Изолатор Каменар, ВАРНА
Публикувано: 20 January 2010 - 02:19 PM
Темата е ТУК
Момичето е спасило кутре от сигурна смърт, но не и разрешават да го задържи вкъщи.
В този сняг, студ и вятър ще умре мъчително за часове, ако го изкарат навън....
Ще сен амери ли някой даже и с двор, наввес, но да е под наблщюдение кученцето.
МОЛЯ!!!!
Публикувано: 02 February 2010 - 11:43 AM
Мисля да попитам няколко ветеринарни клоники, зоо магазини, по големи вериги магазини и моловете, да ли биха били съгласни при тях да се поставят урнички, в който да се събират средства за Каменар.При поставянето им да се извика някоя медия и при отварянето им също да се извика същата медия, за да се обяви какво е събрано.Да се отиде до Каменар, с доброволци и всеки, който иска и си е дал средствата(независимо от размера им).Да се види какво им е от първа необхадимост и да им се достави, без директно пари да попадат в съдържателите на изолатора.А чрез листовки, който ще разпечатам и разпространя из цяла Варна(за разлепянето вече има хора, които се съгласиха да ми помогнат), да информираме хората къде се намират тези урни.Нищо още не е в сила защото все още не знам, кой ще ми разреши да сложа урните.Но при пътви отговор задействам нещата веднага
Другото, което може малко да ви учуди, е че аз все още не съм го посетила.Настройвам се прихически, защото знам, че после ще ми е много мъчно за животинките.За това съм информирана за състоянието на изолатора(кастрационене център-но смятъм, че изолатор му пасва повече) само от статии, снимки и форуми.
Ако някой може да помогне по някакъв начин, да пише.Няма да е никак лесно, като се сетя, че на големи организациите никак не им е лесно, но аз съм оптимист и ще опитам въпреки всичко.
Скайпа ми е:irjitoo Всеки който иска може да се свърже с мен и да доразвием идеята ми.Още много неща ми се въртят в главата, но ако почна да ги пиша тук би станало много отекчително.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 02 February 2010 - 01:07 PM
Публикувано: 02 February 2010 - 01:14 PM
Това мисля сте го пропуснали да му обърнете внимание. Идеята е страхотна, но трябва и да се проучи дали ще приемат подобни дарения. Пък и да има контрол - в София нищо не се оставя на склад в изолатора, защото изчезват количества. Всичко се носи в дена и се разсипва и използва.
Публикувано: 03 February 2010 - 11:38 AM
това е и моята идея аз имам къде да складирам всичко и нямам никакво намерение да оставя и капка вода даже там без надзор.ако някой иска да ми помогне в организацията на тази моя инициатива да ми писше по скайп или тук.Доброволците са винаги добре дошли

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 04 February 2010 - 01:57 AM
Публикувано: 04 February 2010 - 02:58 AM
не си много далече от истината.За това сме виновни само ние хората.Защото сме толкова злобни и невероятни комплексари и си избиваме агресията върху тези създания.За това нека не всички сме такива и се опитаме да им помогнем, кой както може, а най-добре би било всички заедно.Варна уж е морска столица, направиха ни Ларго за хиляди левове, имаме си някви палмички, чиято поддръжка никак не е малка, някви модерни сгради никнат като гъби и все някой да си изпере паричките с всичко това, а общинарите ни вместо да решават важни въпроси за развитието на града ни, киснат по цял ден по кафетата и си говорят тъпотийки.А няма кой да спонсорира построяването на един приют за животните.Много е лесно да се каже"бездомни псета"да мрът, от колкото да вникнеш в проблема и да осъзнаеш че ние хората сме по животни от тях във всяко едно отношение.много мога да напиша тук, но ме обзема такава злоба към тези дребни души, който помагат само ако има облага.

Публикувано: 04 February 2010 - 10:52 AM
Има нов директор в Каменар казва се Иван Радев.
За разлика от предшесрвеника си този господин поне е давал някаква по-подробна информация
Ако някой иска да направи дарение за Каменар, трябва да пише до Стойчо Бакалов от общината, дирекция ОООР и да се подпише договор.
Ако това дарение е храна, тя трябва да е придружена със сертификат за качество, както и със сертификат, удостоверяващ срока на годност!?!
Ако дарението е легълца и одеала за кучетата - според Иван Радев, перефразирано донякъде: Това са диви кучета, взети от улицата, те ще разкъсат одеалата и ще изядат легълцата. Общината е закупила дървени скари (никак не са изглеждали да са нови), които им били удобни и достатъчни. След малко повече по темата станало ясно, че одеалата не били удачни, защото ако се намокрели, нямало къде и как да се изсушат (т.е. не им се занимава).
Ако дарението е медикаменти - сертификати.
Ако някой иска да полага труд като доброволец - да се пише до Стойчо Бакалов.
Никой няма право да снима в кастрационния център - ако някой извади фотоапарат, щял да бъде счупен.
Кучетата щели да бъдат снимани и поставяни на сайт на общината - да се търсят задомители.
Всеки може да влезе и да разгледа помещенията, преди това вписва в книга имена, адрес, цел на посещението.
Прехвалените ремонти се състоли в боядисване на оградите. Вероятно и поставени някъде климатици, друг е въпросът дали ще ги ползват.
Имало е няколко кучета.
П.П. Незнам предполагам си изчела темата, доброволци се намират, друг е въпроса, че от там съдействие и помощ не искат. Само не мога да си обясня защо, след като всичко ще е напълно доброволно, а ще вършим някой от тяхните заължения, така че бихме им били само от полза. Достъп в събота и неделя също не могат да ни осигурят, а повечето хора тук сме свободни точно в тези дни. Както се казва Ш..... работа.
Публикувано: 04 February 2010 - 12:55 PM

Публикувано: 04 February 2010 - 03:59 PM
Това беше информацията, която ми дадоха. Смятах да пиша писмо до този директор, или да се срещна лично с него (има приемен час), но така и не го направих.
Според мен в Каменар ползата само от носене на храна няма да е кой знае каква. Това не е приют, кучетата там не би трябвало да стоят повече от 2 седмици, според думите на управителя - по-малко. Т.е. носенето на храна няма да реши проблема на кучетата. Няма да позволят да им се сложат легълца и одеала, което би направило престоя им там по-уютен, не позволяват да се снимат кучетата, като така не им се дава никакъв шанс да си намерят стопани и т.н.
Аз лично съм много песимистично настроена. Според мен най-ефикасният начин за помагане там би бил надзор, контрол - дали кучетата наистина престояват само за кастрацията и не се задържат повече, дали има необходимата документация и протоколи за определените за евтаназия, къде се връщат кучетата и т.н. Но за такъв контрол най-вероятно е необходима организация, макар че не съм сигурна дали и на тях може да се предоставя документация (за РВМС знам със сигурност, че трябва да представят документи пред тях).
Така че съветът ми, ако си много ентусиазирана и наистина имаш желание да помагаш там, е първо иди в Каменар, говори с управителя, ако ти каже същите неща като на мен, намери този директор, напиши молба или каквото трябва, осигури достъп като доброволци и тогава вече може да се носи храна, да се чисти и т.н.
Ако ти каже нещо друго, действай според това, което ти е казал.
Но първи иди там и говори с управителя.
Успех!
Публикувано: 15 February 2010 - 09:58 PM

Публикувано: 18 February 2010 - 11:17 AM
Публикувано: 18 February 2010 - 03:20 PM

Публикувано: 18 February 2010 - 09:11 PM
П.П. станах приятел на "Нека да помогнем на бездомните..." във ФБ

Публикувано: 19 February 2010 - 07:12 PM
Публикувано: 19 February 2010 - 10:21 PM
Публикувано: 20 February 2010 - 08:48 AM

Публикувано: 20 February 2010 - 01:19 PM