Dog.bg Форуми : Бела - желязната лейди

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бела - желязната лейди

#121 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 November 2009 - 06:17 PM

Моля за голямо извинение, че не ви осведомявам редовно за Бела, но се натрупаха много задачи и в последно време сядането пред компютъра става около 24ч. и преди да открия темата, съм заспала. При Бела няма голяма промяна, ходи, повече на два крака, но имам чувството, че така свикна или може би я наболява и тя ги щади. Днес, обаче стиснах зъби и с почивки направихме една голяма разходка по неравен терен. Последната почивка беше по-дълга и забелязах, че болните крачета започнаха да треперят, чак се изплаших да не съм прекалила. Новият стационар е по-хигиеничен, но е тясно и животните нямат възможност много-много да се движат, снимала съм Бела, да го видите и вие. В момента няма много кучета. Освен Бела има още три, но те не са болни, а стопаните са се отказали от тях-един БОК, него ще го вземат новите му стопани в петък, един пекинез с криви задни крачета/затова е оставен/, който плаче като бебе, ще взема да го снимам и да му пусна тема и една красива безпородничка, която някакви англичани донесли за евтаназия, а те щели да раздадат бебетата й. И тя чака стопани, ама кой ли ще я види там? Винаги много се разстройвам като отида, заради Бела и заради другите, пък и по пътя рядко се случва да не видя някое убито животинче, мъка...
На новото място Бела започна да си разкъсва завивките, не е проблем да ги поизкърпвам, ама си мисля, че ще е добре да й занеса някоя играчка, ама не знам какво да бъде. Страх ме е да не разкъса и погълне нещо. Носих й кожени кокали, ама тя явно бързо се справя с тях. Някой има ли добра идея? Други бели не прави, радва се на персонала и пази абсолютна чистота, чака да я изведат да си свърши работата. Жената, която чисти, казва, че не е имало при тях по-чисто куче.
Снимките, които качвам са от петък и от неделя, днес забравих да си взема апарата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#122 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 November 2009 - 08:44 PM

Страхотна красавица е Бела, следя историята от начало много се радвам за нея. Личи и колко чистичка е, а на последната снимка седи като човек в идеално подреден дом. За играчка лично аз не мога да дам съвет, в момента съм с малко куче и за него повечето са подходящи, консултирай се в магазин, мисля, че се предлагат устойчиви и за по-големи кучета.

Успех на Бела във възстановяването и браво за вашата упоритост!
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 November 2009 - 09:18 PM

Чудесна е Бела,загладила е косъма,пожелавам и пълно възстановяване.Относно скуката,която я е налегнала и разкъсването на завивките...-продават едни топки,в които има дупчица,в която се слагат гранули.Така кучет сензанимава доста дълго време докато извади гранулите.Моето куче обаче се справяше мнооого бързо ab_041.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#124 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2009 - 01:59 AM

Вижте как ходи Бела!

User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#125 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 November 2009 - 02:10 AM

Боже! Тя наистина се изправи! Бързо се уморява, но дано скоро раздвижи и задните, за да си помага.
Моите уважения за това, което направихте за това куче!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#126 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2009 - 02:26 AM

Днес й беше втората по-дълга разходка/150-200м/.
Нещо не успявам да кача клипчетата. Ако пак не успея, слагам бонус една "лежаща" снимка на Белчето.
Благодаря, че се радвате с нас, но още много има до оздравяването.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 14 November 2009 - 02:32 AM

Бях редактирала и трите клипчета и се виждаха.
И бях написала: когато "вмъквате" линк от ютуб, копирайте САМО символите след =
Но сте го изтрили. smile.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#128 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2009 - 02:40 AM

Извинявам се, не съм ги видяла. След моите "усилия" стана по-лошо. Мога ли да направя нещо?
User's Signature

#129 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 14 November 2009 - 09:50 AM

Страхотна е милата душичка!Браво на вас за всичко rc_036.gif
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#130 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 14 November 2009 - 08:19 PM

Много се радвам за Бела! Страшното мина. Още малко и ще се подредят нещата за това изстрадало момиче.
Поздравления за вас! vb_024.gif Благодарение на вас, сега тази сладурка живее втори живот.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#131 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 01:32 AM

Лоши новини за Бела. За тази седмица беше планувано да й се направи снимка, но се наложи да се направи още в самото начало, защото Бела падна...В неделя си тръгвам, затварям я, правя две стъпки и чувам зад гърба си най-страшния писък и рев, обръщам се и я виждам как лежи на земята и плаче! Галех я и се мъчех да я успокоя, но явно ужасно я болеше...В понеделник рентгенът им се развали и днес й направиха снимка, на която се вижда, че на десния й крак вкостяването е спряло, даже нещата са се върнали назад. Счупената кост няма да се "слепи", ако остане така може да образува лъжлива става. Едиственият вариант е трансплантация на кост. Другата седмица ще извадят планката. Трансплантацията може да се направи чак когато тъканите се възстановят и няма абсолютно никаква инфекция. Всичко това ми звучи толкова ужасно, седя си и си рева, много ме е страх, но трябва да го направим! Дано Бела някой ден да има четири почти здрави крака, иначе няма да мога да си простя за мъките и болките, които й причинихме.В резултат на падането, винтовете са разранили околните тъкани и сега Бела има болки, днес много-много не се движеше. Дясното и ухо от няколко дни пак започна да тече и да я боли, толкова страда горкичката ми, няма ли край това...
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 09:26 AM

Ох, милата Бела, много е истрадало това куче, много мъчно ми стана за нея, браво на вас, че не се отказвате, дано по-скоро нещата тръгнат в положителна посока!

#133 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 18 November 2009 - 09:41 AM

Милото момиченце .... :(
Ще стискаме пак, ще се надяваме.
Тя трябва да оздравее!

#134 Потребителят е офлайн   evilbaby Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 November 2009 - 10:21 AM

Горкото животинче... не мога да повярвам, че толкова хора я мислят и тя не се оправя. Хайде, давайте да и пращаме повече позитивни мисли, че явно момичето има нужда.

#135 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 10:21 AM

Боже колко болка и мъка преживя това куче,сърцето ми се свива като чета,милата душичка :(
Кураж,tuty,мъчно ми е и за вас че трябва да преживявате всичко това.Стискам ви палци и се моля нещата да се оправят и Бела да може да стъпи на краката си отново без болки.Стискам ви палци и вярвам че ще оздравее момичето и живота после ще я компенсира за всичкото това страдание.
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#136 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2009 - 12:36 PM

Ужасни новини dh_188.gif! Недоумявам просто как е възможно на това животинче чак толкова да не му върви! Стискам палци най-сетне да тръгнат трайно на добре нещата без повече неприятни изненади.

#137 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 02:00 PM

И кажете , че това не е борба за живот !

Милата Бела, стискам палци да се оправи и най -накрая да бъде едно здраво и щастливо куче .
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 02:19 PM

Колко струва трансплантацията на кост? Колко е голяма в момента инфекцията? Според лекарите колко време ще е нужно да се възстановят напълно тъканите?

Вие болки на кучето не сте причинили, недейте да се товарите излишно.
Имайте вяра в нея и в докторите, както ние имаме във Вас.

#139 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2009 - 06:01 PM

Благодаря много на всички, които се интересувате от Бела, мислите я и й пожеллавате да оздравее! Ние ще потърсим и второ мнение за нея, но страхувам се, че мнението ще съвпада. Предлагат ни трасплантацията като решение, правили са на подобен случай и е била сполучлива и защото знаят, казали сме им, че ще се прави всичко възможно да се запазят и краката на Бела. Вярно, всяка операция има много рискове, такава пък още повече, но щом няма какво друго да се направи...Не сме говорили колко ще струва, защото не ни беше вчера до това, но ако е много скъпо, ще моля за помощ, не искам след толкова мъка да й отрежем краката, без да сме опитали и тази възможност. Другата седмица ще извадят железата и сигурно ще минат месеци за да няма и минимална инфекция, защото операция в условия на инфекция предварително е обречена на неуспех. Именно възпалението на тъканите в началото е едно от нещата, които доведоха до отхвърляне на пирона, разхлабване на винтовете...Наистина е борба за живот!
User's Signature

#140 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2009 - 07:32 PM

Дано да се оправи кучинката. Стискаме и палци.
Единият ми котарак беше със счупен крак , пирон, втора операция за вадене на пирона... Но тахова нещо нямаше.

Откъде се взема костта за трансплантация?

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни