РОТ говорилня
Публикувано: 17 August 2008 - 10:15 PM
Интересувам се дали дисплазията се проявява до някаква определена възраст или може здраво куче примерно да я развие? Интересувам се защото моя куджо при по дълги разходки примерно по планината незнам аз си мисля че се изморява почва да тича като кон се едно в тръст или незнам да не ви излъжа в походката но няма нито умора нито болка незнам последно като сме били на лекар той винаги преглежда нещо пипа тук и там и казва че няма ядове, но се зачетох в някаква статия в която пиче че признак е точно някаква такава походка или сутрешно схващане. Арес като става сутрин се почва протягане но за няма и 1мин е свежар.
Публикувано: 18 August 2008 - 08:02 PM
Цитат
последно като сме били на лекар той винаги преглежда нещо пипа тук и там и казва че няма ядове
Това ми звучи, като тия от Канал 2001, дет ти казват, че имаш проблеми с черния дроб. :huh: ТБД няма как да се диагностицира без рентгенова снимка. В София препоръчвам Син кръст.
Публикувано: 20 August 2008 - 09:00 PM
Здравейте! Имам ротвайлер който вече е на 3 месеца и реших че трябва да му се сложи микрочип.Може ли някой да ми обясни каква роля играе този чип каде се слага каква е цената му и всичко относно него. Много ще сам ви благодарен :sos: :sos: :sos: :sos: :sos: :sos:
Публикувано: 21 August 2008 - 08:55 PM
Ами микрочипа е нещо като идентификационен номер,с който може да се разбере името на кучето,собственика,адреса му и такива неща.Като го регистрираш в общината и му поставят такъв микрочип.Цени и такива неща не знам,но май годишната такса е около 25лв.Аз не съм регистрирала мойта.... :-
а,и май трябва да има 4 месеца...ако бъркам за нещо,поправете ме :blink:
Публикувано: 21 August 2008 - 09:01 PM
Цитат
Ами микрочипа е нещо като идентификационен номер,с който може да се разбере името на кучето,собственика,адреса му и такива неща.Като го регистрираш в общината и му поставят такъв микрочип.Цени и такива неща не знам,но май годишната такса е около 25лв.Аз не съм регистрирала мойта.... :-
Публикувано: 21 August 2008 - 09:31 PM
Цитат
ако бъркам за нещо,поправете ме :blink:
съжалявам ако съм объракала нещо,но казвам това което знам аз
Цитат
Чипа съдържа само цифри,нещо като баркод,поставя се при ветеринарен лекар,регистрацията в общината е нещо съвсем друго,там се плаща годишната такса за кучето-за София е 24лв.
може и да са отделно,незнам,а иначе да-цифри,15 ли са там колко са....
Публикувано: 23 August 2008 - 11:25 PM
Извинявам се, че се намесвам, но... цифрите са 15, това е миркочип, който се инжектира на кучето, независимо от възрастта, в ляво на врата. става за секунди, с една игла, болката е минимална. този чип съдържа в себе си като информация единствено и само тези уникални 15 цифри, които се превръщат в своеобразно ЕГН за кучето. то го свръзва със собственик, и паспорт, в който са отбелязани лекарските манипулации. този чип е едно от необходимите неща за напускане на страната на кучето. той удостоверява, че представеното от вас куче е същото животно, за чието клинично описание предоставяте на митническите власти паспорт. номера, който се носи от чипа се разчита от специален четец, подобен на тези баркодове като в магазините. поради високата цена на тези четци,не на всякъде ги има. цената поне в Благоевград за поставяне на чип на куче е 30 лева. надявам се да съм била полезна!
Публикувано: 26 August 2008 - 11:53 PM
а бе как бе тфа з абой да си купиш куче е супер тъпо.
Няма оправдание за такова злодеяние
а иначе и аз мисля че ротвайлера е по-добър за пазач ама нз кое по-лесно се гледа на външни ословия.Според мен Догото е не е пригодено за наща зима да е на вън
Няма оправдание за такова злодеяние
а иначе и аз мисля че ротвайлера е по-добър за пазач ама нз кое по-лесно се гледа на външни ословия.Според мен Догото е не е пригодено за наща зима да е на вън
Публикувано: 27 August 2008 - 01:25 AM
Купи си санбернар тогава!
Така или иначе,ако си вземеш кученце сега било то дого аржентино или ротвайлер ще трябва до третия месец да си го гледаш вътре,а когато стане време за разходки навън вече ще е зима.
Според мен поне до 5-6 месец докато кученцето отрасне ще трябва да му осигуриш по-специални грижи и внимание които ако живее на двор се увеличават двойно.
Трябва задължително да има колиба с навес,която да е на завет и да пази топло.Също и мястото е много важно,да имаш обезопасен двор.
При всички случай това е куче с къс косъм и особено докато е бебе ще бъде много по податливо на изстиване и възможността да се разболее е по-голяма.
Според мен не рискувай ... гледай си го вътре или изчакай до лятото.
Колкото до качествата на пазач :rolleyes: то по принцип и кокера е добър пазач.
Всичко зависи от самия стопанин,как ще възпита кучето си и за напред какъв характер ще изгради у него.
Ако толкова ти трябва пазач сложи си аларма B) СОТ биха си свършили работата чудесно и без намесата на ротвайлер,него можеш да го гледаш просто като домашен любимец и семеен приятел.
Така или иначе,ако си вземеш кученце сега било то дого аржентино или ротвайлер ще трябва до третия месец да си го гледаш вътре,а когато стане време за разходки навън вече ще е зима.
Според мен поне до 5-6 месец докато кученцето отрасне ще трябва да му осигуриш по-специални грижи и внимание които ако живее на двор се увеличават двойно.
Трябва задължително да има колиба с навес,която да е на завет и да пази топло.Също и мястото е много важно,да имаш обезопасен двор.
При всички случай това е куче с къс косъм и особено докато е бебе ще бъде много по податливо на изстиване и възможността да се разболее е по-голяма.
Според мен не рискувай ... гледай си го вътре или изчакай до лятото.
Колкото до качествата на пазач :rolleyes: то по принцип и кокера е добър пазач.
Всичко зависи от самия стопанин,как ще възпита кучето си и за напред какъв характер ще изгради у него.
Ако толкова ти трябва пазач сложи си аларма B) СОТ биха си свършили работата чудесно и без намесата на ротвайлер,него можеш да го гледаш просто като домашен любимец и семеен приятел.