Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#801 Потребителят е офлайн   kristalina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2011 - 04:40 PM

Показване на мнениетоPlayers, в 04 February 2011 - 03:40 PM, написа:

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 February 2011 - 02:48 PM, написа:

Eто тук можете да видите как действа обученото куче - телохранител.

:ud_009: :ud_009:
Ей, това ме накефи максимално!!!

Да,определено е много впечатляващо!:ba_025:
User's Signature

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!

#802 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 February 2011 - 06:03 PM

ахам,впечатляващо е..само да попитам многопочитаемия мод-потребител който се върти като фурнаджийска лопата,защо не постне клип как негово куче прави това,а ползва клипове на НЕбългарски инструктори,да не говорим че кучето е без опашка-което автоматично го прави мелез,породоподобно и други термини които обичате да използвате за кучета от този вид..
и къде видя че отричам спорта?? и къде е записано че занимаваш ли се със спорт,задължително трябва да се явяваш на изпит с куче със или без родословие-то няма да се явява за развъдна годност,значи реално..?? и защо всъщност трябва да се явяваш на този изпит ,освен...значи ако играя футбол два пъти седмично ,трябва да се явя на проби в левски ..
я обясни на простосмъртните ,каква е ползата от явяванена изпит за БХ на куче без родословия??
ама не ми излизай със замотани измислени обяснения,а като за прости хора-изпита по БХ за куче без родословие има смисъл за....
и не върти отговора какъв е смисъла от спорта,а от ИЗПИТА по БХ??
ясно е че съм ти неудобен и с най голямо удоволствие би трил всяко мое мнение,което обаче няма да накара хората да четат и пишат в този форум..между другото забелязваш ли отлива от форума откакто ти го модерираш..та даже и твоите фенове спряха да пишат...
ай сега обясни защо да се яви на изпит за БХ куче без родословие( тоест,такова на което изпита по БХ не му е нужен за развъдна годност)
и спри да използваш НИЕ,В ТОЗИ ФОРУМ когато визираш себе си,размножението на личността е болест

#803 Потребителят е офлайн   mg513 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2011 - 04:47 PM

Моят ротвайлер е на 7 месеца, но съм го чувал да лае 2-3 пъти,това нормално ли е?И искам да попитам колко трябва да е голям (ръст и кг) на тази възраст? Благодаря Ви предварително!

#804 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 10:00 PM

Ще си позволя да задам един най-вероятно доста задаван и коментиран въпрос, но поради това, че проблемът ми е отскоро, досега не съм се интересувал как да го преодолея. Имам женски рот, на три години, кастриран и дружелюбен - до сега. В къщи всичко е наред. Става неспокоен само когато в коридора има чужди посетители и ръмжи предупредително. Но - когато сме навън на разходка, налита без предупреждение срещу животни и хора. Не на всички, но критериите за подбор за сега не са ми ясни. Вече сме с намордник, като превенция. Още никого не е ухапал, но само поради бързия ми рефлекс и поради това, че го наблюдавам и усещам какво ще стане по няколко малки, но сигурни белези.
Въпросът ми е: Бих ли могъл да се справя сам с тази агресия, без специалист.

#805 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 04:51 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 02 March 2011 - 09:05 PM, написа:

Още никого не е ухапал, но само поради бързия ми рефлекс и поради това, че го наблюдавам и усещам какво ще стане по няколко малки, но сигурни белези... Въпросът ми е: Бих ли могъл да се справя сам с тази агресия, без специалист.

Oчевидно, не. Поне досега.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#806 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 11:36 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 02 March 2011 - 01:55 PM, написа:

Става неспокоен само когато в коридора има чужди посетители и ръмжи предупредително.

Истински ротвайлерски характер.Ако нямаш амбиции за перфекто послушание(по критериите на спортната дресура),просто се придържай към метода "тя ще ти показва кое-как, а ти ще и показваш кое да,кое не"Идеята е тотален контрол от твоя страна,без насилие и излишни емоции.Тоест постоянен стремеж към насочване на вниманието на кучето към теб.Било то чрез апорт,храна или чрез любимата на всяко куче игра на дърпане.Ежедневно ,настотелно и методично.След изввестно време кучето ще търси само теб и повечето от заобикалящия го свят просто няма да го интересува.Постоянство,уравновесеност и търпение и много повторение и кучето ще ти се подчинява безусловно.Повода трябва да бъде лоста за управление а зрителния контакт постояния коректор на поведение.Започне ли кучето преди всяко свое действие да търси очите ти, значи си си свършил работа.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#807 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 03:18 PM

Показване на мнениетоalexy, в 03 March 2011 - 05:31 AM, написа:

Показване на мнениетоg_tanov, в 02 March 2011 - 01:55 PM, написа:

Става неспокоен само когато в коридора има чужди посетители и ръмжи предупредително.

Истински ротвайлерски характер.Ако нямаш амбиции за перфекто послушание(по критериите на спортната дресура),просто се придържай към метода "тя ще ти показва кое-как, а ти ще и показваш кое да,кое не"Идеята е тотален контрол от твоя страна,без насилие и излишни емоции.Тоест постоянен стремеж към насочване на вниманието на кучето към теб.Било то чрез апорт,храна или чрез любимата на всяко куче игра на дърпане.Ежедневно ,настотелно и методично.След изввестно време кучето ще търси само теб и повечето от заобикалящия го свят просто няма да го интересува.Постоянство,уравновесеност и търпение и много повторение и кучето ще ти се подчинява безусловно.Повода трябва да бъде лоста за управление а зрителния контакт постояния коректор на поведение.Започне ли кучето преди всяко свое действие да търси очите ти, значи си си свършил работа.

Потребителят имаше съвсем конкретен въпрос и той беше:

Цитат

Бих ли могъл да се справя сам с тази агресия, без специалист?

Въпреки горните анализи отговорът си остава все един и същ: ОЧЕВИДНО НЕ СТАВА БЕЗ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОМОЩ!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#808 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 04:59 PM

Благодаря и за двата отговора. Ще се обрърна към специалист все пак, макар че общо взето по принцип спазвам препоръките на Алекси. Привличам й вниманието и разминаването с потенцални дразнителни става без проблеми.

#809 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 04:02 PM

Здравейте. Вчера имах много неприятен инцидент, който не знам как да анализирам, но ми изглежда доста притеснителен.
Ротката ми не е проявявала агресия към деца, особено е мила към такива с които си играе от малка. Едно момиче на около десет години, което също има ротвайлер много обича да я гали и гушка. Затова и аз нямах никакви притеснения и вниманието ми не беше концентрирано. В един момент обаче, кучето скочи с ръмжене към детето и се опита да го ухапе. Всичко стана много бързо и едвам успях да стегна душача, за да не успее. Целеше се във врата. Направо се изумих от станалото, но детето не се уплаши - напротив взе една пръчка и успокои кучето ми и пак започнаха да се галят и да играят.
Оказа се, че без да иска момиченцето е настъпало кучето ми, но независимо от това, считам реакцията за много опасна и смятам, че не не търпи подценяване. Какви мерки да взема и към кого да се обърна, още повече, че и аз имам малка дъщеря и не ми се иска такъв тип държане да стане непоправим рецидив с лоши последици.

#810 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 07:17 PM

Показване на мнениетоg_tanov, в 04 April 2011 - 04:02 PM, написа:

... Целеше се във врата. Направо се изумих от станалото, но детето не се уплаши - напротив взе една пръчка и успокои кучето ми и пак започнаха да се галят и да играят....Оказа се, че без да иска момиченцето е настъпало кучето ми, но независимо от това, считам реакцията за много опасна и смятам, че не не търпи подценяване. Какви мерки да взема и към кого да се обърна, още повече, че и аз имам малка дъщеря и не ми се иска такъв тип държане да стане непоправим рецидив с лоши последици.

Защо ли ми се струва, че за ТРЕТИ път се налага да се казвам едно и също: работа със специалист в породата. Работа с човек, който не е само форумен герой, даващ съвети отдалеч. Ще ти се наложи да харчиш време и средства ... иначе за съжаление проблемите вървят към своя неминуем и неприятен край ... залагам каса бира, че проблемите с кучката не идват само от нея ...:tb_195:

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#811 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 06:54 AM

И аз съм наясно, че няма да се оправя сам, макар и да имам желание. Подайте (естествено ако не е в конфликт с правилата) координати за такъв специалист и то имащ опит с такъв вид отклонения и неврози. А касата бира я имаш, защото и аз считам, че проблемът идва и от моето отношение към нея.

#812 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2011 - 09:58 AM

Показване на мнениетоg_tanov, в 05 April 2011 - 06:54 AM, написа:

И аз съм наясно, че няма да се оправя сам, макар и да имам желание. Подайте (естествено ако не е в конфликт с правилата) координати за такъв специалист и то имащ опит с такъв вид отклонения и неврози. А касата бира я имаш, защото и аз считам, че проблемът идва и от моето отношение към нея.

Аз съм търсеният човек. И после да не се отметнеш за бирата Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#813 Потребителят е офлайн   MuJIuHka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 07:14 AM

И аз имам проблем с поведението на моята 5 месечна Хера.
Държи се грубо с повечето непознати хора. На някои позволява да я погалят, а на други не само не позволява, но и ги ръмжи, а понякога и лае. С други кучета се държи добре.
Много си позволява да ми хапе ръцете/пръстите и краката. Когато се опита да го направи и казвам силно и категорично "НЕ", но само понякога действа.

#814 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 09:29 AM

Показване на мнениетоMuJIuHka, в 07 April 2011 - 07:14 AM, написа:

...категорично "НЕ", но само понякога действа...

Ето така започва най-често спускането по стръмното ... и като откажат спирачките спиране няма! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#815 Потребителят е офлайн   MuJIuHka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2011 - 04:45 PM

Какво да направя за да науча Хера да отговаря на команда "НЕ" и не само на нея?
Спомням си, че има тема, но тя е за възпитание на 2-3 месечно куче. Ще има ли проблем ако следвам съветите дадени във въпросната тема?
От гр. Сливен съм и тук не знам да има специалист по възпитание на куче, при когото да отида заедно с Хера и да ми покаже къде бъркам във възпитанието й. :dh_188:

#816 Потребителят е офлайн   The_Lord Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 02:17 AM

Имам въпросче!
Скоро мисля да си взимам ротвайлерче и понеже видях родителите се притеснявам ,че майката е много ниска ,затова искам да попитва какви добавки там витамини и т.н мога да давам на кутрето за да стане яко и голямо?:)

#817 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 02:20 AM

Показване на мнениетоThe_Lord, в 23 April 2011 - 02:17 AM, написа:

Имам въпросче!
Скоро мисля да си взимам ротвайлерче и понеже видях родителите се притеснявам ,че майката е много ниска ,затова искам да попитва какви добавки там витамини и т.н мога да давам на кутрето за да стане яко и голямо?:)

:fa_067: :ed_142:

Животите и конкретно кучетата не са "предмет" за избиване на комплекси..., ако имате проблем с големината на половия си член се обърнете към хирург специалист...

Вашите не са ли те учили, че срещу майката природа не се застава?Каквото стане такова... иначе му се е*бава сърдечно съдовата система и черния дроб.... :fa_067: :fa_067: :fa_067:
User's Signature

Качена снимка

#818 Потребителят е офлайн   The_Lord Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 April 2011 - 08:11 AM

чакай бре мен аз няма да го правя анабол я ?! просто питах дали има нещо по специално като добавки в храната..

#819 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:24 PM

Показване на мнениетоThe_Lord, в 23 April 2011 - 02:17 AM, написа:

Имам въпросче!

Дизел е малко рязък, но принципно, ако искаш да си вземеш ротвайлер - първо се запознай с особеностите на породата и въобще с начините на правилно отглеждане на куче. Ако ще се учиш в движение ще пострада кучето пък и някой друг може да загази. Казвам го и от личен опит. Иначе с генетиката няма как да се бориш. Можеш да го тренираш от малко - движение, силна храна, правилен режим и т.н., но не е лошо да почетеш малко в темите тук, пък ако имаш и познат, който наистина да разбира от кучета и да те съветва - още по-добре. По този начин ще имаш наистина силно и здраво куче и най-важното верен приятел. Успех!

#820 Потребителят е офлайн   vili_k Икона

Публикувано: 07 May 2011 - 07:43 PM

Здравейте,от няколко месеца в нашето семейство влезе нов член ротвайлерка Тайра се казва и скоро стана на 6 месеца.Подариха я на дъщеря ми,но и по малкият и брат винаги е мрънкал за кученце,да си призная можеби никога нямаше да им вземем ако не беше подаръкът. Сега след прекараното време със кучето ни всички сме много превързани към нея.Като всички начинаещи хора си задаваме много въпроси .Гледаме я в къщи имаме и двор,но не я пускаме много навън да щъка сама някой все я наблюдава защото прави много бели.Като чета разни неща из нета май сме я изтървали откъм възпитание малко, защото е много непослушна.Изтърбуши няколко табуретки вече ,от малка уж знае думата НЕ,но се подчинява когато си иска,само те поглежда нахално и нарочно прави това което си е наумила,докато не я удариш(за което много съжалявам,децата не сме ги възпитавали с бой)не се подчинява,а тогава пък спира да прави белята а започва да си отмъщава на този който я е ударил като му хапе краката.Тя не хапе сериозно разбира се просто те захапва за чехъла и се влаче с теб което е неприятно.Ние също сме виновни защото 4 човека тя май незнае кой да слуша.Най много турмози син ми :) от него винаги очаква ИГРА и то на макс ама той така си я научи и сега се оплаква като му се хвърля нонстоп .Има неприятния навик когато се прибере някой от нас да ни посреща скачаики,а 30 кг. да скачат по тебе......си е ....Като цяло е дружелюбна и спокойна освен когато яде което главно ме притеснява ....тогава става ЗВЯР.Става друга Тайра не е нашата, не дава да припариш покрай нея ръмжи лае а,гърбът и настръхва и дори ухапа мъжът ми преди два дни .Явно изпускаме нещо във възпитанието и.Моля кажете какво?

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни