ОТГЛЕЖДАНЕ, ПОВЕДЕНИЕ И ДРЕСУРА
Публикувано: 22 June 2008 - 10:26 PM
Затова слава богу има паркове :)) и места с по-малко хора. По улицата обаче по-добре да си е на повод, според мен! Всякакви ги има... Аз както не се страхувам от кучета, веднъж един боксер ми се нахвърли на улицата пред къщи, а стопанина му едва ли не ми се скара, че нося чадър в ръката си - кучето не харесвало така... :huh: та понякога и мен ме е страх от липсата на повод:) Кучетата може да са добри, но стопанина не го знаеш... :angry:
Публикувано: 23 June 2008 - 03:30 PM
Цитат
Така е но на кучето ще му е по готино бвз повод.
Ако мисля какво ще му е най-готино на кучето, изхождайки от щенията на моя рот досега трябваше да е наплодил всички ( по възможност най-грозни улични кучки, такива си ги харесва,по-грозноватички ;D),да е изял "човешката храна"(тя е най-вкусна), да не се прибира изобщо( навън е най-хубаво, а като вали е абсолютен кеф) и да не се къпе никога( как я мрази тая водаааа ;D).
НО съм човек и се съобразявам с такива,затова никакво неконтролируемо плодене, храна-съобразно килограми и време и навън-на повод. И сте прави- това е ЖИВОТНО ,не се знае кога какво ще му хрумне, ние сме отговорните.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 24 June 2008 - 07:59 PM
изчакай да стане поне на година.тогава характерът му се заформя.моя буквално за 2 дена се превърна от абсолютен лигльо в пазач.спокойно,има време.изчакай,кучето ше почне само да си върши работата на пазач

on the road of life,there are passengers and there are drivers
Публикувано: 25 June 2008 - 09:21 AM
Странно е, но след последния постинг се сетох как след 8-месечна възраст изведнъж се "усети" равен с големите, зарепчи се на мъжкарите, лаеше страшно при звънене...До преди беше един дундьо, които и котките плашеха.

В тъгата потънах самичка, неразбиране в смях се обръщаше,[br]моята стара усмивка от бездушие се поглъщаше..[br]В скута ми леко потъна лапа,а поглед човешки с топлина ме обгърна...[br]`Само хората правите грешки`.
Публикувано: 26 June 2008 - 09:52 AM
Моя съм си го научил да идва като е пуснат(първия път като го кажа се ослушва, но като повторя и види, че няма накъде идва ;D ), да върви редом с мен, но само на повод, да спира когато му кажа, да влиза в къщичката си при команда, когато му кажа "Вкъщи" и тръгва по посока прибиране, да сяда, да ляга и за забавление да пълзи, много ми е сладък като почне да се мазни и да пълзи към наградката ;D B) .
А също и едно много странно нещо, което съм забелязъл - когато застанем пред някоя пътека, която се разклонява и не знае накъде да тръгне или е тръгнал в грешната посока му извиквам по име и с ръка му посочвам правилната посока и той тръгва натам, незнам как разбира посоките ;) :blink:
А също и едно много странно нещо, което съм забелязъл - когато застанем пред някоя пътека, която се разклонява и не знае накъде да тръгне или е тръгнал в грешната посока му извиквам по име и с ръка му посочвам правилната посока и той тръгва натам, незнам как разбира посоките ;) :blink:
Публикувано: 18 July 2008 - 12:19 PM
Здравейте. Имам един много странен проблем.
Значи кученцето ми е на 2 месеца и половина, остава му само третата ваксина.
Така значи проблема е следния: Кучето живее с котка също на неговата възраст, постоянно си играят и се бият помежду си. Ето един малък пример за играта им http://www.vbox7.com/play:b365a1d1
Но кучето понякога проявява наистина голяма агресия към мен и към котката. За котката като му кажа НЕ и спира. Но примерно аз ако го взема, да го вдигна при мен на дивана или да му оправя паничката докато хапва, ръмжи злобно и дори посяга да хапе понякога. Когато не е в изгодна позиция например: Трябва да я вдигна за да я нося понеже съм измил пода и прави стъпки. Тя веднага започва да ми ръмжи и да прави опити да ме захапе. Попринцип тази агресия не-винаги се проявява но все по често и това ме тревожи ако един ден когато порасне е такава как ще съжителствам с куче което посяга да хапе дори мен?
Иначе изпълнява без дори да съм я учил. Като кажа не и се скарам спира, когато се качи с предните лапички на масата и кайа "Долу" веднага слиза. Когато я извикам винаги идва но за тази агресия незнам как да постъпя. Вчера я изведох на ваксина и след това седнах на едно кафене навън. Тя стоеше при мен, глезеше се на хората които дойдат да ме поздравят но имаше един човек на съседната маса който аз не познавам и тя го ръмжеше непрекъснато (необяснимо защо)
Аз искам послушен ротвайлер, не агресивен към всички и дори към мен. Кажете как да постъпя? Моля по-опитните в тази свера да помогнат, благодаря на всички предварително.
п.п. И възможно ли е тази агресия да се поражда заради игрите с котката?
Значи кученцето ми е на 2 месеца и половина, остава му само третата ваксина.
Така значи проблема е следния: Кучето живее с котка също на неговата възраст, постоянно си играят и се бият помежду си. Ето един малък пример за играта им http://www.vbox7.com/play:b365a1d1
Но кучето понякога проявява наистина голяма агресия към мен и към котката. За котката като му кажа НЕ и спира. Но примерно аз ако го взема, да го вдигна при мен на дивана или да му оправя паничката докато хапва, ръмжи злобно и дори посяга да хапе понякога. Когато не е в изгодна позиция например: Трябва да я вдигна за да я нося понеже съм измил пода и прави стъпки. Тя веднага започва да ми ръмжи и да прави опити да ме захапе. Попринцип тази агресия не-винаги се проявява но все по често и това ме тревожи ако един ден когато порасне е такава как ще съжителствам с куче което посяга да хапе дори мен?
Иначе изпълнява без дори да съм я учил. Като кажа не и се скарам спира, когато се качи с предните лапички на масата и кайа "Долу" веднага слиза. Когато я извикам винаги идва но за тази агресия незнам как да постъпя. Вчера я изведох на ваксина и след това седнах на едно кафене навън. Тя стоеше при мен, глезеше се на хората които дойдат да ме поздравят но имаше един човек на съседната маса който аз не познавам и тя го ръмжеше непрекъснато (необяснимо защо)
Аз искам послушен ротвайлер, не агресивен към всички и дори към мен. Кажете как да постъпя? Моля по-опитните в тази свера да помогнат, благодаря на всички предварително.
Публикувано: 18 July 2008 - 09:54 PM
От клипчето, което си направил не виждам никаква агресия. Куче и коте си играят. Даже са много сладки. :wub:
На първо време бих ти обърнала внимание на две неща:
1. Не си вдигай и разнасяй кучето. Дори и да е бебе не е правилно. Учи го да те следва или да идва при повикване.
По обяснението ти разбирам, че те хапе точно защото го вдигаш. Тук грешката е в теб. ;)
Това не е агресия. :blink:
2.
Това също не е агресия, а опит да се наложи, че това си е нейната храна и само за нея. Но така се започва..... ;) Пробва се и точно сега трябва да я пресечеш.
Това не трябва да й го позволяваш!!! Ти си "Big boss" и ти си този, който трябва да диктува положението, не тя.
Опитай първоначално да й бъркаш в купата с храна, докато се храни. Наблюдаваш внимателно и подаваш ясно НЕ, ако е готова да те захапе. Ако спре е добре. Отринирай го многократно, докато разбере, че можеш да й бъркаш в купата когато и както си решиш.
Ако въпреки командата те ухапе, аз лично бих я пернала през муцуната колкото да я стресна и да й "покажа" кой диктува правилата, но незнам дали този вариант няма да ви обърка.
Абсолютно не. :-
На първо време бих ти обърнала внимание на две неща:
1. Не си вдигай и разнасяй кучето. Дори и да е бебе не е правилно. Учи го да те следва или да идва при повикване.
По обяснението ти разбирам, че те хапе точно защото го вдигаш. Тук грешката е в теб. ;)
Това не е агресия. :blink:
2.
Цитат
....... да му оправя паничката докато хапва, ръмжи злобно и дори посяга да хапе понякога....
Това също не е агресия, а опит да се наложи, че това си е нейната храна и само за нея. Но така се започва..... ;) Пробва се и точно сега трябва да я пресечеш.
Това не трябва да й го позволяваш!!! Ти си "Big boss" и ти си този, който трябва да диктува положението, не тя.
Опитай първоначално да й бъркаш в купата с храна, докато се храни. Наблюдаваш внимателно и подаваш ясно НЕ, ако е готова да те захапе. Ако спре е добре. Отринирай го многократно, докато разбере, че можеш да й бъркаш в купата когато и както си решиш.
Ако въпреки командата те ухапе, аз лично бих я пернала през муцуната колкото да я стресна и да й "покажа" кой диктува правилата, но незнам дали този вариант няма да ви обърка.
Цитат
Абсолютно не. :-

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 18 July 2008 - 10:02 PM
Напълно съм съгласен с DMM. Само не я бий. Достатъчно по-силен си. Премести я, озапти я, такива работи. Явно вече си се подчинил с някои действия. Прочети тук: http://dog.bg/forum/...pic,2945.0.html
не
Цитат
възможно ли е тази агресия да се поражда заради игрите с котката?
Публикувано: 18 July 2008 - 10:33 PM
Аз си мисля, че няма лошо да вдига кучето. Един стопанин трябва да може да вдигне /и манипулира всякак/ кучето си без да предизвиква агресия у него. Особено когато това куче предстои да стане много голямо и сериозно, както е един ротвайлер. Вдигай я, обръщай я по гръб, не и разрешавай да "печели позиции". Ако ти ръмжи като посягаш към храната, директно я избутвай и не и давай да яде, докато не се успокои. Виж тук, за добри насоки как се става водач без да е нужна агресия.
ПП И горе главата! Питаш в правилния момент. Повечето хора се сепват, когато вече е твърде късно.
ПП И горе главата! Питаш в правилния момент. Повечето хора се сепват, когато вече е твърде късно.