Dog.bg Форуми : Изолатор Каменар, ВАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор Каменар, ВАРНА

#81 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 December 2009 - 09:54 PM

Би трябвало, не съм питала. Аз лично не бих завела куче за кастрация там.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#82 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2010 - 02:19 PM

Търси се помощ от ВАРНЕНЦИ:
Темата е ТУК

Момичето е спасило кутре от сигурна смърт, но не и разрешават да го задържи вкъщи.
В този сняг, студ и вятър ще умре мъчително за часове, ако го изкарат навън....

Ще сен амери ли някой даже и с двор, наввес, но да е под наблщюдение кученцето.
МОЛЯ!!!!

#83 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 02 February 2010 - 11:43 AM

Аз съм нова във този форун но съм една от вас(искам да помагам на бездомните животни).Публикувала съм го в друг форум това, което мисля ще го напиша и тук.Идеята ми е в процес на обмисляне и здвижване, но не смятам да се отказвам.
Мисля да попитам няколко ветеринарни клоники, зоо магазини, по големи вериги магазини и моловете, да ли биха били съгласни при тях да се поставят урнички, в който да се събират средства за Каменар.При поставянето им да се извика някоя медия и при отварянето им също да се извика същата медия, за да се обяви какво е събрано.Да се отиде до Каменар, с доброволци и всеки, който иска и си е дал средствата(независимо от размера им).Да се види какво им е от първа необхадимост и да им се достави, без директно пари да попадат в съдържателите на изолатора.А чрез листовки, който ще разпечатам и разпространя из цяла Варна(за разлепянето вече има хора, които се съгласиха да ми помогнат), да информираме хората къде се намират тези урни.Нищо още не е в сила защото все още не знам, кой ще ми разреши да сложа урните.Но при пътви отговор задействам нещата веднага
Другото, което може малко да ви учуди, е че аз все още не съм го посетила.Настройвам се прихически, защото знам, че после ще ми е много мъчно за животинките.За това съм информирана за състоянието на изолатора(кастрационене център-но смятъм, че изолатор му пасва повече) само от статии, снимки и форуми.
Ако някой може да помогне по някакъв начин, да пише.Няма да е никак лесно, като се сетя, че на големи организациите никак не им е лесно, но аз съм оптимист и ще опитам въпреки всичко.
Скайпа ми е:irjitoo Всеки който иска може да се свърже с мен и да доразвием идеята ми.Още много неща ми се въртят в главата, но ако почна да ги пиша тук би станало много отекчително.

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#84 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 February 2010 - 01:07 PM

За Каменар какво да Ви обяснявам-ами просто нямам думи преди години ми беше последното стъпване там и се надявам повече да не ми се наложи.Квартални кучета бяха прибрани за кастрация-след многократно звънене да питаме дали кучетата са там ни казаха че изобщо не са взимали кучета от този район а 7 кучета не изчезват така безследно за 1 ден.Ясно стана че ще се ходи до там 4-5 пъти ходихме но не ни пуснаха вътре,обяснението не пускаме външни лица!!!След още няколко дена успяхме да влезем и не искам да ви описвам-натъпкани в клетки 1- на 1 по 7-8 кучета,всичко в пикня и акано на гол цимет като миеха с маркуч направо върху кучетата със вода и това през зимата в оградите от тел дупки където си навираха главите по 3-4 кучета наведнъж изплашени,гладни,мръсни и мокри.Намерихме нашите 7 кучовци слава богу в добро състояние вдигнахме луд скандал и накрая им издадоха паспорти и успяхме да си ги приберем.Докато чакахме едно малко кученце си завря главицата под вратата и се заклещи ,пазача бай мангал започна да го блъска с крак тгоре и му смаза главата.Не можех да гледам повече и излязох на вън всички кучета започнаха да вият и да плачат сигурно ме молеха да се върна и да ги освободя от мъките им както взех нашите 7.Уви нямаше как да се случи това.Когато ги запитах с какво ги хранят ми отвърнаха с хляб,а от германско дружество им предоставяли прат но той бил много вкусен и пазачите го ядили и го носели вкъщи на децата и жената,че нямали кво да ядът!!!!Да не говорим че лекаря там е пълен некадърник,мога да цитирам и име но ще се въздържа.....Не можаха едни паспорти да попълнят щото не знаеха да пишат ужас.В последствие същите 7 кучета бяха улавяни още 3-4 пъти и уж вече кастрирани и с марка пак бяха прибирани и айде пак до там да си ги прибираме.В крайна сметка майката роди както е кастрирана и се наложи на частен вет да я заведем кастрираха я платихме си,но за съжаление твърде късно лоши комшии я отровиха заедно със едната сестричка и братчето друго куче нарочно сгазиха с кола и накрая остана само едно от тези 7 кученца,което и сега си живее при нас и е на 12 години,със куцо краче и той ударен от кола но оцеля,остана и още един който се движеше с тях ,който все още е бездомник.И така отплеснах се много,та за каменар и трошица хляб няма да дам защото нищо няма да отиде за животните.Ако може да се измисли нещо за частен приют или друг начин да им се помогне на животинките участвам с 2 ръце.Ами това е за гнусния Каменар в най-скапаната част на Варна където живеят само цигани!!!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2010 - 01:14 PM

Цитат(irjitoo @ Feb 2 2010, 11:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Да се види какво им е от първа необхадимост и да им се достави, без директно пари да попадат в съдържателите на изолатора.

Това мисля сте го пропуснали да му обърнете внимание. Идеята е страхотна, но трябва и да се проучи дали ще приемат подобни дарения. Пък и да има контрол - в София нищо не се оставя на склад в изолатора, защото изчезват количества. Всичко се носи в дена и се разсипва и използва.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 03 February 2010 - 11:38 AM

това е и моята идея аз имам къде да складирам всичко и нямам никакво намерение да оставя и капка вода даже там без надзор.ако някой иска да ми помогне в организацията на тази моя инициатива да ми писше по скайп или тук.Доброволците са винаги добре дошли
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#87 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 February 2010 - 01:57 AM

Не съм изчела цялата тема за приюта и не съм запозната в детайли за неговия случай, но днес случайно се разговорих с един човек, който потвърди, че е виждал как изсипват кучета в Кичево и Орешак от там. Някои от тях вече са се били заформили на глутници имало и агресивни сред тях. Надали са му преувеличени думите, защото темата я подехме съвсем случайно. Питах дали кучетата са били поне кастрирани, но на това не бил обърнал внимание.За съжаление тук хората са свикнали да се справят с тях с пушки ...съжалявам, че го казвам, но е факт...не съм била никога в Каменар..само съм минавала покрай него, но имам чувството, че е последната дупка на цивилизацията

#88 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 02:58 AM

Цитат(bellissima @ Feb 3 2010, 11:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не съм изчела цялата тема за приюта и не съм запозната в детайли за неговия случай, но днес случайно се разговорих с един човек, който потвърди, че е виждал как изсипват кучета в Кичево и Орешак от там. Някои от тях вече са се били заформили на глутници имало и агресивни сред тях. Надали са му преувеличени думите, защото темата я подехме съвсем случайно. Питах дали кучетата са били поне кастрирани, но на това не бил обърнал внимание.За съжаление тук хората са свикнали да се справят с тях с пушки ...съжалявам, че го казвам, но е факт...не съм била никога в Каменар..само съм минавала покрай него, но имам чувството, че е последната дупка на цивилизацията

не си много далече от истината.За това сме виновни само ние хората.Защото сме толкова злобни и невероятни комплексари и си избиваме агресията върху тези създания.За това нека не всички сме такива и се опитаме да им помогнем, кой както може, а най-добре би било всички заедно.Варна уж е морска столица, направиха ни Ларго за хиляди левове, имаме си някви палмички, чиято поддръжка никак не е малка, някви модерни сгради никнат като гъби и все някой да си изпере паричките с всичко това, а общинарите ни вместо да решават важни въпроси за развитието на града ни, киснат по цял ден по кафетата и си говорят тъпотийки.А няма кой да спонсорира построяването на един приют за животните.Много е лесно да се каже"бездомни псета"да мрът, от колкото да вникнеш в проблема и да осъзнаеш че ние хората сме по животни от тях във всяко едно отношение.много мога да напиша тук, но ме обзема такава злоба към тези дребни души, който помагат само ако има облага. zz_020.gif
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 08:33 AM

На никой не помагат -просто си гледат собствения кеф!
Не знам какви са законовите пътища,по които е редно да се мине за отварянето на приют.Но приют,не затвор.
Ако се направи проект и се занесе в общината?

#90 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 10:52 AM

Здравей, не от давна една наша съфорумка посети Каменар, след като беше отоврен отново. Тъй като нея я няма в момента си позволявам да ти предам какво ми сподели тя за там. А когато се върне може по-подробно да ти обясни.
Има нов директор в Каменар казва се Иван Радев.
За разлика от предшесрвеника си този господин поне е давал някаква по-подробна информация
Ако някой иска да направи дарение за Каменар, трябва да пише до Стойчо Бакалов от общината, дирекция ОООР и да се подпише договор.
Ако това дарение е храна, тя трябва да е придружена със сертификат за качество, както и със сертификат, удостоверяващ срока на годност!?!
Ако дарението е легълца и одеала за кучетата - според Иван Радев, перефразирано донякъде: Това са диви кучета, взети от улицата, те ще разкъсат одеалата и ще изядат легълцата. Общината е закупила дървени скари (никак не са изглеждали да са нови), които им били удобни и достатъчни. След малко повече по темата станало ясно, че одеалата не били удачни, защото ако се намокрели, нямало къде и как да се изсушат (т.е. не им се занимава).
Ако дарението е медикаменти - сертификати.
Ако някой иска да полага труд като доброволец - да се пише до Стойчо Бакалов.
Никой няма право да снима в кастрационния център - ако някой извади фотоапарат, щял да бъде счупен.
Кучетата щели да бъдат снимани и поставяни на сайт на общината - да се търсят задомители.
Всеки може да влезе и да разгледа помещенията, преди това вписва в книга имена, адрес, цел на посещението.
Прехвалените ремонти се състоли в боядисване на оградите. Вероятно и поставени някъде климатици, друг е въпросът дали ще ги ползват.
Имало е няколко кучета.

П.П. Незнам предполагам си изчела темата, доброволци се намират, друг е въпроса, че от там съдействие и помощ не искат. Само не мога да си обясня защо, след като всичко ще е напълно доброволно, а ще вършим някой от тяхните заължения, така че бихме им били само от полза. Достъп в събота и неделя също не могат да ни осигурят, а повечето хора тук сме свободни точно в тези дни. Както се казва Ш..... работа.

User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 12:55 PM

Това за сертификатите мога да го приема има логика, обаче за посещенията и доброволците-няма как да се случи.В момента в който ще отида това ще се случи и полиция и адвокат.То си има закони бе
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 03:59 PM

Ами именно според правилата им (по думи на новия управител), доброволен труд може да се полага само след разрешение от общината. Дарения под формата на храна, медикаменти, легла, одеала - също. Тоест, те ще изпълнят онова, което решат от общината, по-точно директор ОООР Стойчо Бакалов.

Това беше информацията, която ми дадоха. Смятах да пиша писмо до този директор, или да се срещна лично с него (има приемен час), но така и не го направих.

Според мен в Каменар ползата само от носене на храна няма да е кой знае каква. Това не е приют, кучетата там не би трябвало да стоят повече от 2 седмици, според думите на управителя - по-малко. Т.е. носенето на храна няма да реши проблема на кучетата. Няма да позволят да им се сложат легълца и одеала, което би направило престоя им там по-уютен, не позволяват да се снимат кучетата, като така не им се дава никакъв шанс да си намерят стопани и т.н.

Аз лично съм много песимистично настроена. Според мен най-ефикасният начин за помагане там би бил надзор, контрол - дали кучетата наистина престояват само за кастрацията и не се задържат повече, дали има необходимата документация и протоколи за определените за евтаназия, къде се връщат кучетата и т.н. Но за такъв контрол най-вероятно е необходима организация, макар че не съм сигурна дали и на тях може да се предоставя документация (за РВМС знам със сигурност, че трябва да представят документи пред тях).

Така че съветът ми, ако си много ентусиазирана и наистина имаш желание да помагаш там, е първо иди в Каменар, говори с управителя, ако ти каже същите неща като на мен, намери този директор, напиши молба или каквото трябва, осигури достъп като доброволци и тогава вече може да се носи храна, да се чисти и т.н.

Ако ти каже нещо друго, действай според това, което ти е казал.

Но първи иди там и говори с управителя.

Успех!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#93 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 15 February 2010 - 09:58 PM

здравейте, аз смятам тази седмица да ходя до Каменар.Ще ви кажа после как стоят нещата там.Не смятам да искам разрешение от никого, а имам един познат полицай-инспектор и да го взема с мен пък да видим как няма да ме пуснат.Като разбера каква е хавата там ще ви кажа и да действаме(който има желание де).Направила съм страница във Facebook под името :Нека да помогнем на бездомните животни попаднали в изолатора в каменар:всеки, който иска да се присъедини, защото колкото повече хора има вътре толкова по-добре и може и да ни се окаже от полза
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 18 February 2010 - 11:17 AM

Здравейте, около сградата в която работя (в Морската градина) има глутница бездомни кучета. До сега не бяха агресивни, но сега глутницата расте и започват да се озлобяват. Има няколко мъжки с номер на ухото (кастрирани), но и няколко женски, които не са. Имам подозрение, че едната вече е бременна. Добра идея ли е да се обадя в Каменар, да дойдат да кастрират некастрираните?
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#95 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 18 February 2010 - 03:20 PM

по принцип само там кастрират без пари но в момента имаме съмнения че евтанизират всички женски зашото кастрацията им е по-скъпа от това което отпуска общината.Само да се посъветвам с някой и пак ще ви пиша, но моля ви не им звънете още ще ги убият
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:11 PM

Добре, няма да звъня още. Аз и не искам, но се налага, защото след няколко месеца от 7-8 ще са 15-20...и колко от новородените ще си намерят дом...Днес хванах едното, не се плашат много, голямо, черно, мъжко, некастрирано. Те са точно до Карин дом, ако знаете къде е, а там има деца (домът е за деца с проблеми). Не ми се иска да стане някой инцидент.
П.П. станах приятел на "Нека да помогнем на бездомните..." във ФБ ba_025.gif
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

#97 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 07:12 PM

Аз днес звъннах в Каменар с молба да дойдат да кастрират кучетата пред нашия блок защото от скоро се появи някакво домашно малко женско кученце,което сега е разгонено и събрало глутница от 15 песа всичките големи и агресивни само 2-3 обаче от тях са с марка.Снощи ни нападнаха докато излизахме на разходка а са точно пред входа т.е нямаше ка да ги избегнем-резултата снощи се търча до Курортна поликлиника ухапаха ме по крака,а моето куче е с разпрано ухо и хрущяла му е навън наложи се да го шият ,а той е възрастен и вече дори зъби няма много в устата си да не говорим че е гальовен като котка.Преполагам какво ще им се случи в Каменар,но това е положението много се чудих дали да се обадя,но това преля чашата.Опитах с гранули преди няколко дена даже не ги и помирисаха за да се сприятелим.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 10:21 PM

Мого кофти. За вас и кучето, и за бездомните. Какво казаха от Каменар, обещаха ли да дойдат. Телефона още ли е 671129?
User's Signature

Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2010 - 08:48 AM

Телефона е същия казаха,че най-вероятно понеделник щели да минат или при първа възможност.Вчера имаше още един инцидент на комшията детето 7-8 год излязъл с тяхното куче немска овчарка на 6 мес,почти същия развой само дето детето не е ухапано за щастие само е уплашен,но комшията заплаши да ги ''гърми' ud_009.gif За първи път се срещам с толкова агресивни и то бездомни кучета.Помолихме след като ги вземат да върнат на същото място поне да знаят че се следи какво ще стане с кучетата да не си позволяват своеволия ако ме разбирате.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   irjitoo Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
Публикувано: 20 February 2010 - 01:19 PM

инцидентът е много неприятен и даже бих казала ужасен, но обаждайки се в Каменар с обяснението че сте нахапани вие ги обригате на смърт.Защо като видяхте домашната некастрирана женска не звъннахте да дойдат да я кастрират а чак след като бехте нападната се обадихте.Вие гледате животно и знаете че те без повод не нападат.Аз в нас имам 70кг куче, което е било нападано от такива глутници но никога не е било хапано то или аз.Не ви упреквам, но да ви кажа честно не съм съгласна с подхода Ви.Трябваше по-рано да се обадите до Каменар, не сега.Защото ще будат евтанизирани dog.gif
User's Signature

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни