Dog.bg Форуми : Хранене и грижи за ротвайлера!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (64 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене и грижи за ротвайлера!

#781 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 April 2009 - 01:52 PM

Показване на мнениетоnemooo, в Apr 26 2009, 12:26 PM, написа:

аз искам да попитам-знам че не е хубаво кучето да се къпи често с шампоан и с други препарати.Моят въпрос е дали му пречи ако се къпи в река или язовир,защото Сайман почти всеки ден плува

За морето знам , че е задължително да се изплакне с чиста вода, за да не остава солената вода върху козината и кожата, предполагам че и при реката и язовира е добре да се изплаква .
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#782 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 02:19 PM

Показване на мнениетоnavar, в Apr 28 2009, 12:04 PM, написа:

Показване на мнениетоnezi_7966, в Apr 28 2009, 12:52 PM, написа:

аз искам да попитам-знам че не е хубаво кучето да се къпи често с шампоан и с други препарати.Моят въпрос е дали му пречи ако се къпи в река или язовир,защото Сайман почти всеки ден плува

За морето знам , че е задължително да се изплакне с чиста вода, за да не остава солената вода върху козината и кожата, предполагам че и при реката и язовира е добре да се изплаква .

ами чак задължително не знам...дали хлора в питейната вода е по добър вариант??

Ами то по тази логика, като ходим на плаж , не е проблем да останем солени и да не се изкъпем, защото хлора е по зле от солта :)
Като казвам задължително имам в предвид , че в последствие от неизкъпване могат да възникнат кожни проблеми...
User's Signature

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#783 Потребителят е офлайн   boisann Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 April 2009 - 06:19 PM

Не съм специалист, но какво ми направи огромно впечатление. Купих шампоан за малки кученца с деликатна козина и след като изкъпах кучето с него и изсуших козинката моите ръце станаха сухи и гадни. Следващия път когато пак я изкъпах се получи същото, а и самата тя се чешеше след това и спрях да я къпя с шампоана. Консултирах се с ветеринаря ни и той каза, че всички препарати за миенето им съдържат измиващо вещество, което е доста силно за кожата им. Сега се къпем на 2 седмици веднъж с катранен сапун с глицерин от аптеката и всеки ден си мием лапичкити.
User's Signature

Качена снимка

#784 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 April 2009 - 10:37 PM

За миенето на лапичките ок, ама защо я къпете на 2 седмици?
Кучето се къпе възможно на по дълъг период от време. Кучешкото Ph е съвсем различно от човешкото. Затова имат козина. Намалете къпанията. Бършете с влажна кърпа след разходка, само при необходимост къпане с препарати. Иначе му нарушавате естественото Ph.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#785 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2009 - 03:41 PM

Показване на мнениетоnavar, в Apr 29 2009, 11:57 AM, написа:

Показване на мнениетоnezi_7966, в Apr 28 2009, 12:19 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в Apr 28 2009, 12:04 PM, написа:

Показване на мнениетоnezi_7966, в Apr 28 2009, 12:52 PM, написа:

ами чак задължително не знам...дали хлора в питейната вода е по добър вариант??

Ами то по тази логика, като ходим на плаж , не е проблем да останем солени и да не се изкъпем, защото хлора е по зле от солта :)
Като казвам задължително имам в предвид , че в последствие от неизкъпване могат да възникнат кожни проблеми...

бре джанъм,кой говори за солена вода..човекът питаше дали след къпане в реката или язовира трябва да го плакне..ама чукча писател ,не читател

Но май и ти не четеш добре :ea_103:
Аз казах , че е задължително след къпане в морето...
За река и язовир е препоръчително...
User's Signature

#786 Потребителят е офлайн   espinoza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ротвайлер, пор, ситроен, PHP, MySQL
Публикувано: 03 May 2009 - 02:33 PM

Понеже имам идея да си взема Ротвайлер и започнах да се заглеждам в принадлежности по магазините. Та забелязах един странен артикул в Практикер (предполагам, че го има и по зоомагазините) - памперс за постилане за малки кученца. Постила се на пластмасова поставка и представлява нещо като дунапрен обвит с плат с абсорбиращи свойства. Въпросният артикул се напръсква с капки за привличане и спомагал за приучване на малки кутрета да извършват физиологичните си нужди САМО на определено място в дома. Някой да е ползвал такова "чудо" на технологията и да има впечатления относно действията му.
памперс за постилане
User's Signature

След като не е позволено да караш кола след като си пил, защо има места за паркинг пред баровете?

#787 Потребителят е офлайн   botsa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 09:12 AM

Здравейте,вчера ми казаха да давам на кучето си кокали за да му се чистят жлезите(кои и защо е знам?!) иначе се запушвали и трябвало доктора да ги стиска-звучи ми ужасно!!!В дилема съм-дайте съвет моля....
User's Signature

Да се занимаваш с обичаната от теб работа означава, че е налице основната предпоставка да постигнеш изобилие в живота.

#788 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2009 - 12:05 PM

Показване на мнениетоbotsa, в May 20 2009, 08:12 AM, написа:

Здравейте,вчера ми казаха да давам на кучето си кокали за да му се чистят жлезите(кои и защо е знам?!) иначе се запушвали и трябвало доктора да ги стиска-звучи ми ужасно!!!В дилема съм-дайте съвет моля....

Най-вероятно са имали предвид аналната жлеза, която се изстисква сама при преминаване на твърди изпражнения (поне така знам аз от ветеринари). Миналата седмица ми обясняваха дори, че от гранулите не ставали достатъчно твърди, та се обадих на нашия вет с този въпрос и той каза, че е точно обратното. Така че храни го с качествени гранули и не би трябвало да имаш проблем.
А защо не трябва да му даваш кокали е обяснено в по-ранни постове в темата.

#789 Потребителят е офлайн   botsa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 12:18 PM

Благодаря за отговора.Аз му давам само вечер гранули,до сега проблеми със здравето му не е имало,но тези жлези аз ще видя ли ако са се надули ли какво ли?!И мен ме е страх да му давам кокали и аз съм против!
User's Signature

Да се занимаваш с обичаната от теб работа означава, че е налице основната предпоставка да постигнеш изобилие в живота.

#790 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2009 - 12:24 PM

Показване на мнениетоbotsa, в May 20 2009, 11:18 AM, написа:

Благодаря за отговора.Аз му давам само вечер гранули,до сега проблеми със здравето му не е имало,но тези жлези аз ще видя ли ако са се надули ли какво ли?!И мен ме е страх да му давам кокали и аз съм против!

Външно не личи, т.е. няма подуване, но започва да създава проблеми на кучето - доколкото знам започва да влачи задница, чеше се, може да има намален апетит. Нямам личен опит, така че не ми вярвай на 100%. Разгледай ветеринарния форум, там мисля имаше няколко теми по въпроса.

#791 Потребителят е офлайн   botsa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2009 - 12:54 PM

Ок,за сега нищо не съм забелязала от тези признаци и се надявам всичко да е наред...... и благодаря!
User's Signature

#792 Потребителят е офлайн   botsa Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 09:18 AM

Здравей navar,много внимателно чета всичко и точно по тази причина не давам на Бъди кокали,дори за игра не съм му давала истински!Но тук ставаше въпрос за кокалите и дали наистина имат връзка с тези жлези,та ти или се заяждаш или не си прочел какво съм попитала?И да не забравя-благодаря на Francesca за отговора!
User's Signature

#793 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 10:06 AM

Показване на мнениетоBRITA, в May 26 2009, 10:24 AM, написа:

Последно - с какво е най-удачно да се премахнат мазолчетата...Нашата сладурана си има постелка, но вече е топло и спи на терикота или на ламината и й се появиха мазолчета... :dog:

Показване на мнениетоDarkyx, в Sep 20 2008, 06:44 AM, написа:

мазолчета  ;D

Eczema dog

#794 Потребителят е офлайн   igra4cs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2009 - 10:47 AM

Сега като бях до баба и видях ,че кучето ми няма козина под врата и го сърби много знае ли някой каква може да е причината аз викнах веднага ветеринарен лекар но той ми каза след 2 часа и трябва да чакам няма начин .

#795 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 June 2009 - 10:57 AM

Постоянно ли стои с нашийник? Козината може да се е протъркала.
User's Signature

Качена снимка

#796 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 15 June 2009 - 11:38 PM

Може да са бълхи, краста и всякакви други екстри. Виртуално няма как да се прецени. Мама и тати да вземат по-сериозни мерки, защото нещата могат да станат по-тежки за кучето. Тичайте при доктора и успех!!!
Темата ще бъде преместена при здравословните проблеми.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#797 Потребителят е офлайн   Yancho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2009 - 08:20 PM

Здравейте, имаме си малко женско ротвайлерче, вече е на 2 месеца. Когато се събуди е много миличка и добра, но след 5 минути започва адското хапане и ако и вземеш нещо или се опиташ да я погалиш лае, хапе и ръмжи ужасно злобно. Защо се получава така?

#798 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2009 - 08:39 PM

Защото е бебе, предполагам. И моята е съвсем същата.
User's Signature

Качена снимка

#799 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 16 June 2009 - 08:40 PM

http://forum.dog.bg/...showtopic=12225 - прочети темата /цялата/, вече е писано какво, защо, как и т.н.
User's Signature

Качена снимка

#800 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 10:33 PM

абе защо ми се струва, че досега много малко личности не са се учудили от това, че МАЛКОТО ИМ РОТЧЕ (и не само) хапе?! било злобно? вие като бебета били ли сте зли?! хапе..ми и вие сте си цокали пръстите :ab_041: ръмжи-е куче е, да пее ли?! :ab_041:
не се притеснявайте, като порастне няма да е обезумял рот, който се чуди как да си изяде стопаните :zz_216: :zz_227:
само, моля, не ми трийте поста, не е с цел да се заяждам, а просто го описах по най-простия начин... :gb_023:

• (64 Страници) +
  • « Първа
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни