ВСИЧКО ЗА ЙОРКШИРСКИЯТ ТЕРИЕР
Публикувано: 18 June 2009 - 03:31 PM
От много време си чета и си чакам кученце и ето, че днес вече и аз съм щастлива собственичка на мини йорки!
Аз се казвам Поли, а малкият - Максимилиън!
Роден на 01.05.2009 - толкова е мъничък, сърцето ми ще се пръсне от радост като го гледам как живичко припка насам-натам

ще се радвам да мога да се консултирам с вас за въпросите ми - а те въпреки, че доста четох са май множко - на теория ок, ама напрактика - .... :))
това ми е първо кученце и малко ми е страшничко!
Желая на вас и вашите малки приятели мнгоо здраве и щастие!
До скоро, когато ще мога да кача снимчоци на малкия муцун!

Публикувано: 18 June 2009 - 06:15 PM
puppito, в Jun 18 2009, 01:31 PM, написа:
От много време си чета и си чакам кученце и ето, че днес вече и аз съм щастлива собственичка на мини йорки!
Аз се казвам Поли, а малкият - Максимилиън!
Роден на 01.05.2009 - толкова е мъничък, сърцето ми ще се пръсне от радост като го гледам как живичко припка насам-натам

ще се радвам да мога да се консултирам с вас за въпросите ми - а те въпреки, че доста четох са май множко - на теория ок, ама напрактика - .... :))
това ми е първо кученце и малко ми е страшничко!
Желая на вас и вашите малки приятели мнгоо здраве и щастие!
До скоро, когато ще мога да кача снимчоци на малкия муцун!

Добре дошли Поли и Макси. Разкажи ни за Макси повече. И правилно ли прочетох, че Макси е на 1 м и 15 дни?
Публикувано: 18 June 2009 - 08:34 PM
Да, Макси е много малък - прекрасно сърчице! Роден е на 01 Май тази година в Унгария. не е с родословно дърво.
вчера е пристигнал в България и днес си го взех вкъщи

Първата му ваксина е правена на 12 Юни. Аз днес го водих при чичо доктор и той каза като направи 2 месеца да отида за 2-рата васкина, което значи на 01 Юли, това значи 19 дни след пъравта. правилно ли е така? също ми каза че мога да го извеждам чак след третата ваксина, която пък се пада на 01 Август. почистих очичките и ушенцата на малкия с мокро тампонче. Сигурно още не знае къде е - спинка спокойно в прекрасното си легълце, пишка си на тераската, хапва си Роял Канинчето за бебе йорките, пие водичк, много е игрив и живичък - нямам от какво да се оплача на 1-вия му ден :)
сега ще се пробвам да кача снимчоци
Публикувано: 18 June 2009 - 09:06 PM
Казвам ти го най- искрено и сърдечно защото като те чета ми напомняш на мен самата преди повече от 2години, когато и на мен ми донесоха "от Унгария" в един мръсен кашон едно малко същество, просто от вълнение не дочаках до другия ден.
Боже нямат ли край тези дето ги доставят "мини-йоркитата от Унгария на по 40-45дни", че и с ваксина на всичкото отгоре

Публикувано: 18 June 2009 - 09:34 PM
[quote name='puppito' date='Jun 18 2009, 09:35 PM' post='642389']
ето още една
извинявам се предварително за не особено доброто качество на снимките, но с тИлИфонЯ - толкова :)
[/quote
Много ви е сладко бебето да е живо и здраво и да ви радва многого много.На него опашката ли са му отрязали ?

Публикувано: 18 June 2009 - 09:48 PM
А и вече е забранено да се режат според законодателството на ЕС.
П.С. Имам въпрос към вас, ако някой има желание да сподели опит. Мислим да ходим на море с мъжа ми, но малчо задължително ще е с нас. Ако някой от вас е попадал на хотел или каквото и да е друго в Китен, където пускат животинки моля да ми даде насоки. Благодаря ви

Публикувано: 18 June 2009 - 09:49 PM
n_mut, в Jun 18 2009, 08:06 PM, написа:
Казвам ти го най- искрено и сърдечно защото като те чета ми напомняш на мен самата преди повече от 2години, когато и на мен ми донесоха "от Унгария" в един мръсен кашон едно малко същество, просто от вълнение не дочаках до другия ден.
Боже нямат ли край тези дето ги доставят "мини-йоркитата от Унгария на по 40-45дни", че и с ваксина на всичкото отгоре

Не се ядосвай де. Вината не у онзи дето дава баницата, а този дето я яде. Поли пиши ми на лични и ще ти обясня много неща, но ми пиши преди да правиш нещо, а не след това.
Публикувано: 18 June 2009 - 10:13 PM

Публикувано: 19 June 2009 - 07:14 AM
puppito, в Jun 18 2009, 09:42 PM, написа:
n_mut имаше друго впредвид. Първата ваксина се слага на 45 дни, а всяка следваща през 3 седмици, като последната е ваксината против Бяс и сметни на каква възраст трябва да е кученцето. Според изискванията на ЕС едно куче за да напусне територията на страната трябва да има ваксина против бяс и микрочип. Така, че е странно как на такава възраст Макси е дошъл от Унгария в България. Има вероятност рожденното му място да не е много далеч от мястото от където си го взела. Опитваме се само да ти помогнем, защото за съжаление си поредния измамен собственик. Дано само всичко да е наред с кученцето и да расте здраво.
Публикувано: 19 June 2009 - 08:29 AM
lidiya, в Jun 19 2009, 05:14 AM, написа:
puppito, в Jun 18 2009, 09:42 PM, написа:
n_mut имаше друго впредвид. Първата ваксина се слага на 45 дни, а всяка следваща през 3 седмици, като последната е ваксината против Бяс и сметни на каква възраст трябва да е кученцето. Според изискванията на ЕС едно куче за да напусне територията на страната трябва да има ваксина против бяс и микрочип. Така, че е странно как на такава възраст Макси е дошъл от Унгария в България. Има вероятност рожденното му място да не е много далеч от мястото от където си го взела. Опитваме се само да ти помогнем, защото за съжаление си поредния измамен собственик. Дано само всичко да е наред с кученцето и да расте здраво.
Абсолютно подкрепям казаното от Лидия!!!
И за да не съм голословна в моя случай "вноса от Унгария" се оказа задния двор на някой си Митко от Пазарджик...
Публикувано: 19 June 2009 - 09:30 AM
аз си поемам отговорността за кученцето. мисля, че мога да имам доверие на човекът от когото съм го взела - дано не сгреша.
да се надяваме че малкото маймуне ще бъде добре и все така игриво.
да ви кажа малко се притеснявам, че все гледа да легне на пода. хем си хареса легълцето, хем пак от време на време полягва на паркета. а мен ме страх да не муе студено и все го преследвам с една възглавница да му я подлагам :)
Публикувано: 19 June 2009 - 09:39 AM
И за да не съм голословна в моя случай "вноса от Унгария" се оказа задния двор на някой си Митко от Пазарджик...
[/quote]
Онзи ден се обаждам на една обява дето тече по всички сайтове. Става въпрос за "професионалния развъдник за йоркширски териери" в Раднево. Там "йоркширските териери" са на цена 300,00 лева и на 50-55 дни имат 2 ваксини!!!!! Тъй като в обявата пишеше, че родителите са елитни попитах за родословие и ми беше отговорено, че няма проблем даже ще бъде българско родословието, само, че ще трябва да дам още 300,00 лева. Представете си изумлението ми от наглата лъжа, тъй като, като секретар на клуба съм наясно, първо, че развъдника е нелигитимен и второ как се вадят родословия. Да, но много хора биха се хванали на "супер офертата" да притежават "родословен йоркширски териер" за 600,00 лева. И после повечето от нас знаят какво се случва за съжаление. Та така и с прослувутите "унгарски" и "чешки" "йоркширски териери".
Публикувано: 19 June 2009 - 11:21 AM
[/quote]
Ми то попринцип за йоркширски териер и 300 и 600 лв е малко аз моето го взех за 1200лв което е пак малко(по точно 600евро).За това не знам кой ще им повярва на родословието.Аз даже мога да ви каза развъдника като се прибера в Румъния.Смисъл за мен няма голямо значение но поне да съм съгурна че са къдърни хората които са ми дали кучето.Надявам се бебока да ви е жив и здрав :)

Публикувано: 19 June 2009 - 01:14 PM
[/quote]
Е ми в зоомагазина дето пазарувам са също такива "унгарски". Даже вчера имаше ново попълнение. И глупостите на продавачката почти ме изкараха от равновесие. Въпреки, че всеки път се заричам да не се нервирам. И там цената е 1200,00 лв, но наистина има и по-евтини йоркоподобни, които са резултат от махленско заплождане, защото така кучето щяло да живее повече или "да си оставя едно кученце от мойто, а другите да изкарам някой лев".