Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 28 February 2008 - 12:06 PM
Здравей igra4cs,
Диалогът с теб започва да става маааалко труден. Доста е дразнещо да питаш едно и също всеки път.
По-рано търсеше съвет във форума и получи отговори. Преди няколко дни ми писа на ЛС за мнение с какво да храниш кучето си и ти отговорих. Сега пак задаваш поредният си въпрос, свързан с храните, затова ще ти отговоря, отново, че и в нашата тема и във форума доста е писано за храните. Търси, чети и се запознай с основните неща.
Надявам се да няма следващ въпрос за поредната марка гранулирана храна.
С уважение: dmm
Диалогът с теб започва да става маааалко труден. Доста е дразнещо да питаш едно и също всеки път.
По-рано търсеше съвет във форума и получи отговори. Преди няколко дни ми писа на ЛС за мнение с какво да храниш кучето си и ти отговорих. Сега пак задаваш поредният си въпрос, свързан с храните, затова ще ти отговоря, отново, че и в нашата тема и във форума доста е писано за храните. Търси, чети и се запознай с основните неща.
Надявам се да няма следващ въпрос за поредната марка гранулирана храна.
С уважение: dmm

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 02 March 2008 - 10:18 PM
имам следното запитване Арес тежи 18кг и на 20 направи 4 месеца гледах една мн разпространена таблица за развитието и там пише 4месеца-23кг та... тия килограми дали не са за към края на 4тия месец ???или аз съм в грешка защото мисля че сега си екстра немога си го представя с още 5 килца за момента :huh:
П.п.забравих да кажа че на 20ти тежеше толко сега може да е пове4е
П.п.забравих да кажа че на 20ти тежеше толко сега може да е пове4е
Публикувано: 02 March 2008 - 11:15 PM
Цитат
Тези таблици не са миродавни! Всичко е индивидуално, не се водете по тях.. Те Ви дават някакъв ориентир, но не Ви казват, че кучо трябва да е обезателно 23кг! :-
Забелязала съм, че и Лиза тежи плюс минус 1 килограм в края на месеца от тези килограми, зададени в таблицата. За ротовете ( и не само при тях) не е желателно и без това да качват бързо килограми, защото има опасност от изкривяване на краката. Поне на нас така ни обясниха нашите ветеринари от клиниката. Най-важно е кучето да си се развива добре, да е енергично и с лъскав косъм, пак на килограмите не са определящи. Кучето ще стане толкова голямо колкото му е заложено в гените ( като се приеме, че кучето не е затлъстяло). Аз лично бих се притеснила повече ако кучето ми е дебело отколкото ако тежи някой и друг килограм по-малко от общоприетите. Преди време четох някъде, че да се определи дали теглото на едно куче е добре трябва като се пипне кучето по ребрата, те трябва да се усетят, а не ръката ти да потъне, но в същото време и да не се броят като го погледнеш. Гените са си гени да не забравяме.
Дайте да продължим темата в говорилнята да не спамим фотогалерията!
Публикувано: 04 March 2008 - 12:41 PM
Публикувано: 04 March 2008 - 01:40 PM
Цитат
Горещо те съветвам да прочетеш правилата на форума!
че какво да им чете...май имаш проблем с човека а, @igra4cs?
Публикувано: 17 March 2008 - 08:20 PM
igra4cs,
Не съществува понятието "най-добра" храна. И това няма как да стане. Всички кучета са индивидуални и се развиват по индивидуален начин.
Определено мога да кажа, че храни от супер премиум клас са по-добрите, но не мога да препоръчам марка, защото най-добре е кучето да си я избере (говоря за висококачествените), а стопанина да го разбере. При супер премиума усвояемоста е най-висока, качеството на продуктите най-добро.
Затова никой няма да ти каже вземи еди коя си храна. Не очаквай такъв отговор.
Щом си взел от тази храна, ОК. Наблюдавай си кучето как му се отразява. Ако е в добра кондиция, жизнено и с хубав косъм, продължи с нея. Значи тя е за него. ;)
П.п. Аз храня кучето си с една от храните, които линкове ти бях изпратила на ЛС.
Не съществува понятието "най-добра" храна. И това няма как да стане. Всички кучета са индивидуални и се развиват по индивидуален начин.
Определено мога да кажа, че храни от супер премиум клас са по-добрите, но не мога да препоръчам марка, защото най-добре е кучето да си я избере (говоря за висококачествените), а стопанина да го разбере. При супер премиума усвояемоста е най-висока, качеството на продуктите най-добро.
Затова никой няма да ти каже вземи еди коя си храна. Не очаквай такъв отговор.
Щом си взел от тази храна, ОК. Наблюдавай си кучето как му се отразява. Ако е в добра кондиция, жизнено и с хубав косъм, продължи с нея. Значи тя е за него. ;)
П.п. Аз храня кучето си с една от храните, които линкове ти бях изпратила на ЛС.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 17 March 2008 - 11:35 PM
Цитат
Искам да питам какво ще кажете за гранулите на ...