Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1281 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 19 January 2009 - 01:40 PM

Ми то може и пудел да се обучи за пазач, но не не редно, и не му е това предназначението!
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#1282 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 19 January 2009 - 02:29 PM

Цитат

Ми то може и пудел да се обучи за пазач, но не не редно, и не му е това предназначението!

И какво искаш да кажеш,че Добермана не е предназначен за двор.

#1283 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 19 January 2009 - 02:52 PM

Добермана е пазач на семейството си и най- вече на човека си, има нужда от тясна и силна връзка със стопанина си, за да е щастлив и да го пази с цената на живота си! ( ако е обучен, ако не е- според инстникта си- моята кучка е много храбра).
късата козина на добермана, която на най- дългото място е 1см и 6-7 мм НЕ го правои подходящ за живот на открито, особено в студовете. + това късата козина прави кожата по- чувствителна и гъбички, дрожди и сякви др такива паразити са му в кърпа вързани ако не живее на благоприятно и чисто място!

Добермана е прекрасно, активно и темпераментно куче пазач + компаньон, но за апартамент или къща, но не и къщичка на двора!
User's Signature

... and through it all,

#1284 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 19 January 2009 - 03:12 PM

От всичко, което каза, с фабела решихме че говориш като дървен философ.. щон е попрочетеш темата за доберманите?
User's Signature

... and through it all,

#1285 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 03:52 PM

Само искам да кажа,4е без зна4ение колко е голямо ку4ето,и колко енергия има да изразходва,ЩОМ му е осигурено достатъ4но движение на вън,то ще бъде много щастливо.
Вярно 4е темата е за Ротвайлер,но нека си кажа за мой познат,имащ Доберман.Когато има време,изкарва ку4ето за по 4 4аса/средно/ и той и добермана са доволно.Когато няма много време,правят по-къси,но също толкова интензивни обиколки...

#1286 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 03:54 PM

Цитат

Цитат

shaarkyy,аз бих казал:Внимавай,хапе!  ;D

не е много смешно. от подобни майтапи по света се заговори за забрана на породи ...

Никак не е смешно,хиля се тук,във ФОРУМА.Но навън със сериозен тон,казваш,4е ку4ето не може да бъде галено от всеки.

navar,подобно ку4е е нужно да всява респект,но трябва да е под контрол

#1287 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:11 PM

Цитат

...подобно ку4е е нужно да всява респект,но трябва да е под контрол

и поради 4то е нужно ПОДОБНО КУ4Е да всява респект? е КОМУ е нужно изобщо ПОДОБНО ку4е? изобщо...възможно ли е на някой тук във форума да са му липсвали ласки когато е бил малък?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1288 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:27 PM

Цитат

..изкарва ку4ето за по 4 4аса/средно/ и той и добермана са доволно.Когато няма много време,правят по-къси,но също толкова интензивни обиколки...

е как нема да са доволно след 4 4 4аса ... не6то се обърках съвсем 4е и 6то ми из4езна...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1289 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:36 PM

Цитат

Цитат

..изкарва ку4ето за по 4 4аса/средно/ и той и добермана са доволно.Когато няма много време,правят по-къси,но също толкова интензивни обиколки...

е как нема да са доволно след 4 4 4аса ... не6то се обърках съвсем 4е и 6то ми из4езна...

е как- системата е "4 по 4" :wub:

#1290 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 04:52 PM

Infernale... над бутона TAB и у лево на бутона 1 се намира буквичката ''Ч'' та тва на клавиатурата го търси...УСПЕХ! ;D ;D

#1291 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 05:06 PM

Срам ме...
Няма да се повтори...

#1292 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 05:23 PM

Цитат

Вие като сте навън давате ли на непознати да пипат кучето ви ?
Аз не давам.

аз пък давам на всеки да я милва а и тя доста се радва на хората.облизва ги от горе до долу но когато  е сама на двора и е тъмно мога да ви кажа че вродения й инстинкт за пазач се проявява.когато сме на разходка задължително гледаме да има и друго кученце за да може да си играе и да създава запознанства за да не се налага един ден да обяснявам защо рота ми се бие с други кучета или напада хора които ме доближават. :blink:за това мисля че е редно да се учи кученцето на любов към другите кучета и към хората.според мен едно куче е по лесно да се направи злобно особено ако е рот но е по трудно да се съхрани добро и благородно.който не е съгласен с мен моля да сподели
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1293 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 05:39 PM

Цитат

Става въпрос когато започнеш да изкарваш кученцето,когато го обучаваш и го учиш да не напада хора по пътя,неможеш като се засили някое дете или голям човек да му се радва,ти да кажеш - Внимавай,хапе! Можеш да кажеш това,ако кучето ти е вече голямо и наистина ако хапе,а ако не хапе и го кажеш,лъжеш човека,но в никакъв случай не можеш да го кажеш за малко кученце,че хапе,както и ако спираш хората да му се радват,да свиква с тях и така като го изкараш вече пораснало и не е научено да се дава на хората да го погалят и като се спусне едно детенце изведнъж без да го видиш и какво става тогава.........
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1294 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 06:04 PM

Цитат

Цитат

Става въпрос когато започнеш да изкарваш кученцето,когато го обучаваш и го учиш да не напада хора по пътя,неможеш като се засили някое дете или голям човек да му се радва,ти да кажеш - Внимавай,хапе! Можеш да кажеш това,ако кучето ти е вече голямо и наистина ако хапе,а ако не хапе и го кажеш,лъжеш човека,но в никакъв случай не можеш да го кажеш за малко кученце,че хапе,както и ако спираш хората да му се радват,да свиква с тях и така като го изкараш вече пораснало и не е научено да се дава на хората да го погалят и като се спусне едно детенце изведнъж без да го видиш и какво става тогава.........

Да,да...да му се радват.Имаш право,но до някъде...
На мен ми писна само да ме спират по улицата и да ми казват,че искат да го галят.То да не е за "обществено галене",това куче.Това детенце да си прави сметката-има родители...,въпреки,че като порасне,Ротт-а ще бъде с намордник,поне на по-оживените места.

#1295 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 06:45 PM

Цитат

аха,схванах ...прави си ,кучето не е за обществено галене...то трябва да всява респект,страх,хората да заобикалят и ти да се кефиш от това...даммм,така се става велик...познат начин на мислене ,само че в повечето случаи кучето не е рот а пит..но както и да е...
сега ако не си схванал иронията ми ,аз да ти обясня нещо-рота всява респект при всички положения...но ротт,който не дава да го галят,такъв който се зъби на всичко живо,такъв който не можеш да изведеш без намордник-той е като зареден пистолет,без предпазител-не знаеш кога ще гръмне,а като гръмне умират хора...само че в такъв случай,след това кучето бива гръмнато,а  стопанина осъден...при цялото ми уважение към всички тук,но всеки който смята че кучето трябва да плаши хората,с поведение....не заслужавате да гледате кучета...
за тези години през които гледам кучета,има доста случаи на хапани хора от мои животни-и нито един не е бил на улицата,случайно,щот някой се е приближил да гали кучето....хапани са хора които са влезли в територията която кучетата пазят,а минавайки през 2 метра ограда се сещате защо са влезли,хапали са хора които са проявявали агресия към стопаните ... и същите тези кучета са разхождани по оживени улици,а единия който изглеждаше най страшен беше любимеца на децата в махалата-мачкане,борба ,бъркане в уста ,уши,май само в задника не са му бъркали..и никога не е посегнал да ухапе без команда..

така че респекта си е респект,намордника-намордник...те нямат нищо общо с галенето на кучето от когото и да е било..кучето трябва да атакува единствено и само по команда...това значи че ако стопанинът даде команда,то трябва да атакува човекът който го е галил допреди секунда..това е правилно поведение,но да захапе човек който иска да го погали,да реве като мечка,и да се дърпа на повода само защото някой се приближава-недопустимо...
нали не смяташ че можеш да озаптиш озверял ротвайлер,преди да направи фатални поражения?? 

Такааа...Ти гледаш годините,и си казваш - ей го поредния комплексиран пубер,дето с кучето става мъж.Грешиш.Цепя я тая ирония,но не съм я заслужил.
1.Не съм казал,че искам хората да ме заобикалят.
2.Не съм казал,че ще се зъби на всичко живо.Намордника е по закон.
3."да плаши хората с поведение",това ли казах...
4.Съгласен съм,че трябва да атакува единствено по команда,и когато има причина разбирасе.
5."да захапе човек който иска да го погали,да реве като мечка,и да се дърпа на повода само защото някой се приближава-недопустимо",дам правилно,но не съм го казал.
Всеки си има мнение,и разбирания,и аз мисля,че Ротвайлер,не бива да бъде гален от всеки!

#1296 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 06:56 PM

infernale значи така искаш рот който не е гален много...ами моя е точно такъв...ако искаш ела го вземи и тръгни да го разхождаш да видиш и почустваш как се държи един не много гален рот...сигурен съм,че още на първата изцепка на кучето ще ми кажеш ''Ааа я си дръж песа'' разходките с такова не галено куче са АД и често от разходка се прибирам запъхтян и с треперещи ръце...все пак един рот много трудно се удържа...

#1297 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 06:58 PM

navar - Би ли споделил как точно учиш кучетата си да атакуват само и единствено по команда?Доколкото знам,това не се постига лесно...

#1298 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 19 January 2009 - 06:58 PM

Цитат

infernale значи така искаш рот който не е гален много...ами моя е точно такъв...ако искаш ела го вземи и тръгни да го разхождаш да видиш и почустваш как се държи един не много гален рот...сигурен съм,че още на първата изцепка на кучето ще ми кажеш ''Ааа я си дръж песа'' разходките с такова не галено куче са АД и често от разходка се прибирам запъхтян и с треперещи ръце...все пак един рот много трудно се удържа...

Напълно съм съгласна с мнението на Mahorec .
infernale обучавай си кучето докато е малко за да нямаш проблеми. :)

#1299 Потребителят е офлайн   infernale Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 07:00 PM

Цитат

и какво правим ако детенце иска да погали мечето???
защото знам какво става ако блондинка с дълги крака и дълбоко деколте каже "ауу какво сладко кученце"" -тогава няма проблем с галенето
и всъщност защо по дяволите Ротвайлера не трябва да бъде гален от всеки??

Като е малко палето ще давам да му се радват,как.
...ами,сега като замисля/и щом не му пречи на обучението да го галят непознати/,май ще се съглася с вас.
Ето,Форума помага! ;D

#1300 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2009 - 07:01 PM

Цитат

и всъщност защо по дяволите Ротвайлера не трябва да бъде гален от всеки??

Ти го обясни малко по-нагоре, макар infernale да се прави на ощипан.  ;)
За сведения- водя на повод 65кг. азиатец, който Всеки може да погали- без значение дали е мъж, жена, без значение от етническа принадлежност. Винаги съм насърчавала хората да го галят, защото както каза навар- все едно да носиш зареден пистолет, без да си пуснал предпазителя.  ;) И въпреки ласките на всички навън, кучето не е станало мастия и си изпълнява задълженията перфектно.
Шах?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »