Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#301 Потребителят е офлайн   TaniaV Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 May 2008 - 05:43 PM

На магия намерих един вид гранулирана храна колкото да изкараме тук.НО пише за кучето до 2 кг - 60 грама дневна доза.Може ли да му се дава по 10 грама на хранене.Струва ми се абсурдно.

#302 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 May 2008 - 07:10 PM

Не е абсурдно. ;)
Малките кученца се хранят често, но по малко.
Щом така пише на опаковката, значи от тази храна даваш толкова.
Успех с храненето!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#303 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 07:29 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Благодаря за отговора,но нямам достъп в момента до Зоомагазин.На село съм и трябва да му давам поне за седмица,нещо което ми е под ръка.Четох за варен ориз,може ли с мляко?

Офф:А за "канадски вълк" не е ли това >>http://www.ci.eau-cl...ce/epsn0052.jpg

ако има канадско гражданство ,значи наистина вълка е канадски ;D ;D ;D

;D ;D ;D
stan71, много си духовит ;)

определения като "канадски" вълци, лисици и др.северни хищници винаги са будили в  мен недоумение  и  смях, водил сам безброй спорове с  мои приятели  и познати по темата.Забелязал сам ,че напоследък  , с повишаването на киноложката култура ,"канадските вълци и  лисици"  понамаляха  ;)
Не сам искал  , а се  и надявам , че не сам засегнал  никой със скромното ми мнение    :izcherven:

#304 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 May 2008 - 07:39 PM

Аз ти се радвам на постовете.  ;)
User's Signature

#305 Потребителят е офлайн   TaniaV Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 08:12 AM

Изненада-не иска да ми яде гранулите. :rolleyes:Направих ги на каша и му давам с мляко смесени,но не би.Не иска да ги яде.Първия път ги яде.Защото не бях го хранила 4 часа и глад.НО 2-рия път само подуши и ...черта.Давам мляко пак.

#306 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 May 2008 - 08:39 AM

Може точно тази марка да не е за него. Опитай пак по-късно. Захранването е трудно, но им минава "каприза" с времето. :blink:
User's Signature

#307 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 08:40 AM

Покрай празниците се сетих да попитам,давам понякога на Дара по 1-2 варени яйца,вредно ли е по толкова и да попитам по колко може да и се дава и на какъв период от време за да не и вреди,защото знам че при хората жълтъка в повече не е много полезен,та за това питам,по колко ще е добре да и давам
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#308 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 May 2008 - 08:47 AM

Предполагам, че х2 сварени яйца седмично е добре. Преди години, една жена ми разправяше, че готви на своите кучета (НОК) и им слага в храната по 1 суров жълтък. Аз лично, не бих го правила всеки ден. :blink:
User's Signature

#309 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 09:55 AM

Цитат

Жива и здрава да ти е Дара, ама намали й храната. Малко е обла. ;)
Мерси,а за килограмите и аз съм на това мнение,храната съм я намалил,от доста време вече,дневната дажба дето тряба да яде е 760гр.,а аз и давам около 400-500,а понякога и 300гр. на ден,като казах на ветеринарите дето ходя при тях,даже ми казаха че с много съм я намалил и казаха да и давам не по малко от 600-650гр. на ден,обаче сигорно вече 2 месеца сме на диета от тия два месеца не съм и давал нито един път колко трябва да яде,винаги съм и давал по малко,освен това за тези 2 месеца да сме пропуснали дълга разходка най много 7-8 дена,а и доста бяга,не мога да си го бясня това с килограмите,как ги задържа след всичко което правим за да отслабне
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#310 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 08 May 2008 - 11:44 AM

На твое място, бих се замислила да сменя храната с по-ниско калорична. ;)
User's Signature

#311 Потребителят е офлайн   shaarkyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 02:12 PM

Цитат

На твое място, бих се замислила да сменя храната с по-ниско калорична. ;)
И аз си мислех това,защото до седмия месец някаде и давах роял канин и си вървеше много добре,но след това започнах да и давам друга храна,която също казват че е добра + sa37 и някакви други подобни добавки,но за около месец и половина качи доста и вече около 2 месеца неможем да влезем във форма,обаче едва ли е от добавките,защото ги давам от преди това,още като беше на 4-5 месеца започнах да и давам разни добавки допълнително и стигам до извода че това е от новата храна,няма от какво друго да е,чудя се дали ще и навреди ако след 10-тина дена започна освен раходките,да я водя и на реката да плува,дали е още рано,като е на 10 месеца,тя преди няколко дена при една разходка минахме покрай реката,беше много топло и аз влязох да погазя,а тя тръгна след мен и влезе без да иска на по дълбоко и се намокри цялата,видимо и беше студена водата,но тя досега не влизала в река и може от дова да е,но след това се заигра като се намокри,беше и много приятно,странно и интересно новото преживяване :yahoo:,та мисалта ми е,че ако плуваме от време на време може и по лесно да смъкнем,без много гладуване :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#312 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 04:25 PM

Цитат

та мисалта ми е,че ако плуваме от време на време може и по лесно да смъкнем,без много гладуване smiley

еи това е добра идея за6тото докато плуват изразходват доста енергия и правяр голям замах с лапите,това е от ли4ен опит за6тото като бяхме на море с рамон когато се доближи до мен ме одра доста стабилно по корема 4е 4ак текна кръв,та идеята ти според мене е добра :palec:
User's Signature

Качена снимка

#313 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 08:49 PM

Цитат

Изненада-не иска да ми яде гранулите. :rolleyes:Направих ги на каша и му давам с мляко смесени,но не би.Не иска да ги яде.Първия път ги яде.Защото не бях го хранила 4 часа и глад.НО 2-рия път само подуши и ...черта.Давам мляко пак.

Пробвай да смесиш гранулите с кайма/телешка/, но не добавяй много кайма.
Храни така няколко дена , като постепенно намаляш количеството на каймата.
Не е желателно  на този етап да сменяш  марката на гранулата ,кучето ти е още малко ,със смешни дневни дажби  ,така че му купувай  от премиум или за предпочитане суперпремиум клас храна.
  Успех  :zaek:

#314 Потребителят е офлайн   Alera Икона

Публикувано: 10 June 2008 - 09:27 AM

Здравейте!Имам малка ротвайлерка от известно време.Спорен е въпроса дали е точно моя.Ситуацията е следната-малката ми сестра заедно с няколко приятели купили въпросното кученце.Особено притеснена съм защото често му сменят мястото,сменят се да го гледат от къща на къща.Кучето е на 2 месеца съвсем малко,казва се Тара.Досега не съм гледала куче у дома.Нямам опит и доста материал изчетох във форума.Кученцето не отговаря по име,поне на мен.Знам колко е безотговорно така да се гледа и затова търся съвет от хора с опит.Въпросите ми са следните - Може ли тази порода да се отглежда в апартамент 90кв и вреди ли липсата на пространство на кучето?Тъп въпрос но все пак - трябва да има един стопанин?Благодаря предварително!С Тара чакаме Вашите коментари и критики  :blink:

#315 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2008 - 10:29 AM

Спрете да го местите,това е куче,не плюшена играчка! И не,не пречи да се гледа в по-малък апартамент,но разходките трябва да са му по-дълги!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Трябва да си има нейно местенце,да се възпитава,защото може да стане беля,ако така безотговорно си расте :-

#316 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2008 - 10:31 AM

Здравейте.
Доста е вредно за кучето постоянно да сменя мястото,на което живее,пък да не говорим и за стопаните!Ако искате кучето да бъде отгледано нормално го вземете за постоянно при вас и не позволявайте да го "мъкнат" нагоре-надолу.Кучето трябва да знае кой е неговият стопанин и тогава ще започне и правилното му обучение,което ще се сведе не само до научаване на името.Няма проблем да гледате кучето в апартамента,но задължително трябва да го обезопасите и да предотвратите всички възможни начини,по които може да се самоубие (кабели,всякакви предмети,които може да глътне,препарати и т.н.).Осигурете му,колкото се може повече разходки навън,когато му поставите всички ваксини. Ако се притеснявате,че може да Ви съсипе апартамента,докато няма никой вкъщи,му отделете една стая само за него,където няма какво да унищожи или му вземете удобна за целта клетка.Има доста подобни теми,където може да намерите отговори на всички вълнуващи Ви въпроси.
Успех и целувки за малката Тара!

http://dog.bg/forum/...board,22.0.html
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#317 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 09:55 PM

На нас ни предстои все още вземането на кученце ротвайлер. Все още е на 40 дни. Ще го вземем след 10тина дена. Четох доста от това, което сте писали за храненето на малки кученца и имам две притеснения:
1.как по-точно ще го храня 4 пъти на ден - чисто практически - има ли значение на колко часа и по кое време? Ще си взема почивни дни от работа през първите дни, но не може до 6тия месец да съм в "майчинство" :) Достатъчно ли е хранене сутрин, на обяд и вечер? или ако третото хранене е към 17, следващото да е към 21, напр...
2. Другото ми притеснение е относно гранулираната храна - разбирам, че е най-доброто, но аз имам известни предразсъдъци... много роботско ми се струва това... Къде в природата има гранули :))) А четох, че ако се смесва гранулирана храна с друга не е добре... Трябва ли тогава категорично да се направи избор между двете или пък е най-добре да се пробва и да се провери коя харесва на кучето най-много?
ммм?

#318 Потребителят е офлайн   stan71 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 07:21 PM

"Къде в природата има гранули "  то и ротвайлери няма в природата  ;D

#319 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2008 - 11:38 PM

Цитат

На нас ни предстои все още вземането на кученце ротвайлер. Все още е на 40 дни. Ще го вземем след 10тина дена. Четох доста от това, което сте писали за храненето на малки кученца и имам две притеснения:
1.как по-точно ще го храня 4 пъти на ден - чисто практически - има ли значение на колко часа и по кое време? Ще си взема почивни дни от работа през първите дни, но не може до 6тия месец да съм в "майчинство" :) Достатъчно ли е хранене сутрин, на обяд и вечер? или ако третото хранене е към 17, следващото да е към 21, напр...
2. Другото ми притеснение е относно гранулираната храна - разбирам, че е най-доброто, но аз имам известни предразсъдъци... много роботско ми се струва това... Къде в природата има гранули :))) А четох, че ако се смесва гранулирана храна с друга не е добре... Трябва ли тогава категорично да се направи избор между двете или пък е най-добре да се пробва и да се провери коя харесва на кучето най-много?
ммм?
Не се вманиячаваи чак толкова в това куче и не е толкова фатално кога ще му даваш да яде от колко то да не му даваш по много да го прехраниш.На мойта като малка и давах каквото ми падне гранули и друго иденя заедно ,само гранули и само манджа и няма нищо се пак това е кучето .

#320 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 June 2008 - 11:41 PM

MarKA,
Желателно е малките (та даже и големите) кучета да имат хранителен режим. Съобрази си времето как да го храниш, въпреки че е добре да има някакъв постоянен интервал, примерно през 4-5часа през деня. Ако това ти е невъзможно, защото през деня няма кой да го храни, компенсирай с по-ранно хранене в късния следобед и последно хранене към 22 -22,30ч. Опитай да храниш по едно и също време.
Щом те притеснява гранулата, съчетавай с готвено. Давай основно гранула, а вечер (хем ще можеш да приготвиш "спокойно") прясно сготвена храна. За гранулата - търси висок клас. ;)
Успех!
User's Signature

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема