Публикувано: 14 January 2009 - 09:29 AM
първото ми запитване или по скоро проблем е че моята Рая не слуша никой друг освен мен и когато излиза с друг на разходка въобще не слуша.започнах да излизам с татко за да видя какъв е проблема и с удивление научих че когато съм до нея дори татко да й каже нещо го прави но когато е сам с нея меко казано пощурявала.тъй като съм доста ангажирана с фирмата,и особено в тая криза знаете как е,не ми остава свободно време да излизаме заедно с татко на разходка за да може да свикне и с него и за това ми препоръчаха да ползваме строг нашийник докато свикне но съм чела че е забранен а й райчето все пак е само на 4 месеца и е някъде 25 кила маймунче.МОЛЯ ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ ЗА ДРУГ ВАРИАНТ!
Второто което исках да попитам е дали щом до сега съм я гледала у дома ще е проблем за по нататъка.когато я взехме беше а 40 дена а отвън беше страшно студено и ние я оставихме да спи в коридора а там е сравнително по топло от вънка и лека полека тя започна да спи у дома.Когато пекне първото слънце и стане сравнително по топло навън искаме да я изкараме на вън вече в колибката но се притеснявам че ще бъде проблем при следващото застудяване защото като малка е гледана на топличко и се притеснявам дали ще се климатизира за живот на вънка.а къщичката която ще й направим ще е като малка стайчка и ще е с бетонни блокчета за да може да и е топличко.
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ! :kisel: :kisel: :kisel: :mazohist:
СОРИ АМА СЕ СЕТИХ И ЗА ДРУГО НЕЩО.
разхождаме я два пъти дневно за по един час.това достатъчно ли е за нея като разходка или е много.като се приберем е много умила и уморена и се чудех да не би да я преуморявам но искам да порасне жизнено и с добре развита мускулатура куче и за това бягаме,хвърлям й пръчка и тя ми я носи,дърпаме се с въже.ПОЛЕЗНО ЛИ Е ТОВА ЗА НЕЯ ИЛИ ПРОСТО ИЗДЕВАТЕЛСТВАМ НАД НЕЯ С ТОЛКОВА ГОЛЯМА РАЗХОДКА!

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!