Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#101 Потребителят е офлайн   J Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2008 - 02:58 PM

Цитат

Цитат

Браво,Lynx -много точно си го казала.И по-важното е,че много бързо си разбрала това,което те е учил стандартно неразбраният учител :P

Нааали :) ( А учителят е този,който трябва да слушаме с идеята да го надминем един ден :)

точно така Lynx, точно така  ;D дерзай , дерзай  :wub: :P
User's Signature

това което искам да кажа е по-важно от някЪква си запетайка.......

#102 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 03:26 PM

Цитат

точно така Lynx, точно така  ;D дерзай , дерзай  :wub: :P

Много се радвам на хора като теб:)Браво :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Личи си,кой те е учил  :->)

#103 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2008 - 03:37 PM

Моля ви, да не превръщаме сериозната тема в чат.

mariana, бих те посъветвала да се вслушаш в съветите на KOKO_ko и Lynx.
Ротвайлера е сериозна порода и без бой не минава. Разбира се, при определени ситуации, описани подробно по-горе. Не го разбирай, че видиш ли, сега като се прибереш в къщи си пребий кучето, ей така, за спорта.

Надявам се не таиш лоши чувства и ...................да подходиш с Майк както трябва.

Желая ви успех!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#104 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2008 - 03:55 PM

Цитат

Моля ви, да не превръщаме сериозната тема в чат.

Съжалявам,че така се приема ,когато похвалиш някого искрено,с кеф,защото не са често срещано явление такива хора :-
МОЛЯ,ако изглеждат като чат мненията - да ни бъдат преместени в "говорилня"
Благодаря  :Танц:

#105 Потребителят е офлайн   go6o_kara Икона

Публикувано: 26 January 2008 - 12:13 AM

Здравейте, поздрави на всички!
Тя е на 3,5 години, около 45 килограма, кротка и послушна(с малки изключения за определени неща, които за щастие не са от първостепенна важност). Подариха ни я преди около три седмици познати които заминават и не могат да се грижат повече за нея. Приспособи се изключително бързо(познава приятелката ми от малка и дори я е гледала). Сигурно се питате какво общо има заглавието с цялата работа. Имаме си проблем при разходките. В началото Киара дърпа, не много по мойте разбирания, но за приятелката ми е в повече, все пак е има-няма само десетина килкограма по тежка от Киара и й е много трудно да я води. Когато ни я доведоха беше със строг нашийник с шипове около 1 см, към 1 мм дебели и кожен повод. След като една глупава улична превъзходна я изнерви тотално и аз останах със скъсан повод в ръка, взехме верига, около метър дълга и нов строг нашийник с шипове окол 2,5 см и три пъти по дебели. Махнах две звена от нашийника и сега се налага да го отварям за да й го сложа. На нея сякаш изобщо не й прави впечатление... само като си върви го сгъва максимално(нали има една верижка която го стяга/отпуска при дърпане). Вдигал съм я на два крака и пак продължава да напъва и не дава признаци че я боли или че я задушава. Това разбира се когато трябва да спася някоя мастия от нахапване/изяждане или каквото там смята да я прави ако я докопа. Киара не налита на мастиите освен ако не почнат яко да я лаят и не се приближат. Интересно е че с породисти кучета не се лае само се втурва към тях сякаш иска да се опознаят, или изобщо не им обръща внимание. Иначе последните два пъти я изведох с шиповете навън и беше същата работа като преди. Та има ли вариант с тези каишки, някакъв начин за спиране, за да може и приятелката ми да я разхожда.
Не искам да подострям шипове или да слагам от разните там шокови нашийници и такива гадории. В краен случай ще я разхождам само аз.

#106 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 12:18 PM

Другата седмица ще слагам на Арес последната ваксина и вече ще мога да го разхождам и се чудя какъв нашийник да му взема :rolleyes: на 3месеца е и си мисля че е още малак за някакъв тип по строг нашийник  и мисля на кожен да се спра но предпочитам някой да ме посъветва ако изобщо е чак толкова важна малко куче с какъв нашийник е
User's Signature

Качена снимка

#107 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 01:51 PM

Ами естествено вземи му някакъв хубав кожен нашийник, и повода може да е кожен... Още не е толкова силен, че да те дърпа, аз на моето куче строг нашийник му сложих едва към 7-8 месеца, успех с първите разходки  ;)

#108 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 01:58 PM

10x за затвърждаването на мнението ми ;)
User's Signature

Качена снимка

#109 Потребителят е офлайн   Yanko_pld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2008 - 10:23 PM

go6o_kara Аз съм имам същия що годе проблем като теб,моя рот е на 8 месеца и като го раздразни някое куче почва да ръмжи и се спуска в следствие на което се получават много неприятни вибрации на ръката  ;D аз моя го усмерих малко от малко със строг нашииник /тип душач с едри хълки/ обаче като го видя че е готов да се спуска и го дъркам много ама много ряско и силно към себе си,така че да и секнеш сички намерения да го направи повторно,но все пак внимавай защото твоя е със шипове  ;) мисля че това ще ти помогне но все пак куче е и е нормално според мен да иска да подуши себеподобно  ;)

#110 Потребителят е офлайн   go6o_kara Икона

Публикувано: 28 January 2008 - 07:19 PM

Цитат

go6o_kara Аз съм имам същия що годе проблем като теб,моя рот е на 8 месеца и като го раздразни някое куче почва да ръмжи и се спуска в следствие на което се получават много неприятни вибрации на ръката  ;D аз моя го усмерих малко от малко със строг нашииник /тип душач с едри хълки/ обаче като го видя че е готов да се спуска и го дъркам много ама много ряско и силно към себе си,така че да и секнеш сички намерения да го направи повторно,но все пак внимавай защото твоя е със шипове  ;) мисля че това ще ти помогне но все пак куче е и е нормално според мен да иска да подуши себеподобно  ;)
Какво значи да внимавам? :) В предния пост съм описал че шиповете ги събира само като върви(ако дърпа, иначе си ходи до мен и повода е отпуснат). Когато я вдигна с повода тя остава на задни крака увиснала на врата си и не й личи да я спира. Иначе това с рязкото дърпане ще го пробвам по-усърдно.

#111 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 January 2008 - 09:41 AM

Аз имам един проблем, с който за толкова години не можах да се справя.
Когато сме на разходка с Нора, и сме само двете, ме слуша. При опит да лапне нещо от земята и й кажа НЕ - слуша, но ако наблизо има друго куче - не. Бърза да го лапне и ако е лесно смилаемо вече го е изяла. Ако е например кокал го лапа в устата и го пази ревностно от другото куче.
Имате ли идеи как мога да се справя, ако вече не е твърде късно?
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 09:59 AM

Цитат

Когато сме на разходка с Нора, и сме само двете, ме слуша. ..... но ако наблизо има друго куче - не. Бърза да го лапне и ако е лесно смилаемо вече го е изяла....Имате ли идеи как и мога да се справя, ако вече не е твърде късно?

естествено че има начин. забравяш че за твоето куче СИТУАЦИЯТА "оставям кокала в присъствието на водача" е много различна от СИТУАЦИЯТА "оставям кокала в присъствието на друго куче (най-вероятно по-долустоящо в йерархията спрямо нея...или поне така би и се искало)"...плячката бива охранявана само спрямо по-нискостоящите в йерархията...затова упражнението ще бъде най-вероятно силно объркващо за кучето, не че не можеш да го накараш и това да прави! ... аз поне знам как става това...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#113 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 January 2008 - 10:07 AM

Цитат

...затова упражнението ще бъде най-вероятно силно объркващо за кучето, не че не можеш да го накараш и това да прави! ... аз поне знам как става това...

Как да постъпя? Ти със сигурност си наясно как да я отучиш, аз едва ли?!? ......Без някакъв съвет и правилен подход сигурно наистина ще я объркам :rolleyes: Да оставя ли така нещата?
User's Signature

#114 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2008 - 10:14 AM

Цитат

Как да постъпя? Ти със сигурност си наясно как да я отучиш, аз едва ли?!? ......Без някакъв съвет и правилен подход сигурно наистина ще я объркам :rolleyes:

отговорът ти го дадох още в горния пост...разбирай: НЯМА КАК ДА Я НАКАРАШ БЕЗ ДА Я ОБЪРКВАШ:):):) ...казах ти вече ... пазенето на плячката (храната) е дълбоко вкоренен инстинкт и когато се опитваш да я отучиш от това поведение ТЯ НЯМА ДА РАЗБИРА ЗАЩО ДА ГО ПРАВИ В ПРИСЪСТВИЕТО НА КОНКУРЕНТ (особено по-нискостоящ в йерархията) - ето тук е ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ОБЪРКВАНЕ за кучето ... иначе със сила ... ако имаш правилно изградена връзка с кучето то ЩЕ СЕ ПОДЧИНИ НА ВОЛЯТА НА ВОДАЧА!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#115 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 31 January 2008 - 10:16 AM

Разбрах те :blink: Мерси за съвета. :blink:
User's Signature

#116 Потребителят е офлайн   deadkyr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 05:58 PM

здравеите моят рот също много се дърпа опитах с рязко дарпане,но нестава онзи ден повреме на разходката видя едно ловжийско куче и тръгна като подивял след него и аз след него но по колене :Д опитах да му сложа на6ийника с шиповете навътре,но не му става ,а за жалост това беше най-големият размер в магазина (а аз продължавам да търся по големи ;) ) някои може ли да ми препоръча някакав по ефективен на6ийник ?благодаря предварително !!!!!

#117 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2008 - 09:00 PM

Ами нашийника с шипове може да му се добавят отделни звена, които се продават в зоомагазините, но за да му го слагаш със шиповете не можеш да му го нахлузваш през главата, защото ще му изкараш някое око, а ще го отваряш при някое звено. Отначало е по-трудно, но след като се разработи става по-лесно, пак си трябват здрави ръце и инат, но това е начина... По-ефективен метод незнам  ;)

#118 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 11:25 AM

Цитат

... строг нашииник /тип душач с едри хълки/ ....

Малко пояснение: няма строг нашийник тип душач! Или е строг(с шипове отвътре) или е душач- този ,за който ти говориш,на халки,който стои отпуснат на врата на кучето и при опъване се затяга като примка ;)
При ползването на строг нашийник е добре някой ,който разбира да ви покаже как се прави корекцията- силно и много рязко,без да дърпате и влачите кучето и да му направите врата на решето:)И не си мисляте,че от 1 корекция ще спре да се дърпа-трябва постоянство,докато не разбере,че няма да стане неговото. :rolleyes:

#119 Потребителят е офлайн   puxat Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 03:00 PM

здр. моя рот е на 8 мес мислете ли че е време за трениране като например бягане 5-15 км? :sos:

#120 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 08:13 AM

Цитат

здравеите моят рот също много се дърпа опитах с рязко дарпане,но нестава онзи ден повреме на разходката видя едно ловжийско куче и тръгна като подивял след него и аз след него но по колене :Д опитах да му сложа на6ийника с шиповете навътре,но не му става ,а за жалост това беше най-големият размер в магазина (а аз продължавам да търся по големи ;) ) някои може ли да ми препоръча някакав по ефективен на6ийник ?благодаря предварително !!!!!
Според мен с нашийника с шипове си е добре,преди време имах този проблем с добермана си,като го извеждах все едно че нямаше шипове към врата му,според мен трябва да опитваш доста време,няма да стане веднага,трябва ти упоритост,като се дръпне,ти дръпваш рязко,не много силно,нито много слабо,а колкото да се спре,ти ще си прецениш като опитваш и с времето би трябвало да се научи,а и като се дръпне можеш да използваш някоя дума,примерно при дръпването му и преди ти да го дръпнеш да казваш 'не' и ако действа,постепенно го учи и на 'редом' или някаква друга подобна дума,която след като се научи,да му показва че не трябва да се дърпа,поне аз така научих единия си доберман и в момента от скоро го прилагам на ротвайлерчето си и взе да му действа,понаучи се малко,това е според мен,а за нашийника с шипове,тук при нас имаше четери големини аз му взех не най големия,а предпоследния на големина,но напоследък не му ставаше,едвам го слагах,а махането беше още по трудно и намерих такива звена да се продават и взех 5,като ги сложих стана много добре,като слагам нашийника с шиповете навътре е широк и става лесно,а като се дръпне се свива и му пасва идеално,това е моя съвет,незнам дали е най добрия,но ако го приложиш дано подейства :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема