който минава през Стара Загора. Отивате при шофьора и казвате, че искате да изпратите птица до Стара Загора и там ще я чакат. Записвате регистрационния номер на автобуса, фирмата-превозвач, кога ще пристигне в Стара Загора и къде ще спре. След това се обаждате на мен или някой друг колега да продиктувате тези данни, за да знаем кога и къде да я чакаме. Това е. Шофьорите взимат от 2 до 5 лв за превоза, в зависимост от дестинацията. Ако желаете можете да ги платите вие, ако не ги платите вие, ние ще ги платим при получаването, няма проблем. Само трябва да кажете дали е платено или не, да не плащаме двойно, все пак.

Любомила Кривошиева - Рехабилитатор
моб.тел. 0885 22 84 86
Спасителен център за диви животни

#140 Потребителят е офлайн   Starfish Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 February 2011 - 11:40 PM

Здравейте,
правилно сте ме разбрали, крачето е прекършено, крепи се на кожа само, няма никаква чувствителност. Счупено е точно на коляното, до колкото виждам, така че, тя реално стъпва на това, което е останало от него, колкото да се придвижва. Позволих си само да го облея със спирт, колкото да предотвратя евентуална инфекция, не смея да пипам повече, но на спирта не реагира. Крилата са здрави и двете, липсва малко перушина по гърдите и корема. Храни се с апетит и пие вода, но въпреки това се притеснявам да няма някоя травма, която не се вижда. Нямам намерение да я мъча да пътува с автобуси, ще ходя към Пловдив в събота, а до Стара Загора ще пътуват мои познати, които поеха отговорността да я докарат при вас. Ако има къде да я заведа в Пловдив, ще си я транспортирам сама, но до колкото разбирам, трябва да стигне до Стара Загора. Надявам се да не е фатално, да престои у нас до петък, когато ще я докарат. От поста ви разбирам, че за съжаление, май няма да я бъде... но все пак, какво мога да направя за нея, тези три дни? Не посмях нито да я мия, нито да я чистя, а е доста борбена, като се опитам да я обърна по гръб.

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни