Dog.bg Форуми : ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (54 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА

#121 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 February 2008 - 08:40 AM

Цитат

бягане 5-15 км? :sos:

в никакъв случай не подлагай кучето на подобни натоварвания преди навършване на 24 месеца...нашите кучета са тежки, израстват бавно и често само създават илюзия за здрави кости...от подобни натоварвания (кросове) кучето ще се изсуши и което е по-лошото - може сериозно да повреди ставите си!

успех
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#122 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 08:55 AM

Цитат

Цитат

бягане 5-15 км? :sos:

в никакъв случай не подлагай кучето на подобни натоварвания преди навършване на 24 месеца...нашите кучета са тежки, израстват бавно и често само създават илюзия за здрави кости...от подобни натоварвания (кросове) кучето ще се изсуши и което е по-лошото - може сериозно да повреди ставите си!

успех
А иначе ходене на дълги разходки,примерно около 10км. или бягане около 1-2км.пречат ли на кучето като е подрастващо и ако да,колко може най много,горе/долу,или примерно пречили,като кучето захапва някои голям кол и бяга и го разнася насам/натам дълго време,защото моето като захапе някой кол вдига го и страшно много време го разнася,без да го пуска на земята,пречат ли тези неща
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 07:57 AM

Цитат

пречили,като кучето захапва някои голям кол и бяга и го разнася насам/натам дълго време,защото моето като захапе някой кол вдига го и страшно много време го разнася,без да го пуска на земята,пречат ли тези неща...

колко е голям този кол? опиши ни го. колко тежи? катро го разнася кучето залита ли или го държи здраво с вдигната глава без да се люлее насам - натам? ти за колко време пробягваш един километър? а два?

благодаря предварително за отговорите!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#124 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 08:17 AM

Ами кола е около 30см.дебел,а на дължина е около метър и нещо,а като кг.немога да кажа,нямам представа,преди един по малък кол разнасяше и го гризеше,а на скоро се захвана и с този,в началото го влачеше само,а като се научи да го захапва посредата и можеби и позаякна,започна и да го носи и то доста дълго време,носи го с изправена глава,а понякога го захапва не точно посредата и леко и е трудно,но не го опира в земята,а само си криви главата,докато не го изпусне и не го захапе както трябва,а за бяганети имах предвит че като я изкарам на разходка,гони пръчки и можеби толкова пробягва горе/долу при играта,може и повече да е незнам точно,казах го ей така,просто да знам вредно ли е да бяга по толкова,за тази възраст  :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 09:07 AM

Цитат

Ами кола е около 30см.дебел,а на дължина е около метър и нещо,а като кг.немога да кажа,нямам представа ... а за бяганети имах предвит че като я изкарам на разходка,гони пръчки и можеби толкова пробягва горе/долу при играта,може и повече да е незнам :blink:

това си е сериозен кол. много е важно също така да ми кажеш колко точно тежи за да преценя точно дали ще е вредно за кучето! също така е не по-малко важно (а ти не знам защо не ми отговори...сигурно криеш нещо!!!) да ми кажеш за колко пробягваш един километър. а също и два! докато не ми отговориш на тези въпроси е е безсмислено да ме питаш други неща по темата!

благодаря предварително!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#126 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 10:52 AM

Защо ме питаш за колко пробягвам 1 или 2 км.,доста отдавна не съм го правил,а и когато съм бягал преди години не съм си засичал,ако е нещо с кучето то,бяга само,като ми носи пръчка,а за килограмите на кола не мога да кажа колко тежи,как да го меря,сурово дърво обиколка около 30см. и дължина можеби малко над метър,не е много тежък,нито пък е лек,незнам кг.,но на работа като я видяха колегите,се очудиха колко дълго го носи без да го пуска и казаха че е много яка и издръжлива,както се очудих и аз,когато я видях за пръв път да го прави с по-малкия кол,като беше на 4м.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 05:09 PM

Цитат

Защо ме питаш за колко пробягвам 1 или 2 км.,...незнам кг

питам за да си направя преценка за това какво усилие трябва да полага кучето и да преценя дали би било вредно за него на тази възраст! много е важно ако искаш да получиш точни отговори на конкретно зададенитре си въпроси! ще ти се наложи да премериш килограмите на кола и да ми кажеш за колко пробягваш тези разстояния...чакам с нетърпение отговора ти!

с уважение:

орлин миланов
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#128 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 06:17 PM

Ами за кола,ще ти кажа като я изкарам утре или др.ден вечерта,ще си взема кола и ще видя колко кг. е,незнам кога точно защото сега е много кално и днес като я изкарвах цялата беше в кал,а не съм я пускал да бяга,представям си ако бях я пуснал,а за бягането,тези разтояния не ги бягам аз ,а кучето,като я карам да гони пръчка,е незнам колко точно бяга ама е горе/долу толкова колкото съм написал,докато се умори и неиска повече да гони пръчката,за това попитах вредно ли е за нея,да бяга по толкова и за тези игри с кола,за възраста и а и сега е 34-35кг.,като е тежка дали и пречи,като цяло една разходка трае 3-4 часа от които бягането и е само като я карам да гони пръчка или когато си играе с този кол или с някой друг,какъвто си намери по поляните  :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   puxat Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 08:44 PM

А дългите разтояния 10-15 км не разбрах на растежа пре4ат ли и ако пречат колко е мах. бягане на тази вазраст пак казвам 8 мес>

#130 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 08:10 AM

Цитат

е незнам колко точно бяга ама е горе/долу толкова колкото съм написал,докато се умори и неиска повече да гони пръчката...като цяло една разходка трае 3-4 часа от които бягането и е само като я карам да гони пръчка или когато си играе с този кол или с някой друг,какъвто си намери по поляните  :blink:

ако не я караш да прави кросове и спираш натоварването когато животното видимо се умори всичко е наред...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#131 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 12:25 PM

Мерси  :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   puxat Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 05:46 PM

а за 3-5 км не6то пречи ли му на 8 мес като е?
:sos:

#133 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 05:58 PM

Цитат

а за 3-5 км не6то пречи ли му на 8 мес като е?
:sos:

а ти за колко пробягваш 3 - 5 км, @puxat ?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#134 Потребителят е офлайн   emo123 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 February 2008 - 08:51 PM

А мен ме вълнува следния въпрос:
Кога е времето за обучение с професионална помощ?
В момента Бари е на 4,5 м., при нас е от месец, смея да твърдя, че си знае "мястото", "седни" не е проблем за няколко секунди  ;), не му подаваме нищо от масата и не е канен на диван или легло нито веднъж. От няколко дни, след прочетена тук тема, си "позволявам" да му взема паницата по време на хранене или да бъркам в нея под носа му, резултат - неодобрителен поглед, подскачане и бутане, но без злоба. Единствения "проблем", който открих за това време е, че изпълнява команди /макар и с видимо нежелание понякога/ само ако му говорим "нормално". Всяко повишение на тона, или повторение /потретване/ със заплашителна интонация води до "забиване" на лапите в пода и поглед "няма пък да го направя като ми крещиш". ;)
Навън също може да се каже, че няма оплаквания, освен това, че вече 3 пъти като му омръзне на поляната, дръпва един крос до входа на блока без оглед на това колко пъти, с какви команди и интонации се вика :(
Та след всичко това си мисля, че е време за малко професионална помощ. За него, и за мен особено - това ми е първо куче и дори да приема, че ще изпълнява всичко, което поискам, аз трябва да знам как да го поискам, и как "да си го взема", ако не ми го дава. Притеснява ме и времето, когато ще е вече едър и силен, а ще се налага да го изведе съпругата ми или 12-годишната дъщеря  :rolleyes:
Предварително благодаря.

#135 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 08:21 AM

Цитат

А мен ме вълнува следния въпрос:
Кога е времето за обучение с професионална помощ?
В момента Бари е на 4,5 м., при нас е от месец, Предварително благодаря.

вече си изпуснал 1,5 месеца ценно време за обучение под контрола на професионалист!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#136 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 February 2008 - 01:39 PM

Ето един нашийник, който ми се струва, че е доста функционален.
Не съм виждала такъв по нашите магазини.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#137 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 02:35 PM

Това е тип душач,като гледам :blink:

#138 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 February 2008 - 02:44 PM

Ахм, и няма да има голямо скубане, а ще могат и корекции да се правят. Така си мисля :blink:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#139 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:32 PM

Цитат

Цитат

Ами кола е около 30см.дебел,а на дължина е около метър и нещо,а като кг.немога да кажа,нямам представа ... а за бяганети имах предвит че като я изкарам на разходка,гони пръчки и можеби толкова пробягва горе/долу при играта,може и повече да е незнам :blink:

това си е сериозен кол. много е важно също така да ми кажеш колко точно тежи за да преценя точно дали ще е вредно за кучето! също така е не по-малко важно (а ти не знам защо не ми отговори...сигурно криеш нещо!!!) да ми кажеш за колко пробягваш един километър. а също и два! докато не ми отговориш на тези въпроси е е безсмислено да ме питаш други неща по темата!

благодаря предварително!
Премерих кола,като го взех в мен и стъпах на един кантар,не го знам колко тежи точно,но е около 4-5кг.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:00 AM

Цитат

Премерих кола,като го взех в мен и стъпах на един кантар,не го знам колко тежи точно,но е около 4-5кг.

сериозна тежест за младо куче! бъди осторожен и спирай при първи признаци на умора!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (54 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »