Пудел
Публикувано: 07 November 2006 - 10:11 PM
Стягаме се, ама то не става бързо.Трябва, трябва да дойдем в София.Да се срещнем, да обсъдим някои неща.Не обичам аз да съм неподготвена.Да не се изложим на изложбата като кифладжии.Лошото е, че аз сега уча второ висше и в петък започвам очни.И всички съботи и недели са ми заети до средата на декември.Мога да дойда през седмицата, ама знам, че вие сте си на работа и не е удобно.Но в крайна сметка нямаме бърза работа, до пролетта има време.
Между другото козинката на дупето му доста е пораснала.Съвсем мъничко му трябва и ще може да се изравни с другата.
Голяма отличничка е тази Скъли.Толкова много награди за толкова кратко време.Браво.Да е жива и здрава красавицата.
Публикувано: 07 November 2006 - 10:18 PM
Цитат
Имах далматин с кафяви петна, но мнооого светли, беше почти бял. Веднъж на една хижа, стопанисвана от приятели-художници от скука нарисувахме цялото куче на цветни точки. Получи се нещо много красиво, чак ме е яд, че няма толкова шарени кучета b)
После на гарата, той седнал и седи като статуя. Едно детенце се приближава и протяга ръка и тогава кучо мръдна. Детето хукна обратно към майка си с вик: -Мамоооооо! Това не е кукла!!! oleeee
Нещо такова:

Майка ми отказа да го разхожда, че я беше срам l)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 November 2006 - 10:22 PM
Естествено качеството на снимката не е добро защото снима "великия" фотограф - мъжа ми (пак е добре, че поне и двамата се виждаме и някой от нас не е изрязан, както често става на неговите снимки).И естествено цвета на косата ми съвсев не е сив.Но тази снимка ми е особено скъпа и реших да я споделя с вас.
Прикачени файлове
-
_________.JPG (12.37K)
Брой сваляния: 82
Публикувано: 08 November 2006 - 12:24 PM
Такива сме ние лаиците! b) И така 1-2 месечно кученце,без оглед на пол и цвят,но с гарантирана порода,НЕ НЕПРЕМЕННО РОДОСЛОВИЕ.Айде пак противоречие,а!Не бе,такова кученце,което вие знаещите определяте като действителен стандартен пудел,но не то щете по някаква дребна причина,например цвета.И не сега непременно,а може и след 6 месеца,тоест да си запазя планувано кученце.Става ли за мен кавгаджията в границите на 200 лева?Привет и извинения! cheers
Публикувано: 08 November 2006 - 12:32 PM

viki05, супер си е снимката - нали се вижда колко се обичате, това е най-важното. Впрочем, даже малко си приличате! b)
Spartan, по-добре почети из форума за породите, цените и .н. Пишещите тук са дали между 300 и 2000Е за куче, така че едва ли ще срещнеш голямо съчуствие и разбиране за 960-те лева. Продължавай все така да четеш и да се образоваш с вдъхновяваща литература като "Охотничье собаки", която само не разбрах какво общо има с нашата порода. Но не разчитай, че по начина, по който се изразяваш който и да е от нас ще се хвърли да ти помага. Никой тук не е гузен, нито бяга, май просто те игнорираме. И една безплатна информация: читав стопанин няма да ти даде куче по-младо от 2 месеца. А "реалното", "началното" или каквото там е за теб възпитанието се започва "истински" и "серозно" около 6-тия месец.
Публикувано: 08 November 2006 - 03:53 PM
Градун на петна???!!!! Горкото животинче.Пък може и да се хареса, знае ли човек.
Мен ме питаха по улицата, дали аз съм постригала Макс (има се впредвид голото дупе) или той така си бил по рождение.Аз естествено отговорих, че кучето се е родило с тази прическа.Човека опули очи и почти филосовски каза:"Я, колко интересно!!"Как може да има такива хора.Тоя беше баси злето.
Публикувано: 09 November 2006 - 09:57 AM
Публикувано: 09 November 2006 - 11:30 AM
Случвало ли ти се е да те питат каква порода е и после да кажат: "е-е-е, как ше е пудел, това не е пудел!" - на мен често ми се случва l) l) b)
(Ей тук сме събрали всякакви безумни случки по улиците...)
Кажи, как е Макс със храненето? Градо беше просто непоносим като млад - абсолютно нищо не искаше да яде. Като беше на 5 месеца не яде в продължение на 15 дни, защото не искаше Рro Plan и толкоз... Сега обаче Скъли е като прахосмукачка. В момента и подхвърлям обелки от ябълка, че и Градо покрай нея е станал почти лаком (да не би да изпусне нещо).
Публикувано: 09 November 2006 - 12:05 PM
Една баба с доберман (изключително смешна картинка са двете с добермана) каза на друга баба за Макс, че бил порода голям болонез.А, пък аз добавих "и то от най-големите".
Човешка храна - всякаква, меко казано обожава, но гранули.С триста зора изяжда порцията си,магарето му с магаре.Принуждавала съм се да стоя до него и да му ги давам гранулка по гранулка в устата.Голям капризник.Много обича храна от консерва.Не знам обаче дали е полезно да се дава и не смея много.Между другото от тази консервираната има телешко, агнешко и дивеч.Сега съм му взела от Кауфланд една консерва с дивеч.Какво ще кажете, да му давам ли от време на време такава храна?
Публикувано: 09 November 2006 - 12:22 PM
Прикачени файлове
-
______________.JPG (14.93K)
Брой сваляния: 93
Публикувано: 09 November 2006 - 01:17 PM
Хайде отначало: и аз имам хубави стари и по-нови руски книжки, които са ме научили на много, така че няма лошо да изяде човек някоя с кориците... Дали написаното в нея е вярно - не се знае; не се знае и доколко е остаряло. Светът на кучетата или по-скоро светът около кучетата се променя с такава скорост, че... дори вярната преди няколко години информация като остарее престава да е актуална. Чисто примерно: в нито една по-старичка руска книга няма да срещнете нищо за обучението с "позитивно подкрепяне", за кликер-тренинга... и същевременно тези модерни тенденции ДНЕС са разпространени и в Русия, и се използват с голям успех, а "механичното" заучаване на командите отдавна не е... на мода. За справка ето ви полезен СЪВРЕМЕНЕН руски сайт: My Webpage - за сравнение.
Що се отнася до цените: както ви казаха по-горе, хората тук са дали доста пари, за да се сдобият с ПУДЕЛ, а не пуделоподобие и надали ще се трогнат от факта, че вие искате да постигнете същото, но на нереално ниска цена. Явно и не четете внимателно: в България на практика няма развъждане на пудели, за да се получи брак по цвят примерно, та да му се търси хубав дом "за безплатно".
Впрочем, що се отнася до малките и големите кучета (на възраст) - идеята, че кученцето трябва да се вземе от малко, за да си го отгледа човек сам... не е точно вярна: ако просто "семейното възпитание" ви е целта да го искате бебе, то има голяма вероятност и по-голямото куче да се възпита също тъй лесно и точно по мярка спрямо вас... както и малкото кученце да направи целия квартал див и щастлив.
Изобщо, казано с думи прости: за 200 лв. НЯМА да си намерите пудел, който да е "истински" като вид и характер. За относително повече - и ако започнете да се държите нормално спрямо другите потребители, бих добавила аз - това е възможно. По-горе вече ви предложих: при желание от ваша страна МОЖЕ да се провери колко би струвал пет-класа пудел в близките страни и да се внесе оттам. Но аз лично (не, че имам нещо общо с пуделите) не бих тръгнала да върша услуга на човек, който се опитва да ми говори така, сякаш съм се напикала в гащите и трябва да бъда смразена и да се засрамя.

Публикувано: 09 November 2006 - 02:08 PM
viki05, тази прическа се нарича Veteran или Terrier trim. Макар, че не е вписана в официалния стандарт като позволена за изложби, в скандинавските страни често показват кучета в клас Ветерани с нея.

Ето го легендарния Avatar Concord, печели BIS-Vet с нея. Пак той. Още един.
За яденето - така си и знаех, че и Макс е лош ядяч. b) Консерви можеш да даваш само като овкусител, в случая "омирисител", де. Т.е. лъжица-две, разбъркана в гранулите. Може да пише "дивеч" или друго нещо, но вътре има смлени пилешки глави и крака с почти никаква хранителна стойност - пепел и вода. Иначе ако имаш микровълнова - разтапяш 2 лъжици масло и ги сипваш върху гранулите - така ще яде. А ако и така се мръщи - сипваш гранулите, заливаш отгоре с гореща вода и после с маслото, разбъркваш - така вече ще яде 100%. Иначе може да правиш заливка и от бульон някакъв, но по-добре да не е купешки, че са много солени. Макар, че аз често прибягвам до тях като започне да изпостелява.
Vabank, продължаваш да ме изумяваш - cheers worthy 1super !
Публикувано: 09 November 2006 - 02:25 PM
Много са смешни с тези обръснати уши.Тази прическа нещо не ми харесва.
Днес получих едната книга "POODLE CLIPPING AND GROOMING" от amazon.com.Сега чакам и другите.
Публикувано: 09 November 2006 - 04:29 PM
Публикувано: 09 November 2006 - 04:36 PM
Цитат
На това мога само да отговоря така: аз пък на хора, които сами си строят стена, за да си блъскат главата в нея, булдозер не давам под наем b)
Сбогом и със здраве!

Публикувано: 09 November 2006 - 04:41 PM
Цитат
За съжаление, повечето стопани мислят така и когато от помияра Мурджо нищо не излезе (а това е дален по-вероятно), Мурждо се оказва на улицата. Може би защото той не е собственик на стопанина си.
И общо взето, ако мислиш така, защото заяви, че искаш пудел? Нали беше убеден, че е по-специален от Мурджо b) ?
Ако пък собствениците на Акити прочетат за какво става дума, мани мани l) .
Да, кучевъдите в този форум, са търпели и по-сериозни и аргументирани критики...И пак са се оказвали победители 1super

.
Публикувано: 09 November 2006 - 04:51 PM
Цитат
Ако ще правиш номера с вдигането на гранулите, го прави веднага след като откаже да яде.
Слагаш - подушва, не яде - вдигаш веднага.
Друго правило е да му слагаш толкова, колкото може и би изял или по-малко. Т.е да не остават гранули.
Можеш да опиташ като държиш гладен няколко дни (да кажем един или два). Например сутрин не яде, тогава утре сутрин го пробваш. И пак му даваш толкова, колкото ще изяде.
Внимавай с добавките, защото пуделът е проклето куче, което може да откаже да яде само гранули впоследствие b) .
За мен лично не е много съблазнително всеки пък да му готвя, за да яде, но на някои им харесва да се занимават.

.
Публикувано: 09 November 2006 - 06:06 PM
Цитат
Spartan, нищо лично, но според мен ти не трябва да имаш куче изобщо. Кучето е приятел, а не слуга или подчинен, върху когото да провеждаш експериментално възпитание или да се отърваваш от натрупалите се в работата неприятни емоции... Ама че човек. Че и бърза да дава оценки... Бр-р-р! Ужъ-ъ-ъссс!