Хранене и грижи за ротвайлера!
Публикувано: 07 May 2008 - 07:29 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Офф:А за "канадски вълк" не е ли това >>http://www.ci.eau-cl...ce/epsn0052.jpg
ако има канадско гражданство ,значи наистина вълка е канадски ;D ;D ;D
;D ;D ;D
stan71, много си духовит ;)
определения като "канадски" вълци, лисици и др.северни хищници винаги са будили в мен недоумение и смях, водил сам безброй спорове с мои приятели и познати по темата.Забелязал сам ,че напоследък , с повишаването на киноложката култура ,"канадските вълци и лисици" понамаляха ;)
Не сам искал , а се и надявам , че не сам засегнал никой със скромното ми мнение :izcherven:
Публикувано: 08 May 2008 - 08:40 AM
Публикувано: 08 May 2008 - 08:47 AM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 08 May 2008 - 09:55 AM
Цитат
Публикувано: 08 May 2008 - 02:12 PM
Цитат
Публикувано: 08 May 2008 - 04:25 PM
Цитат
еи това е добра идея за6тото докато плуват изразходват доста енергия и правяр голям замах с лапите,това е от ли4ен опит за6тото като бяхме на море с рамон когато се доближи до мен ме одра доста стабилно по корема 4е 4ак текна кръв,та идеята ти според мене е добра :palec:
Публикувано: 08 May 2008 - 08:49 PM
Цитат
Пробвай да смесиш гранулите с кайма/телешка/, но не добавяй много кайма.
Храни така няколко дена , като постепенно намаляш количеството на каймата.
Не е желателно на този етап да сменяш марката на гранулата ,кучето ти е още малко ,със смешни дневни дажби ,така че му купувай от премиум или за предпочитане суперпремиум клас храна.
Успех :zaek:
Публикувано: 10 June 2008 - 09:27 AM
Публикувано: 10 June 2008 - 10:29 AM
Публикувано: 10 June 2008 - 10:31 AM
Доста е вредно за кучето постоянно да сменя мястото,на което живее,пък да не говорим и за стопаните!Ако искате кучето да бъде отгледано нормално го вземете за постоянно при вас и не позволявайте да го "мъкнат" нагоре-надолу.Кучето трябва да знае кой е неговият стопанин и тогава ще започне и правилното му обучение,което ще се сведе не само до научаване на името.Няма проблем да гледате кучето в апартамента,но задължително трябва да го обезопасите и да предотвратите всички възможни начини,по които може да се самоубие (кабели,всякакви предмети,които може да глътне,препарати и т.н.).Осигурете му,колкото се може повече разходки навън,когато му поставите всички ваксини. Ако се притеснявате,че може да Ви съсипе апартамента,докато няма никой вкъщи,му отделете една стая само за него,където няма какво да унищожи или му вземете удобна за целта клетка.Има доста подобни теми,където може да намерите отговори на всички вълнуващи Ви въпроси.
Успех и целувки за малката Тара!
http://dog.bg/forum/...board,22.0.html

Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.
Публикувано: 20 June 2008 - 09:55 PM
1.как по-точно ще го храня 4 пъти на ден - чисто практически - има ли значение на колко часа и по кое време? Ще си взема почивни дни от работа през първите дни, но не може до 6тия месец да съм в "майчинство" :) Достатъчно ли е хранене сутрин, на обяд и вечер? или ако третото хранене е към 17, следващото да е към 21, напр...
2. Другото ми притеснение е относно гранулираната храна - разбирам, че е най-доброто, но аз имам известни предразсъдъци... много роботско ми се струва това... Къде в природата има гранули :))) А четох, че ако се смесва гранулирана храна с друга не е добре... Трябва ли тогава категорично да се направи избор между двете или пък е най-добре да се пробва и да се провери коя харесва на кучето най-много?
ммм?
Публикувано: 21 June 2008 - 11:38 PM
Цитат
1.как по-точно ще го храня 4 пъти на ден - чисто практически - има ли значение на колко часа и по кое време? Ще си взема почивни дни от работа през първите дни, но не може до 6тия месец да съм в "майчинство" :) Достатъчно ли е хранене сутрин, на обяд и вечер? или ако третото хранене е към 17, следващото да е към 21, напр...
2. Другото ми притеснение е относно гранулираната храна - разбирам, че е най-доброто, но аз имам известни предразсъдъци... много роботско ми се струва това... Къде в природата има гранули :))) А четох, че ако се смесва гранулирана храна с друга не е добре... Трябва ли тогава категорично да се направи избор между двете или пък е най-добре да се пробва и да се провери коя харесва на кучето най-много?
ммм?
Публикувано: 21 June 2008 - 11:41 PM
Желателно е малките (та даже и големите) кучета да имат хранителен режим. Съобрази си времето как да го храниш, въпреки че е добре да има някакъв постоянен интервал, примерно през 4-5часа през деня. Ако това ти е невъзможно, защото през деня няма кой да го храни, компенсирай с по-ранно хранене в късния следобед и последно хранене към 22 -22,30ч. Опитай да храниш по едно и също време.
Щом те притеснява гранулата, съчетавай с готвено. Давай основно гранула, а вечер (хем ще можеш да приготвиш "спокойно") прясно сготвена храна. За гранулата - търси висок клас. ;)
Успех!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро