РОТ говорилня
Публикувано: 19 January 2009 - 02:52 PM
късата козина на добермана, която на най- дългото място е 1см и 6-7 мм НЕ го правои подходящ за живот на открито, особено в студовете. + това късата козина прави кожата по- чувствителна и гъбички, дрожди и сякви др такива паразити са му в кърпа вързани ако не живее на благоприятно и чисто място!
Добермана е прекрасно, активно и темпераментно куче пазач + компаньон, но за апартамент или къща, но не и къщичка на двора!

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 19 January 2009 - 03:52 PM
Вярно 4е темата е за Ротвайлер,но нека си кажа за мой познат,имащ Доберман.Когато има време,изкарва ку4ето за по 4 4аса/средно/ и той и добермана са доволно.Когато няма много време,правят по-къси,но също толкова интензивни обиколки...
Публикувано: 19 January 2009 - 03:54 PM
Цитат
Цитат
не е много смешно. от подобни майтапи по света се заговори за забрана на породи ...
Никак не е смешно,хиля се тук,във ФОРУМА.Но навън със сериозен тон,казваш,4е ку4ето не може да бъде галено от всеки.
navar,подобно ку4е е нужно да всява респект,но трябва да е под контрол
Публикувано: 19 January 2009 - 04:11 PM
Цитат
и поради 4то е нужно ПОДОБНО КУ4Е да всява респект? е КОМУ е нужно изобщо ПОДОБНО ку4е? изобщо...възможно ли е на някой тук във форума да са му липсвали ласки когато е бил малък?
Публикувано: 19 January 2009 - 04:27 PM
Цитат
е как нема да са доволно след 4 4 4аса ... не6то се обърках съвсем 4е и 6то ми из4езна...
Публикувано: 19 January 2009 - 04:36 PM
Цитат
Цитат
е как нема да са доволно след 4 4 4аса ... не6то се обърках съвсем 4е и 6то ми из4езна...
е как- системата е "4 по 4" :wub:
Публикувано: 19 January 2009 - 05:23 PM
Цитат
Аз не давам.
аз пък давам на всеки да я милва а и тя доста се радва на хората.облизва ги от горе до долу но когато е сама на двора и е тъмно мога да ви кажа че вродения й инстинкт за пазач се проявява.когато сме на разходка задължително гледаме да има и друго кученце за да може да си играе и да създава запознанства за да не се налага един ден да обяснявам защо рота ми се бие с други кучета или напада хора които ме доближават. :blink:за това мисля че е редно да се учи кученцето на любов към другите кучета и към хората.според мен едно куче е по лесно да се направи злобно особено ако е рот но е по трудно да се съхрани добро и благородно.който не е съгласен с мен моля да сподели

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!
Публикувано: 19 January 2009 - 05:39 PM
Цитат
Публикувано: 19 January 2009 - 06:04 PM
Цитат
Цитат
Да,да...да му се радват.Имаш право,но до някъде...
На мен ми писна само да ме спират по улицата и да ми казват,че искат да го галят.То да не е за "обществено галене",това куче.Това детенце да си прави сметката-има родители...,въпреки,че като порасне,Ротт-а ще бъде с намордник,поне на по-оживените места.
Публикувано: 19 January 2009 - 06:45 PM
Цитат
сега ако не си схванал иронията ми ,аз да ти обясня нещо-рота всява респект при всички положения...но ротт,който не дава да го галят,такъв който се зъби на всичко живо,такъв който не можеш да изведеш без намордник-той е като зареден пистолет,без предпазител-не знаеш кога ще гръмне,а като гръмне умират хора...само че в такъв случай,след това кучето бива гръмнато,а стопанина осъден...при цялото ми уважение към всички тук,но всеки който смята че кучето трябва да плаши хората,с поведение....не заслужавате да гледате кучета...
за тези години през които гледам кучета,има доста случаи на хапани хора от мои животни-и нито един не е бил на улицата,случайно,щот някой се е приближил да гали кучето....хапани са хора които са влезли в територията която кучетата пазят,а минавайки през 2 метра ограда се сещате защо са влезли,хапали са хора които са проявявали агресия към стопаните ... и същите тези кучета са разхождани по оживени улици,а единия който изглеждаше най страшен беше любимеца на децата в махалата-мачкане,борба ,бъркане в уста ,уши,май само в задника не са му бъркали..и никога не е посегнал да ухапе без команда..
така че респекта си е респект,намордника-намордник...те нямат нищо общо с галенето на кучето от когото и да е било..кучето трябва да атакува единствено и само по команда...това значи че ако стопанинът даде команда,то трябва да атакува човекът който го е галил допреди секунда..това е правилно поведение,но да захапе човек който иска да го погали,да реве като мечка,и да се дърпа на повода само защото някой се приближава-недопустимо...
нали не смяташ че можеш да озаптиш озверял ротвайлер,преди да направи фатални поражения??
Такааа...Ти гледаш годините,и си казваш - ей го поредния комплексиран пубер,дето с кучето става мъж.Грешиш.Цепя я тая ирония,но не съм я заслужил.
1.Не съм казал,че искам хората да ме заобикалят.
2.Не съм казал,че ще се зъби на всичко живо.Намордника е по закон.
3."да плаши хората с поведение",това ли казах...
4.Съгласен съм,че трябва да атакува единствено по команда,и когато има причина разбирасе.
5."да захапе човек който иска да го погали,да реве като мечка,и да се дърпа на повода само защото някой се приближава-недопустимо",дам правилно,но не съм го казал.
Всеки си има мнение,и разбирания,и аз мисля,че Ротвайлер,не бива да бъде гален от всеки!
Публикувано: 19 January 2009 - 06:56 PM
Публикувано: 19 January 2009 - 06:58 PM
Цитат
Напълно съм съгласна с мнението на Mahorec .
infernale обучавай си кучето докато е малко за да нямаш проблеми. :)
Публикувано: 19 January 2009 - 07:00 PM
Цитат
защото знам какво става ако блондинка с дълги крака и дълбоко деколте каже "ауу какво сладко кученце"" -тогава няма проблем с галенето
и всъщност защо по дяволите Ротвайлера не трябва да бъде гален от всеки??
Като е малко палето ще давам да му се радват,как.
...ами,сега като замисля/и щом не му пречи на обучението да го галят непознати/,май ще се съглася с вас.
Ето,Форума помага! ;D
Публикувано: 19 January 2009 - 07:01 PM
Цитат
Ти го обясни малко по-нагоре, макар infernale да се прави на ощипан. ;)
За сведения- водя на повод 65кг. азиатец, който Всеки може да погали- без значение дали е мъж, жена, без значение от етническа принадлежност. Винаги съм насърчавала хората да го галят, защото както каза навар- все едно да носиш зареден пистолет, без да си пуснал предпазителя. ;) И въпреки ласките на всички навън, кучето не е станало мастия и си изпълнява задълженията перфектно.
Шах?