Dog.bg Форуми : Пудел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (58 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Пудел

#301 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 November 2006 - 10:11 PM

Моят мъж много я хареса.Пък на мен ми харесва всичко де що е пудел.
Стягаме се, ама то не става бързо.Трябва, трябва да дойдем в София.Да се срещнем, да обсъдим някои неща.Не обичам аз да съм неподготвена.Да не се изложим на изложбата като кифладжии.Лошото е, че аз сега уча второ висше и в петък започвам очни.И всички съботи и недели са ми заети до средата на декември.Мога да дойда през седмицата, ама знам, че вие сте си на работа и не е удобно.Но в крайна сметка нямаме бърза работа, до пролетта има време.
Между другото козинката на дупето му доста е пораснала.Съвсем мъничко му трябва и ще може да се изравни с другата.
Голяма отличничка е тази Скъли.Толкова много награди за толкова кратко време.Браво.Да е жива и здрава красавицата.

#302 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 November 2006 - 10:18 PM

Цитат

bushkata, аз толкова време навивам Ангел да боядисаме Градун син, той ми вика, че искам да се гавря и съм зла. А аз не искам да се гавря - и на него ще му е весело, той е такъв палячо...  r)

Имах далматин с кафяви петна, но мнооого светли, беше почти бял. Веднъж на една хижа, стопанисвана от приятели-художници от скука нарисувахме цялото куче на цветни точки. Получи се нещо много красиво, чак ме е яд, че няма толкова шарени кучета b)
После на гарата, той седнал и седи като статуя. Едно детенце се приближава и протяга ръка и тогава кучо мръдна. Детето хукна обратно към майка си с вик: -Мамоооооо! Това не е кукла!!! oleeee

Нещо такова:
Качена снимка

Майка ми отказа да го разхожда, че я беше срам l)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#303 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2006 - 10:22 PM

Нашата голяма любов.
Естествено качеството на снимката не е добро защото снима "великия" фотограф - мъжа ми (пак е добре, че поне и двамата се виждаме и някой от нас не е изрязан, както често става на неговите снимки).И естествено цвета на косата ми съвсев не е сив.Но тази снимка ми е особено скъпа и реших да я споделя с вас.

Прикачени файлове

#304 Потребителят е офлайн   Spartan Икона

Публикувано: 08 November 2006 - 12:24 PM

Здравейте!А знаят ли уважаемите пишещи в този форум каква цена ми поискаха в отговор на една моя обява във вестник? 960 лева за 1-месечно кученце!!! Още дядо Петко Рачев Славейков го е казал много точно за оскотелия за печалба българин - "...не дай боже сляпо да прогледне...".Това за вас реална цена ли е?И ако е реална какво става с основното правило на "пазарната икономика"-това за търсенето и предлагането?Затова не пиша каква цена търся,затова изказването ми по този въпрос е малко остро.И ако някой се засяга,не действа ли инстинктивно в отговор на поговорката "Гузен негонен бяга"?Благодаря на VIKI05,но търся 1-2 месечно кученце,за да започна възпитанието и грижите от самото начало.Вярно бе,пълен лаик съм,но имам книжка "Охотничиье собаки" - книжка за неуки като мен.Изял съм я с кориците особено в частта за обучение и грижи за малките и обща дресировка и смятам да я ползвам буква по буква.Нищо че е от руснак...!
Такива сме ние лаиците! b) И така 1-2 месечно кученце,без оглед на пол и цвят,но с гарантирана порода,НЕ НЕПРЕМЕННО РОДОСЛОВИЕ.Айде пак противоречие,а!Не бе,такова кученце,което вие знаещите определяте като действителен стандартен пудел,но не то щете по някаква дребна причина,например цвета.И не сега непременно,а може и след 6 месеца,тоест да си запазя планувано кученце.Става ли за мен кавгаджията в границите на 200 лева?Привет и извинения! cheers

#305 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 November 2006 - 12:32 PM

bushkata, страхотна идея l) Може и на петна да направим Градун r)
Качена снимка l) l) l)

viki05, супер си е снимката - нали се вижда колко се обичате, това е най-важното. Впрочем, даже малко си приличате! b)

Spartan, по-добре почети из форума за породите, цените и .н. Пишещите тук са дали между 300 и 2000Е за куче, така че едва ли ще срещнеш голямо съчуствие и разбиране за 960-те лева. Продължавай все така да четеш и да се образоваш с вдъхновяваща литература като "Охотничье собаки", която само не разбрах какво общо има с нашата порода. Но не разчитай, че по начина, по който се изразяваш който и да е от нас ще се хвърли да ти помага. Никой тук не е гузен, нито бяга, май просто те игнорираме. И една безплатна информация: читав стопанин няма да ти даде куче по-младо от 2 месеца. А "реалното", "началното" или каквото там е за теб възпитанието се започва "истински" и "серозно" около 6-тия месец.
User's Signature

Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2006 - 03:53 PM

Мислиш ли ,че си приличаме? Нали казват, че кучетата приличали на стопаните си.
Градун на петна???!!!! Горкото животинче.Пък може и да се хареса, знае ли човек.
Мен ме питаха по улицата, дали аз съм постригала Макс (има се впредвид голото дупе) или той така си бил по рождение.Аз естествено отговорих, че кучето се е родило с тази прическа.Човека опули очи и почти филосовски каза:"Я, колко интересно!!"Как може да има такива хора.Тоя беше баси злето.

#307 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 09:57 AM

Току що се върнахме от местната кабелна телевизия.Снимаха ни с Макс в едно предаване за животни.Той беше много спокоен, толкова спокоен, че чак проспа цялото предаване.Оператора през цялото време имитира котка, но нашия поспаланко не се впчатали особено.Ако ми извадят снимки ще ги пусна да ги видите.

#308 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2006 - 11:30 AM

Ей, супер! r) Трябваше да му вземете нещо за събуждане (я пищяща играчка, я хапки някакви любими), за да покаже истински пуделски нрав. Много е готино като се популяризира породата по такъв начин! Когато Градо беше при Роси Кирилова после ни спираха по улицата да ни питат: "Абе верно ли е пудел това?" и разни такива странни.

Случвало ли ти се е да те питат каква порода е и после да кажат: "е-е-е, как ше е пудел, това не е пудел!" - на мен често ми се случва l) l) b)
(Ей тук сме събрали всякакви безумни случки по улиците...)

Кажи, как е Макс със храненето? Градо беше просто непоносим като млад - абсолютно нищо не искаше да яде. Като беше на 5 месеца не яде в продължение на 15 дни, защото не искаше Рro Plan и толкоз... Сега обаче Скъли е като прахосмукачка. В момента и подхвърлям обелки от ябълка, че и Градо покрай нея е станал почти лаком (да не би да изпусне нещо).
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 11:43 AM

хи хи, какви пудели сте вие b) , ние с Льова и Князик сме пудели super best
User's Signature

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 12:05 PM

По време на предаването имаше въпрос към зрителите с награда.Въпроса беше "Коя е родината на пудела?" Аз много се учудих колко много хора се обадиха и то всички с верен отговор.Все пак хората знаят за породата.Честно казано си мислех, че никой няма да се обади.
Една баба с доберман (изключително смешна картинка са двете с добермана) каза на друга баба за Макс, че бил порода голям болонез.А, пък аз добавих "и то от най-големите".
Човешка храна - всякаква, меко казано обожава, но гранули.С триста зора изяжда порцията си,магарето му с магаре.Принуждавала съм се да стоя до него и да му ги давам гранулка по гранулка в устата.Голям капризник.Много обича храна от консерва.Не знам обаче дали е полезно да се дава и не смея много.Между другото от тази консервираната има телешко, агнешко и дивеч.Сега съм му взела от Кауфланд една консерва с дивеч.Какво ще кажете, да му давам ли от време на време такава храна?

#311 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 12:22 PM

Ха, сега кажете каква точно е тази прическа?

Прикачени файлове

#312 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 01:17 PM

Spartan, наистина тонът ви ме радва и мен victoryVVV Брей какво нагло, нахакано и самовлюбено, убедено в правотата си и в "кривотата" на другите същество прозира зад редовете, да му се замае на човек главата! Убедена съм (е, поне се надявам), че в реалния живот всъщност не сте такъв човек, но...
Хайде отначало: и аз имам хубави стари и по-нови руски книжки, които са ме научили на много, така че няма лошо да изяде човек някоя с кориците... Дали написаното в нея е вярно - не се знае; не се знае и доколко е остаряло. Светът на кучетата или по-скоро светът около кучетата се променя с такава скорост, че... дори вярната преди няколко години информация като остарее престава да е актуална. Чисто примерно: в нито една по-старичка руска книга няма да срещнете нищо за обучението с "позитивно подкрепяне", за кликер-тренинга... и същевременно тези модерни тенденции ДНЕС са разпространени и в Русия, и се използват с голям успех, а "механичното" заучаване на командите отдавна не е... на мода. За справка ето ви полезен СЪВРЕМЕНЕН руски сайт: My Webpage - за сравнение.
Що се отнася до цените: както ви казаха по-горе, хората тук са дали доста пари, за да се сдобият с ПУДЕЛ, а не пуделоподобие и надали ще се трогнат от факта, че вие искате да постигнете същото, но на нереално ниска цена. Явно и не четете внимателно: в България на практика няма развъждане на пудели, за да се получи брак по цвят примерно, та да му се търси хубав дом "за безплатно".
Впрочем, що се отнася до малките и големите кучета (на възраст) - идеята, че кученцето трябва да се вземе от малко, за да си го отгледа човек сам... не е точно вярна: ако просто "семейното възпитание" ви е целта да го искате бебе, то има голяма вероятност и по-голямото куче да се възпита също тъй лесно и точно по мярка спрямо вас... както и малкото кученце да направи целия квартал див и щастлив.
Изобщо, казано с думи прости: за 200 лв. НЯМА да си намерите пудел, който да е "истински" като вид и характер. За относително повече - и ако започнете да се държите нормално спрямо другите потребители, бих добавила аз - това е възможно. По-горе вече ви предложих: при желание от ваша страна МОЖЕ да се провери колко би струвал пет-класа пудел в близките страни и да се внесе оттам. Но аз лично (не, че имам нещо общо с пуделите) не бих тръгнала да върша услуга на човек, който се опитва да ми говори така, сякаш съм се напикала в гащите и трябва да бъда смразена и да се засрамя.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#313 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2006 - 02:08 PM

Елен, l) l) l) l) ! Нямам думи...

viki05, тази прическа се нарича Veteran или Terrier trim. Макар, че не е вписана в официалния стандарт като позволена за изложби, в скандинавските страни често показват кучета в клас Ветерани с нея.
Качена снимка
Ето го легендарния Avatar Concord, печели BIS-Vet с нея. Пак той. Още един.

За яденето - така си и знаех, че и Макс е лош ядяч. b) Консерви можеш да даваш само като овкусител, в случая "омирисител", де. Т.е. лъжица-две, разбъркана в гранулите. Може да пише "дивеч" или друго нещо, но вътре има смлени пилешки глави и крака с почти никаква хранителна стойност - пепел и вода. Иначе ако имаш микровълнова - разтапяш 2 лъжици масло и ги сипваш върху гранулите - така ще яде. А ако и така се мръщи - сипваш гранулите, заливаш отгоре с гореща вода и после с маслото, разбъркваш - така вече ще яде 100%. Иначе може да правиш заливка и от бульон някакъв, но по-добре да не е купешки, че са много солени. Макар, че аз често прибягвам до тях като започне да изпостелява.

Vabank, продължаваш да ме изумяваш - cheers worthy 1super !
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 02:25 PM

Не, той не че не си яде гранулите, но не така както искам аз.Като му ги сложа, отива подушва ги,но не ги яде.Разхожда се малко, да речем прави едно кръгче на апартамента, пак ги подушва и така на третото-четвърто подушване започва да ги яде.До 10 минути не започне ли, аз ги махам и стои гладен.Ако сутринта не е ял нищо му ги предлагам на обяд.Тогава вече по-бързо ги изяжда.Тази идея с маслото много ми допадна.Задължително ще я пробвам.
Много са смешни с тези обръснати уши.Тази прическа нещо не ми харесва.
Днес получих едната книга "POODLE CLIPPING AND GROOMING" от amazon.com.Сега чакам и другите.

#315 Потребителят е офлайн   viki05 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 02:29 PM

Забравих да кажа, че от време на време му изкисвам сирене, натрошавам го и го обърквам с гранулите му.Тогава пада лудо ядене.За 2 минути нищо не остава.Това вредно ли е?

#316 Потребителят е офлайн   Spartan Икона

Публикувано: 09 November 2006 - 04:29 PM

Ясно,налетял съм не на хора притежаващи кучето пудел,а на пудели притежаващи хора!Ами да,аз съм много примитивен и несъвремемен,но все пак мисля,че човека притежава кучето и то не е негов идол.Или смятате,че не съм прав?Нека всеки си остане на своето мнение.Аз пък ще си взема помияр,но "300 до...евро"за нещо от което нищо може да не излезе не давам,особено на хора решили да превърнат животните в далавера.И ще последвам съвета на моя приятел със суперпородистата акита:"По-доволен бях от помияра Мурджо,и по-сърдечен беше,и по възприемчив и по самоотвержен,с една дума куче-приятел,а не куче-диктатор,само защото е суперскъпо и му е по-завъртяна мутрата".Чао на всички! 1super

#317 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 04:36 PM

Чао и успех с другарчето - както казах в една друга тема, тези без породата също имат нужда от дом, а усещането всеки път като си погледнеш кучето, да знаеш, че си спасил живот е... велико нещо. 1super

Цитат

но "300 до...евро"за нещо от което нищо може да не излезе не давам,особено на хора решили да превърнат животните в далавера

На това мога само да отговоря така: аз пък на хора, които сами си строят стена, за да си блъскат главата в нея, булдозер не давам под наем b)
Сбогом и със здраве!
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#318 Потребителят е офлайн   папа Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 04:41 PM

Цитат

Ясно,налетял съм не на хора притежаващи кучето пудел,а на пудели притежаващи хора!

За съжаление, повечето стопани мислят така и когато от помияра Мурджо нищо не излезе (а това е дален по-вероятно), Мурждо се оказва на улицата. Може би защото той не е собственик на стопанина си.
И общо взето, ако мислиш така, защото заяви, че искаш пудел? Нали беше убеден, че е по-специален от Мурджо b) ?
Ако пък собствениците на Акити прочетат за какво става дума, мани мани l) .

Да, кучевъдите в този форум, са търпели и по-сериозни и аргументирани критики...И пак са се оказвали победители 1super
User's Signature

.

#319 Потребителят е офлайн   папа Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2006 - 04:51 PM

Цитат

Не, той не че не си яде гранулите, но не така както искам аз.

Ако ще правиш номера с вдигането на гранулите, го прави веднага след като откаже да яде.
Слагаш - подушва, не яде - вдигаш веднага.
Друго правило е да му слагаш толкова, колкото може и би изял или по-малко. Т.е да не остават гранули.
Можеш да опиташ като държиш гладен няколко дни (да кажем един или два). Например сутрин не яде, тогава утре сутрин го пробваш. И пак му даваш толкова, колкото ще изяде.
Внимавай с добавките, защото пуделът е проклето куче, което може да откаже да яде само гранули впоследствие b) .
За мен лично не е много съблазнително всеки пък да му готвя, за да яде, но на някои им харесва да се занимават.
User's Signature

.

#320 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2006 - 06:06 PM

Цитат

За мен лично не е много съблазнително всеки пък да му готвя, за да яде, но на някои им харесва да се занимават.
Ей, Татко Барба, какво имаш предвид под "някои"!? wink Не било съблазнително.

Spartan, нищо лично, но според мен ти не трябва да имаш куче изобщо. Кучето е приятел, а не слуга или подчинен, върху когото да провеждаш експериментално възпитание или да се отърваваш от натрупалите се в работата неприятни емоции... Ама че човек. Че и бърза да дава оценки... Бр-р-р! Ужъ-ъ-ъссс!
User's Signature

Качена снимка

• (58 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема